Novi Sad
12.12.2013.
13:17 > 13:19
Oko 250 zdravstvenih radnika i predstavnika Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti okupilo se danas na Pozorišnom trgu gde je održana javna sednica na kojoj su prisutni pozvali Vladu da ne uvodi porez na zarade.
  • nsnn

    13.12.2013 17:20
    i mi isto to zelimo, al za pocetak da radite apsolutno bilo sta, pocetak radnog vremena sa pola sata zakasnjenja, na pauzu se ide u minut, ili par minuta ranije, sa iste se vraca pola sata kasnije, pravite pauze izmedju 2 pacijenta po 10 min, ako je nesto ozbiljnije dok zakazes, obidjes i docekas sve ili ces umreti, il ce samo proci, al oni te izleciti nece, al vazno da se vi bunite, radite svoj posao kako treba, savesno i kvalitetno, a ne da samo gledate kako da skratite radno vreme, i da sto pre otkacite pacijenta

    cast izuzecima koji rade svoj posao, ali 90% njih po domovima zdravlja su najobicnija neradnicka bagra koja je i previse placena za svoj nerad, bahatost, odsustvo osnovne kulture u komunikaciji sa ljudima , itd.
  • Гордана Којић

    13.12.2013 10:19
    НЕЈАСНО ЈЕ.....
    зашто је протест одржан на Позоришном тргу? Зна се
    ко треба да решава проблеме наших грађана који су или запослени или пацијенти.......
  • Alexa

    13.12.2013 09:57
    zanimljivost
    Ministarka sa jedne strane govori kako je 20% zaposlenih u zdravstvu nemedicinsko osoblje i kako ce to da smanjuje, a ovi, sa druge strane, kazu da imaju previse administrativnih poslova i ne mogu da se bave medicinom u dovoljnoj meri da bi prava pacijenata bila ispostovana.
    Skromno misljenje, koje cu ponuditi je veoma jednostavno. Nema pravog nemedicinskog kadra u zdravstvu na pravim mestima. Direktori bolnica, klinika, centara bi svi , odreda, trebali biti nemedicinsko osoblje, tj ljudi skolovani za upravljacku struku. Sta postovana dr psihijatar ministarka zna o strateskom planiranju i alokaciji resursa, budzetiranju i tako dalje. Kako ona, tako i ostali doktori na direktorskim mestima. Dakle nije problem kolicina para, ona je ok, problem je sto njima upravlja neko ko apsolutno nije za to adekvatno osposobljen pa je sistem supalj, busan i pusta na sve strane kao staro bure za kupus. Al boze sacuvaj da razum prevagne doktorsku sujetu pa da kazu, jeste, ne treba ja da budem direktor, moje je da lecim ljude ne da planiram tokove novca, jer sam 10 godina ucio kako da spasem nekome zivot, ne da budzetiram.
  • 13.12.2013 09:53
    zdravstvo - nemoguca misija
    Pregled kod orl-tok dogadjaja - Novi Sad:
    Zakazivanje kod opsteg po uput 7 dana cekanja
    Zakazivanje kod ORL 7 dana cekanja.
    I dodjem kod lekara a ona vec nedelju dana na bolovanju - Nema zamene.
    Rezime pola meseca potroseno u cekanju i onda odes kod privatnika i pitas se kome dajes pare kada te ni za 7 dana neobaveste niti organizuju zamenu. A mozda i ozdravis za pola meseca.
  • -

    13.12.2013 08:09
    -
    niko ne vidi transparent kako im se ne dopada solidarni porez?
  • 13.12.2013 07:53
    Lako ćemo za plate. Kada će da bude neka nezavisna kontrola, da se utvrdi lepo koliko (ne) znaju?
  • Sic

    12.12.2013 20:33
    Zaposleni u zdravstvu
    Mladja sam populacija radim,uplacujem svoje potrebe zato i ocekujem da budem adekvatno lecen,sve smo degradirali npr.vozac GSP plata 65 hiljada,automeh NIS 65 hilj,vozac u upravi grada 45h,majstor o vodovodu 46 h isti status sprema SSS med.sestra 35 h.plata niste Vi krivci vec politika politicarima koje smo Mi izabrali za vodje.Sve je to malo a najgore ako taj nije zaposlen a treba da se leci.Meni su roditelji pricali da je to u starom sistemu socijalizma sve funkcionisalo kao i socijala,sada se gleda ko ce kome uzeti, naravno nezakonski pod raznim nazivima.Mislim da je pogresna adresa mi smo ugrozeni od onih drugih cija sredsva se krecu preko plata od 2000 eura ili 37800 eura mesec tu udarajte Tijane i ostali.Bez ljutnje molim.
  • Pacijent

    12.12.2013 20:23
    Kapitacija
    Kapitacija i jeste problem. I to više po nas pacijente, jer nećemo biti u mogućnosti da dobijemo kvaltetnu zdravstvenu zaštitu. Zato, lekari, ako hoćete da vam se pacijenti pridruže u protestu, izađite na ulice, informišite nas više, objasnite nam šta sve reforme dobro a šta negativno donose po nas. Organizujete se, nije teško. Moj glas u borbi već imate.
  • -

    12.12.2013 20:17
    @Gimli
    Tebe treba da je sram.
  • cane-ns

    12.12.2013 16:17
    tijana srsm te bilo
    Tijana sram te bilo
  • Gimli

    12.12.2013 16:01
    @Tijana
    Sram te bilo!
  • 12.12.2013 15:42
    Ko vama dade diplomu
    " Oni su se sredinom oktobra u otvorenom pismu obratili Ministarstvu zdravlja tvrdeći da se plate zaposlenih u delatnosti zdravstva obezbeđuju iz doprinosa za zdravstveno osiguranje, a ne iz sredstava budžeta Republike Srbije "
    Nebuloza decenije
    Ne gospodo sindikalci vaše plate se beru po drveću i padaju sa grana.Ako je to tako kako tražite ok ali onda svi oni koji plaćaju godinama a nisu se lečili i koristili vaše usluge molim pare nazad.Dva meseca svaki bogovetni dan čitamo kako kad se plate smanjuju niko nije na budžetu svi su samostalni samo ne znaju da objasne šta i koliko za te pare rade i koliko ih te pare prima
  • tijana

    12.12.2013 14:38
    Zaposleni u zdravstvu su uvek puni zahteva i prohteva, kreativni su u domenu zastite zvojih prava i narocito kreativni u ucenama i trazenju SVOJIH para, koje ima daju pacijente, koje- ne lece, vec upucuju na razne privatne prakse. Sram vas bilo , bagro nevaspitana, previse ste placeni za to sto ne radite nista, sem sto kafenisete i cekate pauze, a u podne prva smena vec hvata niski start da ode kuci. SRAM VAS BILO!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna