Novi Sad
29.09.2013.
10:03 > 10:53
U organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje sutra će se u Studiju M održati konferencija "Putevi razvoja javnog servisa Vojvodine".
  • Mila

    30.09.2013 14:37
    Pokrajinski sekretarijat za kulturu vidim paradira po raznoraznim manifestacijama, dok se pokrajinski sekretarijat za rad i zapošljavanje zabio u mišju rupu, i ne izbija iz nje godinama,
    osim naravno kada treba pomoći partijskim kolegama.
  • ns time

    30.09.2013 10:45
    Prazne price, prazna konferencija uz zacin C iz OEBS-a.Kome ovo sve treba kod tolikih problema:ljudi,radna mesta,program televizije i radija,status RTV-a.Ovo je sve mlacenje prazne slame po ko zna koji put.A o sekretarijatu i 9 pomocnika u njemu-sve najlepse.Ko danas radi sa 9 pomocnika?
  • 29.09.2013 21:21
    Gari
    Prvo napravite cistku i otpustite poltrone, neradnike i viskove zaposlene preko partijskih i rodjackih veza. Posle mozete napraviti predlog da se RTV finansira pretplatom gradjana na teritoriji Vojvodine. Bio bih spreman da izdvojim 100-200 dinara svakog meseca, sto bi mislim, bilo sasvim dovoljno za normalan rad i opstanak RTV-a. Program je dovoljno kvalitetan a posle nuznih izmena u poslovanju bio bi, verujem, jos kvalitetniji.
  • Brus Vilis

    29.09.2013 20:47
    @Anonimus
    RTV program je toliko "oskudan" da više i ne šaltam na druge kanale.
  • антипротиван

    29.09.2013 19:47
    Ма какав јавни сервис???
    Зар јавни сервис не би требао да буде гласило свих грађана? Ако је тако дајте опционо плаћање претплате за оба тзв. јавна сервиса па видите колико вам људи заиста верују!
    Слажем се да би требао да постоји неки јавни сервис чија би уредничка политика била ПОТПУНО НЕЗАВИСНА. То је тренутно на нивоу бајке за лаку ноћ.
    Како су "напредњаци" узурпирали РТС, где Вучић има већу минутажу од Маје Жежељ, тако су и "демократе" узурпирале и РТВ где највећу минутажу има Пајтић! Чији су то онда "јавни" сервиси? НАЈОБИЧНИЈИ СТРАНАЧКИ ПОРТАЛИ! За које СВИ треба да плаћамо? НЕЋЕ МОЋИ!

    Што се тиче самог квалитета програма, оба "јавна" сервиса, НЕ ВРЕДИ НИ БЛИЗУ НОВАЦА КОЈЕ ИЗДВАЈАМО ЗА ЊИХ!
    Тзв. локал патриотама, који по инерцији и без размишљања бране све војвођанско, макар било и лоше: Колико правих и квалитетних емисија има РТВ, осим Петказања и Државног посла? Заслужују ли толико новца за ФОРМИРАЊЕ МИШЉЕЊА народа који их гледа из разноразних разлога???
    Исто питање важи и "за наше право да знамо све" из Београда!

    Зар заиста хоћемо да будемо тако глупи, каквим нас они већ сматрају???

    Кад, било који, јавни сервис буде вредео плаћања, и буде НЕЗАВИСНО извештавао, нека траже МОЈЕ новце, до тада нека живе од "наших" новаца, ако је шта преостало! Ако је нешто лоше, мени не треба! Поготово ако је домаће! Не треба ми ни туђе лоше, али не желим ни "своје"! За добру услугу ћу добро и да платим, а за овакве "јавне" сервисе сматрам да имају и превише!
  • Deks

    29.09.2013 19:02
    @20:45 • 29.09.2013. Anonimus
    @20:45 • 29.09.2013. Anonimus - Uopšte ne mislim da RTV ima "oskudan program". Naprotiv program RTV-a iako ograničen zbog nedostatka finansijskih sredstava umnogome je bolji od RTS-a da i ne govorimo komercijalnih televizija. Naime RTV predstavlja primer kakav program svaka državna televizija treba da ima. Na primer veoma me je obradovala vest da će uskoro na njemu da se emituje dokumentarno-obrazovna serija "Divlja Vojvodina", koja će prikazati divlje životinje koje žive u Vojvodini. To je nešto veoma lepo, jer upravo je dužnost državnih televizija da javnost obrazuju o svim bogatstvima koje jedna zemlja poseduje a to nisu samo ljudski resursi. Kada je RTS zadnji put prikazala jednu takvu emisiju iz arhive a da i ne govorimo da već 20 godina ne nalazi za shodno da snimi emisiju o prirodnim lepotama Srbije?
  • 29.09.2013 18:45
    RTV ima veoma oskudan program i ako misle da opstanu neka menjaju koncepciju programa!
  • Deks

    29.09.2013 17:53
    Uz imperativ da se mora ispitati odgovornost zaposlenih u RTV-u početkom 90-ih kada za to dođe pravo vreme, RTV u međuvremenu svakako treba podržati jer je to u neku ruku i simbol Vojvodine. Naravno to podrazumeva i da ne mogu zaposleni tamo da rade šta im je volja i da bez problema dobija posao onaj ko je tu televiziju napustio kada se odlučio na "poslovni izlet" u neku od Beogradskih televizija, pa sad odlučio da se naprasno vrati. Takođe treba ispitati zbog čega RTV ne učestvuje u organizaciji izbora našeg predstavnika za pesmu Evrovizije? Ako je ta televizija u bivšoj Jugoslaviji ravnopravno učestvovala u organizaciji ovog izbora zbog čega je, nakon raspada Jugoslavije, RTS oduzeo to pravo RTV-u?
  • @makijaveli - proces otimacin

    29.09.2013 17:51
    Sve si lepo kazao, samo jos reci sta cekate, sto se ne otcepite? Cega se bojite? Sta vas sprecava? Uzmite EU pare, kao da su vase, i opet ne morate raditi nista. Malo zita i kukurza, i to je to. U EU seljaci, maksimasi, zive poput bubrega u loju (malo morgen).
  • Suncica

    29.09.2013 17:13
    Putevi nafte
    Ta konferencija mora da je neka poluprivatna zabava ovih dojučerašnjih naftaša? Zar neko misli da ne pamtimo: generalni direktor RTV-a je do juče bio direktor Transnafte; pokrajinski ministar, do juče je bio njegov savetnik u Transnafti, a garant će glavnu reč voditi večiti mislilac, čiji sin je baš za vreme pomenutih zaposlen takođe u Transnafti! Da nije tako valjda bi se konferencija zvala "PRAVCI razvoja" a ne "PUTEVI razvoja"?
  • NIKI

    29.09.2013 15:57
    UKINUTI RTV
    Taj servis ukinuti jer već imamo jedan a to je RTS!Nije mi ni jasno ko gleda RTV?
  • Novosađanka

    29.09.2013 15:35
    Podrška Lalinom komentaru. Ta kuća je leglo zmija, koje su devedesetih raširile seme mržnje i bile najzaslužniji medij za propagiranje nacionalnih netrpeljivosti i poželjnosti rata. Poskidati ihg sve, kazniti, pa tek onda govoriti o nekom javnom servisu.
    Malo sutra da je to javni servis građana.
  • Orwell Farma

    29.09.2013 15:04
    @Milica
    Zato sto je na to mesto, šefica Odseka za medije OEBS-a, dosla iz DS-a. Treba pisati OEBS-u kako im radi predstavnik i kako podrzava krajnje pristrasno izvestavanje na RTV.
  • berolina

    29.09.2013 13:10
    javna kuca

    partijasa i udbasa...

    di su vam sistemske promene?

    koga briga za korupciju!

    sta je to "lustriranje"...

    takozvana vlada iz prestonice je jos vise izkomleksirana i pribegava ucenama, pretnjama, uterivanju straha...dokle jos!?!

    svi "veliki" politicari su se izredjali nad tom srbijanskom "majcicom", a PROMENA NA BOLJE ni od kuda...dok je agonija sve veca i veca.

    ko je sad krivac za bedu i nemastinu?

    ko ce koga hapsiti!

    cija mama kurva...



    wowi


    typisch serbisch
  • Teodosije III

    29.09.2013 13:01
    Program RTV je za nekoliko klasa bolji od RTS-a nevezano da li je vojvodjanski ili ne.
  • Milica

    29.09.2013 12:42
    Javni servis - partijska stvar
    Ovo je jedan od skupova u nizu na temu javnog servisa Vojvodine na koji se već tradicionalno ne pozivaju, niti se o njegovom održavanju obaveštavaju svi članovi Upravvnog odbora, kao ni članovi jedinog zvaničnog organa RTV-a koji imenuje Skupština Vojvodine - Programskog odbora.Stoga ne čudi da će skup biti zatvoren za javnost i da će ga pokrajinska vlada i partijski apartčici zloupotrebiti za postavljanje lažnih dilema i dalje sukobljavanje sa Beogradom. Pitanje za predstavnike evropskih tela je zašto svojim prisustvom daju legitimitet ovakvim skupovima?
  • 29.09.2013 12:22
    O čemu će govoriti Mihajlović? Pa on nijedan dan nije proveo u medijima!
  • 021

    29.09.2013 12:05
    jel to neki nacin da se RTV oduzi vladi Vojvodine da nepristrasno i profesionalno izvestava hvalospeve o njihovom radu,za to treba gradjani Vojvodine da odvajaju novac,sramota!
  • Brus Vilis

    29.09.2013 12:00
    Za razliku od ostalih...
    ... osvrnuo bih se na program Radio Televizije Vojvodine. A on je odličan i neuporedivo kvalitetniji od svega što nudi RTS. Nemam pojma ko je za to zaslužan, čije su direktive, kako se zovu direktori i čija partija rukovodi Televizijom Vojvodine. Iako sam Novosadjanin voleo bih da ima više emisija i priloga iz cele Pokrajine. Takodje bi bilo lepo da se više emisija s drugog programa, na jezicima manjina, prevodi i prikazuje. Ali i ovo je, ponavljam, odlično. Kad gledam RTS imam utisak da je takav bio i pre 10 godina, dok je RTV značajno napredovala. jednostavno, RTV je kulturan program.
  • Lalla

    29.09.2013 11:22
    prisecamo,,,,,
    RTV u okviru RTS-a je bio luconosa sa Baletickom i ostalima u ratnohuskacom pohodu devedesetih,,,,,,,,,,,,,,
    Nije izvrsena LUSTRACIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Jednostavno;prvo lustracija;
    pa ondak; mozda se moze poceti pricati i o
    putevima razvoja,,,,,
    Vuk dlaku menja,ali cud ostaje!!!!!!!!!!!!!
    narodna
  • makijaveli

    29.09.2013 11:14
    proces otimacine
    Nazalost, u Srbiji je na delu proces otimacine svega i svacega, a posebno onoga sto nosi epitet Vojvodjansko.Da ne pricamo o visegodisnjem zakidanju finansiranja APV, kako od proslih a tako i od sadasnjih Vlasti, koji jos imaju obraza da prozivaju rukovodstvo APV za `Gde su vasi novci`, sto je vrhunac licemerja i bahatosti. Otimacina Sajma, Luke, Carinske zone, prisvajanje Dnevnika-koji je postao glasilo SNS-a, pokusaji ukidanja, tj. prisvajanja RTV i tome nema kraja. Jako im se zuri da sve preotmu jer dobro znaju da EU finansira regione (kao sto je APV) a ne centralnu vlast u BGD.Svi ono koji podrzavaju devastiranje APV, pre svega ne misle na buducnost sopstvene dece.
  • 29.09.2013 11:08
    Prvo neka se zaposleni organizuju i izaberu direktora iz svojih redova, a ne da im UDBa postavlja... Citat jednog komentatora:
    "Ovo je sumrak RTV-a. Na celo javnog servisa, suprotno zakonu, dosao je covek, koji jednog, jedinog dana nije proveo u medijima. Naprotiv, rec je o coveku koji je do poslednjeg dana bio clan upravnog odbora Agrobanke..."
  • Lalos

    29.09.2013 11:03
    gradjani severne srpske pokrajine su gladni i bez posla i ne interesuje ih puno demagogija vec kako da prezive!
  • neko

    29.09.2013 10:26
    Putevi razvoja javnog servisa Vojvodine". za to se drzi konferencija pa kako se ne drzi konferencija kako obezbediti hleb gradjanima posto nam je to problem.
  • Jacka

    29.09.2013 10:26
    RTV pripada svim građanima Vojvodine ali i Srbije, te se plašim da neko ne pokuša da ispolitizuje ovu ustanovu, primera radi gosn' Pajtić koji se trenutno grčevito bori za vlast. Medijski servisi treba da budu pošteđeni tih igrarija.
  • Orwell Farma

    29.09.2013 09:50
    Opet kuknjava
    Ali da nesto zaista promene ni ne znaju. Vazno da ide plata. Nadam se da ce pasti diktatorska korumpirana vlast u Vojvodini, a da ce se izvrsiti revizija poslovanja Sekretarijata za kulturu, i to u poslednjih 5 godina najmanje.
  • Gile

    29.09.2013 09:47
    hoce da nam javno ispiraju mozak da je A.P. Vojvodina ugrozena od strane republicke vlade i slicne medijske manipulacije kakve slusamo vec deceniju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna