Novi Sad
20.11.2013.
08:47 > 08:53
Više od 300 pacijenata devet meseci ne uspeva da zakaže specijalistički pregled u Kliničkom centru Vojvodine.
  • 20.11.2013 22:00
    Neka svako ko je ikad imao problem da zakaze, procita jos jednom komentar pod imenom Maki021. Onda neka vec sledeci mesec uradi to isto, preporuci i prijateljima. Ko to ne uradi, stvarno nema pravo da nadalje kuka i zali se sto je ovako. Odavno je pisano o ovom novom propisu, a niko se ne poziva na njega, zasto? Lenji, mrzi vas, ocekujete da se neko drugi izbori za vasa prava? Da je samo sto ljudi to uradilo, odavno bi se uveo red. Znamo da se sve moze kad se lupi po dzepu.
  • ns

    20.11.2013 21:24
    Kada uspete da zakazete za taj i taj dan npr u 10 sati, moze vam se desiti da doktoru nesto iskrsne, ode na 4 sata u nepoznatom pravcu (uvek ima neki izgovor, a prima pacijente preko reda koji placaju, ili usluge radi), i vi tako lepo izvisite. Desila mi se par puta takva situacija.
  • zimbabve

    20.11.2013 18:04
    Ovde nije moguće normalno lečenje
    Pošto samo jednog dana u mesecu možete da zovete polikliniku da zakažete pregled na ORL, kad neko radi ne može uvek od 7-8h da vrti broj ili kad ih konačno dobijete ne možete ni da zakažete pregled jer već popune listu za naredni mesec! SRAMOTA! Crkava vam bolesni narod! Slika i prilika.
  • 20.11.2013 17:40
    Не (здравство)
    Некад беше овако. Обавите преглед код специјалисте и ако је потребна контрола одмах се обратимо "сестрици" за пултом она отвори роковник и одмах вас упише за одређени датум.Нема звања,чекања у редовима од 4 ујутро и сл.
    Уколико је била потребна додатна претрага или мишљење другог доктора одмах добијемо упут и попнемо се спрат више или се спустимо спрат ниже и то обавимо па са налазом поново код оног првог који без проблема поставља дијагнозу јер сви додатни прегеди су обављени истог дана наравно ако то припрема за преглед дозвољава.
    Под хитно ДОЗВОЛИТИ СПЕЦИЈАЛИСТИМА ДА ОДМАХ ПИШУ ПОТРЕБНЕ УПУТЕ ЗА ДОДАТНЕ ПРЕТРАГЕ.
    Изнаћи правно решење да на пример бивша касарна тзв, "МАРШАЛКА" буде претворена у дневну болницу где би пацијенти са територије града у току дана били дијагностиковани а потом или ишли своме дому и лечили се амболантно или би били смештени у КЦВ уколико дијагностикована болест то захтева.
    Пре свега на место министра здравља поставити особу која има елана и озбиљности бар 10% у односу на ППВ Вучића.
  • Naca

    20.11.2013 12:06
    НИКИ
    problem jeste u listi za pacijente jer doktori

    moraju da rade privatno ....

    plate su im iste kao i vozaca gsp?
    to nema nigde

    Zato sto pare stizu iz Beograda, prestonice:))

  • Milica

    20.11.2013 10:34
    poneti Obrasce za refundaciju
    Tako je svi sa obrascima za refundaciju pa kad ih masovnije udarimo po dzepu, zapitace se malo o drugacije sistemu zakazivanja.
    Ovo jedino ne vazi za neke ginekoloske preglede koji su vezani sa npr. menstrualni ciklus ili gestaciju u trudnoci.
  • НИКИ

    20.11.2013 10:28
    РЕШЕЊЕ РАД У ДВЕ СМЕНЕ
    Пошто кажу да се лече пацијенти из целе Северне Србије па нека господа раде у 2 смене па ће се решити проблем,Овако док дчекаш ред можеш да умреш а зашттник грађана ћути
  • Mile2

    20.11.2013 10:06
    @Anonimus
    "...sve ide u jedan klinicki centar, koji realno stvarno mora da opsluzuje celu Vojvodinu? Za tim potreba postoji vec mnogo decenija..."
    Pa bilo je prečih izdataka kao npr. .at sa susedima. A to košta.
  • 20.11.2013 10:03
    Djura
    hvala Maki021 sad svi sa obrascem u KCV http://www.rfzo.rs/refundacija-actual
  • crkveni miš

    20.11.2013 09:46
    SRAMOTA!
    Već dvadesetak godina je sve gore i gore,neorganizovano i bahato! Kao da su pacijenti debilni obrača im neljubazno osoblje! O lečenju u KCV sve govori to što se oni koji imaju da plate listom leči u privatnim klinikama, gde btw. rade i svi lekari KCV, a večina građana je digla ruke od svog zdravlja...U KCV dolaze oni koji imaju sreće da neko njima poznat tamo radi, pa tako mogu zakazati preglede ili ih donese hitna! Ne znam čemu služe ti povremeni novinarski članci o nemogućnosti zakazivanja kad to i vrapci na grani znaju??????????????
    Nekada se pozivala centrala i zakazavilao bez posebnog dana,lepo te upišu pa kad je termin dobijen - dođeš! Ili su pacijenti dolazili pa čekali svoj red da ih lekar primi taj dan! Ovako i pored nemoguće misije da zakažeš, imaš često i nemoguću misiju da te i pregledaju jer ako je NEŠTO ISKRSLO pa lekar kasni možeš da zaboraviš na pregled jer sve ide po sistemu Jovo nanovo...s jedinom namerom da odustaneš i odeš privatniku...A da - UVEK SE U KCV LEČILO SVO STANOVNIŠTVO VOJVODINE zato je bolnica i dograđivana, pa je onolika, ALI NEKADA SU TAMO RADILI LEKARI HUMANISTI KOJIMA JE BOLESTAN ČOVEK BIO PRIORITET A DANAS JE TO ZANIMANJE KOJE OMOGUČUJE NAJBOLJU ZARADU JER SE SEDI NA DVE STOLICE...i državnoj i privatnoj!
    I tako nam je kako nam je u neuređenoj zemlji!I biće i gore dokle god se "ćuti i gleda svoja posla!!
  • Gordana

    20.11.2013 09:39
    Kere laju...
    ... a karavani prolaze. tako je godinama, svi se bunimo, ali kao da nas niko ne cuje. Najgore mi je kada kazu da je i njima tako kao i nama, a sve preglede obave i oni i najuza i najsira porodica istog momenta.
  • miroslav

    20.11.2013 09:38
    Nikad lošiji rad sa pacijentima
    Malopre sam ih zvao da zakažem kod endokrinologa, bilo kog, rekoše mi da zovem u Decembru da zakažem za Januar. Sad ja nešto računam, sećam se kad sam ranije dolazio radila su nekad jedan a nekad dva endokrinologa, a tetkica na centrali mi danas kaže da ih ima DEVET! Ajde nek u ordinaciji rade dvojica, jedan dežura na nekom odeljenju i jedan na godišnjem odmoru, ŠTA RADE OSTALIH PET???
  • Maki021

    20.11.2013 09:36
    Ne zaboravite na svoja prava!
    Kako sam ja rešila ovaj problem: posle tri meseca pokušaja da zakažem kod gastroentereologa (poslednji put su mi posle dva sata čekanja rekli da nema više termina ali da moram da pričekam još pola sata da moja knjižica dođe na red pa da mi je onda vrate), četvrti put sam otišla namerno kasnije oko 12-13 sati (znala sam da nema više reda u to vreme) i tražila da mi zakažu pregled. Naravno, sestre su od smeha popadale ispod pulta. Sledeća rečenica: "Da li to znači da u narednih mesec dana niste u mogućnosti da mi zakažete propisani pregled?" Odgovor, naravno, - da. Odlično, onda ćete mi to i potpisati, imala sam pripremljen obrazac koji sam skinula sa sajta RZZO za refundaciju troškova. Nastala je panika, sestre se prave lude, ne znaju o čemu pričam, sve dok nisam iz sveg glasa, pred svim pacijentima koji su čekali počela da čitam član zakona sa tog obrasca koji se odnosi na njihovu obavezu. Dolazi doktorka, besna, posle 45 minuta potpisuje i baca mi knjižicu, svo to vreme je zakazani pacijenti čekaju. Sutra zakažem kod privatnika, pitaju me kada mi odgovara da dođem, njegov račun i ostale papire nosim u Socijalno, refundacija u roku od tri meseca, umanjena za 50 din participacije, naravno....
  • NN

    20.11.2013 09:32
    Svi su jednaki
    A kakav nam je call centar Doma zdravlja? "Više od 5 minuta", "manje od 5 minuta","više od 5 minuta", i tako u nedogled. A za to vreme impulsi se gomilaju a muziku slušate kao da ste na nekoj sahrani.
  • 20.11.2013 09:30
    Bez da branim KCV, jer se ovo sigurno moze organizovati bolje, ali stvarno jedno pitanje je nemoguce da se ne nametne: Kako je moguce da jedan grad od 400000 stanovnika nema jednu jedinu gradsku bolnicu, nego sve ide u jedan klinicki centar, koji realno stvarno mora da opsluzuje celu Vojvodinu? Za tim potreba postoji vec mnogo decenija, i niko, nista, cak se ni ne pise o tome.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna