Novi Sad
24.09.2013.
11:31 > 11:32
Beogradska policija uhapsila je E.R.(20) zbog sumnje da je petogodišnjeg romskog dečaka prisiljavao na prosjačenje i teško ga povredio batinama.
  • S.

    25.09.2013 07:48
    Za sve one koje ovakvi slucajevi iznenadjuju: vidjali ste puno puta zenu sa bebom kako prosi.
    Te bebe uvek spavaju. Jeste li nekada videli bebu koja spava po ceo dan i ne place (a da nije kod prosjaka)? Kako to da su njihove bebe tako mirne? Ostavicu vasoj masti da odgovori na to pitanje.

    I onda TAKVIM ljudima dajete novac. Prosjacima, pogotovo sa decom, novac - nikada.
  • 25.09.2013 07:10
    Ns
    1. Decak 5 godina nestao iz doma i nijedne novine nisu objavile opis i sliku da gradjani pomognu, ali karleusine sise na svim naslovnim stranama.
    2. 25 avgust. Na telu je imao vidljive podlive, očigledno od batina, i opekotine na rukama i tabanima. I niko nije zvao policiju ili sluzbu za socijalno ....
    3. Ko ce za ove propuste odgovarati.

    4. Ovo su jucerasnje vesti u drugim novinama, ali od kamenice do Novog Sada vest duze putuje, a moraju se proveriti i poslovno-rodbinske veze pre objavljivanja.
  • Teča

    24.09.2013 16:16
    Kad smo već kod dece...
    Šta je bilo do kraja , sa onim slučajem maltretiranja dece u Domu u Veterniku ?
  • grbavi

    24.09.2013 13:14
    ovog uhapshenog osuditi na dozivotnu ili makar na maksimalnu kaznu silovanja
  • 24.09.2013 12:23
    Komsija
    Hajde, dajte lepo puno ime junaka E.R. i njegovu fotku, adresu, pa zasluzi je, zar ne?! pa da ga zovemo napolje da se igramo! ;)
  • 24.09.2013 12:00
    Ljudi, vi zaboravljate da u Centru nisu vaša deca, nego deca ulice. Nemojte porediti babe i žabe. Vaša deca neće bežati iz vrtića, ali, niste svesni na šta su sve spremna ova deca. Nije isto raditi sa "običnom" i ovakvom decom. P.S. ne radim u Centru.
  • nista naerno samo razmisljanje

    24.09.2013 11:26
    mama,baka
    Kako se dete od oko 5 god moglo naci u Beogradu, i kako je moglo pobeci vaspitacima i objekta!

    Da slucajno tako malu dece Centar ne rentira za prosjacenej po drugim gradovima i za druge kojekakve rabote

  • Brus Vilis

    24.09.2013 10:46
    CZSR
    Nsnn, ne znam šta da ti kažem osim da moja deca od 3 i 5 godina idu u vrtić i da ih čuvaju po dve vaspitačice, a da dece u grupama ima po 24. Za sada im nije pobeglo nijedno dete. Uz to, neko mora biti odgovaran. Nikakvo opravdanje nije preusmeravanje krivice. Ako su drugi nepošteni bićeš i ti? Ako u pekari jutros nema hleba ti ćeš gladovati ili ćeš pokušati da ga kupiš na drugom mestu ili sam umesiš? Prema mojoj oceni ovde je reč o neodgovornosti. I to velikoj. Članak potvrdjuje i to da se ovo nije desilo prvi put te da nadležne u SZSR nije briga uopšte jer se ni tada nisu oglasili saopštenjem i nisu ništa učinili da spreče bežanje štićenika. Lepo ih štite, al samo na papiru koji im omogućava prihode iz Budžeta.
  • nsnn

    24.09.2013 10:19
    cisto informativno pre nego sto osinete paljbu po centru za socijalni rad, prihvatiliste po nalogu grada ne sme da se zakljuca, dakle po nalogu grada mora da drzi otvorena vrata, po tom istom gradu prihvatilistu dece oduzete od nasilnika nije potrebno obezbedjenje, tako da ga nemaju, a i po proceni grada na jednog vaspitaca ide 10-tak dece, tako da to sto je neko dete izaslo, je zahvaljujuci genijalnim racunicama i naredbama grada i njegove socijalne uprave
  • Gillan

    24.09.2013 09:50
    Ova vest bi i Carlsa Dikensa sokirala.
  • Brus Vilis

    24.09.2013 08:48
    CZSR
    Centar je odlučio da ne daje izjave. Bez brige, izlaske u grad davaće i ubuduće. Narednog vikenda odobriće izlazak štićenicima rodjenim 2009. godine i ranije. Mole se četvorogodišnjaci koji nameravaju samostalno da posete Beograd budu obazrivi i toplije se obuku, shodno jesenjim vremenskim prilikama.
  • Majka

    24.09.2013 08:39
    STRASNO !!!!
    U sta smo se pretvorili....pa to je dete od 5 godina....Prestravljena sam.
  • 1 NS

    24.09.2013 08:20
    Ima li rešenja?
    Lepo je što ovaj portal neobaveštenima otvara oči u kakvom svetu živimo.
    Standardno se kao krupna vest u novinama pojavljuju neke situacije sa taocima u dalekim državama i neke elementarne nepogode.
    Da se u našim gradovima dešava SVAKODNEVNO prisiljavanje dece na prosjačenje, verovatno i druge radnje, ostaje "ispod radara". Čudo da je i ovaj slučaj stigao do policije (a ni oni ni razne službe niti imaju ovlašćenja, niti mogu lako da oduzmu neregistrovano dete neregistrovanim osobama - i šta će s njim). Ko muči decu taj to i krije, naravno, hoću da kažem da je broj ovakvih slučajeva sigurno veći...
  • 24.09.2013 08:11
    Malkom X
    "Prilikom pregleda u Urgentnom centru tog 5. septembra ustanovljeno je da je dečak desetak dana ranije, 25. avgusta, takođe bio primljen u toj ustanovi. Tada je na telu imao vidljive podlive, očigledno od batina, i opekotine na rukama i tabanima, najverovatnije od topljene plastike. Prilikom tog prvog prijema u Urgentnom centru pretpostavlja se da je pratilac dao lažne podatke o detetu."

    Pa makar dao i lazne podatke kako to da institucija nije reagovala - podlive od batina, na opekotine od topljene plastike, zvala policiju...? Pa dete ima 5 godina...


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna