Novi Sad
09.12.2013.
07:09 > 07:56
U Novom Sadu i okolini je posle NATO bombardovanja ostalo čak 50 neeksplodiranih projektila, ali nema tačnih podataka o bombama iz prethodnih ratova.
  • 09.12.2013 12:36
    @Anonimus
    Hm. Da, osim što su te fotografije kod nas i što se neke čak mogu naći na internetu. Al nema veze, važno je pametovati.

    Naravno, ove fotografije nisu ni približno stoprocentno rešenje, niti je na osnovu njih "lako" utvrditi gde je nešto nakon toliko godina, naročito u mulju Dunava.
  • bomba

    09.12.2013 12:17
    @anonimus
    Nije bas tako sve jednostavno: uputis zahtev i dobijes planove,fotografije i sl.
    Isti su nas bombardovali i 1999.god. i to i
    kasetnim bombama.
    Da li su dali planove i fotografije tih "milosrdnih akcija"?
    Malo morgen!
  • izdajnik

    09.12.2013 11:44
    PatriJote negoduju .
  • 09.12.2013 10:41
    U Berlinu i dan danas skoro svaki dan pronalaze zaostale avio bombe iz Drugog svetskog rata. Berlin je tokom rata bio najbombardovaniji grad u Evropi i u periodu 1944-45. na njega je dnevno bacano nekoliko hiljada bombi. Danas ne postoji gradiliste u Berlinu a da na njemu ne pronadju koju zaostalu bombu tesku od nekoliko stotina kilograma pa do jedne tone. Samo sto su Nemci mnogo pametniji od nas pa su od Amerikanaca trazili stare avio snimke Berlina koje su napravili bombarderi tokom bombardovanja. Na snimcima se vide pogoci bombi u gradu a bombe su u pravilu padale po nekom redosledu, u pravoj liniji uz minimalna odstupanja i na jednakim rastojanjima jedna od druge. Tako su Nemci uz pomoc tih starih fotografija mapirali kompletan Berlin. Na karti Berlina su tacno ucrtali gde je koja bomba pala a sa starih fotografija je moguce utvrditi koja od bombi nije eksplodirala i tacno znaju gde da je traze ili sta ce naci ako negde krenu da zidaju zgradu. I Novi Sad, kao i Beograd, je tokom bombardovanja fotografisan pa je uz pomoc fotografija iz Drugog svetskog rata moguce utvrditi gde je koja bomba eksplodirala a koja je zatajila prilikom bombardovanja zeleznickog mosta, fabrike aviona u Sumadijskoj ulici na lokaciji gde je danas srednja saobracajna skola Heroj Pinki, plinara na Podbari, stara ranzirna stanica na bulevaru Evrope, aerodrom Jugovicevo i Avijaticarsko naselje, . . . Sve se to moze veoma lako utvrditi i proveriti samo sto nema zainteresovanih iz vrha vlasti da te fotografije zatraze od Amerikanaca iz njihovih arhiva.
  • Lignjoslav Pipak

    09.12.2013 10:17
    Svemir i ljudska glupost
    Da, sada cemo opet da se ljutimo na Nemce i drugi svetski rat. Niti jedan od ovih komentatora nije bio ziv u to vreme, ali ce odmah da se sete da psuju "Svabe".

    To sto ima tih bombi jos svugde po Srbiji je nemar nasih organa vlasti. Niko nije bio tako izbombardovan kao Nemacka, i tamo tih bombi vise nema.

    Da podsetim, Nemacka ima jedan od najboljih standarda zivota na planeti, a mi smo trenutno u gorem stanju nego sto smo bili i za vreme bilo kojeg od ratova. Ko je ovde glup?
  • Niko

    09.12.2013 09:54
    drzava Polakija i Uzivanja
    a sta vi radili svih ovih godina,gospodo? Isli na rucak u Madjrsku,sopingovali u Becu,trosili kredite..
  • PATTON

    09.12.2013 09:29
    BUM!
    Ajde, ne mešajte žabe & babe!
    Prošlogodišnje ručne bombe nisu od bombardovanja, nego se neko „otarasio“ (ne bacaju se ručne bombe iz aviona!).
    Uzvodno od mosta Slobode i nizvodno od mosta „Brushalter“ (porušen), tokom čišćenja početkom dvehiljaditih, otklonjena su 3 projektila NATO i 4 (ili 5) zaostale avionske bombe iz II SVR (američke!). Prvi projektil je detoniran i uništen u Sonti, pa se oko toga digla frka, a ostalo je uništeno u Nikincima na vojnom poligonu.
    U Dunavu, van navedenog sektora, postoji još avionskih bombi, ali i ceo šleper minobacačkih projektila iz II SVR – zona Pedtrovaradina.
    Pogledajte:
    http://www.vojvodinacafe.rs/forum/novi-sad/bombardovanje-novog-sada-1944-godine-12082/
  • pa to

    09.12.2013 08:46
    su
    naši vekovni prijatelji
  • opet

    09.12.2013 08:36
    pa nisu li bili Nemci sa onom skalamerijom i pretražili dno dunava!ništa nisu našli i sad ponovo da ih zovemo,za po koji milion evrića!sve miriše na to.
  • Milan

    09.12.2013 08:26
    Danke Dojčland.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna