Novi Sad
27.01.2014.
08:22 > 08:24
Za svega 500 dinara preko interneta se može kupiti seminarski rad, dok radovi "po narudžbi" koštaju od 2.000 do 2.500 dinara.
  • ns time

    29.01.2014 10:12
    blagodat
    Prednosti savremenog doba kod nas su uglavnom pogresno shvacene.Danas je bajka doci do stare ili dobre knjige koju ne mozete da kupite u knjizarama ili antikvarijatu.Umesto da koriste to sto moja generacija nije imala( kompjutere , internet) kako bi dosli do kvalitetne literature,kod nas se pribegava falsifikatu svega,pa i "znanja".Zao mi je zbog toga.
    Ali i dalje mi nije jasno u ime cega se to radi.Da bi imali vise vreme za sta? Samo za zabavu? Ona nikad ne pobegne.
  • 27.01.2014 11:24
    Kod nas je na studijama asisentkinja uredno vracala prepisane radove. Ukoliko poznaju materiju koju predaju, ne bi trebalo da bude problem da se tako nesto prepozna.
  • 27.01.2014 11:22
    Novost
    Ovo je kao novost i kao nikada to pre nije postojalo? Prosetajte po kampusu UNS-a, lepo zalepljen oglas 'Izrada seminarski, diplomskih, master i doktorskih teza iz drustvenih nauka'.
  • @ Nizina

    27.01.2014 10:53
    "Pa neka policija naruči seminarski i neka prijavi prevaru i problem rešen."

    Nije krivicno delo napisati rad po porudzbini. Krivicno delo je kada takav rad predas profesoru. Nema policija sta tu da istrazuje ko pise te radove vec da hapsi one koji takve radove prijavljuju kao svoje radove. A da bi doslo do hapsenja profesor treba da prepozna takav rad i da onda prijavi policiji. A izem ti ja tog profesora koji ne moze da prepozna rad svog studenta i oceni da li ga je on licno pisao ili mu ga je pisao neko drugi jer profesor ako je radio sa svojim studentom tacno moze da provali da li je to njegov stil pisanja ili nije, moze da provali po toma kako je rad napisan i da se samo priseti kakav je student bio tokom studija tj. da li uopste poseduje znanje za takav rad koji je upravo predao.
  • Ivana

    27.01.2014 10:52
    Nije strašno što studenti kupuju seminarske radove već je strašno što te iste radove asistenti i profesori koriste (bukvalno copy-paste),i izdaju ih kao svoje naučne radove. I tu se javlja začarani krug - profesori prepisuju od studenata i ne bave se naučnim istraživanjem što u krajnjoj liniji dovodi do nenapredovanja naučne misli u Srbiji
  • bolonja

    27.01.2014 10:38
    eto
    Eto vam vase Bolonje. Ranije je bilo sramota da vam neko drugi bilo sta radi, sto bi trebalo sami da znate.
    A sada je to prestiz.
  • tomdip

    27.01.2014 09:17
    @seminarski
    Pa ovo i nije neka vest.
    U Srbiji je sasvim normalna stvar biti drug clan,kupiti radno mesto,peMziju,diplomu visokog ranga...
    Pre su se kupovale diplome osnovnih skola,razne
    kursmajstorke potvrde...
    Stigla demokratija: apetiti porasli,ispilili se bizMinsmeni,nastali veliki kapitalisti,stigla pinkovska kultura,procvetalo obrazovanje na raznim karicima,megagiga sega univerzitetima...
    Malo promucurniji kupise diplome doktora nauka na nekim egzotickim ostrvima,osnovase nvo,razne institute za demoNkratiju,utrcase u vladu i politiku....
    Odrase nam drzavu ko Musa jarca,ne ostade ni P od privrede, uvedose u zivot na stotine partija i stranaka.
    Partije na vlasti pozaposljavase na stotine hiljada svojih glasaca, vlast je vlast a glas je glas.

    Na kraju nam ostaje samo :
    S.O.S. (seljak ostaje seljak) i ona Njegoseva:
    "Pucina (narod) je stoka jedna grdna,
    dobre duse kad joj rebra pucu..."
  • Srdjan Damnjanović

    27.01.2014 09:13
    Ništa strašno
    Profesori i asistenti kojima je moguće doneti rad skinut sa interneta ne zaslužuju svoju platu, jer se ponašaju kao djak koji na testu prepiše tačan rezultat, dok mu je izvodjenje falš. Taman posla još i da policija radi za profesore i asistente. To bi bila svetska premijera.
  • Nizina

    27.01.2014 08:44
    A policija
    Pa neka policija naruči seminarski i neka prijavi prevaru i problem rešen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna