Novi Sad
18.06.2014.
09:51 > 11:24
Sređivanje dela zgrade u Dunavskoj 37 koji dele dva muzeja (Muzej Vojvodine i Muzej savremene umetnosti Vojvodine) trebalo bi da bude na obostranu korist obe ustanove.
  • 18.06.2014 16:12
    Nenade
    1. ti si prvi to predmetni objekat nazvao Muzejom revolucije, kao da je to nešto što je samo po sebi dokaz da prostor treba da pripadne MSUV
    2. time si upravo i potvrdio da se radi o nekad dva muzeja. To što je sad ostalo to malo o čemu pričaš upravo jeste jedan od razloga zašto se prostor ne može dati MSUV, useljenom u MV, sve dok MV nema mogućnosti da kao matični muzej u Vojvodini, prikaže istorijat ovog prostora u kontinuitetu, a ne kako kažeš "brat bratu, 6 godina" od celog XX veka
    3. objekat na broju 35 jeste velik, ali nema adekvatan prostor za izlaganje, samo jednu svečanu salu (neadekvatno) i ne možemo pričati o nekakvim sjajnim uslovima u zgradi bivšeg suda
    4. pitanje kome MSUV izdaje prostor MV koji je oteo nije druga, već prva priča jer neko kome fale depoi, pa ih uzima drugome, bi to koristio kao depo, a ne bi izdavao trećem licu, što se btw ne sme
  • Nenad

    18.06.2014 13:16
    Anonimuse...
    1. Muzej socijalističke revolucije može da menja ime kako hoće. Promena imena u ''Istorijski muzej'', ne znači da je za ovih 20-ak godina on to zaista i postao.
    2. ''Čitava dva muzeja'' je malo dramatičan naziv za jedan muzej i jedan izložbeni prostor posvećen periodu od, brat bratu, 6 godina.
    3. Muzej Vojvodine poseduje veliku zgradu koja može da se adaptira u bilo šta.
    4. Pitanje trenutnog poslovanja i aktivnosti MSUV-a, kao i to kome on izdaje svoj prostor je druga priča, a ovde je ipak reč o dugoročnim rešenjima. Muzej savremene umetnosti nikad i neće moći da postane ništa više od ''omanje galerije'', kada za nešto više nema ni uslove (poput adekvatnog prostora, npr).
    Ideja da se Muzej savremene umetnosti i Istorijski muzej guraju u jednoj zgradi je neodrživa i poprilično sramotna. Lep primer kako se ovde gleda kako na umetnost, tako i na istoriju.
    Kada bi novinari malo dublje zagrebali, verujem da bi se videlo kako sve ovo najmanje veze ima sa muzejima, već pre svega sa kadrovskim rešenjima i sudbinama zaposlenih.
  • Jaca

    18.06.2014 13:10
    nesto smrdi
    Skloniti simbole revolucije koja je odnela mnoge zivote sa ovih prostora a jacati veze Muzeja Vojvodine, raznih Zupanija i Nasih Svaba budi u narodu veoma neobicna osecanja.Dali je to ne promisljeno ili pazljivo smisljeno, moraju se druge strukture ove drzave pazljivo pozabaviti.
  • Mile

    18.06.2014 13:00
    ekskluziva
    Nebriga za kulturni objekat i zelja za profitom od kafane cine ovu temu interesantnom.No interesantnije je rasipanje para u oba muzeja.Dva miliona za prethodnu izlozbu je potroseno u Muzeju Vojvodine a posetilo je 50 gradjana.
    Ova drzava je mala, da bi placala tako velike nepromisljene poteze pojedinaca. Koji nemaju drugih kvaliteta osim da pripadaju politickoj grupaciji.
  • Party Boy

    18.06.2014 11:47
    Bircuz-Club-Kavana
    Čemu prepirka i rasprava?Kad smo zadnji put bili u jednom od tih muzeja?
    No dobro, otvoriti neku kafančugu gde će se žvakati plastične žlice i buljiti u svoje vozilo...
  • 18.06.2014 11:27
    sa kućom
    Da i nastaviti gajiti zečeve u Dunavskoj 37
  • -

    18.06.2014 11:24
    -
    e bas ovu zgradu srusite.

    deca uce kako je causesku srusio deo bukuresta zbog rumunskih jelisejskih polja.
    udba je ovde porusila istu povrsinu zbog bulevara ka stanici sto se nikome ne spominje nego se jos glorifikuje ''grad sirokih bulevara''

    pa ni to nije dosta nego investitori i dalje vrse naloge udbe da bi zatrpali istoriju migrantima
  • 18.06.2014 11:24
    sa kućom
    Jadni mali beskućnici, mislim da im treba dati i oba toaleta, jer im je jedan malo
  • 18.06.2014 11:20
    Nenade
    Ovo su činjenice:
    1. Muzej socijalističke revolucije postao je devedesetih istorijski muzej Vojvodine, a zatim se integrisao sa nekadašnjim Vojvođanskim muzejom u Muzej Vojvodine
    2. Tvoj predlog je, dakle, da se nekad čitava dva muzeja smeste u jrdan objekat
    3. Sam Muzej Vojvodine nema NIJEDAN adekvatan izlagački prostor već samo jednu svečanu salu za te namene
    4. Zar zaista misliš da krcate depoe Muzeja Vojvodine treba isprazniti da bi MSUV taj prostor nastavio da izdaje internet provajderu i da tamo drži svoje muzealije koje nema jer je u suštini MSUV omanja galerija
  • Marko

    18.06.2014 11:11
    ...
    Muzej revolucije nije slučajno tako blizu keju.

    Sa druge strane, plan da se dole napravi kafić govori i o Vojvodini i o MSUV i o revoluciji.
  • Nenad

    18.06.2014 10:39
    Socijalistička revolucija
    To je nekad bio Muzej socijalističke revolucije, i ovu zgradu sada treba u potpunosti ustupiti Muzeju savremene umetnosti. Muzej Vojvodine već ima svoj objekat, a eksponate iz perioda socijalizma i NOB-a bi trebalo preseliti tamo, kao nešto što pripada istoriji ove regije.
    Smešno je ''prostor u Jevrejskoj'' uopšte spominjati, jer je isti služio samo kao depo, i to nefunkcionalan.
  • 18.06.2014 10:21
    Kako ce Jovandeka Babic sada da kenja iza tenka?
  • ja

    18.06.2014 10:09
    beskućnik
    beskućnik sa uknjiženim prostorom u Jevrejskoj, u Muzeju Vojvodine i izlagačkim prostorom u rektoratu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna