Novi Sad
28.11.2013.
16:20 > 15:52
U prizemlju Spensa postavljena je tezga sa knjigama koja onemogućava prilaz pokretnim stepenicama koje vode na prvi sprat.
  • Vlada

    02.12.2013 14:24
    @Anonimus - drMo
    Ti imaš problema sa slovima ili sa smislom, ne razumem? Ajde probaću još jednostavnije:
    1. Bazen zarađuje žestoku količinu novca i ako to ne može da pokrije održavanje, prvi i osnovni razlog je to što se KRADE;
    2. Čak i da ne funkcioniše sa profitom, sve osnovne sportske aktivnosti (npr. bazeni, javni tereni) su, pored kulture, upravo ono što grad PRVO I OSNOVNO treba da subvencioniše u cilju održavanja zdravlja svojih građana. Prvo to, pa onda razne gradske slave, nagrade, svečanosti i sve moguće budalaštine.
    3. Čak i da je uprava nesposobna da zaradi, ili da su čelnici Spensa i grada kao ti nesposobni da uvide zašto se ovakve stvari trebaju subvencionisati, izbora nemaju - ako povećaju cene karata bazen će im zvrjati prazan i opet će manje zarađivati.
    4. Komično je o svemu ovome raspravljati, kao da je problem Spensa nelikvidnost sportskog prostora - po tome što svi skoro lokali zvrje prazno je jasno da je problem u nespososbnosti uprave, a ne u terenima i bazenima.
    Nadam se da ti ovo nije prekomplikovano, ako jeste najbolje da batališ čitavu priču.
  • @Vlada - @Anonimus - drMo

    02.12.2013 12:45
    Naravno da treba da cenis to sto neko drugi subvencira tvoju kartu za bazen. A kako bi drugacije? PS Bazeni su inace profitabilna delatnost, i zato privatni, komercijalni, bazeni nicu kao pecurke. Bas kao i operske kuce.
  • Vlada

    02.12.2013 08:19
    @Anonimus - drMo
    'Da je cena ekonomska, bazen sigurno ne bi bio dupke pun.'

    Da je cena 'ekonomska' (pod čime očigledno zamišljaš neku astronomsku cifru dovoljnu za održavanje bazena i namirivanje alavih funkcionera), na njega niko ne bi dolazio. Tvrdim da se bazen može voditi sa ovakvim profitom, samo mora da se ne krade. Sa druge strane, ti izgleda smatraš da bi mi trebali da cenimo to što je bazen 'samo' 250 dinara, što očigledno znači da se javljaš odnekud gde nema puno dodira sa realnošću.
  • @Vlada - @Anonimus - drMo

    01.12.2013 00:48
    Da je cena ekonomska, bazen sigurno ne bi bio dupke pun.
  • vzv

    30.11.2013 14:41
    najbolje od svega je...
    ... sto polovina komentatora misli da je problem u zagradjivanju pokretnih stepenica ( i lepo su primetili da one ne rade već godinama ). zapitajte se kako se finansira ( u smislu socijalne pravde ) pravedno društvo? Iz budžeta, koji svi ili velika većina popunjavaju redovnim plaćanjem poreza, ili organizovanjem humanitarnih ad hoc akcija, upravo zbog toga što polusvet ( a u tu grupu ubrajam i Genijalaca sa tezgom knjiga nasred prolaza ) neće tj ne želi da snosi troškove pravednog društva?

    Kad naučimo kako treba da funkcioniše uredjena država, možda ćemo i insistirati da se svi ( ili velika većina ) pridržavaju tih principa. Drugim rečima, reforma društva počinje u školi. Reforma devedesetih je počela upravo u učionicama, zbog toga danas imamo divlji zapad na koji smo odavno oguglali...
  • reckboo

    29.11.2013 16:46
    Podsećanje, pre svega
    Samo da, pre svega, podsetimo, postoje dve vrste konkurencije: lojalna i nelojalna konkurencija. Kada u našoj pilićarskoj svesti, u kojoj nijedna tekovina moderne svetske ekonomije nije shvaćena na funkcionalan i logičan način, pričate o konkurenciji i kompetitivnosti, to se svede na to ko ima jaču pilićarsku vezu sa izvorom moći. Solaris je tokom 20 godina poslovanja na istom mestu svojom poslovnošću stekao renome u knjižarskoj branši kakvim ne može da se podiči NIJEDNA druga kuća. Konkurencija je spasonosna stvar za svaku delatnost, jer podstiče na napredak i usavršavanje, i u krajnjoj instanci donosi dobro krajnjem korisniku usluga, a ovo je obesmišljavanje legalnog poslovanja.
  • 29.11.2013 16:25
    ???
    Po logici ovih što kažu da pokretne stepenice ne rade, imam predlog za "genijalce" u menadžmentu SPENS-a. Pretpostavljam i da neki od liftova koji postoje u ovom objektu ne rade, pa bi se taj prostor mogao iskoristiti kao šupa za drva. A, kad se sutra nešto desi u kuglani, predlažem da je nikako ne popravljate, već da tamo ubacite nekoliko ražnjeva, pa da se okrene i neki vo, jagnje ili bar prase....Ako se nešto desi sa zatvorenim bazenom, nikako nemojte otklanjati problem, već u njega smestite buvljak! I, obavezno rasterajte sve redovne zakupce, koji više decenija uredo izmiruju obaveze i ubacite ove tezgaroše! Genijalci!
  • Coco Bill

    29.11.2013 14:02
    Struja
    Zbog čega frka? Ko bi se penjao/spuštao pokretnim stepenicama koje ne rade?

    Već sam jednom rekao drugarima i ponoviću: Spens je u dugovima do guše, pa im je jeftinije da pokretne stepenice drže isključene nego da rade non-stop!
    Pored toga, uvek je pred Novu Godinu bilo tezgi sa raznoraznim glupostima po celom Spensu. Nije to ništa neobično. A i to se naplaćuje upravi Spensa. A i taj prostor ispod pokretnih stepenica je slobodan za još jednu tezgu.
    A "Solaris" vrišti samo zbog konkurencije. ;)
  • 29.11.2013 12:06
    mali iz inozemstva
    Ko je sa decom legao upišan se digao.
    Dragi moje koji sve ovo pišete treba da vam je jasno da su sva ova dešavawa posledica pogrešne politike koja se vodi već duže godina.Mi koji radimo na Spensu ne možemo da zapamtimo imena svih direktora i pomoćnika u zadwe dve godine. Dolaze sve gori od gorega a o njihovim diplomama i znanju da ne pričamo. Niti znaju gde su došli niti šta treba da rade. Samo znaju da uzmu velike plate i sebi pišu stimulacije i dnevnice i šta je posledica toga: PROPADAWE SPENSA.Uzmite samo nihove karakteristike radne i njihove diplome. Da im daš dvije nacrtane ovce oni bi izgubili, a ne da vode poslovnu politiku preduzeća.
    Uzrok svemu ovome su namešteni konkursi po kome je mogao i retardiran da postane direktor ako ga predloži neka od vladajućih stranaka.Dokle će to sve da traje ne znamo; a znama da nam spasa nema.Naš predstavnici sindikata se sa svakim direktorom "utale" ne diraj me ne diram te, a svaki od njih pa i polupsmen je napredovao i dobio veći koeficijent. Njima na čast a vam arbajterima neka je na znanje. AMIN.
  • Đole

    29.11.2013 10:40
    Tezgaroši i paprikari
    Smešni su mi komentari partijskih vojnika tipa: "stepenište ne radi pa nije problem da se postavi tezga". Alo, MALOGRAĐANI, pa nije ovo Najlon pijaca već Spens. Čak i u ovakvom stanju u kakvom jeste nije normalno da se jedan takav objekat ruži u bilo kom smislu. Bolji su i prazni lokali od ovog javašluka. Da li zaista neko misli da će Spens bolje poslovati sa ovom smešnom tezgom? Menadžmentu Spensa je izgleda ipak mnogo bliži ovakav (tezgaroški) način poslovanja nego pravi menadžerski pristup poslovanju preduzeća. Kakvi su, verovatno su iskustvo i skupili radeći po novosadskim pijacama i u tome i jeste problem. Umesto da i dalje prodaju papriku i krompir na pijaci oni su igrom slučaja završili u foteljama javnog preduzeća. E zato nam sve tako ide. Tezgaroši i paprikari vode sportsko-poslovni centar.
  • KOmša

    29.11.2013 09:53
    lokali & tezga
    Kad ima tol'ko praznih lokala šta će tu tezga?
    Čak bi i kokičar sa ulaza mogao da se smesti u slobodan lokal... al' kanda je lakše napraviti ruglo nego malo razmišljati.
  • cvetana

    29.11.2013 08:48
    PRAVDA...
    ...ZA MILETA I BOZOVICA!!!
  • brka

    29.11.2013 08:46
    kakva vest???
    pa te stepenice ne rad... sada ce vec decenija
  • komsha

    29.11.2013 08:39
    eto...
    politicko zaposljavanje, neobrazovani politicari... kupljene diplome...
    direktor spensa ima kupljeno svedocanstvo srednje skole, a radnik na tezgi doktorat politickih nauka
  • Vlada

    29.11.2013 08:34
    @Anonimus - drMo
    Obična neupućena zamena teza - ne posluje Spens loše zato što sale i bazeni koštaju kao svemirski program, nego zato što se OTIMAJU PARE. Bazen je pun, ali dupke pun u svakoj smeni, to je najmanje 150-tak ljudi dnevno, nek dečiji treninzi i slično donose još trećinu toga, to znači da bazen donosi oko 50 hiljada dnevno. Nije to toliko mnogo, ali recimo da je dovoljno za održavanje, jer se u obnavljanje ne ulaže skoro ništa - tuševi su nedavno (loše) sređeni po prvi put od kako su napravljeni, a kabine vapiju za renoviranjem poslednjih 10 godina. Da održavanje košta toliko koliko ti misliš, ne bi svaki omanji grad u civilizovanom svetu imao po olimpijski bazen.
  • Piplfoks

    29.11.2013 08:24
    Svima 'što vole knjige više nego stepenice'
    Da stvarno čitate valjane knjige, razmrdale bi vam te tri sive ćelije potrebne da skapirate o čemu se ovde radi. 'Solaris', nekada ranije 'Nolit', je jedan od retkih zakupaca koji opstaje od kako je Spensa, a svaka uprava Spensa, umesto da brine kako da na duže staze popuni bezbrojne prazne lokale, konstantno im podriva posao izdajući za siću tezge da uzme na brzinu pare od raznih kobajagi knjižara. I da, nemojte lagati sami sebe, 99% toga što se prodaje na tezgama je obično đubre (kao što je uostalom i 60% knjiga na svakom Sajmu knjiga i u Solarisu, jedino što kod njih preostale valjane knjige održavaju ono malo kulture misli među ljudima koji još čitaju), a kada vidiš da se to prodaje ispod cena koje su u Solarisu, ne treba biti genije da shvatiš da se to može završiti samo zatvaranjem knjižare. A od toga neće imati štetu onaj koji je uzimao brze pare od tezgi, imaće ih Spens, Solaris i mi sami.
  • @Lom

    29.11.2013 08:14
    Extra ! Samo zamišljam...
    Baš sam se slatko nasmejala :). Poslala bih 100 zelenih ručica. Ne ulazim u dubiozu da li je to u redu ili ne, komentar je baš duhovit.
  • Boban

    29.11.2013 07:58
    Agonija se nastavlja
    Pa naravno da je u pitanju nečiji dil. Treba samo pogledati koji lik iz redova menadžmenta Spensa se svakog dana mota oko te tezge i sve je jasno. Naravno da nije slučajno što tezga stoji baš na tom mestu, jer u pitanju je centralni deo Spensa sa najvećom frekvencijom ljudi. Ništa nije slučajno. Najžalosnije je što se menadžment Spensa ne bavi svojim poslom, već samo privatnim kombinacijama. Ova tezga sigurno neće uticati na poslovanje Spensa ali će svakako imati uticaj na dubinu nečijeg džepa. Sramno.
  • 29.11.2013 07:55
    to je pravilo u Srbiji.
    Ljude pune idejama da otvaraju privatne hotele. Kad to krene otvore velike pa poguše male. Ili daju nekom da otzvori exckluzivnu poslastičarnicu sa baštom pa mu na 6 m od bašte stave podzemne kontejnere šsa svim smećem okolo . Ko će da sedi u bašti pored smeća tj u smeću?
  • Tijana

    29.11.2013 07:48
    Stepenice, stepenice...
    Stepenice koje su "zagrađene" ne rade već dugo...Ne znam odakle ideja da se odjednom spominju stepenice koje ne rade...Solarisu očito smetaju prodavci knjiga koji imaju mali, ali odabrani asortiman...Bože sačuvaj nas od nas samih...
  • Mile

    29.11.2013 07:44
    I ovo da doživimo
    Voleo bih da vidim lika koji je smislio ovakvu "genijalnost". Glupost je zaista nemerljiva.
  • Zak

    29.11.2013 07:41
    Evo rešenja
    Evo da i ja dam svoj doprinos menadžmentu Spensa jednim "genijalnim" savetom u njihovom stilu. U svaki prazan lokal na Spensu ubacite po jednu tezgu i izdajte taj prostor kao da izdajete tezgu a ne ceo lokal. Na ovaj način ćete popuniti sve lokale i postaćete svetska atrakcija, jer nigde u svetu niko ništa slično nije uradio. Predlog možda jeste malo nelogičan ali nije ništa nelogičniji od njihovog da pokretne stepenice zagrade tezgom sa knjigama.
  • Jovan

    29.11.2013 07:32
    Besmislica
    Vidim u komentarima ima i nekih koji opravdavaju ovakav potez menadžmenta (verovatno su u pitanju direktor i ekipa oko njega). Kada nam pokažete gde se to još u svetu prodaju knjige ispred pokretnih stepenica možda nas i ubedite da ovaj nerazuman potez ima nekog smisla.
  • 29.11.2013 06:57
    Novosadista
    Partijske knjige, partiski istomisljenik, i nesto pride casti i sve moze da se spens naruzi.
  • Sandra

    29.11.2013 06:56
    Slučajni prolaznik
    STEPENIŠTE NE RADI!!!! Kome smetaju knjige,ma gde se prodavale? Zavisti nikad kraja!
  • -

    29.11.2013 06:56
    -
    nije mi jasno na koga cilja clanak.
    neko iz spensa mu je morao odrediti mesto za tezgu.
    pa jos imaju i redare.

    opet udba pravi konflikt
  • Гордана Којић

    29.11.2013 06:49
    Да ли неко размишља.....
    .......да грађани који продају књиге раде посао који би требао да нас оплемењује.Да то не раде из бахатости већ из разлога да би зарадили некакву
    плату.Покретно степениште је неисправно годинама. Доконим грађанима изгледа смета све што је позитивно у нашем граду......
  • Bazendzija

    29.11.2013 06:43
    sa Slane bare
    To sto stepenice ne rade mesecima, nema nikakve veze sa blokiranjem istih! One imaju neku namenu kao npr. da u toku neke evakuacije bez obzira sto ne rade ljudi mogu nesmetano da se evakuisu! Kad je panika u pitanju nebitno je da li stepenice rade ili ne, vec je bitno dali su blokirane ili ne!! O direktoru Zarku Micinu i njegovoj organizaciji ne zelim da trosim reci!
  • 29.11.2013 06:20
    stepenice...
    ...ne rade već godinama.
  • 29.11.2013 05:57
    Književnik
    I ja se slažem sa tim mislim devalvacija i dr..
    Književnik Suzana Mančić.
  • @ Ns

    28.11.2013 23:07
    "Spens kao i pariski magazin sluzi samo kao prolaz sa jedne na drugu stranu. Ni sam ne znam kada sam nesto kupio na spensu, ima sigurno 10 godina."

    I meni takodje Spens sluzi kao prolaz sa jedne na drugu stranu. Ja sam poslednji put u njemu nesto kupio daleke 1992.-93. dok je licio na vasar u Rumi sa onim silnim tezgama, bofl robom i kicerajem. Secam se da sam tada kupio petarde za Novu godinu.
  • 28.11.2013 22:36
    Direktor Spensa nije bio dostupan? Kakav direktor, takvo i preduzeće.
  • 28.11.2013 22:12
    za 021 direkt
    Pa kakve veze ima kad stepenište ne radi ko zna od kad!!! Bar da neko kvalitetno iskoristi prostor!!!
  • anonimus

    28.11.2013 22:12
    anonimus
    Posetioci sajmova knjiga dobro znaju da se tamo knjige ne prodaju na tezgama, nego se izlazu na izdavackim standovima o cijem izgledu brinu profesionalni dizajneri i posto je to pitanje izdavackog prestiza, najcesce su praznik za oci. Ovo sto se moze videti na fotografijama je pre svega mnooogo ruzno, i moze biti praznik za oci nekome sa vrlo iscasenim smislom za estetiku. Lici na scenografiju za neki montipajtonovski skec.
  • 28.11.2013 22:10
    Pijačarska tezga
    Ako se rešenje da SPENS bolje posluje nalazi u tome da se otvaraju pijačarske tezge u sklopu tog "reprezentativnog" objekta, onda to treba omogućiti svim zakupcima poslovnog prostora, uključujući i knjižaru "Solaris" koja već dvadeset godina redovno izmiruje svoje obaveze, pri čemu je, istovremeno, reč o maloj, ali uglednoj izdavačkoj kući i mestu okupljanja, sada već retkog, kulturnog sveta koji je ostao u našem gradu. Da li ste u nekom drugom tržnom centru videli takve nakazne i neukusne tezge, pored urednih i skupo plaćenih poslovnih prostora? SPENS nije sajam, ni vašar ni pijaca!!! Ili bi tako, bar trebalo da bude!
  • 28.11.2013 21:26
    sivi dom
    @da /spens

    Evo ja ću da objasnim u ime većine...problem što je vaša politika sledeća - radio dobro-ne radio dobro, spens će postojati a dugove će grad platiti a mi ćemo sačekati plate...e pa vidiš brale, spens je još prer par godina dobio konkurenciju a vi kao i sve druge državne firme ne znate da se suočite sa tim...
    Kažeš ako smanjimo kirije(dati bolje uslove) manje ćemo zaraditi ...ne misliš valjda da je bolje da je popunjenost ova kakva je sada odlično rešenje...morate da se prilagodite stanju u državi,da date još bolje uslove od drugih tržnih centara, sportske hale neka finansira grad itd...ali ipak,vaša politika je- ćuti dobro je, dok dolazi plata...ali promeniće se i to, brže nego što mislite...
  • Jurke

    28.11.2013 21:19
    Naravno da zjape prazni kad "Odavno služi kao prolaz" , merkator i maxi(DELHAIZE) su nam draži od NAŠEG novosadskog NOVOSADSKOG SPENSA, uvek sam kupovao u njemu, i uvek ću, od knjiga u solarisu, hrane za ljubimce tamo kod klizališta, uvek ću tu ići na bazen i kupovati garderobu. Bez obzira ko ga drži DS,SNS,LIGA,CIGANI,KRAJIŠNICI,TREĆESRBIJANCI, ne bitno mi je, preduzeće je novosadsko i predstavlja ponos MOG GRADA,a u njemu rade NOVOSAĐANI(pouzdano znam da ima i par njih bez partijskih knjižica)
  • ns

    28.11.2013 21:00
    Spens kao i pariski magazin sluzi samo kao prolaz sa jedne na drugu stranu. Ni sam ne znam kada sam nesto kupio na spensu, ima sigurno 10 godina.
  • 28.11.2013 20:35
    i jos nesto
    ako tezgu sa knjigama nazivaju pijacarskom...da li to znaci da je i Sajam knjiga pijacarska manifestacija...jer takve tezge su postavljene i na Sajmu knjiga....doduse ne kao paravan za neispravne stepenice....cuj sad je i prodavanje knjiga postao za neke problem
  • 28.11.2013 20:19
    volim knjige vise nego stepenice
    kao prvo stepeniste ne radi pa brat bratu godinu dana
    a kao drugo...pa nisu se oni tu sami postavili, vec su ih verovatno sa Spensa tu postavili
    kao trece pa zar nije bolje da se tu prodaju knjige, cak i stepenice da rade...zdravije je popeti se nego vozati se :)
    i na kraju
    .....prodavanje knjiga nikad ne moze biti na nezgodnom mestu...niti se moze nazvati ruglom
  • da

    28.11.2013 20:11
    Spens
    Super mi je logika - dajte povoljne uslove zakupcima (znači - povoljnu cenu zakupa) i biće sve OK... Gospodo komentatori, snižavanje cene znači snižavanje prihoda. To nije teško razumeti... JP SPC Vojvodina (javno preduzeće koje se, osim o objektu koji je tema članka, stara i o bazenima na sajmištu) ima tako visoke osnovne troškove (struja, grejanje, voda i sl) da kada bi po aktuelnim cenama zakupa, kompletan poslovni prostor bio izdat - ne bi bilo dovoljno..
    al to sve nije bitno, bitno je pljuvati - zar ne..
  • Eh

    28.11.2013 19:55
    Odakle vetar duva
    Naravno da je profesija poklekla kada čuvenoj knjižari smeta obična tezga.Devalvacija elementarne inteligencie i ugroženost stvaralačlog čina su nemaštovite floskule za nemoć i očaj skrivene iza lažne zabrinutosti za odavno isključene pokretne stepenice.
  • 28.11.2013 19:26
    Ne smeta ovima iz "Solarisa" sto je ovaj zagradio pokretne stepenice. Njima smeta sto on prodaje knjige. I to tri knjige za 999 dinara. Da kojim slucajem prodaje drogu ili duvan čvarke u po somuna, ne bi se ovi iz "Solarisa" ni oglasili.
  • zli

    28.11.2013 19:10
    ništa me više nemože i iznenaditi tako da ni ovo!
  • -

    28.11.2013 19:01
    -
    srusite spens manje ce da kosta
  • BLOK

    28.11.2013 19:01
    Tuga jedna neopisiva
    @ Spensovac

    Baš tako, ređaju se vlasti jedna za drugom i upropašćavaju SPENS i ovaj grad u celini i to ne samo od 2000 već i pre 1990 kada su deljeni, za tepsiju ribe, lokali u izgradnji, pa su pregrađivali nadstrešnice, sada zagrađuju stepenište...
    U jedno sam siguran, te pare koje dobiju za rentiranje prostora ispred stepenica, sigurno neće upotrebiti za njihovu popravku.
    Sve to nije čudno, jer je to ona bomba sa odloženim paljenjem, koju je onaj šloser Joška bravar posadio.
  • Ah ?

    28.11.2013 18:55
    Evo šta je
    Očigledna je dobronamernost književnika Saše Radonjića i njegova želja da pokretne stepenice napokon prorade(njihovu neispravnost je baš danas uočio).Ne smetaju njemu knjige, uveren sam,već mu je to samo dalo povod da diskretno upozori rukovodstvo Spensa da eskalatori nisu ispravne te da se njegovi sugrađani pate penjući se pešice.Pokleklu profesiju kao i stvaralački čin uopšte spasiće svakako uklanjanje tezge i nesmetani rad pokretnih stepenica.
  • laik

    28.11.2013 18:54
    ludo
    Sigurno je da postavljanje ni slične nakazne, improvizovane, montažno-demontažne tezge ne bi bilo mogućno u Merkatoru, Bigu, Ušću ili bilo kom šoping centru, naravno, ukoliko se neko od zakupaca poslovnog prostora bavi knjižarstvom. Solaris ne treba da plaća zakup dok ta tezga ne bude sklonjena, jer je u pitanju klasičan primer nelojalne konkurencije, odnosno, stavljanje jednog "privrednog subjekta" u povlašćeni položaj u odnosu na drugi. Na tezgi sigurno radi lice koje nije prijavljeno i koje ne izdaje fiskalne račune, dok knjižara uredno puni državni budžet.
    Još jedan lep, ustvari ružan, primer nepravde.
  • 28.11.2013 18:35
    Posto su ipak u pitanju knjige necu nista da kazem. Dobro je da nisu magneti za frizider na kojima pise Zmijanje ili tako nesto :p
  • nsnn

    28.11.2013 18:20
    nekad bio ponos grada, kad god vam je nesto trebalo isli ste na spens, bilo je svega, sve bilo lepo, puno, guzva, danas prodjem, osecam se u ko gradu duhova, meni licno zalosno zaista jako , ne kazem ja da nisu kojekakvi bigovi i merkatori lepsi i prijatniji, ali uz malo dobre volje i nekog ko zna sta radi, a ne ko je u robnini sa vlasti, mogao bi on da sija opet bez previse problema, samo dati povoljne uslove zakupcima, srediti prostor, napraviti ljudima zanimljiv sadrzaj i eto, bazen, klizaliste, jedine 2 sportsko/koncertne sale u gradu, bezbroj lokala, ima tu potencijala samo fali volje
  • 28.11.2013 18:20
    drMo
    Steprnice ne rade vec godinama, sluzile su samo da se seca spustaju niz njih, i posto je bilo slucajeva povreda, za koje je SPENS morao da placa odstetu, logicno mi je da se nekeko zatvore, posto popravka nije moguca (pokusavano je vise desetina puta). Druga stvar, ceo grad hoce da JP posluju trzisno i da se skinu sa grbace grada, kad neko pokusa da uradi nesto, javljaju se "cuvari kulture, sporta, ovoga ili onoga". Gospodo sugradjani, da li znate koliko kosta rad klizalista? (ne znate i ne zanima vas ali hocete da se klizete) da li znate koliko kosta odrzavanje bazena? (ne znate i ne zanima vas ali hocete da se kupate) Da li znate koliko kosta odrzavanje jos 7-8 sportskih dvorana? (ne znate i ne zanima Vas ali hocete da Vam deca trenirajum kosarku, rukomet, odbojku dzudo, karate, stoni-tenis...) Posto ne zelite da grad placa funkcionisanje svih tih prostora, pustite ljude iz SPENS-a da bar odrze u zivotu ovaj objekat !!! Ako ne zelite da pomognete, nemojte odmagati, laznom brigom za kulturu, sport ili ko zna sta !!!
  • backi gracac

    28.11.2013 18:11
    sta ces ti nekom nesta lomiti,zbog takvih sto si ti i nemamo nista.
  • 28.11.2013 17:54
    S obzirom na mentalnu strukturu ovih na vlasti, dobro je da su knjige na toj tezgi :)
  • 28.11.2013 17:50
    pijačarska filozofija
    To što pokretne stepenice ne rade već nekoliko meseci, nije opravdanje da se postavi tezga ispred njih! Valjda je rukovodstvo moralo da obezbedi uslove da one rade, a jedan od mnogobrojnih praznih lokala izda ovom tezgarošu. Ovo je primer primitivne pijačarske filozofije, koja je nažalost postala poželjna kategorija u našem Novom Sadu....Žalosno!
  • 28.11.2013 17:39
    kaze ima
    raznih knjiga-ima li knjiga "dani odluke"?
  • Aleksandar

    28.11.2013 17:17
    Stepeniste
    Stepeniste ne radi vec vise od godinu dana...
  • Spensovac

    28.11.2013 17:15
    Nekad je to bio SPENS
    Od 2000te godine Spens tone u nepovrat. LSV je od lokala napravila pijačne tezge za svoje članove, DSS nasledio pa nastavio, G17+ oterao zakupce a SNS rasteruje i ono malo sveta što prođe objektom. Šta drugo očekivati od ljudi kojima je stranka iznad grada, gradskih preduzeća, građana i zaposlenih. Samo bahato!!!
  • Nizina

    28.11.2013 17:09
    Estetika 3D-SNS-a
    Dragi moji svi se sećamo trafika po Zemunu kada su Super Novi Sexy Radikali tamo vladali...a da je do Bokana tu bi se vrtelo jagnje...
  • 28.11.2013 17:02
    Mora da je "nečiji". Niko se danas ne bahati ako nema zaleđinu. Da nije tako, sve inspekcije i policije bi ga istog momenta saletele i razbucale taj njegov štand. Dakle, držite se onog "follow the money" i garantujem da će te doći do saznanja da ima nekog negde na položaju ko mu je ovo dozvolio u zamenu za deo profita, ili je u pitanju rodbinsko-prijateljska usluga.
  • Sale NS

    28.11.2013 16:55
    Stepenice ne rade mesecima
    Bez obzira sto stepenice ne rade mesecima nije u redu da se postavlja bilo kakva tezga na prilazu. bolje da je ulozeno u popravku ali je verovatno procenjeno da ce makar nesto zaraditi od te tezge jer na spratu ima malo lokala. Sve u svemu, SPENS su opustosile SVE GARNITURE u poslednjih 20 godina uzimanjem "clanarine" o kojoj stanari nisu smeli ni da zucnu. Sramota je da jedan takav multifunkcionalni objekat zvrji poluprazan zbog toga.
  • 28.11.2013 16:53
    I ovako tamo ne kupujem vec idem u BIG.
  • 28.11.2013 16:50
    prolaznik kroz spens
    Te stepenice ne rade mesecima.
  • 28.11.2013 16:49
    Bahato i uvredljivo
    Ovo nije samo primer neverovatne bahatosti i "menadžerskih sposobnosti" aktuelnog rukovodstva SPENS-a, već mnogo više govori o elementarnoj inteligenciji, etici i nivou obrazovanja tih i takvih "rukovodilaca"!
  • besan ker

    28.11.2013 16:49
    Manite čoveka, ima dobrih knjiga da se uzme, ja pazario danas tri komada za crvenu. Nije ovo najgore što nas je snašlo, bolje i knjige nego da se valjaju pljeske...
  • Chiske

    28.11.2013 16:44
    Malko sam bljucnuo sebi u usta kada sam procito ovo: "Ovim gestom bahatosti i vređanja elementarne inteligencije se devalvira i dostojanstvo inače poklekle knjižarske profesije"
  • NE RADI!

    28.11.2013 16:43
    NE RADI.
    To stepeniste NE RADI!
  • NemanjaN

    28.11.2013 16:39
    :/
    Pa ko je u gradu na vlasti,dobro ako ostane samo na tome... A s' proleća već predvidjam koze i ovce na ispaši u parkovima...
  • Mujo

    28.11.2013 16:36
    Ako stepenice ne rade, onda ni ta tezga trenutno ne smeta. Jedini je problem da li taj placa nekakav zakup prostora.
  • Nikolina

    28.11.2013 16:36
    A jel' rade te pokretne stepenice uopste?
  • lom

    28.11.2013 16:35
    E idem sad da se popnem gore pa da sidjem niz pokretne stepenice dole pa da mu se zakucam u tezgu sa opravdanjem "nisam video" :D
    Moze jos neko sa mnom pa da sve slomimo :))))
  • 28.11.2013 16:32
    te stepenice svakako nisu u funkciji...
    ....al nije trebao tu da stane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna