Novi Sad
19.11.2013.
14:40 > 15:32
Zaposleni u Ekonomskoj školi "Svetozar Miletić" stupiće 2. decembra u generalni štrajk ukoliko se račun te škole ne odblokira.
  • Upućen

    20.11.2013 12:12
    Po zakonu
    Ako ćemo već oko štrajka, on je davno trebao biti organizovan. Da nastavnici nisu dobili plate, a to po zakonu nisu smeli ni iz kakvog fonda, jer nisu tačno prijavljena dudovanja škole svim dobavljačima , a račun im je uz to blokiran... onda bi ti nastavnici itekako štrajkovali. Ovako je ajde da se lažemo na kraju polugodišta...kao nešto štrajkujemo. E pa nastavnicima i direktoru fino. Oni muvaju, dobijaju plate, a deca se maltretiraju i pored đačkog dinara, ma koliko to nekima bio mali iznos od 2500,00 din.
    Pa dokle više laži i protivzakonja ??'
  • LUKA

    20.11.2013 12:09
    mrgodnim i anonimus "sveznalicama"
    Žalosno je i bedno koliko se mrgudne i anonimus "sveznalice" upinju da meni jadnom objasne kako nisam u pravu ! U duhu svoje karakterne osobine koja se naziva poltronstvo, prosto se utrkuju u želji da pokažu ko me bolje poznaje i ko mi je od njih bliži...žele da mi se približe, ali kao i svaki polusvet, polučinjenicama i nesuvislim argumentima upinju se da meni promene mišljenje, umesto da ga poštuju, ma kakvo da je ! Znaju ko sam, šta sam, kakav sam i kakve su mi sklonosti, da li sam sposoban ili ne ?!? Ma kako da mi je zabavno to što se bavite mojim mišljenjem moram Vam reći HEJ, NISAM JA OVDE TEMA !!!
    Daleko vam lepa kuća, budite i dalje u pravu...
  • 20.11.2013 10:46
    @ luka
    Svaka čast na komentarima.Problem je što mnogi ovde neće da pročitaju istinu.I onda postaneš zloban,mrzitelj,bolestan.A sve se svodi na decenijsku priču.Baš nas briga " neko " će to platiti.I nije problem kao što si napisao u fasadi nego u sistemu koji je dozvolio da neko naruči radove a da ne zna kako i kad će to platiti.Sad nisu plate problem kao svakog septembra nego račun sa kojeg najmanje para ode na hemiju i krede.Da su na vreme umesto vinjaka i kafe kupovali hemiju i krede ne bi sad kukali.
  • anonymus

    20.11.2013 08:45
    luka = investitor
    E, Luka a da nisi ti investitor koji potrazuje pare? Tako zvucis, zakrvavljenih ociju. Inace, sveznalico, zgrada na Trgu Marije Trandafil pripada crkvi, tako da je ne mogu zapleniti.
  • Roditelj

    20.11.2013 07:17
    Luka
    Luka je više nego bolestan sa ovakvim izjavama.
    Školski račun je blokiran SUDSKOM PRESUDOM, a ne izdavanjem menice. A blokiran je zato što oni - u čijem je vlasništvu ekonomska škola, a to su pokrajina i grad - nisu prebacili sredstva.
    Prema tome, neka već toliko "načitani i obrazovani" Luka shvati, da niko ne može odneti i zapleniti zgradu škole, jer ona nije njeno već vlasništvo navedenih institucija.
  • oooooooooo

    20.11.2013 07:02
    kuda plovi ovaj brod
    jadna deca kako ce nadoknaditi gradivo prvo ono sa testovima za upis a sad ovo deco neka vam je bog u pomoci izdrzite
  • mrgud

    19.11.2013 22:22
    luki
    Sramotiš školu u koju si išao,a da ne kažem i svoju decu.Toliku količinu besa kada je u pitanju SŠ Sv.Miletić davno nisam doživeo a naročito prema direktoru ko god on bio.A to da ti je žao škole i grada pričaj nekom drugom toliku ogorčenost i bes se retko sreće.Mislim da bi trebao da potražiš pomoć...besplatan savet i prestani da nas sve skupa smaraš o menicama i kako se šta radi sumnjam da si tako uspešan kako pišeš i veruj mi nema od tebe šta da se nauči...pišeš čiste gluposti.
  • profesor

    19.11.2013 21:50
    luka
    tebe su izgleda mucili u skoli kad ovoliko zuci prosipas. A i jeste, vazna je kreda, posto drugo i nemamo, ne zato sto je dug velik nego zato sto nikog nije briga za obrazovanje.
  • LUKA

    19.11.2013 20:59
    Roditelju i Mrgudu
    NAMERA da se priča o odgovornosti direktora ZAMENI pričom o tome kako je fasada mogla pasti i teže povredi neko dete je toliko niska da je ne samo dno dna, već je na dnu duplog dna ljudskog hohštapleraja !! Zakvavljevih očiju od visokog pritiska i besa jer sam progovorio o Vašem direktoru na drugi način od onog kako ga Vi doživljavate (da nije možda svetac ?), očigledno obnevideli i glupi, niste pročitali da je i moje dete u toj istoj školi !!!
    JA NISAM GOVORIO O FASADI VEĆ O NEPOŠTOVANJU ZAKONA !!! Govorio sam da SVE treba ispitati, utvrditi odgovornost svih i u skladu sa zakonom kazniti prekršioce. Samo o tome !
    Oni koji unapred govore da "student nije zapalio žito jer on tako lepo peva" odnosno da direktor nije kriv, ispoljavaju neverovatan nivo drskosti i bezobrazluka, stavljajući se u ulogu sudije i već donose oslobađajuću presudu !! Tek tako i olako ! Isti samo potvrđuju svoje male živote, komplekse, nestručnost i elementarno nepoznavanje činjenice da se za sudiju MORAJU završiti neke škole !
    Ako je "biti glup, ograničen, glasan i bezobrazan" za Vas vrlina, ja vam je priznajem !
  • LUKA

    19.11.2013 19:55
    nije važan dug, važna je ..kreda !
    Da možda nisam ja, ovakav zao kako me vidiš i iz čiste neobaveštenosti, neznanja i pakosti, umesto direktora izdao menicu i potpisao je, pa je aktivirao kod banke i blokirao račun škole ? Menica je instrument obezbeđenja za uredno izvršavanje obaveze plaćanja i u istoj školi se uči da je izdavanje menice bez pokrića kažnjivo. Ako se menica izdaje, a ima se saznanja da se obaveza neće izvršiti, to je i delo prevare ! Dakle, krivično delo ! Al',zaposlenima u školi nije problem kako je nastao dug od skoro 100.000,00 EVRA ...problem je što nema krede !!
  • LUKA

    19.11.2013 19:35
    umem da mislim
    Istu Ekonomsku školu sam davno završio (i fakultet i još neke škole), jedno dete mi je tu maturiralo, drugo je u toj školi trenutno đak...Nemam rodjake u školi, a ambicije da budem uspešan ispunjavam na trenutnom poslu i na mnogo značajnijem mestu nego što je mesto direktora škole(ne potcenjujem). Nisam politički aktivista, nemam "njušku" i ne "rovarim"...ODLIČNO SAM OBAVEŠTEN i nisam zao, samo sam sentimentalan prema svojoj školi i volim grad u kom sam rođen...Jednostavno, umem da mislim i nazivam stvari pravim imenom i ne ustručavam se da kažem SVOJE mišljenje (tako me učili u ovoj školi) ..Dakle, ovde itekako ima prostora za opsežnu i dubinsku istragu, za utvrđivanje odgovornosti zbog kršenja zakona, i naravno, za kaznu !! A to što tebi, iz sitnosopstveničkih interesa ne odgovara da se stvari ispitaju na osnovu ČINJENICA i bez jeftine demagogije kako nemate ni za kredu, govori o tebi samom...Tvoja i takva reakcija je dokaz da sam u pravu ! Obzirom da me redovno čitaš, možda nešto i naučiš ?
  • Roditelj

    19.11.2013 19:01
    - Anonomus
    Bravo! Luka je podlac koji priča napamet. Verovatno bi mu srce bilo na mestu i da je deo fasade teže povredio neko dete. I da više ne truća o nekim tenderima u takvim situacijama. Prvo i naše ministarstvo zdravlja obavlja kupovinu lekova PO HITNOM POSTUPKU, kada namerno dovedu do toga da ih nema u apotekama.
    Ne znam šta je sa direktorom, kada nije objasnio još jednom svima kako je tekao postupak oko sanacije fasade.
    Znači - ondašnji gradski oci, a ne direktor su po HITNOM POSTUPKU poslali izvođača radova, ne bi li fasada nekog i ubila.
    A što su direktora i oni prethodni smuvali lepim rečima i pustim obećanjima, kao i ovi sad, e to je već problem direktora!!!
  • mrgud

    19.11.2013 18:13
    luki
    Koji si ti dijabolik shvati veće jednom da direktor nije kriv jer da je kriv bio bi uhapšen.Prestani da blatiš školu i njene zaposlene kako te nije sramota pratim te šta pišeš.Političari su krivi za sve jer su neviđeni manipilatori i lažovi...a ti nađi neki drugi problem pa se njime bavi,a školu ostavi na miru jer je očigledno koliko si zao i pakostan
  • anonymus

    19.11.2013 18:04
    kad ne znas
    Luka ili radis u ekonomskoj skoli pa bi da budes direktor ili si neciji rodjak iz skole. Sve u svemu nemas pojma, prestani da rovaris i guras njusku gde joj nije mesto.Cudno kako si na forumu samo kad je ekonomska skola u pitanju. Bice da si kadar dritteserbia pa bi da uskocis na rukovodece mesto.A potpuno si neobavesten, samo si zao.
  • Milica

    19.11.2013 15:25
    ima love
    Drugim školama gradska uprava prebacuje novac unapred za radove koji će se raditi nagodinu a za tako kvalitetnu školu nema novaca.
  • LUKA

    19.11.2013 14:27
    nameštaljka ?
    A da se nije možda direktor dogovorio sa izvođačem radova na rekonstrukciji fasade, da radovi ne budu plaćeni (jer i inače ne mogu biti plaćeni jer direktor nije aplicirao za pare kod grada na vreme i nije sproveo tender u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama), da se u skladu sa tim blokira račun škole, pa ako se grad ne umilostivi i ne plati dug, izvođač promeni sredstvo za naplatu i za male mare uzme/uzmu školske zgrade ???
    ISTRAGA, ODGOVORNOST I KAZNA!!!!!!!!!!!
  • LUKA

    19.11.2013 14:13
    a odgovornost direktora ?
    Neko neupućen kad pročita članak rekao bi "grad neće da daje pare za školu ? Sramota !", jer NIGDE u članku nije napisano da je za blokadu kriv DIREKTOR jer nije podneo zahtev Skupštini grada za dodelu novčanih sredstava za adaptaciju školske fasade, nije objavio tender za prikupljanje ponuda za rekonstrukciju fasade, SAM je izabrao izvođača i dozvolio mu da radi poslove na rekonstrukciji, a nije mu za urađeni posao platio i sad kad je izvođač blokirao račun, grad je kriv za blokadu računa !!!
    Zašto sindikat ne podnese prijavu protiv direktora, obzirom na niz povreda Zakona o javnim nabavkama, već kuka na uslove rada, koji su DIREKTNA posledica blokade računa škole koju je uspostavio preduzimač koji je izvršio radove ?
    Nigde izjave direktora škole o svemu ovome !!!
    Blokada računa je posledica samovolje direktora škole !!! Da nismo za dug možda krivi mi , roditelji i naša deca ?
  • anonimna

    19.11.2013 13:29
    @anonimus
    Uh, ala ti je predlog, verovatno nisi razmislio ni tri sekunde pre nego sto si ga dao. Naravno da ima i privatnih skola, ali ovo je jedina takva drzavna i najveca u Srbiji. Da li po tebi tih 2000 djaka, odnosno roditelja, ima novca da placa skolarinu u rangu privatne skole Zike Stankovica (bivseg direktora, a sada vlasnika privatne ekonomske skole)? U drzavne skole ide obican svet i sirotinja koja nema to da plati ili zeli da nesto nauci, sto u privatnim skolama sigurno nije slucaj. Pitaj tih 4000 roditelja da li se slazu s tobom.
  • 19.11.2013 13:20
    Skolski dinar rasporedjuju roditelji u Savetu roditelja. Mozda njih da pitate?
  • cure

    19.11.2013 12:50
    verovatno
    neki intelegentni srpcic snimio lokaciju za izgradnju trznog centra....bogu hvala kad sam lala....
  • Batja

    19.11.2013 12:41
    mali @privrednik
    Ako si zaista Privrednik, onda bi trebao da znaš da se preko tzv. budžetskog računa isplaćuju plate. Sva podrška zaposlenima u toj školi, to je sjajan kolektiv. Moj sin je prošle godine maturiraoi studira u Beču. Jako dobru osnovu je dobio.
  • daca

    19.11.2013 12:26
    obecanja politicara
    Jos jedan dokaz da politicarima NIKADA ne treba verovati. Inace, ovo je cista politicka prica, odnosno obracun prethodne i sadasnje vlasti u Novom Sadu. Pri tom ne zna se ko je gori- mrtva trka!
  • boolewar

    19.11.2013 11:48
    http://www.youtube.com/watch?v=8NF4K1tdp1E
  • berolina

    19.11.2013 11:45
    produhovljenost gradonacelnika

    za KOJEKAKVE NOVOKOMPONOVANE PRAZNIKE ima Herr Bürgermeister novaca, pardon, lordmer iliti Oberbürgermeister(???)...jos malo pa ce i ON biti crveno slovo grackog "sveca"!

    skole nisu vazne!!!

    amin

    wowi
  • ja

    19.11.2013 11:37
    pitam se...
    ...na šta ode "školski dinar" koji je plaćen na upisu u školu?
  • opaaaaaaaaa

    19.11.2013 11:24
    sramota
    neka je bruka gradonacelnika grada i stid to je jedna od boljih skola u nasem gradu koja se nalazi u centru grada skola koja od kada postoji nije dozivela ovo da nema za sanitariju a sta ako se deca zaraze sta onda ko ce biti kriv e ljudi to je skola koja edukuje mlade to nije zatvor sto celni ljudi zele da postane ako ovako nastave da rade jednom recju ovde izleda za sve ima mesta samo za nasu decu nema srbijo majko
  • ZoranNS

    19.11.2013 11:17
    Nema para za škole, bolnice, obdaništa
    Nema para za škole, bolnice, obdaništa, bolesnu decu, odžačarina se skuplja za propalo preduzeće, a ima ih još, ova preduzeća grad spašava zbog svojih kadrova, a školama jadac, pitam da li je ikada bilo ovako loše u NS.
  • 19.11.2013 11:13
    pa fino
    sad lepo neka plati direktor skole te racune jer ih je on verovatno negde zagubio osim ako nije presao u vasu stranku onda jednostavno prodajte skolu ima i privatnih takvih skola

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna