Novi Sad
13.11.2013.
06:36 > 06:44
Na račun privatne firme "CERP", čiji je pravni zastupnik ćerka članice Nadzornog odbora JKP "Gradsko zelenilo", od početka godine uplaćeno je 250.000 dinara.
  • ilija

    15.11.2013 13:49
    pikaso
    neko skuplja slicice, a ja eto, markiram sanducice
    To za narodnog heroja nije ni malo lose- penzija- sigurica!
  • 15.11.2013 07:32
    istina*****
    Zelenilo za prvih osam meseci ove godine u minusu 178 miliona???! Malo je to,koje kakvi ručkovi za diplomirane stočare i ne školovane konobare i ne školovanog malog Marka garant koštaju više.Krive prošlu vlast a zaboravljaju da će i oni biti prošli,mada već su prošli jer su uništili zelenilo,jaka im je kadrovska politika stalne radnike teraju na 65% da bi mogli da zaposle svoj politički kadar a da ne pričamo o putovanjima za stranku na račun firme na Kosovo,u Beograd itd. Sram vas bilo,podnesite ostavku kad niste sposobni da vodite firmu koja je na državnim jaslama.U radno vreme posao a u slobodno vreme stranačke aktivnosti!!!
  • ilija

    14.11.2013 18:47
    pikaso
    ne mora svako da razume ali svi
    čitaju.ja sam nezaposlen i sigurno mi nije pravo da neko onako, uz put, dobija 25000! Al' eto zapažam..
  • 14.11.2013 12:40
    Gamad
    Razne Cucićke, Jelići, Starovići, Marinkovi, Bokani, Bežanovke, Bubnjevići, Bjelajci....

    koje mi izdržavamo

    i ajd što ih izdržavamo al da rade nešto

    nego em nestručni em skloni ... kad tad će se otkriti čemu su sve skloni, ničija do zore nije gorela
  • Pikaso

    14.11.2013 12:21
    @Ilija - a kad bi se zagledali...
    Ti idi pa slikaj ponovo kad ti se gleda toliko... jel ti imas fetish sanducice? Sta?
    Mozes i da docrtas nesto... i da ispitas aferu Sanducic ! zasto je samo njihovo novo! A ha! Gde je marker kojim je pisan broj a gde je marker kojim je pisano ostalo! Bices narodni heroj garantujem ti
  • Poente nema

    14.11.2013 12:19
    Bez dokaza da je ovde nesto nezakonito, kojih koliko vidim nema, jer da ima dokaza javili bi ovo na adresu gde treba, ovo je samo jedno klevetanje ove dve . Nista drugo
    Tekst nema smisla ni poente. Jbt zamisli radi nesto za zelenilo! Cudo! Stvarno CUDO!
    Samo da kazem SNSu da ove dve skupise vise komentara na vest nego gradonacelnik....
  • @Ilija - a kad bi se zagledal

    14.11.2013 12:16
    Nije tebi lako cime se bavis....
    Ajde da yovemo miliciju NIJE ISTI MARKEEERR alooo!!! Drzte kradljivca markeraaa
  • Valentina

    14.11.2013 10:20
    svasta
    Po meni ovo je cist trac, bez dokaza, sta to uopste znaci da ako si clan neke stranke ili blizak nekoj, ne smes nista da radis, jer ce neko da te proglasi profiterom, cista glupost, sustina je da li je ono sto neko radi regularno ili ne, ako nije neka se pozabave istrazni organi, a ako jeste, a meni se cini da jeste, onda cemu provlacenje kroz blato u medijima..
  • ilija

    14.11.2013 09:23
    a kad bi se zagledali...
    1.Novo svetloplavo sanduce u nizu tamnoplavih pohabanih (da se bolje vidi) 2.Broj 70 i naziv firme nisu pisani istim markerom (naknadno upisana firma za potrebe slikanja) 3.Jedino iz toga sanduceta vidi se neki reklamni materijal,dok je u svim ostalim uredno slozen.(nediraj tudju postu) 4." ispod toga pise i prezime porodice Cucic" ...Zasto to nevidimo na slici?
  • djidji

    14.11.2013 08:57
    ccc
    ajmo sad da se zamajavamo sa 25 000!
    zaboravimo sve probleme i dugove ostavljene od predhodne vlasti, da resimo prvo ovo!!
  • problemi

    14.11.2013 08:56
    problemi
    Vratite pare, treba zameniku direktora u cistoci za master diplomu!! Odma!! A sta ce mu diploma- pa ni on jos ne zna!
  • problemi

    14.11.2013 08:54
    masa
    a jel to iz kuhije SPO?
  • coco

    14.11.2013 08:41
    Za oni koji ne shvataju, a ni neće nikada...
    Kako je strašno da do nečijih mozgova ne dopire nikakav glas razuma. Koliko su bolesni mozgovi koji misle da su svi plaćenici koji su protiv nećega što ne valja? Kakav je to mentalni sklop koji sve izrečeno smatra atakom na njihovu partiju, jer svi koji nisu sa njima – protiv njih su (što mi ovo poznatoooooooooooo...).
    Kada sam ovde pisao/la komentare protiv (k)Radine ekipe (dSS beše?), svrstavali su me u Ljigaše. Pre toga me Ligaši trpali u eSpeSeSovce. Kada sam pisao/la protiv DS, onvakvi me trpali u Vadikale, a sada, reciklirani Vadikali me turaju međ žute... Ma video/la sam i kako se danas mrze i *ičkaju pripadnici suprotnih partija, a već sutradan, nakon sklopljenog koalicionog sporazuma – najbolji su!
    Al' dobro. Neka. Po malo se osećam kao Nušić il' Domanović (kažem: po malo!). Il' bolje shvatam ih. Kako je bilo tužno i žalosno pisati o glupacima oko sebe, a oni te, jer misliš svojom, a ne glavom njihovog vođe, svrstavaju tamo i međ one što mrze. No vreme uvek učini svoje...
    Zato nastavite da radite na mome JA i hranite moju sujetu!
  • Tuta

    14.11.2013 08:34
    Neki koji poznaju prilike malo bolje znaju da se izvesna kriminalna grupa koja je sad u koaliciji na gradu obracunava sa dvema pomenutim u tekstu jos od 2010.
    Nije to ni DS ni LSV neko jedna kombi skupina kriminalaca
  • Jacovitti

    14.11.2013 08:25
    Za @Jacovitti - Koliko je dva pl - To je samo deo
    Cenjeni, 2+2 je, kao i 2 Pi, samo jezička igra, u smislu: Al' je teško sabrati ili ko ovo već ne zna!
    Naravno da je tužno gledati, al' to je samo nama. Oni i dalje misle da su uspelši u tome što rade.
    Tužno je i slušati samo o tome kako su samo krivi oni pre njih (to su pričali, osim ovih i oni pre njih i oni pre onih...), a istovremeno videti da su svi nesposobni da bilo šta urade ili promene...
    Da li je slaganje mozaika uzaludan posao? Mislim da nije. Jer, da jeste, svako istraživačko novinarstvo obesmišljeno bi bilo. Ovo čitamo svi, i mi koji shvatamo, ali i oni kojima nije ništa jasno, a misle da je sve na njihovoj strani (to sve budale uvek misle!). I dobro je što se pojavljuju članci ovog tipa (primetili ste, sve ih je više i više). Istovremeno, prividno se ništa ne menja jer, oni koji treba da menjaju, olako prelaze preko svega, srećni što su i ovaj puta preživeli jer misle da psi (to smo mi) samo laju, a karavani (oni!) idu dalje... Ali menja se, ili dešava se nešto. Svaku našu kašićicu žući, ma koliko mala bila, oni moraju da progutaju. Naravno da neće umreti od kašićice žući, ali puno kašika žući ipak prelije. Kad-tad! Mada oni, u svojoj samoveličini misle da su za njih to kašićice brašna. Olako ih gutaju. I OK je. Niko nije umro od kašike brašna, ali pojesti vreću brašna, onako, nasuvo? Eeeeeeeeeee...
  • eeeeeeeeeeeee

    14.11.2013 07:41
    nista novo
    pa zar ovo preduzece ne vodi vodeca vlast i mislim da su bas pre neki dogovarali sa cankoima da spasu bas ovo preduzece sta bi preduhitrila ih koleginica.....
  • 13.11.2013 21:53
    DS trolovi
    koliko vas pajtic placa po komentaru,jel moze da se zaradi jedna prosecna plata??
  • 13.11.2013 21:53
    Ako je ovo tačno,tu su istražni organi i tužilaštvo,ali sve mi jako liči na spinovanje novosadskog DS-a koji nema izdefinisan sopstveni politički program i kurs,pa pokušava na ovakav način da dođe u žižu javnosti.
  • @Jacovitti - Koliko je dva pl

    13.11.2013 21:31
    To je samo deo
    Ako bi nastavili o dotičnoj bi se moglo mnogo konkretnih detalja još dodati. Bilo bi mnogo više od 2+2.
    U svemu tome tužno je slušati i gledati kako se oni kojima dotična služi slomiše objašnjavajući kako rade za narod i u korist naroda.
    Najtužnije je to što Vi i oni koji mogu da slože mozaik to uzalud radite, jer vidi se i po ovim komentarima koliko to nekima (ne)dopire do mozga.
  • @Jelena

    13.11.2013 21:23
    Хајде да чујемо
    Објасни нам, мајке ти рођене која те тако опаметну донесе на овај свет, како то порасте задужење Зеленила.
    Не мораш детаљно. Само у грубим цртама.
    Па да после наставимо у детаље.
  • neko

    13.11.2013 21:18
    A U LISJU...
    A za Lisje radi firma Vlade Đakovića, doskorašnjeg tehničkog direktora.
  • 13.11.2013 20:23
    by Saša Radulović
    Na javna preduzeća trošimo dodatne stotine miliona evra godišnje. Javna preduzeća kod nas nisu izvori profita, već deo socijalne politike s ogromnom cenom po celo društvo. I štetnim ugovorima, kupcima i dobavljačima, preko kojih se izvlači ogroman novac i sliva u privatne, uglavnom partijski obojene džepove.

    Oko ovog sistema je tokom godina izgrađen i širok krug ljudi okupljenih oko političkih partija koji su korisnici tog sistema. Koji parazitiraju na leđima zdravog tkiva privatne privrede.

    Ovo su najveći uzročnici našeg deficita i rasta javnog duga. Ovako više ne može. Kao država, kao društvo, moramo da kažemo – dosta. Sva preduzeća moraju da se postave na zdrave temelje, ako za to postoji mogućnost. Da se restrukturiraju i oslobode dugova. Ako ne, moraju da se ugase. Privreda mora biti bazirana na profitu. Svaka zdrava privreda bazirana je na profitu.
  • Jacovitti

    13.11.2013 20:16
    @Žika!! - @jacovitti
    To stvarno pitate da li sam upoznat sa situacijom ili ste duhoviti?
    Kanda ste duhoviti Novosadjaninu, BS, PZS, Bzvz, BH ili kako se već predstavljate. Ja nikada nisam čuvao ovce, sa vama još manje, pa zato nismo na ti! A o poznavanju situacije, da l’ to iz priloženog samo vama nije jasno? Ili smatrate da iznosim neistine? U tom slučaju, demantujte…
  • 13.11.2013 19:18
    Da ne bude zabune: Zelenilo je potpuno propalo kao preduzeće još u vreme Majine vlasti - iako je grad bio pun novca, Zelenilo, Toplana, Lisje, Stan i Spens su 2008. godinu dočekali u katastrofalnom stanju, sa novozaposlenih ukupno oko hiljadu radikala - sadašnjih naprednjaka za te 4 godine. Sada ti isti drže lekcije svima i puvaju se svojim poštenjem. Komedija.
  • Novonasađen

    13.11.2013 17:47
    Nije lepo pričati,nikad ne znaš kad će te snaći.Mi smo navikli,bilo bi iznenađenje,da je drukčije.A i nemoš bolje ni očekivati.Svi koji su obećavali,izređali se!I taman se ponadali,ono,nemoš sam sebi verovati.Sad ispade,TO JE I BIO CILJ!
  • jo

    13.11.2013 16:19
    Mila majko
    Pa kakve veze ima boja dresa g-do botovi.Žuti,crveni,plavi,zeleni.ako je samo 20% u tekstu tačno to se zove KRAĐA.Krađa novca svih gradjana koji nikad nisu bili kao vi,koji misle svojom glavom,čije mišljenje i obraz ne zavise od toplog obroka na državnim jaslama kao vaše.Nema uopšte razlike između onih pre i ovih sad.Kad je " ničija " lova u pitanju potpuno ste isti,samo su nijanse u pitanju.Zato manite se pljuvanja i vređanja jer vašim polupismenim komentarima i hvalospevima vređate sve one koji nisu svoje du..e prodali bilo kojoj stranci kao vi i koji ste svoju decu sutra spremni da proglasite crncima ako to od vas zatraže vaši lideri
  • Tja

    13.11.2013 16:07
    Opet napad klo(v)nova na 021? Ajte deco, spamujte druge portale, ovde svakako mozete samo da popasete travicu. Beeeee beeeeee.
  • BobRocK

    13.11.2013 15:53
    DOS-TA
    Pa dobro dokle vise... Nema smisla ... Pozutecete od muke, ali bukvalno!
  • Jelena

    13.11.2013 15:32
    DS je zelenilo dovela u najveće dugove i sad pošto nema svoju politiku bavi se mutnim radnjama, bolje objasnite gradjanima kako je zaduženje zelenila poraslo za vreme vašeg vodjenja.
  • 13.11.2013 14:55
    Vaše je samo da platite vaše račune. Na vreme.
    Sve ostalo je naše ...
  • MILICA

    13.11.2013 14:02
    Ima i gorih pa šta? Ništa.....
    Šta ima veze, ovi što imaju "državni" posao mogu sve, mi što smo zahvaljujući lopovskim privatizacijama u privredi ostali bez posla smo svedeni na rang robova ....kao oni što rade Indiji, Bangladešu. Zaposlila se preko NSZ i radila godinu dana u privatnoj firmi čiji vlasnici rade u ZIGU- u i ŽELEZNICI I PRODAJU ORUŽJE!!!Kada sam napokon insistirala da me prijave, ne da povećaju platu i platne putni trošak/išla svaki dan biciklom/, ONI ME IZBACILI NAPOLJE!!!I šta? Ništa? Direktor rekao inspekciji da me nikada nije video!!! A ONI I DALJE PRODAJU ORUŽJE.Nadjite firmu Balkan novoteh i firmu Adron iz Kijeva, videćeta ceo asortiman oružja.... I šta? Ništa...
  • lsika

    13.11.2013 13:57
    pa prilika
    Slika po[tanskih sandučića je za mene slika Srbije, dotične vlasnice firme i stanara ne samo ove zgrade. Traljavo ispisana imena, korodirano, prljavo, iskidano, neuredno, počupano, javno pa ničije. Da je jedan lepo isisao ime i makar magičnom krpom izbrisao svoje sanduče ova slika ne bi bila baš ovoliko jadna.
    poenta:
    Svi smo mi sandučići
  • Miško

    13.11.2013 13:45
    Rekla kazala
    Najlakše je pustiti neku vest pa nek radi svoje. Sindikalac ništa ne zna. Niko nikakve dokaze nema. Ako je neko upućen da se radi protivzakonito zašto ne podnese prijavu ? U nedostatku tema, najlakše je optužiti nekoga ... Koliko je samo ovakvih neosnovanih i lažnih optužbi bilo do sada. Ko nema da se bavi sobom bavi se drugima. Činjenice i dokazi su bitni !
  • 13.11.2013 13:44
    Rene!!
    Politika Demokratske stranke
    1.kada smo na vlasti onda ćemo da krademo kroz razne projekte i da uzimamo milioneeeeeee!!
    2.a kada nas provale i odemo sa vlasti onda ćemo da pljujemo po aktuelnoj vlasti!!
    Pa ne ide to tako gospodo - provaljeni ste vi odavno!!
  • Zbunjen

    13.11.2013 13:39
    Ne znam zašto svi koji komentarišu misle da DS nema ama baš nikakve veze s ovim.
    Još su mi čudniji ljudi koji napadaju SNS koji ič ne spominje u vesti?
  • Ludi Milojko

    13.11.2013 13:33
    @@Šljaker - Bojim se da je kasno
    da li ti hoces da kazes da joj je JKP Stan opremao taj stan u potkrovlju?
    Da li iz toga treba da se nasluti da je ta skupina opremala i mnoge druge stanove, da je obezbedila Jelicu novac (da im cuva ledja) i da on kupi onaj stan na B. keju 19, da se u to vreme utalio i bogunovic i ostali DSS otpadnici, a da sada ti isti DSS otypadnici vedre i oblace kod ovih sto im korupcija i postenje ne silaze sa usana?
  • mmk

    13.11.2013 13:22
    Ivana Cucić, stalno na svim žurkama i sastancima naprednjaka! Vidi, boga ti, ona je pravni zastupnik. A gledam i ove vezane komentare u kojima se proziva DS (manite se tog okretanja prsta u drugom pravcu), ništa vam od toga neće biti lakše.
  • nemoj sreco nemoj danas

    13.11.2013 13:22
    nemoj sreco nemoj danas
    trla baba lan da joj prodje dan iliti da se skrene prica o DS partijskim drugovima - djilasu, pajticu i kompaniji.
  • 13.11.2013 13:01
    Recept od privatnika
    @"Jovana
    A sta da radi Gradsko zelenilo sa 100 zaposlenih u septembru prosle godine,"
    Problem su velike plate i otpremnine.
    Peconi, vlasnik Inveja i uljara u Vrbasu i Somboru, je uradio sledeće: 150 radnika iz Vrbasa je "prerasporedio" u Sombor. Ko zakasni na posao 3 puta, otkaz po zakonu i bez otpremnine!!!
    Neka se Zelenilo integriše sa Zelenilom u Sremskoj Mitrovici i pošalje tamo taj višak radnika.
    Jel jasno?
  • skupljac

    13.11.2013 13:00
    novosadjaninu
    Samo da se podsetimo da je JKP STAN ostavljen u dugovorima nakon vladavine SRS tj NASE MAJE i Igora MIrovica, ne placenim porezima, doprinosima i pokojni direktor je primio 175 radnika u toku svoje vladavine, samo u jednom danu je znao da primi 55-oro radnika.Dodjose sledeci, pa i oni napravise dugove, pa sledeci koji jos uvek prave dugove turbo brzinom PRIMER ZELENILA ZA 4 GOD.400.000 MIL. sa dugovima iz vremena SRS) A OVI ZA 1 GOD. 200.000 MIL. pa zapitajmo se ...
  • Žika!!

    13.11.2013 12:46
    @jacovitti
    Ti si neko ko dobro poznaje desavanja u zelenilu??
  • BH

    13.11.2013 12:45
    truc truc
    Nemoc, sujeta i lazi demokratske stranke...
  • bzvz

    13.11.2013 12:42
    bzvz
    Klasicne metode Demokratske stranke. Samo lazu i izmisljaju a svoje kradje prikrivaju. Doci ce i vama kraj na nivou pokrajine.
  • PZS

    13.11.2013 12:39
    lazi
    Samo da mi je zanti koji je ovo mozak izmislio, izgubili vlast pa sada lazu i izmisljaju.
  • BS

    13.11.2013 12:37
    neosnovano
    DS izgubio fotelje u gradu pa se sada bave neosnovanim optuzbama, verujte niko nije gori od vas demokrata odnosno bivse vlasti u gradu.
  • 13.11.2013 12:32
    @jambolija
    Kada se u nekoj kući brlja, ko je kriv?
    Zna se – baba! (nije baka, nego otac - baba!). Isto tako, za sranja u firmi nije kriv portir, nego se zna ko. Oćem kasti da je neko na vrhu stranke i vuče konce...
  • Novosadjanin

    13.11.2013 12:32
    Vazno da se sad javljaju oni koji su bili 10 godina na vlasti,sta ste uradili za 10 godina pa se sad pravite postenjacine a sve ste upropastili.
  • Radnik Zelenila

    13.11.2013 12:28
    Bravo za tekst! Poznajem zenu licno, ne zna se ko je. Ima jos dosta toga za gđu Nadu da se napise, ali sve u svoje vreme. A ovi iz sindikata??? Licno sam im objasnio... bitno da su dobili Rukovodeca mesta pa se sad prave neobavesteni.
  • Bolero

    13.11.2013 12:11
    interesantne su ove informacije iz kuhinje demokratske stranke a da su kreativni mora se priznati da jesu,svasta njima pada na pamet samo da snize nekome rejting ali je providno!
  • coco

    13.11.2013 11:54
    @"Genijalac" - Predlog
    A što po m2? Valjda po m3. Kiseonik, koliko ja o tome znam, ulazi U prostor (zapremina), a ne NA prostor (površina).
    No imam još jedno pitanje:
    Oće l' neke fajde imati i oni što imaju zelenilo oko privatnih kuća? I njihove biljke proizvode kiseonik. Il' će samo da se ovajde oni iz JKP u buli?
  • Nestor

    13.11.2013 11:45
    Da li je to...
    ...ona ista gospodja koja je vec uzela otpremninu u jednom JKP, pa sad radi u drugom?
  • "Genijalac"

    13.11.2013 11:27
    Predlog
    Evo još jedne genijalne ideje za ovu gradsku vlast SNS,Bokan & bratija...
    Spašavaju JKP Stan uvođenjem dimničarine. Predlažem da uvedu i "lišćarinu" kako naknadu za rast biljaka u gradu, koja bi se plaćala po jedan dinar/M2 stana. Razlog-opravdanje: biljke ispuštaju kiseonik koji ulazi u svaku prostoriju stana.
  • coco

    13.11.2013 11:23
    @Anonimus - Andjela!
    Nije sporno da su DS za*ebali stvar i za jedan dan primili preko 100 ljudi (126 ili 136 beše?). No sporno je da se na tome nije stalo kada je SNS preuzeo Zelenilo, pa nastavili sa primanjem! Što onda smrde jedni kada se upišaju, a drugi upišani kao ne smrde?
    Zbog gluparija otperlao DS, a mislite li da zbog istih gluparija neki drugi neće? To kao jedni sednu na sveže ofarbanu klupu i s*ebu se, adrugi odmah pored nji sednu i ništa? Oni se ne ofarbaju?
    Il' da crtam?
  • bob

    13.11.2013 11:21
    Ne razumem, jel to sad otkrivena neka afera oko koje treba da se ukljuce drzavni organi ili..? Sasvim normalno da Zelenilo posluje sa privatnim firmama, a tako gledano u svakoj firmi ima sigurno neki rodjak, prijatelj, kum od nekog radnika Zelenila...Nije ni cudo koliko su ih prosle godine tamo zaposlili..
  • Nina

    13.11.2013 11:20
    to zelenilo je prethodna vlast toliko unistila da ova sve i da hoce nema sta da uzme.
  • Jovana

    13.11.2013 11:19
    A sta da radi Gradsko zelenilo sa 100 zaposlenih u septembru prosle godine,pre izbora,sa dugovima,koje je nova postava zatekla,sa...mnogo toga... zna se sta se radilo u Zelenilu i ko je sta radio Milana Dzudovica,Laketu Radonjica,Natasu Rasetu, Tomislava Bokana...Ko ce odgovarati za sve ovo sto danas prezivljavaju radnici,ni krivi ni duzni.Za plate radnicima nema iz tih razloga,mi stari radnici to dobro znamo!Ova ekipa se bar bori da resi probleme i vrati firmu na noge.
  • Marti

    13.11.2013 11:15
    Na tarabi
    Cuj na sanducetu FLOMASTEROM pise ime firme koja uzas jedan uzima mesecno 25 000 i to DINARA hahaha, pa moze i na tarabi da pise ...I ko kaze da je to sve tacno, da je enko kao krao za 'lebac i mleko,aman zaman, bavite se bre ljudi DOKAZIMA a ne tracem i flomesterima,pokazite da ste ozbiljan medij
  • Milka

    13.11.2013 11:12
    Smesno
    Smesna vest,kao korupcija neko uzeo 25 000 DINARA mesecno? Jel to ne moze malo bolje? Sto ne pisete o ozbiljnim stvarima kao stio je 100 zaposlenih u vreme DS vladavine prosle godine za 24h u Zelenilu?? Pitanje je koliko Zelenilo moze uopste da ,,gura" sa tolikim teretom obaveza i plata za te radnike kojima ne moze otkaz da da, ne smeta mi ni da mi ne objavite ali mi smeta kad OMETATE javnost sitnom buranijom, koja je minorna i nebitna, a verovatno i netacna
  • 13.11.2013 11:12
    Da se nađe koji dinar detetu za kafanu ...
  • @Anonimus - Andjela!

    13.11.2013 11:12
    kakve
    kaži ti nama.
  • 13.11.2013 10:42
    I Put finansira Agenciju za zaposljavanje u vlasnistvu direktorovog zeta!
  • 13.11.2013 10:26
    Andjela!
    A niko ne spominje što su DS-ovci prošle godine zaposlili 100 ljudi u jednom danu i što zbog toga i dalje grca JKP ''Gradsko zelenilo''!!I kakve su sve malverzacije radili preko studentskih zadruga!!
  • Jole

    13.11.2013 10:21
    Uffff...
    Sto su ruzni sanducici! Majke mi, trebalo bi kazniti ulaze koji ih ne menjaju kada su vec u ovoj fazi raspadanja! Kineski sanducici su vec smesno jeftini, nema izgovora!
  • kombajner

    13.11.2013 10:20
    pa to je ok ....
    Nado, sram te bilo! Bojiš li se Boga? Ali koliko znam, masa u Zelenilu je proključala jer plata i po kasni, dva putna troška, a novi iz SNS samo pristižu. Tako da ovo je samo sitnica. Eto na primer, u zadnjih par meseci nešto puno kalira cveće po cvećarama. Tako da verovatno se ne zaliva dovoljno, hahaha.
  • Jacovitti

    13.11.2013 10:16
    Pitanje za predsednika sindikata
    Citat: „Nikada u firmi nismo imali takve, niti slične ugovore, sklapane sa privatnim firmama koje su u vlasništvu nekog našeg radnika ili njihovih rođaka - rekao je predsednik Samostalnog sindikata Ljubomir Popović.“
    A šta čiji ono beše privatna studentska zadruga preko koje Bokan, dok beše direktor u Zelenilu uplati one silne desetine miliona?
  • Jambolija

    13.11.2013 10:14
    @Smilja
    Evove dva puta čitam tekst i nigde se Vučić ne spominje, gde ga samo nađoste.
    Pa još i pretite da -neće dugo-,ko to?
  • 13.11.2013 09:57
    Dugo je i trajalo
    Posle JKP stan jasno je da Zelenilo ide u propast, pa minimalac i otpustanje. Kako se radi, dugo je i trajalo.
  • 13.11.2013 09:53
    Prepoštene
    Cucićke
  • mile

    13.11.2013 09:52
    e kako se prime kad jedni uvate druge :)
    a što ih bar ne uvatite za neke milione nego 25 iljada mesečno :) svi ostali potonuli a oni rastu ki kvasac i zabole ih tačno što kevćete ... kontam da se to gore do njiovih ušiju ni nečuje ;) ako nastavite da im pružate ovakav otpor ... uskoro imamo jednu stranku u Srbiji !
  • Bill

    13.11.2013 09:50
    Ala ste usrećili one vaše što ste primili!
    Pa da. Za plate radnicima i za doprinose se nema para, al' za ovo ima!
  • Jacovitti

    13.11.2013 09:46
    ©kombajner

    Osim kašnjenja plata i putnih troškova, doprinosi su uplaćeni zaključno sa petim (maj). Dakle, 5,5 meseci – ništa!
    Nekim čudom, zdravstvene su overene do kraja ove godine. Kako i šta posle? Valjda će pomoći kćerka. I ona je iz SNS! Dakle, svemoguća.
  • glasač

    13.11.2013 09:43
    @jacovitti
    Hvala na potpunijoj informaciji. Za ove vesti treba napraviti posebnu arhivu i prisetiti ih se prilikom sledećih izbora.
  • Smilja

    13.11.2013 08:57
    Prethodni su bili lipovi, a ovi su "poštenjačine"! E moj Vučiću, džaba nam bacaš prašinu u oči. Sreća te imamao novinare i fotoreportere pa vas sve takve"nadasve poštene" na"vataju u lopovluku. Nećete dugo.
  • Jacovitti

    13.11.2013 08:54
    Koliko je dva plus dva?
    Ajde da malo povezujemo stvari. Uzročno posledičnom metodom...
    Dotična je došla iz Toplane sa ne baš lepom reputacijom. U Zelenilu je bila prvanica, a onda je postala direktorica Sektora za pravne i opšte poslove. Direktno je zaslužna za izmenu Statuta Zelenila (identično su se menjali statuti i po ostalim novosadskim JKP i JP). Mutljavinom (zna to jako dobro predsednik Samostalnog sindikata u Zelenilu!) dolazi na mesto člana Nadzornog odbora ispred redova zaposlenih (i nije tako samo u Zelenilu!), što je više nego čist sukob interesa. Jer, Nadzorni odbor, između ostalog, kontroliše rad sektora za pravne i opšte poslove!
    Istovremeno, ona je i član gradske Komisije za imenovanje (http://www.skupstinans.rs/latinica/radna-tela/85-komisija-za-imenovanje-grada-novog-sada pd reb. 15). Tako da je na raspisanom konkursu direktno uticala na izbor i postavljanje direktora Zelenila (stočar po zanimanju!), kada su preskočeni ostali kandidati, a njemu, sa više nego klimavim i tankim referensama (osim što je član SNS i što se hvali u kafani – iz koje ne izbija - da je prijatelj gradonačelnika) dat maksimalan broj poena.
    Da i to. Da ne zaboravim. Kćerka (takođe pravnica) na koju se „vodi firma“, član je gradske izborne komisije (http://www.skupstinans.rs/cirilica/gradska-izborna-komisija
    Dakle, osim što ima dodatak od 20% na platu po pripadnosti Nadzornom odboru, ovaj izdatak od 25000 din je plata lojalnosti direktoru, pravda se time da joj kćerka radi na pisanju elaborata za IPA fondove?
    A što se tiče Centra za evro-regionalne projekte, paaaaaaaaaaa, pokušajte da vidite i povežete sa ovim ovde: http://www.021.rs/Novi-Sad/Izbori-2012/Novosadski-poslanici-bice-pod-lupom-nevladinog-sektora.html
  • @Šljaker

    13.11.2013 08:49
    Bojim se da je kasno
    Nada Cucic je stigla u Toplanu sa marinkovim-a. maleticima i "bogunovicima".
    O njenim pravnickim uspesima u tom preduzecu dovoljno ima materijala.
    Kada su dosli SPO ratija sa jelicem, popicem, bojovicem i inim uhvatila se i u to kolo. Kcerkica je radila kod mame u preduzecu. Onda je postala bara plitka, a krokodila mlogo i Nada je trazila novi "barjak". Kcerka je bila na listi nase omiljene nam Vicuceve proevropske stranke. Mama je stigla u Zelenilo. Kako i kojim kanalima to bi nam ovi Vucicevi (ako ne bas i Vi, posto ste ocigledno njegov obozvalac) mogli pomoci da saznamo.
    Evroregionalni poslovi su vrlo ozbiljna tema da bi se mi tom temom bavili, a kao sto vidite i iz ovog clanka, predmetna firma se bavi jajarenjem pa ne treba nikoga da iznenadjuje sto sto mama mora da nabacuje iz firme kojom rukovodi SNS kadar pristigao iz BiH za koga nijedan iole vredan i radan pridosli sarajlija ne zna sta je on tamo radio, osim sto je radio u bratovoj firmi koja je prodavala nesto (kakao, kafa, ...)
    U potkrovlju te zgrade (B. Kej 41) trebalo bi da postoji jedan adaptirani stan (nije velik, a nije ni mali) za koji bi u JKP Stanu trebalo da imaju sve radne naloge oko opremanja istog.
    Tu negde bi trebalo da se nalazi i firma.
    Dali je to ta borba protiv korupcije, zakljucujte sami? Mangupi su u te redove usli na vreme. Cela priča je prazna toliko da u nuu moze verovati samo onaj ko ne zna koja i kave druzina se okupila u toj stranci. Pogotovu to vazi za Novi Sad.
  • 13.11.2013 08:48
    Pijacarski tekst, al da ste im zviznuli reklmau za dz svaka cast
  • 13.11.2013 08:44
    Baš me nasmejala vest...
  • Maxa

    13.11.2013 07:40
    Družina koja je "osvojila" novosadska komunalna preduzeća i njihova sredstva koja građani uredno uplaćuju (ali ne za "njihove" već za svoje potrebe), arči nemilosrdno ova sredstva, što se može videti iz gotovo svakodnevnih novinskih tekstova. Družina koja je kupovinom glasova došla u "posed" novosadskih komunalnih preduzeća arčiće ova sredstva sve dok se, upotrebom instrumenata državne prinude u tome ne spreči.
  • Šljaker

    13.11.2013 07:25
    Dobro jeli to ta borba protiv korupcije? Vučiću rešavaj mangupe iz sojih redova, inače ti je zalud cela priča.
  • sovra

    13.11.2013 06:54
    živela poštena gradska vlast
    Vojnik o skraćenju ku.... o poštenju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna