Novi Sad
04.12.2013.
07:01 > 08:13
Milan Malivuk, vlasnik jedine auto-škole u Novom Sadu koja je dobila dozvolu za rad, nije se priključio protestu i kaže da su vlasnici auto-škola imali dovoljno vremena da se pripreme.
  • 05.12.2013 07:14
    Ko je imao priliku da koristi usluge dotičnog gospodina,onda sigurno ni pakao mu ne bi loše pao,još jedan slučaj negativne selekcije u ovom društvu,čovek koji je obmanuo stotine kandidata,vodeci ih u drugo mesto (Odzaci)svojim autobusom(ko to tamo peva)naplacujuci im autobuske karte za prevoz do odredista,da bi lakse tobož polozili,ne zna se koliko je prituzbi na njegov rad.Još oko 20-tak škola je podnelo zahteve za dozvole za rad i sve imaju učionice,imaju vozila,ispunjavaju uslove,Postovane kolege predlazem da svako ko ima 0 kandidata koji je presao iz "renomirane" skole da dostavimo na uvid javnosti,pa jednom da maske padnu,i neka se vidi ko je ko,a ovo su po meni potezi ocajnika,koji opet na mizeran i kvaran nacin pokušava da dodje do kandidata,blateci kolege,e sad postovani sugradjani BIRAJTE.Tužno je opet zlouptrebljava ova tema.
  • 04.12.2013 17:07
    Ali u SAD, napravis li neki karambol u saobracaju, zavrsio si zivot, a kamoli vozacku buducnost, a kod nas ubijes coveka, pa skoro pa nikom nista. Tako da, s obzirom da nas narod niti voli, niti razume koncept licne odgovornosti, prestroga autoskola je makar jedan mali pokusaj da se napravi red i prevenira haos. U UK te policija nikad, bukvalno nikad nece zaustaviti u rutinskoj kontroli, takvo nesto ne postoji, niko te ne kontrolise. Ali, ako se slucajno nesto desi, bilo sta, a ti nemas vozacku ili osiguranje, zivot ti je zavrsen kakvog si ga dotad znao.
  • 100%Taksista

    04.12.2013 16:50
    Ukinuti
    Potpuno sam na strani Milana malivuka. Svi koji su hteli da se bave bilo kojom delatnošću morali su da obezbede sredstva i uslove za rad. Ne mogu ja da obavljam delatnost, a da nemam vozilo. Auto škole nemaju učionice ni poligone, pa stave kandidata u vozilo i sa njim na ulicu-bulevar. Niti poznaje znakove, niti zna propise. Dali se neko od ovih koji protestvuju pita, koliko su imali udesa i koliko su izazvali udesa. Ne dajte im da instruktor bude neko ko ni sam nema iskustva u vožnji. Neka stvore uslove za kvalitetnu obuku, pa neka rade.
  • miki 21

    04.12.2013 13:17
    Nauka
    Mi smo od svega napravili veliku nauku. U "zaostalim" SAD, tata te uči da voziš. Ili prijatelj sa dozvolom. Posle provozaš šerifa pa kad on kaže da znaš, dobiješ dozvolu. U "zaostalim" SAD je vozačka dozvola još uvek glavna isprava za ličnu identifikaciju. Kod nas ima težinu stručnog sertifikata. Što se kulture vožnje tiče, tome te ni jedna škola ne može naučiti, ako nemaš lične kulture, a to se nosi ud kuće.
  • Marina

    04.12.2013 12:26
    Huligani prolaze, karavani ostaju.
    Nemojte biti smesni te pisati komentare ako niste upuceni u situaciju. U ovom trenutku postoji veliki problem sa adminitrativnim citaj drzavnim stvarima. Naime, postoje veoma kvalitetne skole koje su pregledane i nemaju zamerki ali se resenja ne mogu dobiti iz razloga sporosti nasih drzavnih organa odnosno policije, mup-a, sup-a, ministarstva i slicno...
    A propos Malivuka, mislim da ne vredi komentarisati, citav Novi Sad zna kakva je to skola prema kvalitetu. On je jedan od razloga zasto je ovaj zakon bio dobar i takvi su trebali da se sklone iz ove delatnosti, a ne da oni prvi dobijaju dozvole... Gospode bože.... pomozi ovoj zemlji kad već sama sebi ne ume!!
  • Zerbise

    04.12.2013 11:56
    Ja sam prosao obuku kod doticnog pre par godina, jugici su se raspadali a na polaganje testova i voznje se islo u Odzake, iako smo svi voznju odradili po NS. Malo cudno, da ne kazem sumnjivo, zar ne?
  • 04.12.2013 11:51
    ...
    Ko sve trci da sedne za volan, i kako ih obucavate u tim skolama, ni ne treba da vas radi vise od 1 skole po gradu.
  • The Lalosh

    04.12.2013 11:46
    Ne znam da li i to ima ali...
    ... ja bih tu uveo i statistiku prolaznosti kandidata po auto školama kao i broj časova do položenog ispita. Pa da budući kandidati imaju i taj podatak kada se odlučuju za auto školu. Da ne upisuju na papiru najjeftiniju u startu, a onda kroz dodatne časove bude najskuplja.
    Da ja sada upisujem vožnju a pogotovu kada bih upisivao svoje dete, najvažniji podaci bi mi bili za koliko para i vremena ukupno mogu da budem BEZBEDAN i OBUČEN u saobraćaju.
  • 04.12.2013 10:09
    Naravno da nije sustina u ulaganju u vozni park, ali Malivukova vozila su opasnost u saobracaju!A o nacinu rada da se ne prica. I sad on prosipa pamet, pa ovo je samar i polaznicima i predstavnicima ostalih skola!
  • rad i red

    04.12.2013 09:21
    Naravno da treba da imaju poligone a ne da se prestravljeni i neiskusni vozikaju kroz centralne gradske ulice i stvaraju zastoje i guzvu u vec prevelikom haosu od saobracaja. Koji je smisao blokiranja kolovoza u spicu i kilometarskih zastoja dok instruktor pola sata objasnjava uspanicenom detetu kako da pritisne kvacilo i pokrene automobil. Lepo na poligon i po periferiji dok ne nauce da vode racuna o svojoj i tudjoj bezbednosti u stvarnom zivotu. Obavezno uvesti posebnu obuku iz parkiranja i pravilnog otvaranja vrata da ne bi unistavali vozila oko sebe.
  • gogi

    04.12.2013 09:13
    da li je ovo moguce?
    Auto skola koja ima dva raspala juga dobila dozvolu....Zato i Srbija jeste gde joj je i mesto kada ovakvi prolaze.Vecina sugradjana zna kakva je to auto skola i da jedan klasican prevarant sada prosipa pamet....UZAS,JAD I BEDA!
  • 04.12.2013 09:08
    Bravo za hrabrost da se istupi iz gomile!
  • 04.12.2013 09:05
    Ako je Malivuk, najgora i najbahatija skola u gradu, koja nema veze sa propisima, dobio dozvolu, razumljivo je zasto ljudi hoce proteste. Svojim muljanjem i protekcijama (sto bi moglo malo da se ispita) je godinama u nazad ugrozavao ostale auto skole i sad on dobije dozvolu! Srbistan!Zato nam ovako i ide!
  • nsnn

    04.12.2013 08:58
    obuku sam zavrsio pre par meseci po novom, sem sto kosta 4 puta vise, ne nauci se nista vise, tako da osim sto se zezate sa velicinom administrativne prostorije, i ko gde ima poligon, bolje se zezajte sta se i kako predaje u toj ucionici i na tom poligonu, otidjite tamo jedno pre podne pa kad vidite pola instruktora jasno vam je zasto se po ulicama vozi kako se vozi i gine kolko se gine, sve moj do mojega tamo
  • www

    04.12.2013 08:48
    Ma jasno! Hoće da vode biznis, a ni dinara u njega da ne ulože, samo da muzu! Sasvim jedovoljno dve ili tri auto - škole u gradu. I da se ozbiljno radi, a ne da se dozvole dobijaju na "poklon"! Kaže onaj jedan neki dan na TV da je u Japanu lakše otvoriti auto-školu nego u Srbiji. Pa i treba da bude! U japanu se svi drže propisa, u Srbiji neko mora stvarno da ljude nauči da voze, ginu ko muve svaki dan zbog toga što NE ZNAJU da voze! Dva su glavna razloga užasnog stanja na srpskim putevima: policija koja ne radi ništa i katastrofalno loša obuka vozača.
  • Student

    04.12.2013 08:23
    To Milane
    Druge skole se takmice ko ima bolji vozni park, a ostalo čekaju da im grad reši. Zašto oni da troše pare na te gluposti koje je i ovako drzava propisala.... Plašim se samo da država ne popusti
  • 04.12.2013 08:15
    ...
    Covek je skroz u pravu. Stvarno su imali dovoljno vremena da se prilagode. A i nisu neki nerealni zahtevi...
  • Perica

    04.12.2013 08:10
    Aj sad.
    Budi pametan. Covek (Malivuk) je sto posto u pravu ali i ovi drugi treba da rade.
  • возач

    04.12.2013 07:55
    Па ЈГСП издаје полигон, не мора свака школа да има свој полигон, може да га изнајми.

    Учионицу од 5х5м би заиста требало да имају, а не да по кућама пријављују фирму, а почазници да сами уче тестове, које добију решене, пре полагања испита, па онда удри по пешацима кад се дочепа волана.

    Суштина протеста је да се мање улаже у посао, а да е више пара слије инструкторима (власницима) у приватне џепове.
  • Petar

    04.12.2013 07:32
    Fala bogu, jedan pametan!
  • V

    04.12.2013 07:24
    V
    Bravo za stav!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna