Novi Sad
21.01.2014.
07:55 > 09:35
Oko 90 odsto novosadskih vozača ne priznaje da je počinilo prekršaj, čak i kada je to zabeleženo policijskim video-nadzorom.
  • 26.01.2014 20:11
    Snimaju ili ne

    Da li kamera na ovoj raskrsnici u N.Sadu snima nocu prekrsaje ili ne,Bulevar Mihajla Pupina - Žarka Zrenjanina? Ako snima,za koliko stigne na kucnu adresu kazna!?
  • tajna

    21.01.2014 17:16
    kamerman
    desna traka je i za pravo i za desno. prvo proveri pa komentarisi
  • samo pitam

    21.01.2014 17:09
    nije mi jasno
    Kako to da se ovi snimci orihvataju na sudu a snimci sa kamere iz automobila ne?
  • boolewar

    21.01.2014 14:45
    Vaskez NS
    Živim tu 30 godina i oduvek je bilo tako, na traci su obe strelice bele, a ima i saobraćajni znak.
    Što se ne bi dalo zaključiti po magarcima koji legnu na sirenu a da ni ne pogledaju saobraćajne znake.
    Slična dilema kod saobraćajno nepismenih postoji na uglu Kisačke i Jaše Tomića gde se masovno ide pravo iz srednje trake, a samo leva traka je za pravo, srednja i desna su za desno.
  • 21.01.2014 14:22
    Florida
    dosta puta se dogodilo da glupe sponzoruse bez grama mozga i naravno sa tatinom dzipom prelazu na crveno i nikom nista.. srbija je ubedljivo najgluplja drzava u evropi, sledece godine idem out!
  • Vozac

    21.01.2014 13:30
    @Anonimus - Kamerman
    Malo bolje pogledaj saobracajne znakove pa mozda vise neces izbegavati tu raskrsnicu. Desna traka je i za pravo!
  • Vaskez NS

    21.01.2014 13:24
    @boolewar
    Žuta (autobuska) strelica je bila za pravo, bela (opšta) samo za desno. Jesu li to promenili ?
  • savestna saveta

    21.01.2014 12:39
    ja bih da pitamo sveštenike šta misle o vakom probleemu!?
  • boolewar

    21.01.2014 11:50
    i još nešto...
    Ta desna traka iz pravca sajma u Kralja Petra I ka Bulevaru je I ZA DESNO I ZA PRAVO. Gledaj malo saobraćajne znake kad ulaziš u raskrsnicu.
  • boolewar

    21.01.2014 11:47
    A u brate Anonimuse kakva je tebi žurka u glavi, bolje ne sedaj za volan.
    Ovo kao space invaders da si opisivao.
    Imam ja jednu takvu drugaricu kojoj problemi nastaju a još nije ni krenula. A i kad krene da vozi ide takvom rutom da uvek skreće u desno jer joj je skretanje u levo suviše komplikovano.
  • 21.01.2014 11:10
    Kamerman
    Na raskrsnici Bul.Oslobodjenja i Kralja Petra I je semafor nekako nesinhronizovan,izbegavam je - zbog kamera, jer svaki put iznenadjenje,jer se vozaci prestrojavaju doslovce u samoj raskrsnici, sto nije dozvoljeno.A drugo,na ovoj raskrsnici, se redovno desava sledece: vozaci iz pravca sajma u Kralja Petra I ka Bulevaru se prestroje u krajnju desnu traku,koja je iskljucivo za skretanje u desno i kad se upali zeleno na semaforu na raskrsnici, oni nastave pravo i tada nastaje metez, jer je relacija do sledeceg semafora prekratka za prestrojavanje i nema kapacitet da primi sva vozila, a dolaze i vozila sa Bulevara Oslobodjenja koja skrecu udesno, opsti metez, a sve to 100 m ispred policijske stanice. Samo jednom kada bi dosli i pokaznjavali sve koji su iz krajnje desne trake prosli pravo - bilo bi super!!! Ne znam da li kamere to beleze, ali i to bi trebalo sankcionisati. U svakom slucaju deonicu od raskrsnice Bul. Oslobodjenja -Kralja Petra I, pa do raskrsnice Kralja Petra I sa Save Kovacevica bolje regulisati.
  • 21.01.2014 11:08
    Ima na Novosadskoj TV, posle ponoci kada se zavrsi redovan program, naizmenicno pustaju kamere sa Bulevara, Vrsacka, Most slobode, Varadinski most, Bul. M. Pupina, centar, Katolicka porta,... Tako kada uvece radim nesto na kompu onda ostavim TV na tom kanalu, pustaju neku muziku i samo se na svakih desetak sekundi smenjuju te kamere. Tako neki put i bacim pogled preko monitora na TV da vidim koliko se stoke u 3 ujutru skupilo u Katolickoj porti, kako bacaju flase, tuku se i slicno. Onda se ubaci kamera sa Varadinskog mosta. Kamera koja sa mosta snima semafor na keju. Po sred ekrana vidim ogromnog pauka, stoji na socivu kamere. I tako taj pauk tu stoji jedno dve nedelje, dan i noc. Na Bulevaru na kameri kod Merkatora na socivu zalepljen list sa nekog drveta. Valjda ga vetar podigao i prilepio na kameru. Od njega se uopste ne vidi raskrsnica. Da na uglu ekrana ne pise Bulevar-Merkator ne bih ni znao sa koje je lokacije kamera. Na Mostu slobode desetak dana na socivu kamere stoji neka nedefinisana mrlja, nesto se zalepilo na kameru tako da se vidi samo jedna kolovozna traka. E sada se ja pitam koliko cesto nadlezni koji su zaduzeni za pracenje tih kamera uopste gledaju u te kamere i njihove snimke kada ih posle premotavaju trazeci saobracajne prekrsaje. Ej, dve nedelje pauk blokira sliku sa kamere, list sa drveta desetak dana blokira sliku sa kamere, nekakva mrlja desetak dana blokira sliku sa kamere a da onaj ko gleda snimke sa tih kamera uopste ne angazuje neku sluzbu koja ce otici na lice mesta i oprati te kamere. Znaci lik sedi za monitorom i premotava snimke dve nedelje, svaki dan, sa kamere postavljene na Varadinskom mostu i ne konstatuje da na njoj zbog pauka on uopste nista ne vidi sta se desava na raskrsnici i pesackom prelazu kod baste Doma vojske na keju. Toliko o ozbiljnosti kojom organi pristupaju svom poslu.
  • бициклиста

    21.01.2014 10:46
    Култура наших возача је на јако ниском нивоу. 95% њих ти не би стали на пешачком никако што је велика срамота. Ко је био на западу могао је да види шта је култура у саобраћају. Нема јурцања по граду, редовно пропуштају пешаке и бициклисте. Увео бих ја камере свугде па би пљуштале казне само тако. Наш човек може да се научи само ако га по џепу удариш!
  • -

    21.01.2014 10:36
    -
    kamere na raskrsnici futoskog puta i somborskog bulevara kanda ne rade sudeci po kolicini onih koji ignorisu crveno svetlo na njoj
  • 21.01.2014 10:21
    a lopovi
    bolje da te kamere usmere da snimaju pored puta i pohvataju lopove i dilere. . .
  • Maki021

    21.01.2014 10:09
    Saobraćaj je najočigledniji primer koliko su ovaj grad, a i cela država postali primitivni. Tolika doza bahatosti, bezobrazluka, drskosti ne postoji ni u jednoj civilizovanoj zemlji. Naravno, niko ne prihvata odgovornost za svoje postupke (a ne samo političari, kako mnogi vole da misle), eto, i ovaj tekst je o tome....Saobraćajne gužve nisu opravdanje za takvo ponašanje, one su njihov najveći uzrok. Naravno, sada će neko da opali po "dođošima", potpuno bez razloga pošto to nema nikakve veze sa mestom rođenja.
  • 21.01.2014 10:04
    NS
    Anarhija 90-tih...
  • Skipper

    21.01.2014 09:55
    To u skladu sa onom :'Priznajem samo sud svoje Partije'?
  • 21.01.2014 09:34
    Kola Hitne Pomoci
    Ja sam jednom usao u raskrsnicu bas kao na slici da bi kola Hitne Pomoci mogla da prodju. Da li to znaci da bih mogao dobiti kaznu da je ta raskrsnica bila pokrivena kamerama?
    Ako je odgovor da, onda je malo bezveze. Sklonio sam se da bih pomogao i na kraju cu da platim kaznu. :(
  • Mada

    21.01.2014 09:31
    Samo kazna
    ... na kucnu adresu i nema registracije dok se ne resi slucaj (neka se on dogovori sa tim "prijateljem" koji je vozio), pa da vidimo hoce li bahata bagra opet to da radi ... ja sam savestan vozac koji postuje propise i svaki dan se nerviram kad vidim ovakve u saobracaju i zalim zasto ne postoji nacin da se ovakve banalne stavri dovedu u red
  • Vlada

    21.01.2014 09:16
    ...
    Kada država laže, vara i krade narod, zar nije za očekivati da ćemo i mi da lažemo državu?
  • none

    21.01.2014 08:39
    Takođe kamere se nalaze na mostu slobode.
    Na raskrsnici Somborskog bulevara i Futoškog puta...
  • Nizina

    21.01.2014 08:38
    Pravo stanje svesti
    Srbije. Infantilno neodgovorno a u isto vreme bahato lažljivo. Ovde se lagalo i laže za masovne grobnice a kamoli za saobraćajni prekršaj...
  • pera

    21.01.2014 08:17
    pa naravno kad ovo na slici rade samo beogradjani :)
  • Ime mi je ...

    21.01.2014 08:12
    Mala tajna SUP-a ...
    Ni sa jednom kamerom ne mogu da očitaju tablice pri slabom osvetljenju, magli kiši ... OSIM na Bul. oslobođenja i Maksima Gorkog. Oprema koja je postavljena na ovoj raskrsnici može da očita registracionu foliju na vetrobrankom staklu i to pod slabom vidljivošću.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna