Novi Sad
27.03.2014.
07:14 > 12:22
Svakodnevno prolazimo pored Gradske kuće, Banovine ili katedrale koje Novom Sadu daju poseban šarm, ali kada bi neki turista poželeo da ih poseti to mu ne bi pošlo za rukom, jer one nisu uvrštene u turističku ponudu grada.
  • -

    27.03.2014 21:28
    -
    @Putnik
    nema potencijala ni za jedno ni drugo.
    oni koji bi trebali da su obrazovani nemaju prakticno znanje. prodavanje magle se brzo otkrije u svim strucnim krugovima

    za turizam nemamo nista uporedjujuce sa drugims- gradic je skrnav, tvrdjavi mogu da pariraju mnogobrojne citadele, grad nam je srusen jos sa komunistickim probijanjem bulevara, pozoristem, spensom.

    a imali smo karlove vari



  • Putnik

    27.03.2014 20:48
    H,ha, ha ali zato Novi Sad ima novu android aplikacuji za sve turiste koji dodju da posete grad. Potencijala ima i za industriju i za turizam i vise nego dovoljno , steta sto nema ko to da uoblici i prezentira svetu.
  • 27.03.2014 13:40
    Priče
    Pričajte usta, da niste pusta. Nema pametnih ideja šta da se radi da bi se grad razvijo, pa je najlakše da se priča o turizmu. O apsurda. U središtu žitorodne ravnice i industrijskom regionu nekada vrlo razvijene industrije, nekima je najlakše da malo-malo pričaju o turizmu, kao da je reč o Dubrovniku, Veneciji ili Parizu.Ima milion stvari koje su u Novom Sadu prioritetnije od turizma, pojave malih brojeva. Videla žaba gde se konji potkivaju.
  • KOmša

    27.03.2014 13:25
    ma hajde...
    Šta unutra ima da se vidi?
    Našminkani i namontirani funkcioneri, njihovi mlađi i stariji savetnici, sekretarice, službenici? Hodnici, pendžeri, kancelarije, vrata i wc-i... šta narod da gleda? Da vide gde nestaju narodni novci? gde sede oni koji ne rade za narod već za sebe?
    Šta da se vidi u Banovini? Pa sada je tamo na ulazu gomila grdosija koji ti preturaju po torbi, prolaziš kroz skener i sl. Zamislite turiste? Fotografisanje, olajavanje... biće potrebno zaposliti gomilu turističkih vodiča i još štošta mišićavih likova za obezbeđenje.
    Šta "turisti" da vide? Mesto koje se zove "vlada", vlast, uprava.... a to ne funkcioniše.
  • 27.03.2014 13:07
    Putnik
    Odlična ideja. Zašto ne otvoriti vrata svetu i pokazati onima koji to žele kako funkcionišemo, gde živimo, našu prošlost, sadašnjost i potencijal. To normalnije ne može biti, cilj nam je ulazak u EU, zar ne? Smisao turizma je upoznati, iskusiti nove sredine koristeći sva čula, pa zašto ne omogućiti strancima da vide našu verziju života u Evropi. Uzgred budi rečeno prija mi kada vidim turističke grupe dok šetam Zmaj Jovinom ili đavom jer na neki način kroz njih u realnom trenutku shvatiš i poštuješ činjenicu da postoji neki drugi svet neka druga stvarnost i izvan ove naše.
  • мики

    27.03.2014 12:50
    Ако икада среде онај Раднички, нек направе горе неки видиковац јер је поглед стварно сјајан.
  • Todosije III

    27.03.2014 11:03
    U Bukurestu je poseta parlamentu malte ne obavezna. Istina placa se ali vredi!
  • -

    27.03.2014 09:38
    -
    vodite ih da vide zasticenu izvornu brvnaru kod futiga.
    samo ce nju udba sacuvati. ostalo je sve predvidila da srusi
  • lale

    27.03.2014 09:32
    Mima Bundestag
    Mima Kad hejtuješ onda radi to tamo gde treba a nemoj da izmišljaš, Bundestag ili Reichstag je otvoren svakog dana za posetu turistima, samo je tebe mrzelo da staneš u red i čekaš 40 minuta da udješ, jer su mere bezbednosti kao na aerodromu, pa zato dugo traje procedura, ali vredi svaki minut, veruj mi, a uz to je i besplatno. Naravno postoji tačno utvrdjena tura po kojoj se kreću turisti, tako da se ne ometa rad poslanika.
  • Mima

    27.03.2014 09:26
    Ovako...
    Ja nisam migao uci u Belu kucu i Bundestag kao turista...
  • Marienka

    27.03.2014 09:12
    Možda bi bilo bolje da, za početak, aktiviraju ''virtuelni'' obilazak. Ako baš bude navala, onda da se organizuju obilasci ovih novosadskih znamenitosti, isključivo određenim datumima i uz novčanu nadoknadu. Molim lepo! Kad to može Bela kuća, zašto ne bismo i mi? Pre svega, to je kulturna baština našeg grada, a ne cirkus u koji može ući ko, kad i kako poželi. Dakle, turističke ture da, ali kontrolisano.
  • Čekićar

    27.03.2014 08:29
    ccc...
    Bilo bi lepo i da se otvori šalter sala u sklopu te turističke atrakcije, pa da turisti vide kako se radi, čeka u redu i sl. Posle ih odvesti na žel.i autobusku stanicu da pogledaju takođe autobuse, vozove, šinobuse koji se u njihovim zemljama nalaze još samo u istorijskim udžbenicima...
  • 27.03.2014 08:23
    ha ha turisti
    pomerite dupe da vidite kako izgledaju turisticki gradovi.

    pre neki dan vam je opet srusena zgrada na cosku vase stajica a vi lupetate o turistima
  • coco

    27.03.2014 08:12
    Partijski turizam...
    Ma za sve je OK, al’ šta turisti ima da vide u gradskoj kući?
    To, valjda što Novi Sad nema zoološki vrt, pa ajd’ u kućerak?
    Imam nekoliko pitanja:
    • Oće l’ biti uspostavljen i novi vid turizma – „partijski turizam“ i oće l’ vodiči da nose kišobrane u partijskim bojama (da im se „touristi“ ne pogube po bespućima gradskog kućerka).
    • Da li će biti akcenat na trenutno vladajućim partijama, il’ će da se napravi istorijski osvrt i na pogubno delovanje i dosadašnjih?
    • Da li će „touristi“ moći da postavljaju i opoziciona pitanja?
    • Da li će se dozvoliti uvid u sve brloge (mislim kao u zoo vrtu) il’ samo u one nižih u lancu ishrane?
    • Gde će se prodavati karte? Je l’ po partijskim ispostavama?
    • Da li će se organizovati ture i iz unutrašnjosti, pa da nam organizovano dolaze autobusi sve sa slikom partijskog vođe na šoferšajbni? Naravno uz sendvič i sok za usput…
    I za karaj, jedan savet. Nemojte, barem ne iz nekih parija, voditi svoje „touriste“ kroz podzemni prolaz. Zbog onih pokretnih stepenica. Čisto da se grupa ne rastura, a pojedinci izgube pola dana dok siđu…
  • dusan

    27.03.2014 07:56
    preterivanje
    Mozda sam ja malo zadrt, onako novosadski, ali zaista ne vidim potrebu za tolikom pomamom da sada moramo sve da pokazujemo turistima. Crkva je crkva a ne muzej, bilo ona katolicka, pravoslavna, jevrejska... Gradska kuca i Banovina su zgrade u kojima se radi, tj. bar bi to trebalo da budu. Lepo je da turisti dodju u grad i lepo je da ih ugostimo, ali ne svidja mi se to da sada mi treba nas grad da pretvorimo u neku turisticku meku. Mozda napraviti neki kompromis, pa uz napred najavljenu posetu omoguciti obilazak, ali ne svaki dan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna