Novi Sad
25.09.2013.
17:59 > 07:36
Centar za socijalni rad uvodi novu uslugu socijalne zaštite, tretman počinilaca nasilja u partnerskom odnosu, koja će biti usmerena na muškarce.
  • S.

    26.09.2013 07:05
    "Novosadski Centar za socijalni rad uvodi novu uslugu...
    To se smatra neophodnim delom borbe protiv nasilja u porodici, jer se njime sprečava ponavljanje nasilja, javlja Radio-televizija Vojvodine."

    Kako da ne. Uvodjenje nece nista spreciti. To sto su oni nesto uveli je potreban ali ne i dovoljan korak. Samo po sebi nece resiti nikakav problem.
    Tek ako ga budu pohadjali, moze biti nekih reazultata (a i ne mora). A da li ce ga pohadjati.. Pa, budimo realni, sad ce bas neko ko mlati zenu ici da mu popuju (sa njegove tacke gledista) o tome. Vecina i ne smatra da radi nesto pogresno. A ako se salju prinudno, apsolutno ih nece biti briga za ono sto tamo cuju.
    Nemam nista protiv ovoga sto je otvoreno, ali treba biti realan u ocekivanim rezultatima.
  • boollewar

    26.09.2013 06:51
    Šta je ovo?
    njuz.net? Monthy Python? Alan Ford?
    Psihopate jedva čekaju da se upišu na ovaj kurs socijalizacije, već se formiraju redovi a u njihovim krugovima preovladava opšte uverenje da će im ove seanse toliko pomoći da će početi i međusobno da se maze.
  • Uncas

    25.09.2013 22:34
    Opet medalja ima jednu stranu!!
    Šta sa ženama koje su osione ,bahate,promiskuitetne,loše/nebrižne majke...ko sa njima da radi?Tu ni terapija nepomaže...Recimo sama odluči da svoja primanja usmeri isključivo na svoje luxuzne stvarčice,nadogradnje kose/noktiju,izlaske svaki vikend do 5 ujutro,spavanje svaki dan do 9,ne sprema,ne kuva,zanemaruje decu,i sve završi sa time da je našla i "krme" sa kojim se javno pokazuje/odrađuje....Kako druga strana treba da reaguje,a da pri tome ostane čiste svesti i savesti i da ispuni sva očekivanja vas "emancipovanih " Žena koje ste Uvek oštećene...na stranu one koje stvarno pate od primitivaca kojima treba stati na put,ali nije sve crno i belo...Postoji i dobar procenat žena koje su ozbiljno "iščašene" sa takvim oblicima "nasilja" ,a ni zakon,ni javnost to neželi da primeti!!
  • 25.09.2013 22:04
    Instruktor na ovim seansama će verovatno biti Darijan Musić, koji će time smanjiti sebi deo kazne (to mu dođe kao društveno koristan rad). Nasilnicima će pružati, osim obuke u borilačkim veštinama, i pravne savete (NISAM HTEO JBG).
  • hm

    25.09.2013 19:44
    nije baš popularno pričati o ovim merama jer oni koji se ne bave ovom problematikom ne razumeju je dalje od želje za odmazdom, ali da su potrebne - potrebne su.
  • 25.09.2013 19:22
    nije bas sve kako se prica
    zene sve vise vrse psihicko naselje nad muskarcima, traze vise novca, stvari, bogastva...pa dobiju sto zasluze, uglavnom je tako...kaze 30g iskustva rada u polic. patroli po JRM-u
  • 25.09.2013 18:38
    cinjenica
    morate da znate da postoje i muske zrtve samo se ne prica o tome, jer im je sramota!
    zene znaju itekako da budu zli!
  • vekso

    25.09.2013 18:08
    box
    terapeut da bude profesionalni bokser. Može i više njih kad je grupna terapija...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna