Novi Sad
02.12.2013.
07:46 > 07:50
Najveći donator novosadskog Svratišta, Globalni fond, na proleće se povlači iz Srbije, što znači da će i ova ustanova koja pomaže da se deca sklone sa ulice ostati bez stalnog izvora finansiranja.
  • ns time

    03.12.2013 08:31
    Uteha mi je to sto vidim da i ostali ljudi misle sto i ja.Ocigledno imamo institucije koje mogu vec danas da zamene Globalni fond, ali one ne osecaju nikakvu potrebu da pomognu sirotinju,pa ni decu.Osim, ako bi deca trebalo nesto da rade za njih.
    Ne znam zasto je kod nas jeres pitati crkvu zasto cuti u ovako teskom vremenu,zasto ne otvore vrata i ugreju gradsku sirotinju,zasto, zasto,zasto?Zasto ne odgovore?Zasto su vaznije zlatne stolice iz (kako to zovu) dvora u Bijeljini?
  • Zorana

    02.12.2013 12:05
    Donirajte garderobu i obucu deci u svratistu!

  • 02.12.2013 11:53
    ???
    Prvo, da li se radi o:

    http://www.vojvodinacafe.rs/forum/spomenar/otvoreno-novosadsko-svratiste-12774/

    Ako je odgovor DA - u tekstu pise da je grad Novi Sad tada obezbedio pocetnih 500.000,00 dinara.

    Drugo: zbog transparentnosti zelim da napisete ili u tekstu ili komentarima o kojim novcanim sredstvima je rec na mesecnom nivou, da li i koliko zaposlenih ima doticno, kolike su im nadoknade.....da bismo znali o kolikim sredstvima je rec

    Trece: vidim da je neko pomenuo SPC. POTPUNO se slazem sa doticnim.

    Dopustite da ovde predocim neke podatke do kojih sam dosao upravo sad:

    1. Covekoljublje - hum. fond SPC - poslednji put azurirano 2007. godine (sic!)- http://www.covekoljublje.org/

    2. Zvanicna strana hum. fonda Mesihata IZS - http://mesihat.org/index.php?option=com_ezine&task=read&page=2&category=17&article=58 - poslednji put azurirana 2007. godine

    3. Caritas -hum.org. mnogo azurniji, 2012. godina - http://www.caritas.rs/urgentni-projekti.htm

    Umalo da zaboravim Kolo srpskih sestara za koje ne bi znao da postoje da se nisu slikale pre neki dan prilikom obelezavanja neznamnijakoje godisnjice...
  • 02.12.2013 10:47
    Mozda se ipak nadje resenje
    Sramota bi bila za Novi Sad da deca koja su gola i bosa izgube i taj jedini topli kutak koji imaju...
    Ja sam isto nosila stvari od mojih cerki i nisam mogla da verujem koliko je dece bilo unutra kada sam usla.
    Jadna ta deca, ako je ovo istina...
  • redovni donator

    02.12.2013 10:35
    odeće i sl.
    do sada sam redovno u svratište nosio stvari za koje sam mislio da mogu da im koriste.

    mislim da ukoliko bi potražili pomoć od građana NS-a da uplate na neki račun koji dinar, ko koliko može da bi se obezbedila sredstva da prežive dok se ne iznađe rešenje.

    ako samo pogledamo koliko prosečan pušač mesečno novaca potroši na svoj porok i ukoliko bi svaki drugi pušač mesečno uplatio vrednost jedne pakle bilo bi i više nego što treba. (nemojte me pogrešno shvatiti ništa protiv pušača, i ja sam jedan, ali bi sigurno mogao uplatnicom da uplatim svaki mesec 200,00 RSD da ni ne osetim...)
  • berolina

    02.12.2013 10:30
    SPC

    zasto se SPC ne angazuje kod zbrinjavanja i pomaganja sirotih, starih, nemocnih, bolesnih...???

    zidaju se kojekakva "moderna crkvena zdanja", samo da bi se jos vise taseva nosilo za popove i popadije, da se kupuju novi automobili, da se siju nove odezde za svaki svetac...jos skuplje i bogatije, jos vise zlata i skupocenog veza!!!

    SIROTINJO TRAZI OD SPC POMOC, ne stidi se!

    Herr Bulovic je zato tu, a ne da pljucka odgore na sirotinju i da se gadi gladni i ladni sugradjana.punkt.

    wowi

  • xman

    02.12.2013 10:04
    Veća šteta
    Izlazak Globalnog fonda znači i otežano funkcionisanje ili gašenje još nekih svratišta u gradu kao i rad više udruženja koji se bave kvalitetnim stvarima iz oblasti preventive. Nadam se da će neko sa viših instanci (Grad, Pokrajina...) prepoznati važnost postojanja ovakvih svratišta kao i udruženja.
  • 02.12.2013 09:02
    zatvaranje ?
    sramota !!!!!!
  • nsnn

    02.12.2013 08:56
    zao mi je gospodo, ali VW je izbacio novi model passata, tako da sredstva iz grada koja bi bila dovoljna da se vama omoguci rad cele godine ce biti usmerena na kupovinu nekoliko primeraka i gorivo za iste, kao i na ruckove na koje ce se njima ici

  • NS ogorčeni

    02.12.2013 08:45
    SRAMOTA
    Sramota što se ovakva mesta zatvaraju. Veoma je važno da nezasiti političari otvore neko novo javno preduzeće, pokrajina neku novu agenciju, gde njihovi mogu da uglave svoje dupe.

    Iskreno se nadam da će im se dupeta osušiti i da neće imati na čemu da sede!
  • radoznala

    02.12.2013 08:13
    pitanjce?
    A da im Poslovni protor da neko sklonište.... Što bi moralo da se gradi... Pa umesto aerobika i ostalih zanimacija sa minimalnim troškovima mogu da funkcionišu...?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna