Novi Sad
05.06.2014.
07:37 > 08:45
Nezadovoljni smanjenjem broja časova fizike u Medicinskoj školi, Aktiv nastavnika fizike medicinskih škola u Srbiji, traži da se poništi odluka bivšeg ministra od 10. marta jer je broj časova fizike smanjen za duplo.
  • Medicinski fizičar

    07.06.2014 10:09
    Reforma
    Kao bivši đak medicinske škole, a sada master fizičar medicinske fizike smatram da je ona neophodna svim medicinskim radnicima i podržavam izučavanje kroz sve četiri godine, ali uz velike reforme programa. Sviđa mi se predlog za uvođenjem fizike ljudskog organizma i medicinskih aparata, ali o tome znamo mi, a ne profesori fizike. Udžbenici su trenutno grozni jer postoje samo Zavodovi od pre Hrista, a program bi mogao da se prilagodi kako bi deca zaista uživala. Uz svo poštovanje prema kolegama, bojim se da uvođenjem ova dva predmeta nećemo ništa puno promeniti jer su profesori u tim poljima koje navode kao predlog, nestručni. Postoji dosta medicinskih fizičara koji rade u prosveti, ali za samo jednog znam da predaje u medicinskoj školi. Nama treba mogućnost da se uvedu stručna lica u treći i četvrti razred, a da postojeći profesori pokrivaju onda fond u školama u kojim mi radimo :-)
  • Analiticar

    05.06.2014 15:47
    analiza
    Potpuno podrzavam smanjenje broja casova iz fizike
  • 05.06.2014 09:02
    Naravno da treba smanjiti fond časova Fizike u med.školama.Samo maltretiraju tu decu.
  • svašta se dešava

    05.06.2014 08:37
    Potpuni je haos sa reformom školstva. Kao da neko igra Monopol ili nešto slično. Za medicinske škole predlaže se između ostalog I redukovanje hemije, možda I biologije, a to su predmeti koji se polažu na prijemnom za Medicinski fakultet. Istovremeno je predlagano uvođenje matematike u sve četiri godine. Da li je za pedijatrijsku sestri ili kozmetičara potrebno toliko znanje matematike? Looodilo.
  • 05.06.2014 08:16
    vrlo me interesuje koji predmet bi bio ubačen umesto fizike. neki menadžment u medicini ili možda poslovna ekonomija u bolnici?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna