Novi Sad
13.01.2014.
09:38 > 09:44
Roditelji čija deca imaju problema s govorom čekaju i po mesec dana na termin kod logopeda u novosadskom Domu zdravlja.
  • Родитељ

    13.01.2014 22:16
    Имам дете са проблемом у развоју говора и три пута недељно идемо код приватног логопеда, по сат времена. Требало нам је годину дана да се померимо са мртве тачке и дете почне како-тако да говори. А шта бисмо постигли да смо ишли једном месечно у дом здравља?
  • mama

    13.01.2014 15:37
    kao da su logopedi samo problem
    U gradu samo 2 logopeda, a SAMO JEDAN DECIJI KARDIOLOG KOJI RADI U DOMU ZDRAVLJA... E TO JE TUZNO....
  • 13.01.2014 14:17
    Vodila sam dete,nisam zadovoljna. Kod privatnog logopeda je dete sve naucilo.
  • lana

    13.01.2014 13:25
    Nije problem ako idete privatno kod istih logopeda,ima termina svaki dan...
  • LOL

    13.01.2014 13:06
    svakako !
    Svakako je malo 2 logopeda na ceo NS.Kazu nije preterano dug period cekanja jer se ceka samo mesec dana a to u terapeutskom smislu detetu ne znaci nista? Detetu u razvoju su ponekad bitne i nedelje a ne meseci tako da je to naj obicnija ne promisljena glupost.Al sa druge strane redovi bi bili mnogo manji da roditelji rade sa svojom decom od prvog dana na izgovoru sto je vecini roditelja naucna fantastika.Mnogo je lakse tepati detetu , pricati bebeci, podrzavati los izgovor i smejati mu se kao da je nesto najsladje na svetu neko pomoci detetu da pravilno prica.Boze moj treba se malo potruditi.Znam x roditelja kao i baba, deda koji sa detetom od dve /tri godine pricaju kao da je zaostalo u razvoju, tepaju, gugucu ma uzas pa kad dete posteno proprica ne zna pola slova da izgovori.Kod sina u sobi imamo dva- tri deteta uzrast 5 godina koji pricaju kao moje dete kad je pocelo da prica i tek sad krecu kod logopeda u frci i panici jer dete jos malo krece u skolu a ne zna prostu recenicu da sastavi a sve zbog roditelja koji tako s njim pricaju.Nije svako rodjen da bude dobar roditelj, uzas!Naravno sve ovo sto sam napisao se ne odnosi na decu koja su stvarno zaostala u razvoju imaju malformacije usne duplje, ostecenje sluha itd.Takvoj deci je bez pogovora zaista potrebna strucna pomoc!
  • boco

    13.01.2014 10:55
    za Idu sam cuo od prijatelja koji su imali problem sa detetom jos devedesetih godina.
    Svaka joj cast.
  • Mama

    13.01.2014 10:03
    Jeste da se za prvi pregled čeka malo duže, ali logopedi su sjajni! Posle prve posete, dobijete šta da vežbate sa detetom i sledeći termin se uvek zakazuje kada se proceni da ćete to moći da savladate sa detetom. Moja devojčica je posle samo četiri tretmana (za četiri slova koja nije znala da izgovori) počela da priča savršeno čisto. Puno pozdrava za logopedicu Idu! (Naravno, ovo ne znači da ne treba zaposliti još logopeda)
  • KOmša

    13.01.2014 10:02
    Nema novih zapošljavanja još 2 godine
    Tako da novih/dodatnih logopeda ni ne može da bude u Domu zdravlja... kada se u "javnom" sektoru zaposlilo kojekuda i tušta i tma, tamo gde stvarno treba neće moći da se popravi stanje... ima klinika na kojima nedostaje medicinskih sestara te umesto da ih ima 12 troje rade taj posao... al' nivelisanja nema - jer ima previše zaposlenih negde drugde.
    Dok u Srbiji ne krene da se koristi pamet u organizovanju svih funkcija države (umesto političke i egoistične alavosti) neće ni biti bolje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna