Novi Sad
25.12.2013.
11:40 > 11:51
Dvadesetosmogodišnja Jovana Nikolov, dobitnica ovogodišnje nagrade "Dr Zoran Đinđić" za mladog naučnika-istraživača, kaže da je CERN san svakog fizičara i da joj prija da ode tamo, ali da joj još više prija da se vrati u Novi Sad.
  • 25.12.2013 21:06
    Lako je praviti se pametan
    "tj. da prepisuje iz stranih naučnih radova, kao što većina "naučnika" sa fakulteta radi."


    Heheheheheh.

    Kako Perica zamišja... :)
  • 25.12.2013 20:01
    E komso i onaj do njega...
    Krivo vam je? Iza svakog uspeha sigurno stoji politika, zato vi niste uspeli...Kako da drugom onda pokvarim rad ako ja vec nisam nesto uradio? Svaki tudji uspeh odmah deluje kao "uvlacenje", "dobra sa rektorom",i slicno? Sramota. Jel bar jedan strani jezik dobro govorite? Znate li bilo koga u insotranstvu iz svoje struke ko moze da vam pomogne kad zatreba? Imate li ikakve reference? Preporuke iz nezavisnih kuca (ne od svog profesora). Postoji izraz SELF ASSESMENT, znate li sta to znaci? Zaviris malo dublje u sebe i analiziras ko si i sta si postigao za zivota, do sada, poziveli vi nama obojica...
  • 25.12.2013 14:28
    @KOmsa
    Gresis .... ne radi se to tako. Prvo si dobar sa rektorom. Zatim, posalju te u CERN ... da malo boravis tamo. Uradis par linkova (ono direct link sa CERN-om po skolama i fakultetima. Budes "koautor" na desetak-petnaest radova, medju stotinak radova i TEK onda imas propusnicu da te isti onaj s pocetka progura za nagradu od 10000 EUR. E, tako se to radi ....
  • KOmša

    25.12.2013 13:16
    nuklearna
    Elem, "nuklearne fizike, fizike elementarnih čestica i medicinske fizike" ... gde će samo time u Srbiji da se bavi... samo teoriski, tj. da prepisuje iz stranih naučnih radova, kao što većina "naučnika" sa fakulteta radi.
    Ko hoće nešto pametno da uradi, svojim mozgom i sa svojim mozgom, mora da ide napolje.
    Kada Velja, Mrka i ostatak ekipe mudraca obitava na vlasti, kako oni koji su samo "naučnici" da razmišljaju o napretku države, naroda?
  • Bittersweet

    25.12.2013 12:22
    Eh...
    Dzaba joj i 100 laureata kad misli da ce u Srbiji biti bolje, onda ipak nesto ne misli dobro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna