Novi Sad
01.11.2013.
07:02 > 13:42
Vojvođanska vlast sprema platformu za finansiranje pokrajine. Predlog je da Vojvodina sama ubira prihode od poreza.
  • 05.11.2013 00:48
    @Superior - Mazohisti
    Nisu oni mazohisti nego budale, a kad budu sve pojeli i popili, oticice na neko drugo mesto. U njihovim "pitomim"krajevima se uz gusle peva o nekoj zemlji nicijoj,tudjoj,bogatoj, dje zive neki cidni narodi, dje teku med i mlijeko (preko veze) i tu zemlju treba osvojiti i potrositi. E sad, ako ponestane, onda ce ici dalje. Kad bi se o Vojvodini od malena ucilo kao o inegralnom delu Srbije,onda se ne bi tako odnosili prema njoj. Ovako je ona bila i ostala ratni plen i nicija svojina u njihovim glavama, a posledice toga imamo i dan danas.
  • Касица прасица

    04.11.2013 09:40
    Предлажем друг Чанка за благајника.
  • НиколаНС

    03.11.2013 09:48
    Свеједно
    Потребно нам је независно и поштено судство и полиција из Титовог времена. Мени је сасвим свеједно да ли ме пљачка БГ или НС. Тако да је свеједно ко убира порез. То су иста г..н.
  • Onokad

    03.11.2013 01:59
    #onokad ti je "jedinstvo" Srbije prece od postovanja ustava i zakona iste te Srbije.
    Sehr interesantno...
  • Superior

    02.11.2013 21:56
    Mazohisti
    Ne mogu da shvatim ljude koji žive u Vojvodini i čiji će potomci ostati da žive u Vojvodini, a zalažu se da što manje poreza koji se ostvaruje u Vojvodini tu i ostane. Pa, to su pravi mazohisti. Tako nešto neće nikad tražiti ni jedan Beograđanin, Šumadinac ili stanovnik bilo kog drugog kraja Srbije. Svi traže za sebe što više, a ovi neki "naši" bi se odrekli i onih mizernih 7%, a imaju primedbe na stanje školstva, zdravstva i svake druge infrastrukture i za sve što nije u redu optužuju pokrajinsku administraciju. Sigurno i ona čini greške, ali od malog teško je napraviti nešto veliko.
  • @Brus Vilis - Ja imam šarene

    02.11.2013 21:52
    Sve si lepo objasnio, ali izgleda da si "corav na jedno oko". Nisi nam rekao da li "Tamo" postoji pokrajina koja dobija 7%, a ostali nista? Ili, ko "Tamo" finansira pokrajinsku upravu: da li drzava ili pak stanovnici te pokrajine (iz dodatnog poreza, naravno).
  • Toma

    02.11.2013 07:59
    konačno
    To se traži!!! Padaj silo i nepravdo!

    Ako je republička vlast poštena, onda im neće smetati, iznosi ostaju isti. Samo će redosled biti drugačiji.
    Prvo da mi namirimo svojih jadnih 7%, pa tek onda platiti zulum raspikućama. Tako se više nikada neće desiti da nas prevare i zakinu za ugovorene pare pa da mi ostajemo dužni. Može samo obrnuto, sad mi njima da par godina ne šaljemo kolko smo se dogovorili. Čisto da poravnamo račun.

    Ako tako volite Vojvodinu, prepošteni SNSovci, onda ne vidim šta vam ovde smeta.

    Ali znamo da je ne podnosite jer je ponosito iznad vašeg nivoa.
  • Republikanac

    01.11.2013 18:36
    Obrnuto
    93% Vojvodina, 7% savezna država Srbija
    Tako će biti, vrlo uskoro!
    Vojvodina republika - republikanci Vojvodine!
  • 01.11.2013 17:25
    San DS
    EEEEEEEE ,a kad se probude ,presvući im pelene.
  • dolar

    01.11.2013 16:20
    ja sam za to da se Vojvodini da njenih 7%,a i više ako treba za važne projekte i poljoprivredu,ali samostalno prikupljanje poreza-nikako,to bi samo bila prilika da se ovi iz pokrajinske vlade još više obogate!
  • Selja

    01.11.2013 13:48
    Naravno, ..., ubiranje poreza vas zanima. Sta mislite o setvi, recimo? Bando lopovska.
  • Brus Vilis

    01.11.2013 12:56
    Ja imam šarene oči...
    Provincije u Kanadi plaćaju državi od 19 do 29% u zavisnosti od (ne)razvijenosti. Manje više je tako u celoj Evropi - retko gde ta cifra prelazi 40%.
  • Nebojša

    01.11.2013 12:29
    Svakome svoje
    Ja bi na primer da plaćam pretplatu za RTV ali ne i za centralnu informativnu agenciju RTS!
  • 01.11.2013 12:09
    Realni komsija
    To je dobra ideja, jer mi stvaramo najvece prihode republickom budzetu. I boljitak bi se osetio jako brzo. Ali postoji bojaznost da se od tih para ne bi finansirale Nvo ili druge struje koje bi zagovarale politiku koju Beogradu ne bi odgovarale. Zato tu platformu treba precizirati da se tacno zna gde idu novci i kome, i za koje projekte. U svakom slucaju treba sesti za sto i razgovarati o tome.
  • 01.11.2013 11:50
    Ne razumem šta je sad ovde sporno? Ako republička vlada ne potkrada Vojvodinu, neće joj biti gore nego sada. Ako potkrada, na ovaj način će prestati potkradanje. To je sve. Vidim da ima dosta SNS eksperata za Ustav i srodna pitanja. Ovde je u stvari reč o strahu da ne počne da se poštuje Ustav, jer ako republika bude prebacivala pokrajini sve što treba po Ustavu, bankrotiraće, pošto je SNS društvo uništilo državu. I to je cela priča.
  • MILAN

    01.11.2013 11:39
    7%?
    MA STA 7%? Treba da ostaje 98%! Kako samo te beogradske hostaplere nije sramota!?
    A pa da, eto odgovora...
  • Salajka

    01.11.2013 11:27
    @ Sedam
    Ja banku od mog poreza ne želim da dam vojvođanskim parazitima, bandi iz banovine i sličnoj bratiji. Draže mi je da novac od mog poreza prospu po Nišu i Leskovcu il bace u Moravu ako treba, nego da se od njih Pajtić i Čanak časte po kafanama. Ako se neko već pita gde će novac od mog poreza da ide evo ja sam jasno rekao.
  • Nikola NS

    01.11.2013 11:25
    @Sdragan,

    Bravo za komentar. Sve si rekao.
  • Obrad

    01.11.2013 11:11
    10 godina im je bilo malo
    Treba svi porezi direktno da idu na račun Bojana Pajtića lično, da on može da raspolaže našim novcima i da nas spasi ove bede koja se pojavila odjednom od kako je on izgubio gradsku vlast.
  • опечен

    01.11.2013 11:11
    на ХЛАДНО млеко
    Врло занимљива тема.
    Овде сам рођен, као и мојих бар 10 претходника, и подржавам саму тему да Војводина треба да задржи део својих прихода који су у њеној ингеренцији.

    Исто тако, МОРАМ да питам, да ли ће покрајинска власт директно у Војводину уложити бар 7% РЕПУБЛИЧКОГ буџета, од 7% прихода?
    Ако је то тако планирано, имате моју подршку!
    Ако није, као што се види по пропасти, ПОГОТОВО, саме Војводине, онда не замајавајте народ, коме је испран мозак са Фармама, Великим братом, Пинком...

    Ако ће покрајинска власт, каква год била, уложити своје приходе у развој Војводине и бољи стандард њених грађана, имате моју АПСОЛУТНУ подршку.
    АЛИ, ако ће, као до сада, да се санира РБВ за 300 милиона €, и да се пребацују МНОГО већа средства Тесла банци у Загреб, која се после продаје НЕКОМЕ испод сваке цене, онда ме У ПОТПУНОСТИ искључите из ваших комбинација.
    Покажите зашто је, по било каквој економској логици, до сада, било потребно ТОЛИКО улагање у РБВ и зашто су ОГРОМНА средства пренесена Тесла банци која је затим БУДЗАШТО продата! Нека одговарају директни кривци!
    Такође, дајте ЗАКОНСКЕ мере, под КРИВИЧНОМ одговорношћу, за све који исто покушају ПОНОВО да ураде! ДА ЛИ СТЕ СЕ СЕТИЛИ ДА ТО "УГРАДИТЕ" У СВОЈ ЗАКОН???
    Дајте и ЗАКОНСКО обезбеђење грађана, који вам укажу поверење, као и одговарање појединаца ЛИЧНОМ имовином ШИРЕ ФАМИЛИЈЕ за "прекршаје" против грађана, и ТЕК ОНДА ћу ПОЧЕТИ да вам верујем! До тада, ЗНАМО СЕ И МНОГО СТЕ ИСТИ!

    Јесте ли схватили? Подржавам НАПРЕДАК Војводине, али уз НАЈСТРОЖИЈЕ законске КАЗНЕНЕ одредбе! Желим добро и себи и комшији, које год националности био! Јесте ли спремни то да урадите???
    Ако нисте, уступите место неком другом, јер МНОГО СТЕ ИСТИ!

    Није тешко схватити, али је можда "тешко" прихватити, а ја имам САМО тај један услов!

    ЧЕКАМ ОДГОВОР!
  • 01.11.2013 10:36
    Hm


    Daklem, da ne postoji vojvodjanerska vlada i njeni ministrici i pomocnici i pomocnici pomocnika i njihove sekretarice i kafe kuvarice i vozaci i frizeri i.....koliko bi se tu para ustedelo....

    Meni sve to izgleda ovako: mi bi da se prvo otcepimo a posle da se ujedinimo ?!?!? Sa kim ?!?! Sa Evropom! Ma ajde.

    Gosn precednice Pajticu, to Vam ne pije vodu vise. Mozete da se upirete koliko hocete i da se ujedinjujete sa kim ocete ali ovde na severu Srbije vidite kako prolazite na izborima. Bolje zavrsavajte ono sta ste zapoceli, mozda Vas to izvadi teske robije...

    Hiljadu puta rekoh sebi NEMOJ da komentarises, ali ne vredi. Navucen sam....
  • 01.11.2013 10:13
    A novac od poreza ce zavrsiti u "Tesla banci" u Hrvatskoj,pošto RBV više ne postoji,a "Tesla" je osnovana novcem (našim) iz RVB.Jao,gospodo pokrajinski političari,ko vas ne zna skupo bi vas platio.Gori ste od onih u BGD-u.Ja znam i kako ste nameštali tendere svojim drugarima,znam i čiji su vozači i ljubavnici danas na čelu nekih javnih preduzeća u pokrajini,znam šta ste uradili u Vrdniku,znam gde ide šećer i ko prska komarce i nisam jedini koji to zna...Na robiju!
  • Chiske

    01.11.2013 10:11
    to nece proci jer najveci prihodi od poreza Beogradu stizu upravo iz Vojvodine jer vecina ovih dole ga ne placa...
  • 01.11.2013 09:38
    Vojvodina Vojvodjanima
    Podrzavam! Dosta je bilo otimacine od Vojvodine!
  • Sedam

    01.11.2013 09:27
    Vojvodina treba da živi isključivo od akciza, poreza i carina skupljenih na njenoh teritoriji, a ne od nekih 7% republičkog budžeta (kakav je to procenat, zašto baš on...?) Odnosno, Vojvođani treba da budu zainteresovani pre svega da njihova vlast radi najbolje što može, i da onda takvu biraju, a ne da zavise isključivo od uspeha i (češće) neuspeha vlasti na nivou Srbije. Ovako kako je sada, kad zavise od veličine srbijanskog budžeta, a ne od prometa na svojoj teritoriji, tu vezu niko ne uviđa. Naravno, jer je i nema.
  • Todor

    01.11.2013 09:21
    Nece da moze,i ovo novca sto dobijete od republike koristite nenamenski u svoje partijske svrhe!
  • vojvodjanin iz ns

    01.11.2013 09:06
    Vojvodina
    treba da placa srbiji !
    isto onoliko koliko i kanada americi ili novi zeland australiji !
  • 01.11.2013 08:53
    prvo rucak pa zdrava pamet
    kad nepopularne mere dobijaju podrsku u glasanju uz komentare u ovom broju kao ovde na ovu temu, vidim nekog stranackog poslusnika kako za vreme radnog vremena klika za svoju interesnu grupu ili stranku u strahu da ne dobije ono sto zna da zasluzuje...otkaz sa mesta gde je apsolutno bespotreban sto znaci apsolutno je statan...a mora da ruca...nije mu lako...razumem ga da je rucak vazniji od istine, razuma, logike i realnosti.Bivsi sam glasac ds, za njih nikad vise a ni za sns iako mi se donekle dopada sta i kako rade
  • 01.11.2013 08:45
    Podržavam
    Stare,proverene izreke: Ako smo braća, kese nam nisu sestre; čisti računi, duga ljubav
  • anonimus II

    01.11.2013 08:43
    eeeeeeeeeeee...
    ...to sigurno neće proći kod sns, suviše bode oči i svi bi parice pa da gazduju i raspolažu ali je uvek bilo da jači ker hebe pa će i ovog puta vučko biti jači od pajka.
  • lala

    01.11.2013 08:34
    Izbori u Vojvodini pod hitno!
  • т

    01.11.2013 08:28
    Где ће бити уплаћиван новац од пореза, у RBV? Хихихихахахаха...
  • FUJI

    01.11.2013 08:27
    Ovi iz pokrajinske vlasti kad god ne znaju sta ce predlazu neke platforme. Covek bi pomislio da se Novi Sad nalazi na nekoj ogromnoj naftnoj platformi.
  • 01.11.2013 08:24
    Ja bi hteo da V sama ubire:Porez,carinu,vodu,struju da ima svoju policiju,da sama odlucuje o svome da bude prava Drzava.
  • Sremac

    01.11.2013 08:23
    x
    Dosta su naše pare odlazile u Beograd i Srbiju, krajnje vereme je da naše pare ostaju kod nas u Vojvcodini!
  • sdragan

    01.11.2013 07:57
    U redu je to gospodo vojvodjanski politicari...slazem se. ALI gde ste bili proteklih osam godina dok ste davali Tadicu vecinu??? Pa da se ovaj zakon profura kroz skupstinu bez neke velike pompe u kojoj ce sada sve naci-stranke(DSS/SNS/SRS/Dveri/SPO/Treca-sreca srbija/SPS,itd...) lupati o zvona i vristati kako je ovo cin osamostaljena Vojvodine...delo separatista itd,itd...
    Kasno...Kasno je...Jebite se!
    I sta sada...Gledacemo nase licno "pozoriste u kuci" do sledecih izbora...a godine prolaze i prolaze, dok vi sedite u svojim partijskim foteljama debelo uhljebljeni.
    Podseticu vas da je vreme NEOBNOVLJIV resurs i ne mozemo ga vratiti!
  • 01.11.2013 07:55
    kako se uvek otimaju za novac,niko se ne hvata za neki posao ili volonterski rad itd.
  • ZoranNS

    01.11.2013 07:54
    To je nešto najnormalnije
    To je nešto najnormalnije, na taj način se izbegava prekomerno otimanje od pokrajine. Baš me interesuje stav, SNS boraca za dobrobit Vojvodine, kao neotuđivi deo Srbije, gde je gomila preduzeća dobijala i dobija pare godinama a da ne rade ništa, i još štrajkuju.
  • 01.11.2013 07:54
    demokrate bi da znaju disu i kako da koriste nase novce u njihove promotivno-stranacke svrhe...e pa ne moze!!
  • ci

    01.11.2013 07:52
    hm
    Sad su se setili, kad im opada popularnost, pa da malo glume LSV.
  • 01.11.2013 07:51
    eureka
    republika, pokrajina i grad svi da ubiru poreze, kako su se samo dosetili tako spasonosnog resenja, za sebe same...da li oni znaju da niko ne dodje na posao od kompletne pokrajinske administracije niko i nigde ne bi ista primetio...govorimo o hiljadama i hiljadama krpelja, komaraca, pijavica... na telu "male bebe"...sad treba postaviti plus jednog vampira plus
  • Sremac

    01.11.2013 07:51
    Videli da im dolazi kraj pa da daskupe što više harača. :) Neka donesu ovaj zakon, Ustavni sud će ga oboriti.
  • Gargamel

    01.11.2013 07:45
    Drugim recima Pajticeva kasa se ispraznila, pa sad hoce opet nekako da je napuni.
  • Vladan

    01.11.2013 07:40
    SNS je..
    ..zlo veće od Miloševića. Dakle, ako tih famoznih 7% treba da ostane u Vojvodini odmah se razbija ova inače razbijena država u pokušaju. Koja bagra.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna