Novi Sad
20.03.2014.
17:12 > 17:32
Devojčici na čiju glavu je pao prozor usred časa u školi "Jovan Jovanović Zmaj", u Sremskoj Kamenici, biće isplaćeno manje od 1.000 dinara.
  • Silvija

    03.04.2021 16:08
    Sramota koliko je odsteta .a deca trpe toliki bol i nemogu da se obucu.pisu i propustanje casova u skoli.koliko bi dobilo moje dete kad je slomilo ruku
  • hahahaa

    16.10.2015 08:17
    prelom palca
    kolko moze da se dobije za prelom palca na ruci.

  • student

    21.03.2014 10:54
    Ne pokrivaju realno vreme lecenja, vec priznaju samo 15 dana lecenja. Takav je bio moj slucaj. Kao apsolvent, placam u sklopu upisa skolske godine osiguranje koje mi po zakonu garantuje nadoknadu, ako mi se nesto (NE DAJ BOZE) u toku skolske godine desi. Ja sam slomila zglob na ruci, provela 5 nedelja u gipsu i 3 nedelje putovala u bolnicu u susdnem mestu na rehabilitaciju. Kada sam podnela zahtev za odstetu, angazovala sam advokata, koji je smatrao da ce proces biti brzo zavrsen i na osnovu analize polise koju sam donela sa fakulteta i iz radnog iskustva, ocenio da bih trebala dobiti,isplacene sve dane provedene u gipsu i na lecenju i da mi se prizna bar 5 posto odstete na ime invalidnosti. U pitanju je DDOR. Proces je trajao 7 meseci, a slucaj smo po mom misljenju, izgubili, jer kako su nam objasnili i studentske polise koje s njima sklapaju Univerziteti, spadaju u kategoriju polisa za decu i ucenike. To znaci da se bilo kakva povreda ili prelom deteta od 7 godina, tretira jednako kao povreda ili prelom osobe od 25 godina. U jednom momentu, je cak sav trosak procesa trebao da padne na mene, ali eto, posto sam student, oslobodjena sam placanja troskova, a DDOR mi je do kraja priznao 15 dana lecenja , koje placaju 230 dinara. MOzda sam i ja trebala da tuzim fakultet, sto sklapa takve polise sa osiguravajucim kucama, jer taj dobijen iznos je meni pokrio samo 7 dana odlazaka na rehabilitaciju.... Meni samo nije jasno, koja je uopste svrha placanja tog osiguranja, kad je njihova procena povreda i isplate, ponizavajuca?
  • 21.03.2014 07:34
    @Zoja
    "Jedno moje dete je za slomljen mali prst dobilo samo 3000 pre nekoliko godina, ali drugo je u dva navrata dobijalno puno veće iznose za prelome ruke."

    Prvo: za slomljenu kost, bol deteta, propustenu nastavu nemogucnost pisanja sa gipsom na ruci tesko se i obuces..... 3000 din Hvala lepo.
    Drugo: ako ti je u osnovnoj skoli jedno dete dva puta lomilo ruku a drugo prst il' su baksuzi ili ???
  • MV

    21.03.2014 06:54
    Odsteta
    Iskreno sam bila iznenadjena da se uopste dobija novac u kešu zbog povrede. Moja deca zu školsko obrazovanje završile u nemackoj i imala sam slucaj da mi dete bude povredjeno u školi. Tada školsko osiguranje pokriva troskove lecenja, terapije i invaliditeta(ako do toka dodje) ali nikako ne isplacuje novac.
    I takva osiguranja nikako ne pokrivaju vreme van škole. Verovatno je sve stvar ugovora škole i osiguranja ali ne vidim poroblem gde roditelji se zale za visinu isplate 'povrede' u slucaju da je osiguranje pokrilo gore navedene troskove (lecenje). To mi sve lici da neki zele ostati u plusu na racun povrede. Ako je tako onda je to jos jedna tuga naseg drustva.
  • grtwgvwc

    20.03.2014 20:43
    sra-mo-ta!
  • Osiguravajuće kuće

    20.03.2014 19:56
    Osigurani slučaj
    Osiguravajući zavodi su posebna priča. Samo nude polise za osiguranje a onda NIKADA ne prepoznaju osigurani slučaj ili isplate sitninu.
    Zato oni sede u lepim zgradama, zaposleni imaju dobre zarade a sve na štetu njihovih osiguranika.
    Objašnjavaju nam da treba da osiguramo stanove,njive, useve ... a mi se neosiguravama samo zato što ONI NE PREPOZNAJU osigurani slučaj a ako ga prepoznaju onda ga obračunaju sramotno nisko.
  • Mama

    20.03.2014 19:47
    Za slomljenu ključnu kost pre 5-6 godina 42.000 dinara. Povreda nastala prilikom vožnje skejta u sred vikenda, osiguranje je u to vreme pokrivalo CELU školsku godinu, bez obzira na radne dane, vikende ili raspuste. Možda su promenili polise u međuvremenu pa za iste novce nude nekakvu drugu vrstu osiguranja dece u školama?
  • saveta

    20.03.2014 18:59
    nisam advokat ali
    Mislim da roditelji treba obavezno da se posavetuju sa advokatom, isplatiće im se.
  • Zoja

    20.03.2014 18:43
    Prelomi
    Nije istina da se za prelome isplaćuju mali iznosi. Jedno moje dete je za slomljen mali prst dobilo samo 3000 pre nekoliko godina, ali drugo je u dva navrata dobijalno puno veće iznose za prelome ruke.
  • Dada

    20.03.2014 16:41
    Moj sin je u novembru slomio ruku ,dobili smo 8500 din ,mislili smo da će manje dobiti.Stvarno ne znam za druge povrede .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna