Novi Sad
10.03.2014.
07:13 > 07:51
Učenik OŠ "Jovan Dučić", koji pohađa malu školu, povredio se na času fizičkog, pa su roditelji morali da ga vode u bolnicu na ušivanje.
  • Melentije

    10.03.2014 13:40
    Izbacili batinu iz Raja.
    Ma ovi roditelji sada, ništa ne valjaju!
    U moje vreme, post krvave procedure bile su veoma razrađene. Znalo se. Prvo doooobar degenek, pa ondak na šivenje!
    A to sa šiljkom? Paaaaaaa, kako da kažem? Mogao sam da biram. Oćem li sam da „berem kožu na šiljak“ ili da mi to urade kod kuće, u okviru vaspitno popravnih metoda.
    Da ne grešim dušu, bilo je i preventivnih radnji. Samo neko kaže mojima kod kuće da sam pogledao neki tamo šiljak, oma me šalju da sam biram vaspitno sredstvo koje je iz raja izašlo.
    Volj mi vrba, volj leska…
  • Jacovitti

    10.03.2014 13:24
    Uuuuuuuuuuuuuu...
    Veoma inspirativno, rekao bih. Upravo me tekst sa komentarima podstakao da napišem jedan stručni rad, koji bi se bavio problematikom zamora palca prilikom uključivanja i isključivanja hemijske olovke.
    Obzirom da će na predstojećim izborima hemijska olovka biti veoma korišćena, zamaranje palca prilikom uključivanja (pre glasanja) i isključivanja (posle glasanja) ima svoju „izbornu težinu“.
    Veliko je pitanje kako se ovo rešava na mestu partijski postavljene direktorice osnovne škole, te partijski zaposlenom rukovodećem kadru po novosadskim JKP i JP.
    Zamislite da još neko mora na šivenje posle glasanja? Ju, ju & naopako…
    Molim prisutne da mi pomognu korisnim savetima.
    Unapred hvala!
  • Marko

    10.03.2014 12:44
    @Pedagog
    Pedagože, ajde vi meni objasnite kako je moguće u svakom trenutku nadgledati svako dete u školi, ne mora u školi, ajde samo da uzmemo za primer čas fiskulture gde deca trče, igraju fudbal, rade gimnastiku, nebitno, ko mi kaže da jedan nastavnik to može da odradi, da u svakom trenutku drži 25-30 đaka na oku, nikad nije bio u takvoj situaciji. Ne možete porediti naše škole, sa školama u inostranstvu, ni po čemu, pa ni po činjenici da naše škole po njihovim standardima možda i ne bi radile, ali opet uzmite za primer škole u inostranstvu gde sve funkcioniše kako treba, pa se eto, slučajno, zadesi da uđe učenik sa oružjem i pobije 10ak drugara iz klupe... Uređen im je sistem jelte? Otkud onda to da se desi tamo gde je sve sjajno i bajno? Pridaje se previše značaja tome, roditelji nikad ne mogu biti sigurni bezbednost dece BILO GDE!!! A pogotovo u školama, gde je PEPSI služba jedan od glavnih problema! Ako ćemo po vama, svi treba da budemo u staklenom zvonu i da ne puštamo decu napolje, jer, Bože moj, može da se saplete na ulici i padne, i sastruže koleno, da se ogrebe na fudbalu, ili da, ne daj bože, ukalja cipelice... Zbog takvog stava kakav VI imate, deca i mogu da donose mačete u škole, da biju nastavnike po parkovima, i slično, zaštićeni su od strane države, razmaženi od strane roditelja, blago rečeno, katastrofa... Ako ste zaista pedagog, radite svoj posao, vaspitajte nam decu i pazite da se ne sapletu negde.
  • 10.03.2014 12:34
    U skladu sa kulturnim nivoom većine
    Ružna i prljava igrališta i dvorišta su u većini novosadskih kvartova, pa je logično da su i školska dvorišta takva. A to ne zavisi samo od direktora škola, nego i od ostalih punoletnih građana.
  • 10.03.2014 11:43
    gde si sada Vučiću? ^
  • Roditelj

    10.03.2014 11:28
    vest
    Kakva vest. U J.Atila incidenti. U Petrovaradinskoj školi incidenti. A u elektro-tehničkoj školi u koju ide moj sin tuče su svakodnevne , učenici iskaču kroz prozore, škola miriše na alkohol i još ponešto a novine ništa ne pišu. Sigurno je taj direktor podoban.
  • Ivana

    10.03.2014 10:39
    isto tako
    Hehehe, mi smo se pre 10tak godina na casovima fizickog u Baču igrali na temeljima sportske hale koja se nalazi na 50 metara od skole i 10 metara od poligona, sa sve armatirama koje su virile iz istog. Hala je zavrsena pre 3 godine.
  • Brus Vilis

    10.03.2014 10:28
    Khmm, khmmm...
    Srbi su nebeski narod i kao takvima čovečanstvo im je nametnulo da brinu o isključivo globalnim problemima kao što su: topljenje leda na Antarktiku, kriza u Ukrajini ili vrtoglavi uspon kineske ekonomije u provinciji Hunan. Zato molim redakciju da se uzdrži od besmislica koje ne utiču na naš život.

    Köszönöm szépen.
  • pedagog

    10.03.2014 10:12
    @Vladimir @Marko

    Meni je sokantant nacin na koji razmisljate. Ako se DETE POVREDI u SKOLI, to je itekako OGROMNA VEST. Nije da se povredilo u prisustvu roditelja na igralistu. Skole su tu da se brinu o djacima. Ne dozvoljivo je da se dete nalazi u pedagoskoj ustanovi u koji postoje ocigledni rizici sa povredu i bezbednost. Fakat, tacka.
    U nijednom normalnoj drzaviovakvo skola sa ovakvim uslovima ne bi mogla da funkcionise. U svakom normlanom drzavi svaka povreda u skoli se regsitruje, pise se zapisnik, prijavljuje se direktoru.
    A jos roditelji koji "nece da se zameraju upravi skole"! Vama je bitnije ne zameriti se upravi, nego bezbednost vase dece? Stvarno? Ne mogu da poverujem.
  • 10.03.2014 10:06
    Kukavice i konformizam
    Meni je ovde vest "niko ne želi da se zameri upravi". I tako dok se vi ni slučajno ne zamerate upravi vaše dete sutra može da pogine ili da se opasno povredi. Ali to nije bitno, bitno da se vi niste zamerili upravi.
  • Zabrinut

    10.03.2014 09:53
    Ko su inspektori?
    Ako neko zna da napiše ko su inspektori koji treba da pre početka školske godine pregledaju sve objekte(sale,učionice,igrališta,dvorišta...)i utvrde mogućnost njihovog korištenja?Pri polaganju praktičnog dela časa iz Metodike Fiz.vas.nemoguće je položiti ispit ako organizacija časa ima manjkavosti(ako postoje objektivne mogućnosti povrede učenika)Učenik se može povrediti u žaru igre ali da udari u zid,klupu,prozor,radijator nezaštićen....ne sme)A sad obiđite naše škole,o čemu ja često upozoravam,(čak i mnoge elitne)pa vidite gde deca rade!!!Igrališta,a sa svih strana zid goli na aut linijama,učionice pune radijatora,prozora,cevi,lustera nezaštićenih....i opet se molim bogu da se ništa ne desi i pitam se ko su ti inspektori i da li su ikad pročitali standarde(koji se uče i iz predmeta Higijene na faksu)u kojim uslovima se može izvoditi nastava!!!???
  • Subotičanin

    10.03.2014 09:33
    A da malo pišemo o javnom dugu? Da pišemo o tome za šta neoradikali optužuju žute a i sami isto to sve rade? A da se zatraži objavljivanje koliko smo zaduženi za poslednjih godinu i po dana i na koji način mo to održavamo fiktivni socijalni mir? Novinari, gde ste?
  • veca veštica

    10.03.2014 09:28
    EUREKA! NOVI OPISI POSLOVA MAJSTORA ŠKOLE
    Divno, da i to saznamo od direktorke škole da se majstor škole brine o bezbednosti dece.Ova je stvarno neobaveštena.Čik pogodite iz koje je stranke!
  • 10.03.2014 09:21
    majstori majstori
    e, direktorka, direktorka, godinu dana nije obišla dvorište??? pa kako je nije sramota?! deca mogu da nastradaju a ona sedi u svojoj tapaciranoj fotelji i ne vidi dalje od svog nosa! i sad su joj opet drugi krivi. uvek su drugi krivi. i to je taj čuveni sns kadar koji će nas daleko odvesti... jako daleko!!! na šiljke i armaturu će nas odvesti! eto dokle!!!!
  • Palčić

    10.03.2014 09:20
    Ima li mesta za profesore fizičkog
    Ima li pilota u avionu?
    Učiteljice treba da urade svojposao i da se ne mešaju bestidno u tuđe stručnosti.Država je ta koja treba da prelomii da se deca razvijajupod stručnim nadzorom na časovima fizičkog vaspitanja, a taj nije od strane učiteljica.Gospođa direktorka bi trebalo da baca kamenčiće da bi se snašla na terenima škole kojom direktoruje.
  • 10.03.2014 09:05
    Dobra ilustracija


    Nije članak bez smisla, on pokazuje kako je teško rešiti najobičniji problem. Lako ćemo strateška pitanja Kosova, MMF, a i ovo sa Ukrajinom; izvaditi šiljak iz ograde ili ukloniti neki bezvezni stub na igralištu je složen problem.

    Prvo, u pitanju je sistem informisanja u obrazovnoim ustanovama. Taj sistem je ni blizu operativnog i fleksibilnog, kakav bi trebao da bude.Prođe dosta vremena dok informacija procuri do rukovodioca.

    Drugo, rukovodeći radnici su pretrpani tekućim problemima, pa za godinu dana i ne stignu da obiđu školski posed. Formirati Komisiju za obilazak.

    Treće, stara smo nacija, kadrovi stare i odlaze u penziju, a ne ostavljaju odgovarajuću zamenu. Stari majstor (oh, us...ću se!)ode, a ne reče za stub!

    Četvrto, imovinski odnosi su komplikovani, ne zna se šta je čije i čije će biti posle restitucije, pa se i ne isplati ulagati u međuvremenu.

    Ako se tako čita članak onda je to jedan retko sadržajan članak.
  • Ivek

    10.03.2014 09:04
    Pa naravno da se piše o krštenju jarića,
    kad ne sme da se piše o neispunjenim obećanjima posle prošlih izbora, niko ne sme da postavi pitanje o privatizacijama koje su po obećanju 1PPV trebale biti razrešene do krajka prošle godine, zatim, koliko je novih stranačih kadrova sns-a zaposleno u javnim predizećima od tada, a da ne pričamo o predizbornoj kampanji u kojoj sns koristi sva raspoloživa vozila, mehanizaciju i zaposlene javnih preduzeća da lepe bilborde, plakate, i plahte iznad puteva razapete po banderama... Medijska blokada i ispiranje mozgova narodu bukvalno ravno onom u vreme Slobe a narod ćuti.
    Zato se ne brecajte na jadne novinare, već ispoljite svoj bes tamo gde treba...
  • Gargamel

    10.03.2014 08:50
    Odgovornost
    za ovakvu povredu dete i roditelji dobijaju visoka obeštećenja ako pokrenu sudski postupak.
  • baba roga

    10.03.2014 08:48
    večiti partijski direktori
    Dakle, ovo je direktna odgovornost učiteljice i direktorke škole.Prva je odgovorna jer jadna ne zna šta je snašlo pa tako bez pojma o predmetu predaje fizičko vaspitanje.To ih štiti sistem, da bi imale cele plate a što decu ne znaju da nauče ni da trče, sporedno je.One nisu ni možda obučene za rad na času fizičkog vaspitanja, a mrsko im je da izujuštiklice, pa onda često rade matematiku na časovima fizičkog-što je ,izgleda, bezbednije za đake.Inače, po lepšem vremenu deca jurcaju dvorištima dok se učiteljice site ispričaju, pa ko će još gledati na ogradu.
    Druga je odgovorna jer je bezbednost dece predmet njene organizacije, a majstor koji se ne snalazi ide pod disciplinsku odgovornost.Godinu dana nije stigla da obiđe školu, pa ni ne zna gde je ni kakav je stub.Direktori škola su,nažalost, partijski postavljeni, često nesposobni da obavljaju tu funkciju, a često i sa oskudnim iskustvom u prosveti.Škole postoje radi dece, a ne da direktori sebi veličaju džep i ego.Prebrojte samo pijane, pa lopovske direktore, pa im pregledajte biografije.Svašta nešto tu ima.
  • 10.03.2014 08:47
    Ja imam utisak da su neki ljudi pali s' Marsa ili se prave blesavi. Koliko godina ona radi u toj školi pa nikada nije ima priliku da vidi kako igralište izgleda? kako je sređivala malu školu a nije obišla igralište? A da mi je tek videti majstora koji se ne snalazi najbolje. Kako je izgledala primopredaja između starog i novog majstora.
    Javašluk i beobrazluk.
  • joja

    10.03.2014 08:29
    @Vladimir
    Nije toliko vest što je dete palo, nego objašnjenje direktorke koja za godinu dana nije stigla da obiđe igralište male škole jer je uređivala malu školu i dvorište?! Mora da se mala škola i dvorište prostire na par hiljada hektara gustih šuma i močvara, i Lara Kroft bi se tu teško probila, a ne jedna direktorka.
    E, to je vest, i za to treba da pitamo!
  • Suština cele priče...

    10.03.2014 08:19
    ... nemar svih nas...
    Ako ste dobro pročitali članak, suština nije u tome da nas obaveste kad god se neko dete povredi u igri nego da se skrene pažnja javnosti na to da školska dvorišta moraju biti bezbednija. Ako neki betonski stub sa zarđalom armaturom stoji u dvorištu mesecima, pa i godinama a da nikome nije palo na pamet da ga ukloni - onda je u pitanju opšti nemar i nebriga. Setila sam se govora našeg pokojnog premijera kad je obilazio neku fabriku i video da sat u krugu fabrike ne radi: „Razumem da imate problema sa tehnologijom, sa sirovinom, ali ne razumem u čemu je problem da ovaj sat radi? … Ajde da uradimo ono što možemo …“ To je naša loša osobina - čekamo da probleme reši neko drugi.
  • Marko

    10.03.2014 08:08
    I?...
    Ja sam do svoje petnaeste godine sebi razneo prst petardom, polomio nekoliko zuba, slomio prst na nozi, o razderotinama da ne govorim, i novine nisu pisale o tome JER SE TO DESAVA SVAKI DAN HILJADAMA DECAKA I DEVOJCICA!!! Ako cemo sad da citamo o svim ti svakodnevnim stvarima, ovo sve gubi smisao i poentu, kad kazem "ovo" mislim na novinarstvo...
  • destiny's

    10.03.2014 07:46
    child
    Ja stvarno vise ne znam kako novinari uspevaju da napisu ovakve tekstove i obrade jednu ovako skakljivu temu.
    Pa, ovo je za skolski casopis.
  • Vladimir

    10.03.2014 07:28
    I ovo je vest za novine ? Dete se igra pa padne na koleno je sledeca ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna