Novi Sad
01.04.2014.
20:01
Projekat u okviru kojeg će školske sale za fizičko biti vraćene deci trebalo bi da zaživi početkom naredne školske godine.
  • mile

    03.04.2014 07:42
    ideja je dobra, samo je treba dobro razraditi i ne istrcavati ovoliko sa negativnim komentarima i od nove skolske godine kreniti sa tim, ali da vise sportova bude u svakoj od skola , a ne samo po jedan
  • UNISTITE SPORT U NS

    02.04.2014 15:56
    Jos ce sva takmicenja da propadnu jer nece biti finasija za to.Zato svi PODRZITE da nam decu edukuju ne stucna lica i studenti koji nemaju znanja za to.
  • UNISTITE SPORT U NS

    02.04.2014 15:49
    Prvo treba da se pozabave direktorima,domarima i spremacicama ko izdaje sale i gde su te pare,pa nastavnicima sto nista ne rade u skoli.Umesto da uvedu sekcije izmedju nastave kada deca vec jesu u skolama oni izmisljaju i otimaju pare na projektima sto pune svoje dzepove,a guraju studente da rade za dzabe bez ikakvog nadzora i metora.Niko od svih vas nebi radio za dzbe,pa onda se stavite i u situaciju klubova i roditelja,kada je neko dobro placen taj i radi i bice i uspeha,prvi taj student nece misliti o toj deci kada nema nikakve kosti,mislim novcane,jedino potpis na fakultetu.
    Nije ovo prvi put da se radi u gradu i da deca na kraju ispastaju zbog tudjeg nerada dok drugi pune dzepove,svaka vlasto je to sada to uradila.
  • 02.04.2014 13:24
    Poznavao sam coveka koji drzi nekakvu privatnu skolu fudbala. Celokupna investicija mu je bila 10.000 dinara. Za te pare je kupio sebi pistaljku a deci je uzeo 60 fluoroscentnih prsluka, 30 zutih i 30 crvenih da deca nose na treninzima. Fudbalske lopte je imao u skoli, teren je imao u skoli, golove je imao u skoli, mreze za golove je imao u skoli, svlacionicu je imao u skoli. Sve je imao u skoli. Potpuno razumem te raznorazne trenerčiće koji se sada bune pritiv ovakve odluke da se sale vrate deci jer nece vise moci da minimalnim novcanim ulaganjima ostvaruju sasvim pristojan profit. Nisu tu verovatno neke ogromne pare u pitanju, niko od njih se nije obogatio na tome i od tih para kupio jahtu, vilu na moru i kola od 30.000 evra, ali su uz minimalno truda i isto tako minimalnih troskova i ulaganja mogli sebi obezbediti sasvim pristojan mesecni prihod od 1.000-1.500-2.000 evra. Kako koji od njih.
  • Novosađanka

    02.04.2014 12:38
    jeftina priča
    Prvo smo imali kampanju kako se direktori bogate izdajući sale klubovima. Sad imamokampanju kako će te sale da izdaju opštinski funkcioneri i kao oni će o trošku opštine odnosno grada plaćati trenere, a niko ne kaže ko će dodatno održavati sale i opremu jer i sad škole ne dobijaju dovoljno sredstava za održavanje opreme i prostora. Svi ste pojurili da hvalite ideju za koju nije izložen ni program rada pa da znamo šta čeka decu ako se opredele za ovaj vid bavljenja sportom. Na koji način će se birati sportovi, po kojim kriterijumima će se angažovati treneri ko će kontrolisati njihov rad. Ne očekujem da to čine neke plaćene političke komisije već stručna lica, da li će se nad tom decom organizovati sportski sistematski pregledi jer to je jako važno radi sigurnosti dece. Ima tu mnogo nedoumica da bi se jedna tako jeftino ubačena idej hvalila i veličala.
  • Sasa

    02.04.2014 12:02
    hvala bogu!
    Prosvetni sam radnik, otac dvoje dece, nemam veze sa SNS-om niti glasam za njih, ali apsolutno pozdravljam i podrzavam ovu inicijativu. Da li je moguce da smo vec toliko godina samo posmatraci i da nismo mogli da sprecimo da stvari postanu ovakve kakve su vec dve decenije?! Moj stariji sin zavrsava osmi u junu a da nije proveo JEDAN skolski cas na nekoj od sportskih sekcija jer one jednostavno ne postoje (OS 'Jovan Popovic' na Limanu)!!! Zato uvece puna sala ucenika te iste skole koja placaju clanarinu u klubovima koje vode njihovi nastavnici fizickog! Potpuno sulud koncept rada u skolama, iskreno se nadam da mu je dosao kraj!
  • Pera

    02.04.2014 11:37
    lepa vest
    Ja sam nekada besplatno trenirao plivanje, kosarku i dzudo. Ako ispadne kako je najavljeno odlicno.
  • kom1

    02.04.2014 11:02
    kom1
    razni sportovi na raznim lokacijama . . . ko ce odrediti koji sport ce se igrati u kom delu grada? neko od pametnjakovica sa ovog foruma ili polupismnei politicari kojima je najvece psortsko dostignuce gledanje finalnog turnira iz fotelje u kancelariji . . ?????
  • kom

    02.04.2014 11:00
    kom
    sta cemo sa takmicarskim aktivnostima?

    ko ce finansirati takmicenja?

    mi koji se bavimo drzanjem treninga smo lopovi i klapamo veliku lovu zajedno sa direktorima,pa sad hocete da nam stanete na put i sta onda? klincima sa faksa da date da rade za sicu, a vi da klepate u svoj cep.

    prvatizacija sporta je u nadleznosti ministarstva iz beograda, ne gradske vlasti. otvorite svoje klubove, pa radite. ne gasite nas. da ne valjamo ne bi imali dece u salama,=.

    p.s. niko nije nateran da treninra, stvar dobre volje
  • @ Anonimus

    02.04.2014 09:51
    "A šta s onima koji nemaju salu? Ostaje im vršnjačko nasilje!"

    Nisi skontao clanak. U raznim skolama ce biti razne aktivnosti. Recimo u jednoj skoli samo fudbal, u nekoj drugoj kosarka, . . . i onda ce deca u zavisnosti sta ih interesuje ici u skolsku salu te skole. Tako ce priliku za aktivnosti imati i deca koja pohadjaju skole koje nemaju sale.

    U stvari glavni protivnici ove odluke su oni koji drze klubove u kojima skupo naplacuju svoje aktivnosti. Roditelji su ionako tanki sa primanjima, daj za ovo, daj za ono. Vecina dece samo rekreativnio ide na neki sport i uopste im nije cilj da jednog dana postanu neko i nesto u recimo fudbalu, tenisu, odbojci. Imaju neke sasvim druge planove u svom zivotu, ali sa vremena na vreme zele tu i tamo da se bave nekim sportom. Zasto bi njihovi roditelji onda u takvu aktivnost ulagali velike novce ako ovom uredbom mogu da im se obezbede treninzi za dzabe. Druga su stvar deca koja zele da se jednog dana profesionalno bave sportom. Oni neka idu u te privatne skole i sportske klubove, neka placaju clanarine i ostalo sto ide uz to. Tamo ce dobiti ono najbolje od svog trenera. Ostaloj deci je samo stalo do toga da malo pikaju loptu pa onda neka ih u tim skolskim salama sa trenerima koje ce placati grad. Razumem ja revolt profi trenera jer na deci se najlakse i najvise moze zaraditi. To znaju i proizvodjaci igracaka, video igrica, bombona i cokolada.
  • Ljiljana

    02.04.2014 09:46
    Zbog cega treba izmisljati toplu vodu? Treba samo se samo vratiti na stanje kakvo je bilo pre nego sto su sale pocele da se iznajmljuju kojekome.
  • @ Trener

    02.04.2014 09:41
    "prvo kaže da će treneri raditi besplatno, a u sledećoj rečenici da će grad obezbediti novac za plate trenera."

    Ovo je u kontekstu da ce treneri raditi besplatno u odnosu sa decom tj. da deca tj. njihovi roditelji nece morati te trenere da placaju u vidu nekih clanarina i slicnih gluposti a novac sa te trenere ce se obezbediti iz gradske kase. Niko nije lud da radi za dzabe, da za svoj rad ne dobije materijalnu kompezaciju u vidu novca. Pun je grad nezaposlenih DIF-ovaca u struci. Vecina njih konobarise po raznim kaficima ili radi poslove koji nisu vezani za struku. Eto prilike da se neki od njih zaposle u struci tako sto ce klincima drzati sportske aktivnosti.
  • cica

    02.04.2014 09:34
    da vidimo
    ovo je bila ideja I PRETHODNIH VLASTI, ali...

    da li je normalno da dva nastavnika zajedno drze sekciju futbala, jednu....
    i da fizicko ne moze biti zadnji cas, jer dolaze oni sto placaju
    pa kad pitate koliko se zaradi od sale, nista slabo placaju, a termini popunjeni
    neko placa na racun, a neko ispod stola

    DA LI JE TO NORMALNO?

    da vidimo da li ce to gospodin Svilar da izgura do kraja
    jedna poruka za njega:

    CUVAJTE SE DIREKTORA
  • 02.04.2014 08:50
    a gde ce deca
    a gde ce koja treniraju u klubovima
    na ulicu?
    od 22h u salu?
    a te skolske ekipe ce nastupati u kom ligaskom takmicenju?
    ovaj svilar ocigledno ne zna da u pojedinim klubovima deca iz skola u kojima se koristi sala i teniraju bespatno
    i ne mogu da verujem da bi se iko od roditelja bunio da neko dete trenira besplatno jer roditelji nisu u mogucnosti da plate
    kad su roditelji voljni da porazgovaraju sa ternerom i kad trener radi zbog dece to nije problem
    teba i ti roditelji da malo mrdnu svoje pozadine i dodju do trenera
  • Trener

    02.04.2014 08:36
    Potez za narodne mase
    Ovo je naravno prvo što treba uraditi da bi se povećala popularnost predlagača, bez imalo analize postojećeg stanja i sa vrlo diskutabilnim rezultatom.
    Postavlja se mnogo više pitanja:
    1. šta rade deca u okviru redovnih školskih časova fizičkog i koji je tu kvalitet obuke?
    2. koliko dece može da prati sportske aktivnosti u tim kasnijim termimina?
    3. ko će birati koji su to sportovi dobri za decu tog uzrasta i koji su to kadrovi koji mogu da ih u tim sportovima usmeravaju?
    4. kolika će tu biti ušteda kada će se plate trenera (kolike?) obezbeđivati iz budžeta, a to će plaćati svi vežbala im deca ili ne
    ....
    Takođe za "male" klubove je problem naći prostor za vežbanje pošto su oni sa najboljim vezama obezbedili atomska skloništa!? i prostor na spensu (gde je za cena ogromna i nema termina, a za neke "velike" je besplatna ili na poček), pa školske sale predsavljaju jedina rešenja.

    Možda je namera i dobra ali bez detaljnijeg upoznavanja sa stanjem i konsultacija sa svim činiocima teško da će biti nešto bolje.
  • anonimus

    02.04.2014 07:48
    mala ekonomska
    nema salu za fizicko, prvo je napravite, pa je onda vratite skoli.
  • anonimus

    02.04.2014 07:39
    ......
    Napokon. Dobro su se setili. U ovom gradu sve kosta, pa cak i fizicko u vrticima. Dva casa nedeljno 700 dinara. Sramota!
  • Munja

    02.04.2014 07:38
    najzad
    Najzad da se i to pokrene. Meni dete trenira u Jovan Popovic i placam 2.700 mesec dana x minimum 100 dece to je 270.000 dinara ko to uzima, jel placa nesto.... Nemojte mi samo pricati i da placam matematiku, fiziku i ostalo. Da rodjace ali idem kod njih kuci ne idem u skolu pa u klupe, nije vam to babovina pa da arcite, iznajmite salu na djackom ili spensu pa vidite.
  • dule

    02.04.2014 07:32
    @SOFKA - SOFKA
    U ostalo neću da ulazim ali ne vidim nikakav problem u terminima. Ja kad sam išao u osnovnu (Prva vojvođanska) imao sam treninge rukometa 3 puta nedeljno. Ne sećam se sad tačno ali mislim da nisu počinjali posle 19h (a moguće da je bilo i 20h) i ništa mi nije falilo, završio osnovnu kao vukovac.
  • Kokan

    02.04.2014 07:04
    III srbija
    Ja znam da je ovo delo III srbije, da su oni pritegli Vucevica da ovo uradi. To je stranka koja brine o mladima i vec na prvim izborima im da po 2000 dinara za dzeparac.
  • roditelj

    02.04.2014 06:21
    osnovca
    Veliki pozdrav za gosp.Svilara ali samo da Vam kazem da u pojedinim skolama nema ni lopti. npr. O.S. Jovan Ducic -Petrovaradina
  • micko

    02.04.2014 06:11
    tako i treba, dobro su se setili, samo sta ce sad direktori koji su dosada za svoj dzep iznajmljivali sale ... bice tu velikih otpora....
    ali treba istrajati ...
  • 02.04.2014 06:00
    A šta s onima koji nemaju salu? Ostaje im vršnjačko nasilje!
  • ns

    02.04.2014 05:40
    lepo
    Svidja mi se ideja i treba deci dati sto vise sporta.

    Kriterijum sto manja clanarina je imbecilan jer ce onda neko doci i reci 300 dinara po detetu 100 dece =30.000 mesecno, tri skole i eto meni 90.000 plate a ucicu ih pljuvanju u dalj jer za toliko sam placen.
    Nama treba kvalitet, a razliku u ceni neka refundira grad.
    Neka naprave u svojoj menzi tender za sto jeftiniju hranu. Leba i masti +casa vode i eto najjeftinija ponuda. Ali tu za svoje dupe samo kvalitet gledaju a cene nije bitna.
  • NN

    02.04.2014 04:59
    U zdravom telu zdrav duh
    Ako se obistini to će biti jedino što će gradska vlast uraditi za korist društvu a ne samo sebi.
  • SOFKA

    02.04.2014 04:25
    SOFKA
    Ovaj clanak je za mene koji sam se bavio sportom I imao podrsku SOFKE (kao I mnogo ostalih iz moje generacije)apsolutno neprihvatljiv! Zasto su sale I tereni na prvom mestu oduzeti skolama? Koji su to privatni klubovi koji naplacuju za koriscenje drustvene/drzavne/skolske imovine. I sada mi treba da budemo presrecni sto ce kao nesto da se snimi I da ce deca moci da koriste termine od19-22h uvece? Pa pitam ja vas koje dete posle treninga uvece moze sutra da ide redovno u skolu? Ja sam studirao, trenirao 3 puta nedeljno za dana , sve je bilo besplatno, utakmice su bile vikendom, moji roditelji nisu morali da odvajaju od usta da bi ja isao sa klubom a isli smo po celoj SFRJ! Moji unuci treniraju razne sportive ali mi deda I baba uskacemo za svako njihovo putovanje I clanarinu jer nasa deca - roditelji ovih mladih sportista jednostavno ne mogu da podnesu te troskove!Molim za posteno objasnjenj!
  • zeka

    01.04.2014 23:18
    siroti
    prva vojvođanska ostade bez prihoda za direktora i domara. još da i zatvore imamo...
  • NSremac

    01.04.2014 23:09
    E to je patriotizam
    Bravo za DSS. Tako se brine o svojoj zemlji. Brigom o svojoj omladini.
  • trener

    01.04.2014 22:56
    kontradiktorna izjava
    prvo kaže da će treneri raditi besplatno, a u sledećoj rečenici da će grad obezbediti novac za plate trenera.
    kakav rezultat se gleda, kod dece je rezultat potpuno nebitan?!
  • boco

    01.04.2014 21:09
    sta ce sad direktori koji su koristili skolske sportske dvorane kao svoje i naplacivali termine gradjanimaa novac uzimali sebi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna