Novi Sad
28.02.2014.
18:44
Predstava "Antigona" Akademije umetnosti u Novom Sadu prekinuta je zbog ponašanja srednjoškolaca.
  • @Jasta

    03.03.2014 23:27
    Vreca i zakrpa
    Objektivno, kakvi su nam djaci i skole, takvi su nam i glumci i pozoriste. Ne misli valjda neko da imamo fantasticne glumce, reditelje, ... i ocajne djake, profesore?
  • Zoran Kostic

    03.03.2014 16:48
    Tehnicka skola
    E sada jos i so na ranu!! Nema veze koja je skola.. KAo gimnazija bi bila bolja!!?? JA sam zavrsio tehnicku skolu, pa posle toga i muzicku akademiju, pa sam umeo da se ponasam. Ima veze kucno vaspitanje, i obaveze ucenika!!
  • Zoran Kostic

    03.03.2014 16:41
    E moj direktore
    Ja sam isao u istu skolu, Mileve MAric ili nekada Jovan Vukanovic. I ko je kod bivsega direktora pravio problem, taj je isti i osetio na svojim ledjima. Deca bila isprovocirana!! E moj direktore. Sram da te bude!! Deca imaju prava i svoje misljenje, a gde su im obaveze???
    I sta imaju u pozoristu da iskazuju misljenje, i provokaciju. A ako vec iskazujem misljenje moj direktore, bolje da das ostavku jel ti se serem na posao i misljenje koje obavljas i imas!! Sram da vas bude....
  • Jasta

    03.03.2014 15:34
    @Znamo se: :DDD Sta su oni prepoznali? Pa oni nisu znali ni sto su dosli i sta da gledaju. Ti balavci ne prepoznaju ni sebe ocigledno. To je sve nagudrano i nafurano, izgleda da mi stariji nismo dovoljno marali ove klince. Nasa greska, popravicemo to ako dozvole roditelji.
  • Znamo se

    02.03.2014 18:22
    A sta ako je predstava bila lose pripremljena i sa losim glumcima? Sta ako su djaci to prepoznali?
  • jaPAja...

    01.03.2014 20:31
    bukvar
    ..."Uopste mi nije jasno sta traze u pozoristu ucenici trgovacke i zanatske skole, kada se zna ko te skole upisuje! "...PA TO SU BUDUĆI LIDERI SRB...NPR. I PREDSEDNIK NAM JE ZANATLIJA GROBARSKE STRUKE!

    ..."Zgrožena"...PA ZNAJUĆI KO JE NA VLASTI NJIHOVI KADROVI SU I DIREKTORI!
    "...NS - Logično
    Šabanska država, šabanski narod pa takva i jadna deca"...
    "... A u razredu su razmazena, bezobrazna deca uvek "na silu" skretala paznju na sebe. Jos teze mi je bilo gledati neke koji su preziveli strasne traume u to vreme, bili jos slabije psihe, i bukvalno su plakali dok su se tatini sinovi izivljavali nad njima. Zao mi je sto mnoge od skolskih drugova dan danas ne zelim da sretnem, ali opet sa onim normalnim, pristojnim se itekako ispricamo i nadjemo na istoj talasnoj duzini. Krivo je drustvo, to je jasno. Sve cu uciniti da moja deca ne odrastaju u ovakvoj(ovoj) sredini..."
    "...Za taj uzrast je zoološki vrt. Uzas..." NE,NE...TAMO DRAŽE I GAĐAJU ŽIVOTINJE PA KAD IH ONE UJEDU ONDA SE DIGNE HAJKA NA ZOO I JOŠ MORA DA SE O TROŠKU DRŽAVE LEČE NEVASPITANE BITNGE!
    "... Nema te skole niti ustanove kulture koja ce nevaspitano, nekulturno i bezobrazno dete pretvoriti u vaspitano..."
    "...Deca nisu naucena da postuju neciji rad, neciji trud pa i red na javnom mestu jer toga u svom realnom zivotu ni nemaju. Oni su kod kuce naucili da normalno urlati, psovati, pljuvati, neslusati
    Ovo je ispod svakog dna..."
    "...Ako tata ima para, platice sudiju da oslobodi detence... plati tata sve.... i kad pijani sin za volanom ubije coveka..."
    ŠTO IMAMO PRILIKE SVAKI DAN DA VIDIMO!
    "...Pa ovaj direktor bi trebalo zbog ovakve izjave prvo da bude sklonjen sa tog mesta, pa onda uput kod psihijatra..."
    "...jer je nažalost većini dozvoljeno nekulturno ponašanje od strane njihovih roditelja. Vaspitačice ispadaju baba roge, policajci..Roditelji moraju da se osveste, nije sve u novcu, moraju posvetiti vreme svom detetu, i ne rešavati lični osećaj krivice time što će mu dozvoliti ono što nije dozvoljeno ponašanje-a nije dozvoljeno svako neodgovorno ponašanje prema sebi, drugom i okruženju!..."

    SVE OVO BI TREBALO UOBLIČITI, I SVAKI DAN PROČITATI NA SVAKOM PORTALU KAD JE TEMA "DEČIJI NESTAŠLUCI S PUCNJAVOM I SECKANJEM" I PRE POČETKA HITNOG PISANJA *BUKVARA DOMAĆEG VASPITANJA* I SVAKAKO OGLOBITI ONE KOJI SE S OVAKVIM GLEDIŠTEM NE SLAŽU...ALI SE BOJIM DA JE U PRAVU ..."Huncut Mi smo stoka !!!



  • Vaspitačica

    01.03.2014 18:39
    Ovo je tek početak
    Svakodnevno gledam odnos roditelja i dece predškolskog uzrasta-strašno. Bez obzira koliko se mi trudimo čim zatvore vrata u prisustvu roditelja oni vrište, trče po hodnicima, provociraju jedni druge. To ustanovu čini jednim represivnim sistemom u dečjim glavicama jer je nažalost većini dozvoljeno nekulturno ponašanje od strane njihovih roditelja. Vaspitačice ispadaju baba roge, policajci..Roditelji moraju da se osveste, nije sve u novcu, moraju posvetiti vreme svom detetu, i ne rešavati lični osećaj krivice time što će mu dozvoliti ono što nije dozvoljeno ponašanje-a nije dozvoljeno svako neodgovorno ponašanje prema sebi, drugom i okruženju!
  • 01.03.2014 17:58
    Pa ovaj direktor bi trebalo zbog ovakve izjave prvo da bude sklonjen sa tog mesta, pa onda uput kod psihijatra.
  • Ivanaje

    01.03.2014 15:56
    Je li zaista toliko teško...?
    ...iskritikovati učenike i konkretno osuditi njihovo ponašanje? Kakav je to direktor srednje škole kojemu je normalno da glumci pobogu "isprovociraju" gledalište? Koga vi to odgajate, majmune ili djecu s posebnim potrebama koju ne smijete povesti na mjesto gdje se šuti i prati predstava.
  • vbjc

    01.03.2014 14:19
    @antigona
    " Roditelji, tucite (grdite)svoju decu čim počnu da liče na vas!"
    (legendarni Duško Radović-"Beograde,dobro jutro")
  • ns time

    01.03.2014 14:01
    Odvratno i ogavno.Pozoriste ne moze nista da nadoknadi ovim izgubljenim generacijama.
    Mozda bi skola mogla da nesto nadoknadi?
    Mogla bi za pocetak da pomeri coveka koji se usedeo na mestu direktora skola,pa se ni time nije zadovoljio,te postao i predsednik aktiva direktora srednjih skola.Sa te pozicije on deli savete glumcima sta da rade u svojoj maticnoj kuci.Mi nesto tu raspredamo o deci, a profesori, sta su oni ovde, zasticena vrsta nizasta kriva?
    Ipak, mislim da je osnovni to sto ova deca odrastaju na grand-kultur obrascu, na Farmi,na Big Brotheru ,a ne na Antigoni koja je u osnovi prica o ljubavi.Mozda i to treba neko sa uzivanjem da im objasni, a ne umorni profesori kojima nije ni do cega.
  • Glas iz škole

    01.03.2014 13:05
    Da li je kulturno biti licemeran?
    Kultura se uči, a škola služi za učenje. Većina đaka o kojima je reč nikada nije bila u pozorištu. Zašto? Zato što se u školama kultura ne uči kroz posete pozorištima.
    Zašto Gradsko veće za obrazovanje ne pita škole da li treba da organizuje ovakve projekte? Zato što Gradsko veće i škole nemaju komunikaciju takve vrste.
    Zašto profesori nisu pripremili đake za pozorišnu predstavu? Nije im rečeno na vreme i nije im to u nastavnom planu. Zašto su pristali da ih vode? Da ne bi držali dva poslednja časa ili zato što se boje da odbiju.
    Zašto deca ne vole ''Antigonu''? Da li je Vi volite? Da li ste gledali tu predstavu? Kada ste zadnji put bili u pozorištu?
    Licemerno je prebacivati odgovornost na decu koja su svojim ponašanjem rekla da im se nešto ne sviđa, da ne razumeju, da im niko nije rekao kako treba da se ponašaju u pozorištu, koja ne shvataju zašto je neko posle 15 godina shvatio da oni treba da budu kulturni...
  • !

    01.03.2014 12:29
    Mi smo dovidjenja! Ugastie svetlo.
    Nekada se za nevaspitano ponasanje u skoli ili u pozoristu dobijao ukor a sada se bodu nozevima i nikom nista.

    Ako tata ima para, platice sudiju da oslobodi detence... plati tata sve.... i kad pijani sin za volanom ubije coveka...

    Nista drugo se i ne moze videti nego da ovde u zivotu napreduju samo bahati, bezobrazni, spremni na laz, metiljavi politikanti preletaci, interesdzije.. Pa da li neko jos moze nesto da veruje nekom politicaru? Laz, bezobrazluk i prevare su postali recept za napredovanje i odrastanje.
  • ...

    01.03.2014 12:17
    Potpuni krah
    Ovo je prvenstveno stvar kucnog (ne)vaspitanja. Nema te skole niti ustanove kulture koja ce nevaspitano, nekulturno i bezobrazno dete pretvoriti u vaspitano.

    Deca nisu naucena da postuju neciji rad, neciji trud pa i red na javnom mestu jer toga u svom realnom zivotu ni nemaju. Oni su kod kuce naucili da normalno urlati, psovati, pljuvati, neslusati

    Ovo je ispod svakog dna.
  • dinosaurus

    01.03.2014 11:06
    nekoliko pitanja
    1. Da li roditelji vode svoju decu predškolskog uzrasta na dečije predstave?
    2. Da li predškolske ustanove vode decu na dečije predstave?
    3. Da li učiteljica vodi svoje učenike na pozorišne prestave?
    4. Da li razredni starešina vodi svoje učenike na pozorišne predstave?
    5. I na kraju, da li roditelji, vaspitači, učitelji, nastavnici i profesori uopšte odlaze u pozorište?
  • danasnjica

    01.03.2014 09:37
    fuj koji cirkus
  • quo vadis ?

    01.03.2014 09:33
    srednja skola

    koji je to nivo obrazovanja:
    OBAVEZNI ili NEOBAVEZNI ?

    ko se drzi k'o pijan plota "srednjeskolskog obrazovanja" BEZ NIVOA i SANSE ZA ZAPOSLENJEM!?!

    zar je SVAKA srednja "skola" SKOLA ?

    (na casu srpskog jezika ZA OCENU se u srednjoj skoli, umesto lektire "peva" novokomponovani "narodnjak"... futoski specijalitet treceg razreda; i toga ima u danasnjem skolskom sistemu)

    ima puno "djaka", koji ni posle zavrsene "srednje" skole ne znaju da citaju...

    svasta se "brlja", a NISTA NE NAUCI.

    w.

  • vera

    01.03.2014 09:04
    danas?
    @Tako ja vec 20 godina.....Pretpostavljam gospodine da je taj ostatak ili ta vecina bezobraznih, bahatih danas na nekim polazajima...u politici, da su "biznismeni" i da su "uspesni"...to je velika TRAGEDIJA
  • 01.03.2014 07:29
    za Novinara
    A kako su deca iz gimnazije mirno ogledala svoju lektiru?
  • 01.03.2014 05:52
    Kakvi roditelji, takva deca...SIGURNO JE TAKO!!!
  • prosvetar

    01.03.2014 00:46
    Ko može u pozorište ?
    Kao prosvetni radnik nikad nisam vodio čitavo odeljanje već samo nekoliko odabranih učenika. Nije pozorište za svakog, već samo za one koji su vaspitani za ovaj vid kulture. Greška je do profesora koji ne prave selekciju. Kome se ne sviđa, nek se žali ombudsmanu.
  • 01.03.2014 00:25
    DERAN
    Zasto se svi cudimo.Devedeset posto te dece je mozda zadnji put bilo u pozoristu sa vaspitacicama iz zabavista i gledalo neku lutkarsku predstavu.Tehnicka skola i Antigona
    (ma koliko to sad zvucalo grubo ) su u danasnje vreme dve nespojive stvari.
    NIJE NOVOSADSKI ONO STO JE NEKAD BILO !
  • 28.02.2014 23:18
    A da probaju da ih odvedu u neku kladionicu umesto u pozoriste?
  • zoran

    28.02.2014 22:30
    tuzno
    Tuzno i zalosno da se ovo dogadja ali predstavlja neku stvarnost nasu.sta ocekivati od ove dece za par godina
  • 28.02.2014 22:25
    TARGET
    Za taj uzrast je zoološki vrt. Uzas...
  • otac

    28.02.2014 22:11
    žalosno, ali
    krivi smo mi, roditelji. Ovo je poražavajuće za mene koji imam troje dece i koji mogu da očekujem da se možda i neko od moje dece tako ponaša... ili ne. Ja sam čovek sa scene i moja deca ipak znaju da se ponašaju. Odgovornost ću snositi, kolektivno
  • Tako je vec 20 godina

    28.02.2014 22:11
    Ne cudim se uopste
    Pre nekih 15-tak godina sam bio tog uzrasta, i slicno je i tada bilo. Posto sam bio stidljiviji, mirnog karaktera, osnovnu skolu pohadjao na selu, veoma mi je smetalo takvo ponasanje, i tesko sam se nosio sa tim. A u razredu su razmazena, bezobrazna deca uvek "na silu" skretala paznju na sebe. Jos teze mi je bilo gledati neke koji su preziveli strasne traume u to vreme, bili jos slabije psihe, i bukvalno su plakali dok su se tatini sinovi izivljavali nad njima. Zao mi je sto mnoge od skolskih drugova dan danas ne zelim da sretnem, ali opet sa onim normalnim, pristojnim se itekako ispricamo i nadjemo na istoj talasnoj duzini. Krivo je drustvo, to je jasno. Sve cu uciniti da moja deca ne odrastaju u ovakvoj(ovoj) sredini.
  • Maćak Cile

    28.02.2014 21:42
    Iz kuće sve polazi - vidi se iz priloženog.
  • Lala

    28.02.2014 21:41
    ovo je ...
    slika i prilika danasnje omladine, nevaspitana primitivna marva..
  • 28.02.2014 21:37
    Ko je ovde svalio krivicu na glumce osim direktora? Zasto niste pitali profesore sta njima govore svakoga dana tokom nastave, na hodnicima? Ovakvo ponasanje, nazalost, nije cudno.
  • Zavisni novinar

    28.02.2014 21:30
    Utrošite pare za projekte na bolji način!
    Ovo se događa zato što se deca na silu vode u pozorišta. Ako neko ne želi da ide ne bi trebalo da bude primoran na to,a jeste.Našli ste decu čije zvanje veze neće imati sa kulturom da maltretirate da učestvuju u idejama svojih nastavnka, zato što je neko uzeo lepe pare za projekat.To je isto kao kad je u medicinskoj školi najveći bauk profesorka književnosti jer deca moraju da pišu sastave kao pravi pisci.Kod ove što moje dete ide i Ivo Andrić bi imao četvorku.Kao da će pisati knjige a ne vaditi krv ljudima. Malo reda u školstvo. Da se zna šta ko mora !
  • Mile

    28.02.2014 21:06
    odgovornost
    Pre svih odgovornost lezi na prfesorima,nisu pripremili decu za ovakvu predstavu.Nisu odredili dezurne ucenike za red i mir koji ce medju svojim kolegama uociti izgrednike.Nabili se u prvi red a decu ni da pogledaju.Morali su uvesti snimanje publike i na taj nacin smanjili incidente.Na kraju svalili odgovornost na glumce.
  • NS

    28.02.2014 20:56
    Logično
    Šabanska država, šabanski narod pa takva i jadna deca
  • 28.02.2014 20:51
    I sta je ovaj Matic ovim hteo da kaze? Da su glumci marva a da su njegovi ucenici olicenje kulture i dobrote a ne obratno.
  • 28.02.2014 20:45
    mi smo čitali Antigonu sa 15 a sexsali se sa 18 a ovi su zreli za sex sa 10 a nezreli za Antigonu nikad.- Propušteno se mora nadoknaditi.
  • Bivši prosvetar

    28.02.2014 20:39
    srednjoškolci
    uzrast:kraj puberteta,početak adolescentnog perioda.To je posao za psihologa i pedagoga da proceni da li su spremni da odgledaju starogrčku dramu.Aprofesori u prvom redu umesto da se rasporede medju učenike.Nije iznenadjujuće ovakvo ponašanje djaka.Da je bila Ceca u bilo kojoj ulozi možda bi pažljivije pratili.
  • Zgrožena

    28.02.2014 20:32
    Ladno pravdaju nekulturu!!!!!!!!!!!!!!!! Glumci provociraju?!!!!!!! Očigledno da ni direktor nikada nije bio u pozorištu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Aleksandar G.

    28.02.2014 20:26
    Generacija ШЉ
    Da su ih vodili da gledaju Kursadžije, ovo se ne bi desilo.
  • kao da njima to treba

    28.02.2014 20:14
    Uopste mi nije jasno sta traze u pozoristu ucenici trgovacke i zanatske skole, kada se zna ko te skole upisuje! Kada cete vec jednom napustiti taj socijalisticki pristup skolovanju? Ne mozemo svi biti isti, prihvatite socijalni darvinizam kao realnost!
  • Sima

    28.02.2014 20:13
    puno nekih smesnih opravdanja
    ... a u stvari niko ne sme da kaze pravo stanje. A ono je takvo da su deca totalno raspustena, roditelji kod kuce zauzeti prezivljavanjem od prvog do prvog, a deca gledaju rejaliti programe i ne silaze sa (ne cenzurisanog)interneta. U skoli nastavnicima oduzeta sva prava pa ni ne mogu da sankcionisu nedolicno ponasanje.
    Sve u svemu onaj ko nam ne zeli dobro polako postize svoj cilj...
  • Zatvorite

    28.02.2014 20:12
    glumce
    mamicu im nevaspitanu.....oni ce da ucutkuju nasu decu u pozoristu....
  • 28.02.2014 20:11
    Ne, Jelena verovatno se boje svojih djaka i njihovih roditelja.
  • Mari

    28.02.2014 19:58
    bez naslova
    U tehničkoj školi, u prvom razredu, na moje pitanje: "Šta je pozorište" dobila sam odgovor "Tamo gde gledamo film".
  • komentator

    28.02.2014 19:57
    direktor je vrh
    trebalo je da ih vodi na "Kursadžije" oni ne provociraju
  • Jelena

    28.02.2014 19:49
    oci me varaju
    Boze, ucinilo mi se da profesori pravdaju deciju nekulturu. Svasta. Mora da nisam dobro videla.
  • Huncut

    28.02.2014 19:44
    Mi smo stoka !!!
  • realno

    28.02.2014 19:34
    Antigona je smor, to je delo za depresivne Šveđane. Ima toliko interesantnijih i poučnijih dela, ne terorišite decu onim što ni sami ne volite.
  • Natasa

    28.02.2014 19:32
    Zato sto pravdamo bezobrazluk, manjak osnovnog kucnog vaspitanja, i nemar roditelja, zato nam klinci i jesu ovakvi i zato se dogadja sve sto se dogadja.
    Kakvo opravdanje?! Ne postoji.
  • Šteta

    28.02.2014 19:31
    Tuga
    Meni je ovo poraznija vest od svih pucnjava i kriminala u državi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna