Novi Sad
13.01.2014.
16:26 > 17:40
Na današnji dan, pre dve godine, aktivsti Društvenog centra izbačeni su iz kasarne "Dr Arčibald Rajs".
  • Piplfoks

    15.01.2014 23:38
    @PATTON/Anonimus
    Kad sam sebe bodriš pod drugim imenom, to se još uvek računa kao polemisanje. Pretpostavljam da si to ti, pošto je broj ljudi sa toliko niskim mentalnim kapacitetom da su im fore kao 'Piplfuks' smešne jednocifren, a Nimbus, Deki i slični vole da se potpišu, tako da ne ostaje mnogo drugih opcija.
  • 15.01.2014 17:51
    @PATTON
    Svaka čast Patone, Piplfuks je sasvim OK, ali fali A na kraju!
    Dobar, dobar...
    Žaba progutala?
  • Piplfoks

    15.01.2014 10:59
    Ubacio si se komentarom koji nema veze ni sa mojim komentarom ni sa temom, nalupetao si se svakakvih gluposti (ajde da me na trenutak ne bude sramota da se bavim nečim tako nebitnim, ali u pitanju je 'buldožer', a ne 'buldozer', za sve potpuno funkcionalno pismene), na kraju si čak pokazao da ne znaš baš ni o čemu se radi u 'Plavom zecu', što je nivo prvog razreda osnovne, ali bitno je da zahtevaš poštovanje. To je za mene definicija neškolovanog, nenačitanog, nezanimljivog, ali zato uobraženog i iritantnog. Ne znam baš da li je Duško Radović poznavao TEBE, ali ako si i njega ovako smarao, verujem da te je sa svojom prepoznatljivom rečitošću i humorom instruirao da od*ebeš.
  • PATTON

    15.01.2014 09:46
    @Piplfuks
    Da. VI se ne zaslužuje... Barem ne direktno i na ovaj način. Pravila kulturnog ponašanja i ophođenja imaju pravila i za to – pogledajte malo Vi na Google.
    Da li se VI zaslužuje proizvoljnim prozivanjem, omalavažavanjem i vređanjem nekoga koga uopšte ne poznajete? Nekoga o kome pojma nemate? Stvarno, ja o Vama pojma nemam, ali sam Vam skrenuo pažnju (u mom stilu!) na Vaše neznanje. Nisam Vam rekao da lupetate. Obratio sam Vam se sa Vi (veliko V!). Nisam nikoga nazvao smrdljivom znojavom lešinom! Itd. itd. I da li je to govor mržnje, koja je kod Vas više nego očita (pročitati šta piše dole ispod komentara pod „Pažnja“). Dali ste si za pravo da iz par rečenica nekoga nazovete svakako, čak se i pozovete na D.Radovića. Eto, za vašu informaciju, Duleta sam lično poznavao (puno sam ja stariji od Vas, pa sam, između ostalog i zato VI za Vas!), i verujte mi da se grozio ovakvih!
    Ko Vama daje pravo da donosite na ovakav način sud o nekome, da ga etiketirate? Šta su vama merila, paremetri za definisanje vama apsolutno nepoznatih? Vi ste toliko školovan, sposoban i jak analitičar da odmah znate ko (pogotovo kada Vama skreće pažnju na neznanje!) valja ili ne, ko je školovan, načitan, obarzovan i po Vama vredan ignorisanja?
    I, na žalost, niste Vi ovde jedini koji komentariše na taj način!
    Takođe se grozim, i kao i Dule, nemam nameru polemisati sa Vama više.
  • Piplfoks

    15.01.2014 08:59
    Neko zasluži 'vi', a neko lupetanjem mimo teme i smisla pokaže da mu je i 'ti' mnogo. Više si negde između 'to' i potpunog ignorisanja.
  • PATTON

    15.01.2014 00:03
    @Piplfoks
    O dozerima se uči na faksu. Barem tako beše u moje vreme… Može i na Google (https://www.google.rs/?gws_rd=cr&ei=o8rVUq3aNomThge_loDgDw#q=buldozer; https://www.google.rs/?gws_rd=cr&ei=o8rVUq3aNomThge_loDgDw#q=anglozer; https://www.google.rs/?gws_rd=cr&ei=o8rVUq3aNomThge_loDgDw#q=tiltozer), no izađe na isto.
    Osim ako niste mislili na slovenačku grupu „Buldožer“?
    O TI i VI se uči kod kuće, od tate i mame… Poneko je „Plavi zec“ pa preskoči.
  • Piplfoks

    14.01.2014 12:44
    @PATTON
    Čekaj, ti si se stvarno javio samo zato da pričaš gluposti o anglicizmima i hvališeš se svojim neznanjem o likovima u srpskoj pozorišnim tekstovima za decu? Evo ti mala pomoć: prvo pročitaj Duška Radovića, onda komentariši - ili barem konsultuj Google, to možeš čak i ako si gadljiv na literaturu.
  • PATTON

    14.01.2014 11:40
    @Piplfoks
    Za Vašu informaciju, to što Vi nazivate „buldožerom“, u stvari je buldozer. Postoje još i tiltdozer i angldozer. Dakle, dozer, a ne dožer! Toliko bi trebali znati o anglicizmima u srpskom jeziku, kada se već imenom poistovetili…
  • Piplfoks

    14.01.2014 10:22
    Bilo je tačno onako kako sam rekao: izbacili su ljude odande, imbecili poput Dekija su lupetali gluposti o narkomanima, odbrani zemlje, ustašama i krivičnom gonjenju, a dve godine kasnije zgrada i dalje stoji prazna. Znate šta sad, posle ovog vremena, može da je renovira? Samo bacač plamena, ili buldožer, a i to je nepotrebno, jer će se za 5-6 godina početi sama rušiti - ali neka, samo nek su oni izbacili 'narkomane'. S jedne strane, ko je *ebe, samo još jedan smrdljivi vojni objekat manje - kamo sreće da tim putem krene i ona prčvarnica puna znojavih lenština u Vojvodie Bojovića - ali s druge strane, šteta za toliki koristan prostor.
  • Tja

    14.01.2014 10:08
    @Sremac: "Napad na vojni obejakt" Hahahaha. Jao bre, koji ste vi napaljeni frontovci. Kolko imas? Reci, maks ti dajem 20 godina, ako si stariji onda te zalim. i secem ruku da u vojsci nikad nisi bio, otpadas po kaficima sa svojim drugarima frontovcima i po SF forumu gde se bavis prebrojavanjem krvnih zrnaca. Vidi sine, ne moras biti ni pijan da bi bio tenkre. Eto, imamo tvoj primer. Nego, jesi hvatao ove sto su postavljali lokatore za vreme bombardovanja? Garant si se majci pod suknju sakrio. "Mamice mamice, napadaju nas uzulpatoli"
  • Tja

    14.01.2014 10:01
    @Talicni: Lepak pored Roma, jedino jos pice nazi skinsi. Kao recimo Deki i slicni. Pa ko jos neufuran moze da napise neke gluposti kao on i pojedina klincadija koja se lozi na AH1488mamemamine
  • PATTON

    14.01.2014 08:49
    @Talični
    Na čemu si brate i di to nabavljaš?
  • Dr. Marks bez Engelsa

    14.01.2014 06:11
    skvoteri
    Sto nisu probali da skvotuju u KP domu na Klisi?
  • borrissey

    14.01.2014 00:21
    E moj Novi Sade
    Umesto da ste se SVI priključili akciji, pošto je u DC-u bilo mesta za SVE građane koji su imali da ponude BILO ŠTA konstruktivno i za opšte dobro - vi ste odabrali dobro proverenu taktiku ksenofobnog hejtovanja. E moj Novi Sade, kako si nisko pao, zato ti i jesu dani tako jadni i tužni...
  • Сремац

    14.01.2014 00:03
    Навијачки наслов-као за Винце Олаха
    Нису сквотери избачени из касарне "Др.Арчибалд Рајс" - сквотери су окупирали и узурпирали Државну имовину. По Закону удаљени,али нажалост нико није кривично одговарао за напад на војни објекат.Жао ми је што није било хапшења хушкача и узурпатора.
  • Pravopis

    13.01.2014 23:13
    Talicni, jesi ti preskočio sve časove srpskog jezika u osnovnoj školi?
  • DekiNS

    13.01.2014 22:21
    Сећам се да је снимљен и документарац о овом бахатом упаду у касарну и давали су га на РТВ-у; траје неких сат времена. Сасвим довољно да се виде сви ликови које треба процесуирати за овакво антиуставно деловање!
  • LimanacNS

    13.01.2014 21:12
    Hm
    Ušli na nekadašnji dan armije 22. Decembra, a izbačeni na njihov praznik, petak 13.
  • Vojvosadjan

    13.01.2014 20:56
    @Talicni
    Da nisi pogresio slovo kad si pisao nick?Kontam da si trebao da napises F umesto T?!Druze,brate,gari....strasno.
  • Talicni

    13.01.2014 20:08
    kasarna ARCIBALD RAJS
    Slucajno znam koje bio u ARCIBALDU ne svi ali dobar deo nije za drustvo nezeli dobro mom detetu ako mu nudi kao za pocetak lepak u kesici od plastike.U ostalom kosu oni da traze toliko dobro, zvrji autobuska,spens,pariski magazin itd..preispitajte se koliko boraca veterana rata nema gde da boravisve smo popljuvali vrednosti na nivou onih koji ih bodre,za sto nize novce kupice Siskovic,Coskic,Ajatijevic i taki moj otac i drugi su cuvali ali ne za ove i ovake neka im drzava da posao i bice mira.Bez uvrede postujte nasu istoriju.
  • Kontrash

    13.01.2014 19:28
    Pa sta ?
    Ko su sad pa ti likovi da se po tom pitanju bilo sta pitaju ili da ulaze u posed tolikog objekta ?
  • 13.01.2014 17:47
    Сквотери = антифа наркоси...
  • Damir

    13.01.2014 17:22
    opušteno
    samo da se smisle za jedno 10 godina i ima da izgleda kao dvorac u Beočinu
  • Del Boske

    13.01.2014 17:16
    treba meni
    Ako ne treba vojsci, treba i meni, snaći ću se šta ću s tim kvadratima, ko su skvoteri da samo njima pripadne vredna imovina blizu centra grada.
  • rupert

    13.01.2014 17:14
    A međumesni autobuski cirkus stoji već nekoliko godina prazan. Bilo bi korisno da se on pretvori u ovako nešto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna