Novi Sad
09.03.2014.
19:35 > 08:21
Učenici OŠ "Đura Daničić" na Podbari u opasnosti su, jer zidovi napuštene firme koja se nalazi pored škole prete da se obruše.
  • 10.03.2014 12:43
    @sila
    Vidite, sinoc sam napisao taj prvi komentar i dalje stojim iza napisanog.

    Kao da nekoga zanimaju inspekcije i policije i zapisnici i kazne? Narocito ako je taj neko blizak nekim strukturama vlasti.

    Ponekad mi se cini kao da mnogi zive negde daleko i ovdasnje situacije im zvuce nepoznatim.

    Ponavljam, nikoga nije briga. Niko ne zeli da odgovara. Niko se ne oseca prozvanim.

    Ja i dalje zelim da srusim taj zid pre nego se sam srusi. Upravo zato sto brinem. Nije pitanje ide li moje dete u tu skolu. Ide dete. Necije. Mozda sutra i vase. A jedini nacin da ne pokazujemo apatiju jeste da uradimo nesto. Koliko god to malo znacilo.
  • dr Arslanagić

    10.03.2014 12:19
    @Domaci: Sedi jedan
    pravopìždžija: žarg. podr. dosadan pedant i mediokritet koji zamara pravopisnim i pseudopravopisnim pravilima

    Kaže se NA Podbari, kao što se kaže i NA Detelinari, Limanu, Klisi, Salajci. Zato što nema veze sa poreklom reči nego sa time da li je u pitanju deo grada ili samostalno naselje (otud: U Petrovaradinu, Kamenici), kao i sa stvorenim običajem (U Centru).
  • Marica

    10.03.2014 07:58
    kazna
    Lako resivo. Odgovornom licu "As-impex"-dati rok da to resi i propisati mu dobru kaznu. ako za to vreme neresi, prihvatiti predlog iz komentara 1. Niciji zivot a narocito deciji nemozemo stoviti na rizik. Roditelji podignite glave, probudite se i sacuvajte zivote svoje dece. Ja sam penzionerka i zivim u sasvim drugom kraju grada ali strahujem za svu decu ovog sveta.
  • Domaci

    10.03.2014 07:45
    Елементарна новосадска писменост:не каже се НА Подбари већ У Подбари. Чим је нешто под баром тешко онда може да буде на нечему?
    Иначе тај зид је опсасност задњих 30 година, боље пишите које уништио Ниву и дошао до атрактивног грађевинског земљишта у центру Новог Сада.
  • Mile2

    10.03.2014 07:42
    To je ta treća Srbija. Na sve strane treća sreća.
  • xy

    10.03.2014 07:20
    Ako se Obrad angazaovao,to ce biti kao rukom odneseno
  • Jaca

    10.03.2014 06:25
    sila
    Na silu i protiv zakonitim postupkom, nista se ne resava.Dopis Gradjevinskoj i Prosvetnoj inspekciji a oni neka odgovore da nisu nadlezni.Zatim sledi tuzba pa puta puta i eto resenog problema.Dotle dezurstvo nastavnika na dvoristu,deca ne mogu biti bez nadzora.
  • undead

    09.03.2014 21:34
    teško
    je rešiti ovaj problem pošto je u Novom Sadu a nije npr. kuća Gavrila Principa.
  • 09.03.2014 21:00
    Nije problem srusiti zid!
    Ako neko oce da ga srusimo dok deca nisu tu, samo neka nekako posalje poziv preko fejsa ili kako god.

    Bole spreciti nego leciti!

    A kad ga srusimo neka onda inspekcija pise sta oce samo neka su deca ziva i zdrava!

    p.s. Prekjuce sam prosao pored Radnickog. Tamo bi mogao slon da prodje a ne covek. Koji je problem dati nalog da se to zakuca daskama kako Bog zapoveda?

    Ili cekaju da neko pogine?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna