Novi Sad
01.05.2014.
18:06 > 19:06
Šesnaestogodišnji dečak je penjući se po vagonima, usled strujnog udara zadobio teške opekotine.
  • Epilog

    02.05.2014 14:08
    Da podvučemo crtu
    1. Voz stoji pa stoji
    2. Napon u žicama je veliki, pa veliki, kada se neko popne na vagon, ubije ga struja, ili ga opasno sprži
    3. Upozorenja stoje pa stoje, ali uzalud, nema pismenih da to čitaju, znači treba ili kineski zid, ili čuvar sa kandžijom, da im naglas čita šta piše
    4. Kome je daleko da ide po cigare, neka ne puši
    5. Nakotilo se neradnika, partijskih lenština, parazita, dobijaju velike plate i sada zbog tih plata nema novaca za nadvožnjake i tunele
  • djak pesak

    02.05.2014 12:14
    @ana -okolo
    Draga Ana,
    pretpostavimo da je pored pruge minsko polje, da li bi se "sadovcani" cuvali pri prolasku kroz isto?
    Pravdate svesno krsenje pravila koja su i zakonom postavljena.
    Verovatno u vasim zavicajima nije bilo takvih "prepreka", ali prilagodite sebe situaciji a ne situaciju sebi.
    Kukate na ta dva "ubitacna " kilometra pesacenja!???
    U ovoj zemlji,a i u nasoj okolini postoje djaci pesaci koji prepesace i po pet puta vise nego tih,za sadovcane "groznih" dva kilometra.
    Postoje u gradu stanovnici koji prepesace i vise nego vi,u naseljima gde nema autobuskih linija.
    Ne prolazi bus pored svake kuce,dvorista ,zgrade...
    Mrdnite .upe,setnja je delotvorna za zdravlje a i sigurna u odnosu na pretrcavanje pruge koje je kaznjivo i uvek opasno po zivot.

    Za navedeni slucaj ne treba drzati slovo,da da Bog da se momak sto pre oporavi.
    Nesreca iz nesmotrenosti je uvek bilo i nazalost bice ih jos.
  • 02.05.2014 11:51
    verovali ili ne, ipak su za ovo odgovorni pre svega lokalni SNSovci kao i druge stranke koje čine savet MZ. Znači članovi saveta MZ iz redova Treće Srbije, Pokreta socijalista Ace Vulina i SDPSa Rasima Ljajića, bivši URSovci i drugih koji ga čine kao i bivših članova Vojvođanske partije koji su prešli u druge stranke. No bitno je da se pred njihovom kućom gradi i zida a za sirotinju..
    Predlog za izgradnju prelaza postoji i započet je u prethodnom savetu. Kao i još druge mere koje su predložene za naselje Sadovi između ostalog i izgradnja kanalizacije. Eto sad pitanje gde je završili ovi predlozi u kojoj ladlici kao i predlog za izgradnju mini fabrike koje je hteo da finansira jedan gasterbajter a koji je oteran od strane članova MZ. Istih onih koji su delili voće za glasanje u predizbornoj ćutnji.
    ovakvih slučajeva će još biti. Zar nije jeftinije da se uradi nešto kako treba nego ovako?
  • 02.05.2014 11:39
    @C
    Dragi genije!
    Lepo piše:"Šesnaestogodišnji dečak je penjući se po vagonima..."
    Dakle nisu u pitanu neobezbeđene i nečuvane šine/pruga nego kompizicija koja negde stoji.
    A to bi već trebalo bar nadgledati!
    Ali ovde važi da se ovlaš pročita naslov (koji nekad i nije odgovarajući), onda se čitaju komentari, onda se po istim pljuje i onda ko ima još strpljena pročita i tekst!
    ...
  • Dolma 2

    02.05.2014 11:13
    O cemu vi...
    Zar je moguce da u situaciji kada je covek bilo kog doba povredjen, tog coveka nazivate klipanom. S druge strane, kakve ovo veze ima sa Vucicem ili bilo kojim politicarem. Jos kada bi i zeleznicke stanice imale cuvara...samo nam fali i to zanimanje. Dobro je pa imamo "podizaca rampe" koji nekada zaboravi da treba da je podigne, pa ti cekaj i cekaj. Dete je povredjeno, kako god, nemojte takve reci koristiti, hitna nam je juce dolazila. S postovanjem, neko iz Sadova.
  • @Ana - Okolo

    02.05.2014 10:35
    Mozda je resenje da izmeste zeleznicku stanicu? Ili da se vi izmestite u taj svet, gde postoje nadvoznjaci? Svet nije daleko,..., osim ako vi niste daleko od sveta.
  • c

    02.05.2014 08:10
    @Dr Petrovic, @Sale89ns
    Prvo, Doktore (ako ste doktor) nemojte se petljati u stvari za koje niste strucni. Sama stanica u P se proteze u duzini od preko 400m, ima 8 koloseka u sirini i ima radnike koji stalno obilaze perone ali nisu obezbedjenje. Samo jedna strana je osvetljena i to sa strane Bloka8.

    Sto se tice Saleta, SVI vi koji zivite u Sadovima NE MORATE da preskacete ni koloseke ni vagone. Koliko sam upoznat, imate lep asfaltirani put sa rampom na prelazu preko pruge u Bozidara Adzije, ali, sto rece neko, lepse je preko vagona nego okolo asfaltom, jel da?

    Koliko sam upoznat (a u ovom slucaju jesam) sa strane Sadova postoji jaruga dubine 3-4m koja odvaja Sadove od pruge. Stanovnici Sadova su pravili most da predju na koloseke. Kad je zeleznica po ko zna koji put srusila balvane i daske, pametnjakovici su IZBETONIRALI mostic. I eto vam ga sad...

    Po Zakonu, svako zadrzavanje na pruzi i kolosecima od strane nezaposlenih lica na Stanici je prekrsaj. Vidjao sam na kolosecima sitnu decicu potpuno samu koju su NEODGOVORNI roditelji slali u prodavnicu po cigarete, sve preko koloseka i vagona, cak u par slucajeva i preko kompozicija koje su cekale zeleno svetlo!!!! Sta o tome kazu Sadovljani?

    A o "detetu". Sa 16 godina ne zna da tu postoji struja, na celoj stanici? da su vodovi na manje od 5m visine? 16g, ide u srednju skolu, zna sta je napon, da ga moze ubiti onaj iz uticnice u kuci, a o vodovima da ne govorimo?? I ti roditelji, ne znaju gde im je dete, ne znaju da mu objasne sta znaci izlazak na koloseke, koliko je opasno priblizavati se vagonima, da tranzitni voz ide kroz stanicu i preko 70km na cas???

    I jos nesto o Sadovljanima. U Bozidara Adzije, kako sam vec napisao, postoji uredjeni pruzni prelaz, sa polubranicima i svetlosnom signalizacijom. Prosto je jace od njih da sacekaju ispred rampe, nego moraju da obilaze oko nje kad je spustena. Cak se i ne zaustavljaju kad se upali svetlosna signalizacija, nego se igraju zivotima, pravi rulet. Kultura? Malo sutra. Kucno vaspitanje? Ostalo kod kuce.
  • Ana

    02.05.2014 08:05
    Okolo
    Pametuju i daju savete uglavnom oni koji ne žive u Sadovima. Pitam vas gospodine doktore: da li bi vi svaki dan dva puta a, po potrebi i više puta pešačili (nema svako auto, i nije svako mlad)okolo 2 kilometara na posao, do prodavnice, pošte, do autobusa itd., ako imate svega cca 50 metara preko pruge? Priznajem tuda je opasno, ali Sadovčani znaju da se čuvaju (mada ima nesmotrenosti), takav im je život već decenijama. U svetu na takvim prelazima postoji nadvožnjak. Nažalost kod nas ovo rešenje za sada neostvarljivo.
  • Sludjen

    02.05.2014 07:52
    Ne Mogu Vise !!!!!
    NE MOGU I NECU vise da citam ovakve vesti. U svega nekoliko sati osnovac, srednjoskolac i penzioner. Mi nismo definitivno normalna drzava.
    Kakve mere i kakvo stezanje kaisa, o cemu mi pricamo. O kakvoj evropskoj uniji, o kakvom prosperitetu. Ovo je pretuzno i prejako.

    BESAN SAM zato sto su ove vesti ucinile od mene da postanem potpuno bezosecajan.

    Idem napolje sa slusalicama u usima. Idem da "pobegnem" od problema !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!









    .
  • 01.05.2014 21:49
    Asfaltni put
    Dr Petroviću, ako bi se prihvatila Vaša logika, onda bi svaka ulica morala da ima čuvara, a priznaćete da je to besmisleno. Postoje jasni znaci obaveštenja i zabrane, koji upozoravaju da je prelaz preko pruge na nedozvoljenom mestu zabranjen i opasan, a posebno ako se penje na krov. Postoji asfaltni put iz Sadova do Preradovićeve, i zna se čemu služi i šta je njegova namena.Ne može svako praviti ćeif prema sebi. Uostalom, propisi treba da se poštuju ne zato što su idealni, nego zato što su doneti. Tako je na demokratskom zapadu, i to je smisao prava.
  • Pezos

    01.05.2014 21:25
    @sale89ns
    Da li su ti možda roditelji objasnili čemu služi asvaltni put ? Da ima 8 koloseka i upravo zato da bi se mogli parkirati vagoni koji nisu u saobraćaju. E sad što je bliže preko ž.stanice do autobusa to je drugi par cipela.
  • 01.05.2014 20:21
    ne može železnica da čuva prugu od kretena.
  • голман

    01.05.2014 19:59
    @penaliNS
    За клипана се слажем, али за помињање партија на овакву вест, срам те било!

    За ово није крив СНС, а за гомилу других ствари ЈЕСТЕ, баш као и ДС, СПС, ДСС, СПО... наведи сам кога хоћеш. Ако мислиш овако да их браниш, онда нема спаса ни теби ни њима, баш као и свим осталим ботовима свих боја дресова.

    Дечку брз опоравак а теби хитна трансплантација мозга, може и од неке животиње!
  • sale89ns

    01.05.2014 19:40
    @PenaliNS
    Nisi razumeo kako treba.
    Svi mi koji zivimo u naselju Sadovi moramo da preskacemo vagone, ili ispod da se provlacimo. Nemamo drugu opciju, jer je tu stanica i ima 5-6 koloseka i u vecini slucajeva bude parkiran voz sa 20-30 vagona, nekad i 3-4 koloseka budu puni vagona.
  • Dr Petrović

    01.05.2014 19:17
    Nije baš dete
    Po godinama, da, ali po stasu i glasu nije.
    Mogao je da mu nastrada i mlađi brat, srećom nije nastradao.
    Pruga bi morala da ima čuvara, ali , eto, moramo da imamo puuuno šalterskih (čitaj, glasčko telo) partijskih zaposlenika, nema ko da radi.
  • penaliNS

    01.05.2014 18:31
    16 god
    to nije decak nego klipan koji mozga nema!!! da i to nije kriv SNS?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna