Novi Sad
12.02.2014.
08:35 > 09:05
Nedozvoljena količina histamina u konzerviranoj sardini uzrok je alergije kod 26 mališana u vrtićima "Radosnog detinjstva" 29. januara, potvrdila je supervizija Republičke veterinarske inspekcije.
  • -

    13.02.2014 13:33
    -
    da li se secate da je tekuci ministar zdravlja tokom slobine vladavinr pred kamerama progutao saku tableta i izjavio da ti lekovi ako su dobri za jednog ministra onda su dobri i za narod.

    to je uradi pod optuzbom da su lekkvi iz hhmanitarne pomoci bili neispravni
  • jOVO

    12.02.2014 18:06
    Jovane
    Gde se nalazi sardina po samoposlugama i marketima , i to na svim mogucim razlicitim temperaturama i leti i zimi stoje u gondolama ili ti rafovima ili kako god vec se to zove po samoposlugama i marketima tako da sto se temperature tice neverujem nego je tu moguca druga prica da je tim konzervama istekao rok to sto pise na njima da ...nije to nema veze to se odradi lako kroz papire a sve to zbog cene tolikih primera imamo i kod naseg nadaleko poznatog kralja mesa Matijevica koji uvozi sve i svasta sa debelo isteklim rokovima eeee to je Srbija.
  • trla

    12.02.2014 17:58
    baba lan
    Zalosno i istinito ,pokvarena sardina politika umesana u sve ,ljudi bez znanja vode preduzeca i drzavu , znanje nije bitno,znanje koje je steceno radnim iskustvom kroz godine rada ,privatni fakulteti i skole sve to resavaju pa nam se desava to sto se desava.Isto tako desava se i ti da slucajno znam roditelja koji vise da mesecno za cigare nego za vrtic zalosno i istinito.
  • KOKAN

    12.02.2014 15:26
    SUTRA
    će deca na meniju imati morskre plodove iz Hondurasa a u petak pastetu iz Azerbejdžana.Ko odobrava u Vojvodini,gde ima hrane za celu Srbiju, uvoz raznih gluposti za mališane gde je najmanje opravdan rizik i istraživanje tržišta.
  • jova limanac

    12.02.2014 13:13
    Histamin u konzerviranoj ribi najčešće nastaje kad se ista čuva na sobnoj i višim temperaturama, odnosno može se razviti i na temperaturama 0-5C ako protekne dovoljno vremena, to se može veoma lako saznati jednostavnom pretragom na Google-u. Samim tim se nameće pitanje da li PU Radosno detinjstvo ima odgovarajući skladišni prostor za hranu, a i ako ga ima, da li se hrana stvarno skladišti po propisima, i da li se konzerve možda čuvaju malo duže nego što bi trebalo.
  • 12.02.2014 13:06
    Ko uopste pravi taj jelovnik za decu? Sta ce deci sardine?
  • 12.02.2014 11:52
    @Andrija Šrek
    ...pa vidite da su nam sad veterinari veći kontrolori od sanitarne inspekcije. Sve uzeo poljoprivredni sektor zbog love za laboratorijske analize, a kad treba sankcionisati - tada kaznimo one koji kontrolišu obroke koje su jedino mogli da naprave od namirnica koje je veterinarska inspekcija odobrila. Niko tu inspekciju da malo potkači...
  • 12.02.2014 11:48
    Sve je ovo posledica nepostojanja jedne jedinstvene inspekcije za hranu, koja bi kontrolisala uvoz svakog prehrambenog proizvoda i davala dozvolu za puštanje u promet kako domaće tako i uvozne hrane. Kada se desi ovako nešto, zna se ko je odobrio i na toj adresi se traži krivac. Umesto toga mi imamo snaitarnu, veterinarsku, tržišnu i ko zna koje još inspekcije koje jedino uspešno rade na prebacivanju odgovornosti jedni na druge, a da ne govorimo da nikada neće samoinicijativno ići u kontrolu nego isključivo po nečijoj prijavi kada je već kasno.
  • roditelj

    12.02.2014 10:40
    sardina je uvezena iz Tunisa...ne znam ko je uvoznik...moje dete je imalo reakciju...sva sreca sto su negovateljice bile prisebne i sto ta reakcija nije bila velika..
  • Sale NS

    12.02.2014 10:20
    Da li ...
    ... smo ikada saznali KO je i iz koje zemlje je proizvodjač, KO je uvoznik i KOLIKI je rok trajanja ovog "proizvoda", KO je to kontzrolisao na uvozu i sl ..... ??? KAKO je išla javna nabavka ovog "proizvoda" ? TU ĆE SE NAĆI MNOGI ODGOVORI !!!
  • Roditelj

    12.02.2014 09:59
    na 1.mestu
    "Nedozvoljena količina histamina u konzerviranoj sardini..."
    SRAM VAS BILO BANDO,napisite da je riba bila pokvarena!!!(tako bar google kaze)Ovo nema veze sa strankama nego sa pojedincima koji su zaposljeni preko stranaka i sad im nije dovoljno shto nas MORALNO TRUJU nego nam i FIZICKI TRUJU DECU...sve vas treba u zatvor pa se razmisljajte!!!
  • MaxNs

    12.02.2014 09:40
    Tenderi
    Ljudi, pa kupite u tom Radosnom detinjstvu neku hranu koja nije najjeftinija. Igrate se sa zdravljem naše dece. Neoprostivo!
  • Pera

    12.02.2014 09:33
    proizvodjac
    Zasto nije saopsteno ko je proizvodjac. Da li to znaci da su sada povukli sardine iz vrtica i dali ih u slobodnu prodaju? Pa da ne kvare posao prodavcima.
  • Andrija Šrek

    12.02.2014 09:08
    ...
    A ko ovo treba da kontroliše, PRE nego što se pusti u promet?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna