Novi Sad
27.11.2013.
09:27 > 09:45
U Medicinskoj školi "7. april" u Novom Sadu tri godine likovno je predavao čovek sa lažnom diplomom, utvrdio je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje.
  • Marinci

    01.12.2013 02:00
    Snasao se covek
    Ovo je pis,ako je bio dobar profa,kako kazu ovde deca, ne osudjujem ga.Ima toliko morona koji predaju deci... sa sve diplomama.Imaju li diplomu da su psihicki podobni za rad sa decom i ko to proverava,po meni bar jednom godisnje na testic kod cika psihica.
  • Vandrokas

    29.11.2013 19:38
    Neka visi Pedro
    Otkrivena je prevara u jednoj skoli,valja videti da li je to falsifikat i ko je to uradio,utvrditi na vreme i samo da ne zastari krivicno delo,a to radi tuzilastvo. Medjutim ostaje jedna nedorecenost! Istice se da je pokrajinska komisija za licence profesora utvrdila nedostatak diplome akademije umetnosti,odnosno da je poznajuci kandidata to neposredno otkrila profesorka Akademije umetnosti u Novom Sadu ,na samom ispitu.Znaci kada je videla kandidata setila se da nije zavrsio fakultet.Ako je to tako onda se ne moze reci da je komisija otkrila....,nego profesorka na ispitu secajuci se svoga studenta!
    Naime postavlja se pitanje kako je administracija Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje,koja vrsi povereni drzavni posao od Republike,vrsila predhodnu proveru zakonske dokumentacije, ukljucujuci i diplomu kandidata.Izjava da je komisija otkrila bila bi tacna samo ako bi se to prethodno utvrdilo proverom dokumenata , te onemogucavanjem kandidatu da izadje na ispit.Ovako se zataskava uloga i odgovornost drzavne komisije za licence,tim pre sto profesorka nije zaposlena u drzavnom organu a mogla je i memorija da je izda. Stos je u zakonskom postupku drzavnog organa koji je ucinio propust te se postavlja pitanje da li je ovo jedini propust,te da se proveri da li sluzbenici imaju zakonske uslove za ovaj posao.
    Mislim da treba uzeti Pokrajinskom sekretarijatu ovaj povereni posao kao nestrucnom organu.U prilog ovom zalaganju postavlja se pitanje zasto Pokrajinski sekretar za obrazovanje,izricito ovlascen da potpisuje licence nije potpisao dopis skoli i drugim organima povodom ovog slucaja , nego to dopustio svom pomocniku koji nije pravnik. Mozda svestan propusta svog organa je hteo da razvodni ovaj slucaj znajuci da sluzbenici koji rade ove poslove takodje imaju sumnjive diplome.
    Na kraju ne i poslednje,da li je opste poznato da profesori umetnickih akademija ne moraju da imaju doktorsku titulu jer se smatra da je umetnost kreativna vestina proistekla iz talenta i renomea sa tim u vezi.Sapienti sat!
  • nemica

    28.11.2013 19:53
    Tužno
    U novosadskim školama pa i u mestima pored rade "nastavnici" koji predaju nemački, a imaju diplome sa neakreditovanog fakulteta- što znači da su NEVAŽEĆE.. Prosvetna ispekcija ćuti.. Odu dole u južnu Srbiju o završe za 1500 e fakultet. SRAMOTA!
  • MST - ucenik

    28.11.2013 16:32
    on mi davao trojke i treba
  • lala

    28.11.2013 09:27
    a sta sa ostalima
    On nesretnik nije imao novaca da kupi diplomu, a nije bio ni politicki posebno angazovan, pa tako se verovatno odlucio na falsifikat. Sta sa onim politicarima na vrhu koji su svojim uticajem ili novcem (korupcijom) dosli do fakultetske diplome? Samo kada bi neka nadlezna sluzba imala petlju da pokrene istragu po tim sumljivo stecenim diplomama.
  • vox populi

    28.11.2013 06:26
    @Xy
    ...u tome i jeste problem draga sugradjanko,Vama je sad bitno da raspravljate da li je likovno bitnije od nekog drugog predmeta i "sjajan" je profesor, "dovitljiv"... mladi gospodin je prevarant i takvim stavom koji i Vi (bez ljutnje)popularisete stigli smo ovde gde jesmo....
  • 27.11.2013 23:09
    Tea
    Koja glupost likovno i muzicko i medicinskoj skoli.U nase vreme ucili su se strucni predmeti,a nije bilo toliko petica,sad su svi odlicni ucenici.Do skoro su u toj skoli predavali visi laboranti i to strucne predmete.Eto gde pocinje katastrofa u medicini.

    Ne vidim zasto visi laboranti ne bi predavali strucne predmete (za smer laboratorijski tehnicar)pa bas oni i trebaju da predaju,valjda imaju nekog iskustva u radu koje ce preneti djacima...ne moze se sve nauciti napamet iz knjige
  • 27.11.2013 22:42
    Vidim po komentarima, a i verujem da je bio ok profesor. Kad to kazem, mislim razuman. Za nerazumne smatram napacene profesore muzickog i likovnog, kojima niko nije objasnio (ili im prosto kompleksi zamagljuju logiku i razmisljanje) da treba da ocenjuju zalaganje i trud, a ne talenat, pa time i ukupni ucinak. U tom smislu, da ne mogu dozvoliti sebi da svojom niskom ocenom nekog ko se trudi, a prosto nema dar (za nesto sto je ipak izvedeno iz hobija i zahteva talenat, a ne iz nauke, pa da zahteva rad), tom nekome ugroze buduce akademsko napredovanje u nekom korisnijem zanimanju.
  • jdhj

    27.11.2013 22:13
    4
    Ja sam kod njega imala 4...
    jeste,rpiznajem nemam neki talenat za crtanje,al ako je vec ne bitan predmet u toj skoli cemu onda cetvroka?
  • MM

    27.11.2013 22:13
    Privatni fakulteti
    Uvece prelistas, ujutru zablistas!
  • 27.11.2013 21:39
    FALUS, MEGADANCE, F@P i sl. diplomce ne uzimam za ozbiljno, a imam ih i u porodici, tako da im to i u lice kazem. Ko ustaje u 6 ujutru godinama, ceka bus, ide na predavanja, na vezbe, uci, polaze, i tako godinama na drzavnom faksu, e to je diploma.
  • Mmmm :)

    27.11.2013 21:03
    Sto se tice profesora
    Sto se profesora tice, uvek je bio fer i korektan, i ja smatram da nam je da tako kazem, pruzio neko opste znanje, neku opstu kulturu, sto je verovatno bio i sam cilj ovog predmeta u strucnoj skoli! :)
  • Lazar

    27.11.2013 20:35
    Pa sta
    U JKP Put N.Sad i dan danas radi "pravnik" koji ima sumnjivu diplomu ali sta da se radi Srbija je ovo. Postoje i dokumenta koja to dokazuju ali nekom nikako neodgovara da se to proverava .sto je najgore i penziju ce uzivati.
  • Tea

    27.11.2013 19:14
    Koja glupost likovno i muzicko i medicinskoj skoli.U nase vreme ucili su se strucni predmeti,a nije bilo toliko petica,sad su svi odlicni ucenici.Do skoro su u toj skoli predavali visi laboranti i to strucne predmete.Eto gde pocinje katastrofa u medicini.
  • nss

    27.11.2013 18:47
    moda
    fakultet za nedelju dana a master i doktorat za cela tri dana...to je nama nasa zemlja dala...nekada smo studirali i ucili i danju i nocu za j... sesticu a sada za sest ali hiljada evrica spavas kao beba
  • pawlle

    27.11.2013 16:33
    mora da je predavao bolje od nekog sa akademskom ili doktorskom diplomom !!!!!!!!!
  • Paparaco

    27.11.2013 15:30
    FTN.......?????
    Slažem se da je FTN proizveo veliki broj stručnih i pametnih ljudi, ali isto tako se zna da se politika odavno uvukla u fakultet, formirala smerove koji nemaju veze sa FTN-om, a najveći broj doktoranata su deca profesora sa fakulteta ili aktivni članovi političkih organizacija. Ovo je javna tajna. Tate su deci pisali radove i to se dobro zna medju studentima.
  • nije bitno

    27.11.2013 15:26
    profesor
    profesor je uvek bio fer i korektan,nije mnogo trazio,i niko nije imao zakljuceno manje od cetiri,znao je da je likovno nebitan predmet u medicinskoj skoli i trazio je minimu znanja :))
  • Salveta

    27.11.2013 15:25
    PROVERITE MEDICINSKU ŠKOLU!
    Treba formirati komisiju, kao nezavisno radno telo, kojoj bi trebalo dati u zadatak da proveri par generacija unazad, da li su zaista svi do jednog upisanog učenika ispunjavali uslove, pa ako nisu, onda treba pitati direktoricu ko joj je naredio da upiše učenike koji nisu ispunjavali uslove, kada je već toliko profesionalna i poštena.
  • Marija

    27.11.2013 15:23
    Proveriti
    Treba proveriti sve škole, ima toga još i drugih nepravilnosti...
  • Lala

    27.11.2013 15:20
    A DECA PROFESORA SA MEDICINSKOG????
    Ne kaže se džabe: " nemoj ići kod doktora čiji su roditelji bili profesori na fakultetu".
    Profesor profesorskom detetu ne daje manju ocene od 10, što se može lako proveriti. Teško samo jadnom narodu od naših diplomaca sa Medicinskog fakulteta.
  • MST

    27.11.2013 15:06
    Učenik
    Pa pazite ka kod njega imam 3,4,3,4,4,meni ne smeta što je izbačen :)
  • Gagi

    27.11.2013 15:03
    ..
    Ne razumem samo koji ce k likovno u medicinskoj skoli?
  • Komentar

    27.11.2013 14:09
    Čisto da se zna
    Čisto da se zna da u medicinskoj školi postoje i likovno i muzičko,pošto sam primetila neke komentare. Što se tiče profesora,uvek je bio korektan prema nama učenicima,nije se pravio važan jer je i sam znao da njegov predmet nije uopšte bitan u medicinskoj školi. A pored toga čovek predaje i preduzetništvo,takođe u medicinskoj. Sve u svemu,iznenađeni su svi jer je čovek stvarno okej.
  • dule

    27.11.2013 13:12
    Anonimus - SVUDA SE KUPUJE DIPLOMA
    Diploma, kao i ispit, mogu se kupiti i na državnom i na privatnom fakultetu. Sve se to zna. Proverite koliko je samo FTN smerova izmislio da bi proizvodio akademske gradjane, a najviše doktore...

    I u pravu ste i niste u pravu. U čemu je stvar - jeste FTN naštancovao smerove za uzimanje para ali kod svakog ko to završi na diplomi i stoji da je završio taj smer - za uzimanje para. Pa poslodavac zna o čemu se radi.
    A ako aludirate na to da su sve diplome sa FTN-a beskorisne, tu baš ne mogu da se složim sa vama. Naime, završio sam elektro pre desetak godina. Trenutno ne znam nikog iz mog društva sa faksa ko nema posao, i to sa platama od pristojne do ludački dobre. A sumnjam da mi je uzorak premali ili da je čista sreća u pitanju.
  • C

    27.11.2013 13:01
    A zasto...
    kako neko rece jedared, svi ti koji su zavrsili privatne fakultete ne rade u privatnom sektoru, a oni koji su zavrsili drzavne (za stvarno) ne rade u drzavnim firmama?
  • 27.11.2013 12:35
    "diplomu masters mozes da kupis u Bihacu za 24..."
    ...ali avaj!!!! Profesor iz visoke skole u Sr.Karlovcima "predaje" i TAMO!!! I šta? Tamo prodaje a ovde ne? Malo morgen.
  • -

    27.11.2013 11:51
    -
    pih, pa sa medicinom sve moze.
    imate vi i nekoga kome je diploma izgorela u ratu a danas leci decu u ns-u

    ovde je ocigledno da je tip dirnuo u neciju medicinsku dinastiju cim je izaslo i u vestima
  • Atila

    27.11.2013 11:38
    Falsifikat u ETŠ
    Otkriveno ali zataškano od strane Gradske i Pokrajinske inspekcije.Sekretar ETŠ "M.Pupin"Novi Sad je deponovao Uverenje o položenom ispitu za rad u državnim organima iz Banja Luke-iz druge države (kandidat se nikada nije evidentirao u Ministarstvu prosvete BIH. Potvrđeno (službeno) da je Uverenje falsifikat ali Direktor škole se nije oglašavao iz nepoznatih razloga, a Pokrajinska inspekcija je zataškala falš uverenje i za nedelju dana pozvala dotičnog kandidata da položi ispit za sekretare.Proverite novinari!Pitajte direktore ETŠ od 2007 g. do sada. BRUKA,BRUKA!!!
  • Pravnik

    27.11.2013 11:26
    Gospodjo Ber Božić???
    Nije tačno da nemate pravo da proveravate diplome profesora, jer svaki poslodavac to pravo ima. Problem je što Vi mislite da ste bezgrešni i da ste najbolja direktorica na svetu... To jeste Vaš ozbiljan problem.
  • marija

    27.11.2013 11:18
    au
    Mene bi bilo sramota da kazem da imam diplomu nekog privatnog fakulteta... provereno nista skoro ne uce... mogu kako hoce ... privatne fakultete su izmislile silne partije da bi ih oni zavrsavali i pozaposljavali se sa istim... uzas...
  • an

    27.11.2013 11:11
    Dobro je pa su svi imali petice kod njega...nikoga nije ostetio :D
  • xy

    27.11.2013 10:59
    Au, jaka stvar!
    Likovno u medicinskoj! Ja bih ga ostavila na poslu zbog domišljatosti. Još ako je dobro radio svoj posao, ako mu je učinak dobar a đaci zadovoljni, šta fali?
    Čovek se snašao, želeo da radi u prosveti, od koje danas svi beže. Ne verujem da je buduće doktore i babice mogao nešto jako da ojadi ako im je ispredavao pogrešnu lekciju iz debele ili tanke linije i njene upotrebe u grafici...
    Problem bi bio da je predavao anatomiju sa lažnom diplomom. Ovako, čak mi je i simpatičan :)
  • Anonimus

    27.11.2013 10:22
    SVUDA SE KUPUJE DIPLOMA
    Diploma, kao i ispit, mogu se kupiti i na državnom i na privatnom fakultetu. Sve se to zna. Proverite koliko je samo FTN smerova izmislio da bi proizvodio akademske gradjane, a najviše doktore...
  • 27.11.2013 10:11
    prodaja
    Prodaje ciga na pijaci diplome i dodje tip da kupi pa pita za cenu , a ciga kaže: pravnik je 100e, ekonomista 200e! Tip pita koliko je elektro, a ciga mu kaže: to nije tako prosto za elektro moram malo da te propitam!
  • daca

    27.11.2013 10:05
    cinizam
    Pa zar ne bi trebalo da sve ugledamo na vrlog nam predsednika?????
  • Dacha

    27.11.2013 09:45
    Ja sam mislio da od nedavno falš diplome nisu zabranjene...čak šta više!!!

  • Radosno Dete

    27.11.2013 09:44
    Menadžment na privatnom fakultetu!!!
    Pa ovaj "likovnjak" očigledno nema pojma. Sa menadžmentom je mogao daleko bolje da profitira u Srbiji, a ne da se zavuče u školu sa platom 40-50 hiljada. Inače, najveće poslove sa državnim firmama (uvodjenje sistema kvaliteta) obavljaju stručnjaci propalog i neakreditovanog BK fakulteta!!!
  • kikan

    27.11.2013 09:43
    e moj profesore jadni,
    a i koji će q_ac u medicinskoj školi likovna kultura,jel crtaju untrašnje organe ili će im uvesti i muzičko ????
  • 27.11.2013 09:36
    Nikakva novost nije da na primer diplomu masters mozes da kupis u Bihacu za 24 sata.Ono po principu:ti menu pare ja tebi diplpmu!
  • 27.11.2013 09:36
    vazni neki ljudi ha ha ha imaju orginale
    koja je razlika izmedju falsifikata i diploma legalne preko veza bubica itd...svi i sve je falsifikat a moguce da je taj imao vise znanja, interesovanja itd od ovih kao legalnih...nadju se tri budale nesto potpisu i ti bogat ...ili potpisu a ti u dusevnu bolnicu...ljudi su besmisleni...besmislene su njihove uloge..grobara te price ne interesuje kakav ste papir imali, idete u rupu i sa orginalom...ne osudjujem coveka i nemam nikakvu losu primisao vezano za to sto je ucinio, iako ne mislim ni da je morao
  • profa

    27.11.2013 09:30
    @licenca
    Vole cova da maluje.
  • komentator

    27.11.2013 09:27
    ovo je zapravo
    optimistična vest
    završio menadžment ali se postideo pa falsifikovao diplomu likovnjaka
    ljudi se ipak okreću pravim vrednostima
  • Rasa sa salasa

    27.11.2013 09:20
    Ja sam nesto nacuo...
    Na Andricevom vencu br.1 ima isto jedan takav.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna