Novi Sad
11.06.2014.
10:29 > 10:51
Do kraja juna u vrtiće će biti upisano još 1.500 dece, što znači da će lista čekanja u "Radosnom detinjstvu" biti prepolovljena.
  • 12.06.2014 12:56
    @Zbunjen/a - deciji
    pod brojem 4 Решење Центра за социјални рад за дете из породица које остварују право на
    материјално обезбеђење
    tu spadaju i resenja za deciji
    kasnije negde pocetkom avgusta se predaju ponovo papiri da bi vam odobrili regresiranje u zavisnosti u koju kategoriju spadate... cini mi se da ko prima deciji ne placa vrtic uopste
  • m

    12.06.2014 12:28
    ..
    Kod nas u starijoj jaslenoj grupi ima upisano 32 deteta, od toga dolazi 15tak redovno, a desi se da dođe i samo 8-10 dece, imamo tri vaspitacice. Znaci 3-5 deteta po vaspitacici. Nije tako strasno kao sto se predstavlja na prvi pogled. Da, 35 upisanih, ali realno dolazi 12.
  • Zbunjen/a

    11.06.2014 21:51
    @Anonimus
    jel mozete onda da mi zaokruzite na formularu ako vec kazete da ima? ili sam ja slepa?

    http://www.predskolska.rs/docs/konkurs/prijava_na_konkurs14.pdf
  • Vladimir

    11.06.2014 18:43
    Anonimus - @Vladimir
    Bez želje da se sada ulazi u tu vrstu rasprave, ali malo mi smeta kada kažete da ima 100 psihologa (što, uzgred, nije ni blizu tačno; u RD ima oko 25 psihologa; čak ni stručnih saradnika ukupno nema ni blizu 100... sad ih je još manje), a da je i to mnogo pošto ste vi imali problem sa jednim? Pa to je isto kao kada bi imali problem sa vaspitačicom, pa se zalagali da se sve vaspitačice otpuste pošto ta vaša ništa ne radi. Nije poenta otpuštati ljude koji treba nešto da rade, nego ih, ako već ne rade, naterati da rade svoj posao, ili ih zameniti. Ovako se RD pretvara u čuvaonicu dete, a ne u vaspitno-obrazovnu ustanovu. Možda to ljudima i odgovara, ne znam. Možda nam je to dovoljno. Ali, hajde onda više da se ne čudimo Musićima, Vranićima i ostalima. Onda priznajmo sebi da nam je samo važno da nam neko pričiva decu kada mi ne možemo, a mi ćemo ih vaspitati koliko vremena imamo...
  • 11.06.2014 14:55
    @Zbunjen/a
    ima to da se trazi
    na drugoj strani formulara za upis ima vise stavki od kojih vam ona na salteru zaokruzi sta treba u zavisnosti koji ste slucaj
  • 11.06.2014 14:51
    @Vladimir
    oni treba da otpuste visak psihologa i pedagoga kojih imaju 100, realno im treba 30 a ni oni ne rade nista.
    ja sam bila u nasem vrticu da pricam nesto sa psihologom i ona mi je dosla sa pricom kako sve zna o detetu, koje je u mladjoj jaslenoj grupi, kako prate razvoj deteta, radi ovo radi ono.....u tom momentu dete je islo u vrtic par meseci, ona kao prati to sve... i ja je onako usput pitam posto tako prate razvoj za dva starija deteta od kojih je jedno predskolac, tj u vrticu tom je 6 godina, ona me pogleda belo, nema pojma koje je dete.....tj unapred je znala da cu doci pa je brzo isla u jasle da se raspita kod vaspitacica o detetu. tako da to sto treba da se otpuste ti psiholozi i pedagozi nije uopste problem oni ti dodju isto sto i ta silna administracija, 80 posto tih ni ne zna gde su vrtici za koje su zaduzeni. ova nasa je zaduzena za par vrtica, kad god je trazi neko ona je na terenu, verujem da to kaze u svim vrticima kojima pripada a ona lepo ode kuci. i tako za evo 6 godina u vrticu videla sam je samo na prvom roditeljskom u jaslama, i nikad je nisam srela cak ni u hodniku, do sad kad sam je trazila a trazila sam je u 8 sati pa su je zvali telefonom i rekli da dodjem oko pola 10, na terenu je :)
    a maticna kancelarija joj je bas kod nas u zgradi vrtica.
    svaka cast vaspitacicama koje u ne bas sjajnim uslovima zele da rade sa decom nekako, ne kazem da nema i onih drugih koje svakako ne bi radile ni da imaju vrhunske uslove
  • Mala Lija

    11.06.2014 14:48
    hahaha urnebes!
    citam komentare i vidim sami kme kme kme...opet nista ne valja! ne valja kad ih je 3000 na cekanju ne valja kad oh je 1000. za dve god nece biti nikog pa ce onda "zasto zene ne radjaju decu? bela kuga!" a onda kad ih rode bice "zasto radjate decu ako nemate cime da ih hranite i kome da ih ostavite?" stvarno smejurija. rdjavom petlu...
  • 11.06.2014 13:56
    gogi
    A kad ce te plate ljudima da isplatite? i da ta plada bude 100% a ne 60-70-80% kako kad imate para i kad ce razliku da isplatite?
  • Zbunjen/a

    11.06.2014 13:35
    deciji
    a kako ce uprava da zna dali deca imaju pravo ma deciji dodatak kad se taj dokument ne podnosi prilikom upisa? niti bilo gde u prijavi stoji pitanje dali dete ima pravo na deciji dodatak....?
  • faca drzavni pravni

    11.06.2014 12:53
    a ocete otpustati radnike,ne znam ko rece da vas ima vise zaposlenih nego dece u vrticu.
  • Tamara

    11.06.2014 12:42
    Dizac rampe
    Da li jos uvek postoji zanimanje "dizac rampe"? Da ne poveruje covek kakva ste vi bagra !
  • sasa

    11.06.2014 12:35
    smanjenje lista cekanjea?
    kod moje cerke u jaslenoj grupi na dve vaspitacice su primili 41 dete!!!! NIsu normalni.
    Inace, u sobi imaju 25 kreveta...
    Svaka cast tim zenama sto rade sa njima. Ja se umorim kad cuvaj jedno dete, a one po 20!!!!
  • 11.06.2014 12:22
    U BG se lista sa primanjima obnavlja na 6 meseci. Takodje postoje platni razredi.

    Vrtic je u deficitu sa mestima. Uz svo duzno postovanje i zelju da SVI koji zele upisu svoju decu, kada mesta nema, mora se znati prioritet.

    Nazalost mi volimo da delimo subvencije (koje su prevelike i neravnopravne!) kao da su pare tudje, a onda su nam pare izgovor za sve, pa cak i ono za sta ne trebaju ...

    30% gradskog budzeta ide na subvencije vrtica, subvencionise se SVIMA ISTO i to 80%. Opametite se i celnici i roditelji. Nije u redu.
  • Tamara

    11.06.2014 12:20
    Sramota !!!
    Jos uvek je direktor? Sramota! Kad ces platu da nam das covece? Dugujete nam vec 90% skoro, godinu dana ne dobijamo cele plate ! Kad ces isplatiti sva ona bolovanja od oktobra prosle godine sto je socijalno uplacivalo redovno, a vi ukrali da bi vam tamburice svirale za Novu godinu!

    Vazno je da cete svi na odmor, a moje dete ( kao ni mnoga deca ) jos nijednom nije videlo ni more, ni planinu, ni banju. Nema veze, kupace se u lavoru!
  • makins

    11.06.2014 12:08
    pozdrav
    Veliki pozdrav vaspitačicama Dadi i Ljilji iz SK14. Jako smo tužni što se rastajemo, ali naučili smo mnogo toga i to nosimo u stariju grupu. Nisu svi isti, neki u RD zaista daju mnogo više nego što se o njima piše.
  • Novosadista

    11.06.2014 11:36
    Zaposleni
    Kada će Radosno detinjstvo proveravati da li su roditelji STAVRNO zaposleni traženjem kopije MA obrasca i sl, a ne potvrdom komšinice da radi kod nje u salonu?

  • Majka

    11.06.2014 11:05
    Biće prepolovljena lista kad se upišu sva ona deca čiji su roditelji našli vezu... Ma...
  • rangiranje

    11.06.2014 10:47
    isti a ipak razliciti
    Da li znate kako se rangiraju deca koja imaju isti broj bodova? Npr dva zaposlena roditelja.

    1. Oni ciji roditelji rade u RD
    2. Oni ciji roditelji rade u drzavnim firmama
    3. Boranija koja radi kod privatnika

    Cisto da znate ...
  • Vladimir

    11.06.2014 10:46
    nastavak priče
    naravno, sa tom decom neće imati ko da radi, pošto smo već otpustili gomilu psihologa i pedagoga, ali će zato imati sve iskopirano, pošto nismo dirali administraciju i veoma bitan posao menadžera za kopiranje (pravo mesto u Radosnom detinjstvu, nisam izmislio). Uostalom, zar mislite da smo mi tu da nešto naučimo vaše dete? Ne, mi ga samo čuvamo, povremeno nahranimo (ako nema žalbi na tenderu), i teramo da nas slepo sluša, a ne da nešto samo sazna... nastavio je direktor Marko... A i ti psiholozi i pedagozi! Pa nema ih ni u policiji, pa šta im fali. Svi ti policjaci su divni ljudi, vole da malko zapucaju, neki se pomalo i drogiraju, a neki malko i ubijaju. Ali, ako njima ne trebaju psiholozi, šta će nama? Pa mi samo čuvamo decu, a to može i neko sa osnovnom školom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna