Novi Sad
04.07.2014.
06:28 > 07:07
Odlukom Uprave za saobraćaj skraćen je deo pešačke zone u Njegoševoj ulici i od pre nekoliko dana služi kao parking za goste obližnjeg kafića. Ova odluka je doneta tri decenije pošto je Novi Sad doneo odluku da se proteraju vozila iz centra
  • Komsija

    30.07.2014 19:45
    Sram vas bilo gospodo politicari
    Kao prvo, kolski prilaz na koji se oni pozivaju je u vlasnistvu stanara zgrade na adresi Njegoseva 14, koja je sagradjena davne '68, pre bilo kakvog letnjeg bioskopa. Cak mislim da je i deo koji oni pokusavaju da iskoriste kao izgovor - za parking mesta za osobe sa invaliditetom, takodje u vlasnistvu stanara ove zgrade.
    Kao drugo, da su hteli da stvarno pomognu osobama sa invaliditetom, zasto im nisu obezbedili lepo mesta u garazi posto je taj prostor nadkriven, ili da su stavili pokretni stubic poput onog na ulazu u pesacku zonu u ulici Modene, kako se ne bi bahati vozaci parkirali na njihova mesta.
    Mogli su, ali nisu, razlog je vise nego ocigledan - gospoda iz pomenutih zavoda/uprava su dobili debele koverte od vlasnika lokala Barique, Panceta i Fado, kako bi imali parking mesta za njihove "specijalne" goste koji ne haje puno da li je mesto za osobe sa invaliditetom ili nije.

    Pesacka zona nije menjana 30 godina, ali sad je doslo vreme kad je sve moguce kupiti, ne bi me cudilo da se i potpuno ukine pesacka zona kako bi neko mogao da pije kafu u Trciki iz kola.
  • 08.07.2014 05:47
    Pozdrav za nacelnicu uprave za saobracaj od drugara sa tendera.
    30% dodjes mi za nokte i frizuru
  • S.T.

    04.07.2014 18:49
    Za barabe...
    ...sve je dzabe...
  • 04.07.2014 17:24
    Ovako se ponašaju
    samo bhati tajkuni i bivši drmatori.Primer: Na Novom Naselju jedan bivši javni tužilac parkira svoja dva vozila uvek na trotoaru.Šta će čovek ,navikao na privilegije dok je bio OJT.Kad je morao dobrovoljno da da ostavku ostali mu stari maniri.Halo ,čoveče nisi više niko i ništa,probudi se ,sada si samo običan šef na SPENS-u.
  • OO

    04.07.2014 14:55
    Bravo za gradonacelnika.
    frustrirana nacelnica samo trlja ruke i broji procenat koji uzima
  • 04.07.2014 12:36
    druze ja imam postovanje prema ono sto si stvorio, ali bilo bi fer da ima malo vise mesta za pesake jer stvarno je nekulturno parkirati automobile ispred zgrade u pesackoj zoni, imas tamo parking u blizini
  • Narod

    04.07.2014 12:27
    Viva la revolución
    " Narod ne treba da se boji vlasti, vlast treba da se boji naroda. " Nazalost vecini stanovnika ove farse od drzave su vec isprani mozgovi, nema ko da se pobuni protiv korupcije i kriminala!
  • Mastodont

    04.07.2014 12:14
    @Aca
    '...a i moja zena i deca cemo dalje parkirati nasa kola ispred nase vlasnistvo...'

    Nikog srećnijeg od tvog limara.
  • Toma

    04.07.2014 11:46
    kriminalci vode
    grad i državu
  • kena

    04.07.2014 11:19
    kum nije dugme
    Nije to zbog kafica u Njegosevoj, vec zbog novoizgradjene zgrade koja ima garaze kod kolskog ulaza u bioskop ,koji ne radi godinama, i nece sigurno ni raditi. Prica se, a vi proverite, da je projektant zgrade,upravo u toj komisiji koja je dozvolila to. Inace dobro bi bilo da se nikada ne dogodi provera efikasnosti pristupa vatrogasnih vozila ni tu,ni u Laze Teleckog ,ni u ulicama u centru gde se okupljaju mladi. MNOGI BI PALI NA TOM ISPITU1
    Svasta se dogadja bez logike,ali uz podrsku burazera ili kuma iz stranke, menja se izgled grada, zakoni ,odluke...kome to jos treba kada se sve radi i prekraja u Gondoli i sl
    Evo za kraj,proverite kako ,kome i na osnovu čega je zgrada iz doba secesije, pored samog vrica u ulici Pavla Papa pratvorene u najordinarniju kafancinu iz koje dopire narodnjaci,a u dvoristu vrtica smrdi kuhinja i dim iz rostilja. Verovatno je to dokaz i da :"KUM NIJE DUGME"! Nije na odmet, ako smete ,proverite koje KUM!
  • 04.07.2014 11:17
    Aca
    ja i moja zena i deca cemo dalje parkirati nasa kola ispred nase vlasnistvo, a vi ljubomorni mozete samo da mi pljujete ipod prozora..
    nemate postovanje, Sramota!
  • učesnik u saopbraćaju, nekad p

    04.07.2014 11:01
    jao jao
    I meni smetaju pešaci koje pretrčavaju na crveno, pa kome da se žalim, naročito mi smetaju oni što na zelenim površinama ne pokupe iza svojih ljubimaca ono što su ostavili, hoćete dalje? Ako je parking neka se ljudi parkiraju, a tek što mi smeta smrad u zgradama, al ni to baš nikog nije briga...kao, svi smo zabrinuti, bolje je mnogo da se bavimo sobom nego drugima...pa vlasnici tih kuća su "stari Novosadjani", nisam ih ja prodala, sigurno...baš mi je muka...od primitivaca
  • 100%Taksista

    04.07.2014 10:57
    Još
    Evo dokaza da nemamo državu. Zakone kroji ko kako hoće, a ovisno je kome treba. U stopu ih prate državni službenici koji brišu zakone i take Države kaku imamo i koriste odluke Gradskih vlasti kao zakone.
  • KOmša

    04.07.2014 10:54
    Ništa se ne menja
    Sve partije i njihovi sledbenici su obećavale berićetnu budućnost... uvek su krivi "oni drugi"... Sada su "oni drugi" iz prošlih vremena postali vlastodršci i sada oni mogu da pogaze sve što do sada nije urađeno...
    Red je da se dunavski park zalije betonom i da se poploča behatonom, da se niko ne prlja na travu... a može još neki Holidej In hotel? Još jedan Lupus? ... naravno da može. Biće.
    Partijski i super stručni mozgovi sve će da proglase ispravnim za sebe.
  • Daja

    04.07.2014 10:44
    Glas naroda daleko se čuje!!Kako reče jedan bivši: malo morgen. Uzalud pišemo,kudimo,pozdravljamo neke dobre poteziće,jer ništa veliko nisu napravili. Kako smo mali i jadni...a gde je tu sa početka teksta GLAS NARODA? Svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje zar ne?
  • dejan

    04.07.2014 10:16
    Lazare, Bec je nedavno Maria Hilfer Strasse pretvorio u pesacku zonu. A dovoljno je pomenuti primer Kopenhagena koji je od 60tih god 20 veka do danas veliki deo centralne zone pretvorio u pesacku zonu.
  • Bombon

    04.07.2014 09:57
    Para vrti gde zakon ne može. A ovde ne treba ni puno para jer se prodajemo za tepsiju ribe.
  • nemanja s

    04.07.2014 09:55
    na vlast su došli bahati seljaci i kabadahije, ovo je tek početak, spremite se.
  • Lokal patriota

    04.07.2014 09:54
    Bravo STANAR! Ali nicija nije do sijala do zore!
    Cekam samo u rubrici "hronika" da se pojavi to ime i ....
  • Bojan

    04.07.2014 09:46
    Fuj

    moram blizu kafića da se parkiram da vide čime sam došao
  • Djole

    04.07.2014 09:27
    Kultura
    Slazem se covekom koji je napisao da nam ne nedostaje pesackih zona nego saobracajne kulture ! Pa ako smetaju automobili sta je sa gomilom nocnih klubova u Laze Teleckog koji gruvaju do jutra. A pritom fiskalnih nigde ?!
    Zivimo u gradu a ne na planini i automobili i buka su nazalost nesto sto ide sa tim.
    A ne vidim kakve veze imaju "dodjosi" i auta ?! I ko su "dodjosi" ? Stvarno kulturno.
    Sta se svi "domaci" voze fijakerom ?!
  • Tja

    04.07.2014 09:23
    @Anonimus - Aca: Meni smetaju cobani, to je tacno, ali to nema veze sa automobilima. Skupi automobili su samo kolateralna steta njihovog visocobanstva. Oni sami sebe obeleze ponasanjem i 'statusnim simbolima'. I kako ja onda posle da ne kazem da je cobancina, kada se toliko trudi, kako da mu oduzmem to zalaganje? Ne bi bilo fer da ih nazivam obicnim ljudima, rajom, kada su iste i gazili samo da se izdignu od njih? Da ih zovem kriminalcima? ne. Mufljuzima, djilkosima? Ne, oni su cobancine i zasluzili su to.
  • 04.07.2014 09:13
    Ako je ovo uradjeno zbog pristupa garazi onda su mogli da od Trifkovicevog trga pa sve do ulaza u tu garazu postave stubice i na taj nacin naprave prolaz za automobile koji idu u garazu i iz nje. Nesto kao koridor kroz to parce pesacke zone. Inace, kako su do sada prilazili toj garazi a sada kao vise ne mogu. Svako ko stanuje u pesackoj zoni ima pravo da za odredjenu svotu novaca od Parking servisa izvadi karticu za ulazak u zonu. Pomocu te kartice aktivira se spustanje onih stubica u ulici Modene, prodju se stubici i pravo ulicom Modene se udje u Njegosevu i pridje garazi. Medjutim, kafedzije su postale toliko alave da u Njegosevoj ulici sada imaju baste sirinom cele ulice, ostavljen je samo uzani koridor za pesake a tuda ne mogu da se provuku vozilima pa su smislili da iskukaju da se pesacka zona u delu Njegoseve ukine. Sta je sledece, hoce li tako ukinuti pesacku zonu u delu Mileteceve kako bi kafedzije svojim kombi vozilima mogli da pridju svojim kafanama kada dovlace robu. Ionako su na pocetku pesacke zone u Mileticevoj izvalili one stubice pa sada nesmetano tuda ulaze kumbijima i krstare Zmaj Jovinom. Tuda koliko videh sada non-stop ulazi i izlazi kombi Tehnomanije, provlaci se izmedju basta kafica i pesaka. Mrzi ga da ide do Riblje pijace i pomocu kartice udje u zonu. Kazu da tako moraju da idu okolo a ovako im je kao lakse. Drga stvar su parkirana kombi vozala na uglu Mileticeve i Grckoskolske. Tu na tom uglu stalno kampuju i isporucuju robu za klubove u Laze Teleckog. Ovaj grad je postao skrnav do bola. Nigde na jednom mestu nisam video toliku gomilu odvratnih novogradnji sa skrnavim fasadama, nigde ne videh toliku gomilu primitivizma i bahatosti.
  • Tja

    04.07.2014 08:41
    @Lazar - Realnost: Realnost je da mi nismo nijedan od navedenih gradova i ovde ne zelimo to. Iako sam siguran da si sve pomalo iskarikirao, ne mozes da uporedjujes gradove sa ovom nasom palankom. A ovi izgleda bas moraju da se parkiraju tu, vala bi trebalo da im napravite da ne izlaze iz kola uopste, nego drive in, presele vam plasticne kasikice. Ned'o bog da bi neko od krkana prosetao. Ako vam se toliko zuri, onda ni nemate vremena za kafu, toliko je prosto.
  • STANAR

    04.07.2014 08:35
    Ko?
    Ko je po nalogu G-dina Radomana parkinng u prolazu izmwdju Radnicke 45 i 41 zabranio?
    Bay the way ne moze covek sa svojim Landroverom da udje u tudje dvoriste!!
    Veza i vezica!!
  • budi-Bog-snama

    04.07.2014 08:29
    @Budista
    Zasto bi ti razmisljao o "postavljanju eksera i drugih predmeta za busnje guma"? Po tebi su krivi vlasnici automobila sto se parkiraju tamo gde je dozvoljeno?
    Tvoje razmisljanje vodi u kriminalni pravac. Razmisli jos malo, ali bolje.
  • Novosadjanka

    04.07.2014 08:27
    @ Lazar
    Lazare, sve ste u pravu, ALI raspitajte se malo koliko se naplaćuje ulazak u CENTAR svetskih metropola kolima....e, udarite po džepu pa da vidmo ko će u centar kolima. ne, nego vole momci da gledaju svoje četvorotočkaše iz kafića, još ako bi mogli da im serviraju kola na haubi da ne izlaze upošte iz njih to bi im bilo idealno, al sramota ih da traže, smejaće im se ostali primitivci...uživaj novi sade do sledećih izbora, a onda DOBRO razmislite i SETITE se SVEGA.
  • Lazar

    04.07.2014 08:24
    Realnost
    Citam komentare i pitam se gde su ti "svetski putnici" videli gradove sa
    Pogledajmo Njujork, London, Rim, Pariz ... Pesacke zone su parkovi, trgovi i maksimalno jedna ulica !
    Oko Koloseuma i po centru Rima ide saobracaj, o Njujorku da ne govorimo, po Pikadiliju i Oksford ulici spartaju kola, Jelisejska polja su puna auta ... Uzmite i Bec uz parkove i poneki trg pesacka zona je samo jedna ulica a pritom su sve bocne ulice koje vode do nje slobodne za automobile i prepune velikih garaza !
    Lepo bi bilo da je sve pesacka zona ali moramo biti realni da zivimo u gradu a ne na selu. Svi se licemerno ponasamo, malo ko od nas bi bio spreman da se odrekne svog auta. Sto zbog potrebe, sto zbog komfora. A pre nego sto se pozovemo na taj "svet" moramo videti kako je to zaista tamo. Sem parkova i ponekog trga pesacke zone su vrlo retke. Ono sto kod nas ne valja i gde smo zapravo "zaostali" jeste saobracajna kultura. Kako se vozi, kako se parkira, gde pesaci prelaze ulicu i slicno. A to smo sami krivi.
    Tako da ne nedostaje nama zatvorenih ulica za zaobracaj nego "pauka", saobracajaca i ... opste kulture.
  • Radovan III

    04.07.2014 07:58
    Informacija
    Za one koji kometarisu u stilu "mogu da parkiram ispred svoje kuce" da bas to mesto NIJE njihova imovina i da je javna povrsina. "Ispred svoje kuce" ne postoji ni u Ustavu, a ne u zakonima, a ako se to nekom i ne svidja, neka KUPI tu povrsinu od drzave ako je ona uopste na prodaju, recimo kao gradjevinsko zemljiste npr.

    Bahato je to i primitivno, a i ima ih mnogo. Stoka.
  • aristotel

    04.07.2014 07:53
    Neki ostavljaju nešto iza sebe samo kad čučnu.
  • 04.07.2014 07:51
    Kosovska
    Slična situacija je i u Kosovskoj ulici, gde gosti kafica i jednog vrlo poularnog restorana svakodnevno parkiraju svoja vozila na metar od raskrsnice. I tako naprave kolonu parkiranih vozila i direktno ugrožavaju bezbednost ucesnika u saobracaju. Pauk prolazi svaki dan i kao da nista ne vidi. Zvala sam i policiju, oni ih kao upozoril... i za pola sata sve isto. SRAMOTA!!
  • Coja

    04.07.2014 07:31
    $$$
    vrti lova.Binzismen je dobro podmazao.Kradikali se lako primaju na zelenu i lila boju.Kao i goveda pre njih. Ipak Rodney je bio mala maca za Her Flika.A mozda je i behaton govedja glava umesao svoje prste?Sve u semu da im j...m ...
  • Zgrada

    04.07.2014 07:26
    investitor
    Samo proverite ko je pravio zgradu i čiji je prostor, sve će vam biti jasno sa kim ova vlast šuruje.

    E moj Vučeviću, ubedljivo najgori gradonačelnik u istoriji Novog Sada.
  • Scotch Bonnet

    04.07.2014 07:04
    Beton ba,
    Hahahaha .... Pravo radikalski!

    90-ih kada su masovno Radikali dolazili na vlast sve su unistavali tako sto su behatonirali sve zelene povrsine, vadili i sekli drvece, postavljali parkinge za harac i unistavali kulturnu bastinu bez milosti.

    Sada koliko vidim prica se ponavlja.

    Jednom radikal, uvek radikal.
  • lazar

    04.07.2014 07:00
    ko je dobio pare!!!
    Samo treba videti, ko je dobio pare da sve to pdobri?
  • budista

    04.07.2014 06:55
    Ljudi ja se ozbiljno razmisljam da krenem u neko postavljanje eksera i ostalih predmeta za busenje guma.... ako se ovako ponasaju prema gradu, onda mozemo i mi tako da se ponasamo!!!!
    Svi vidite da je ovo pocetak anarhije.
  • Nemanja

    04.07.2014 06:54
    Za ove što pričaju o parkiranju pred kućom i prilazu za vatrogasce: 70% stanovnika centra NEMA parking pred kućom, to ti je jbg cena života u centru, idi pa živi negde drugde ako ti smeta! Takođe, većini lokala u istom tom centru vatrogasci ne mogu da priđu, sigurno nije prioritet da se ukida pešačka zona da bi se prišlo letnjem bioskopu, prostoru koji radi mesec dana godišnje. A to što se spominju poršei i audiji, to su vaši kompleksi zbog malih piša, ne naši.
  • Rasa sa salasa

    04.07.2014 06:48
    Tako to radi SNS!
    Bahato i stihijski.

    Bojim se samo da nece proci mnogo vremena dok neki korisnik kafickih usluga ne pregazi pesaka u rikverc.
  • 04.07.2014 06:34
    @anonimus junior - Žarko , promašio si poentu.
    Nije Žarko promašio poentu, nego oni bahati i "svemogući" investitori(verovatno i ti spadaš u njih), koji su projektovali garažu u pešačkom delu??? dakle, ovim pozivam sve stanare ulice Zmaj Jovine da sa njima investiram u garaže ispod njihovih stanova, te da onda tražim da dodjem "do svoje garaže"! Naravno vlast nije gadljiva na moj "$-uticaj"!!!
  • 04.07.2014 06:33
    Perica misli
    Glasali ste - evo vam ih.
  • Ja

    04.07.2014 06:29
    Starosađanka
    Nekako me je sramota u šta se ovaj grad pretvorio.Hajde da oformimo grupu građana ili neko udruženje, i malo nerviramo ove dođoše, ne znam da li ćemo uspeti nešto da promenimo ali i to je dobar početak.Dokle god komentarišemo iz fotelje NIŠTA SE PROMENITI NEĆE.
  • Lesta

    04.07.2014 06:28
    Koliko ja vidim nema znaka za plaćanje parkinga. Znači slobodno parkiranje besplatno po celi dan uraaaaaa.
  • Ns

    04.07.2014 06:27
    Obrati pažnju
    Ovo sa pomeranjem-samanjenjem pešačke zone je zacrtano kada je za zgradu u kojoj se nalaze lokali čijim gostima sa luksuznim automobilima je napravljen parking, dozvoljeno pristupanje u garažu koja je ispod objekta.
    Znači: prvo urbanisti su to osmislili, pa su u upravi za saobrasćaj to sa zadovoljstvom sproveli.
  • 04.07.2014 06:19
    Dada
    To samo kod nas može .Na Bulevaru ispred AMS-a a preko puta Merkatora redovno se parkiraju na stazi još oni nama sviraju da se sklonimo pa gde to ima strašno.
  • 04.07.2014 06:12
    Komentatori
    Lajte kere....
  • Robi

    04.07.2014 05:57
    @Aca
    Pajseru nijedan primitivni. Jel ti stvarno misliš da to što neko vozi Audi A8 ili Porsche znači da taj neko može da radi šta hoće? Kada neko kupuje stan, logično je da gleda gde ga kupuje i sitnice vezane za tu lokaciju: gledaš gde su najbliže radnje, škole, vrtići i, naravno, gde ćeš parkirati kola. Ako si kupio stan u pešačkoj zoni, a pri tome platio stan po 2000 - 2500 € po kvadratu (ako ne i više), znači da nisi golja i da si mogao da biraš gde ćeš da kupiš stan. Ako ti ne odgovara to što ne možeš da se parkiraš na brzinu, onda ne kupuješ stan u pešačkoj zoni. Ali ne, ti i tvoji istomišljenici se vodite drugom logikom koja je otprilike ovakva: šta bre ovde radi tamo neka pešačka zona, ajde da vidimo koga da iscimamo da se ta tabla malo pomeri ne bi li ja mogao da se vozikam kolima tamo gde meni odgovara. Pa u kom delu sveta je to moguće?!? Gde si ti još video da se pešačka zona ukida?!? To što ti, i pored sredstava koje imaš (ne ulazim odakle ti - poznajem dosta ljudi koji drže firme i sa 40-ak zaposlenih, pa ne voze kola od 100k €), ako ih uopšte imaš, voliš da živiš u brlogu, ne mora da znači da 400.000 drugih moraju isto tako da žive. Šta je sledeće? Hoćeš da držiš i prasiće u stanu?
  • Slavljenik

    04.07.2014 05:26
    Proslava ludosti
    Slavimo "Novi Sad" njegove napredne "ljepote" i most za XXII vek!
  • resenje

    04.07.2014 01:41
    Bojkot ovog kafica!
  • tamnica naroda

    04.07.2014 00:36
    Preporuka : nemojte ici u inostranstvo ako cete se vracati u ovu kanalizaciju , pogubno je vratiti se .
  • Lio

    03.07.2014 23:32
    Kolko se utalila nacelnica uprave za saobracaj za procenat da odobri ovaj parking? ajmo sps odmah da nam kazete
  • 03.07.2014 23:10
    Svakim danom sve više i više nam se pokazuje i dokazuje da živimo u govnariji od države. Pre par dana sam bio nešto poslovno u Nemačkoj. Kada smo završili sa poslom kolega i ja uveče izašli u neki lokal na pivce. Sve uređeno i sređeno, trava pokošena kao na golf terenu, automobili uredno parkirani, ljudi prijatni i veseli, sve pod konac, red i disciplina, niko se ne dere, svi kulturno i uljudno komuniciraju. Sedimo nas dvojica sa kriglama piva pred nama i komentarišemo da sutra treba da se vratimo u Srbiju. Samo što nismo proliv dobili od te pomisli. Vratimo se u Novi Sad a ono sve prljavo, zapušteno, oronulo, trava izgažena, glavati ćelavi i bez vrata likovi kolima jure pešake po trotoarima, fasade išarane, saobraćajni znakovi izlomljeni, anarhija, asfalt skrnav. Tog dana baš prođem kroz Njegoševu i vidim ovaj novi parking u pešačkoj zoni. Skrnavluk. Verovatno neko mnogo važno mudo drži kafić pa su izašli u susret i pred lokalom napravili parking za goste. Mislite da će običnim smrtnicima tu biti dozvoljen parking. Ima odmah da ga oteraju pod izgovorom da je parking rezervisan za goste lokala. Gadi mi se više ovaj grad, ova država. Gade mi se svi koji su na vlasti i oni koji su u opoziciji. Kada ih vidim na TV-u odmah pljujem šlajmare po ekranu. Zato pored TV-a držim neku staru krpu da obrišen ekran.
  • mali privatnik

    03.07.2014 22:31
    A kome smetaju suveniri u centru grada...
    Oni dobili dozvolu za parkiranje svojih ljubimaca,a suveniri ne mogu više da se prodaju u centru grada.KOME SMETAJU tezge sa suvenirima???Tu ne mislim na nelegalne trgovce već na 5 legalnih tezgica u Zmaj Jovinoj ulici.Pitam se samo gde će vam turisti koji dolaze u Novi Sad moći da kupe neki suvenir iz Novog Sada.
  • Vlada

    03.07.2014 22:28
    Ja i dalje tuda vozim bajk k'o da nema bašti, pa ako nekom preskoči srčka jer sam mu prošao na 15 cm nek se obrati vlasnicima kafića što su suzili ulicu na 2 metra.
  • bla bla

    03.07.2014 21:57
    zasto gazda kafane ne sredi lenguzama da u kafanu udju autom pa kad crknu od srcke u 50 znace zasto je vazno prosetati.2 parkinga u okruzenju ,znamo da je po zakon a etika i estetika taj segment ne poznajete.Cak vam je i wording u obrazlozenju los toliko ste polupismeni.
  • ns

    03.07.2014 21:17
    Samo kod nas imate bulevare gde na pesackom mora da se ide u koloni po jedan jer je 90% prostora zauzeto bastom pekare, kafica ili kladionice. Uskoro ce morati da se levitira jer prostora za setanje nece biti.
  • 03.07.2014 21:15
    Aca @Kimi
    jeste ja sam budala jer parkiram svoj auto ispred svoje kuce, ocigledno smeta jer je skupa kola, ljubomora je cudo!
  • 21114

    03.07.2014 20:54
    Bhate svinje. Sve sama kopilad.
  • kimi

    03.07.2014 20:40
    @Anonimus - Aca

    Smetaju nam budale poput tebe ,i takvih koji nam na ovaj nacin unistavaju grad!!
  • anonimus junior

    03.07.2014 20:29
    Žarko , promašio si poentu...
    A evo i zašto. Nije problem vlasnik kafića.Taj lokal je "dobijen" u zamenu za lokaciju na kojoj je izgrađena zgrada u Njegoševoj 12. Vlasnik lokala nije bogat čovek pa je podelio vlasništvo sa još ljudi koji su suvlasnici postali investirajući u opremanje lokala. A poenta priče je u stvari sledeća : Na lokaciji Njegoševe 12 je u suterenu napravljena garaža sa dva nivoa do koje vlasnici stanova nisu mogli da dođu na jednostavan način (mora se proći kroz rampu na ulazu u Modeninu ulicu) a ujedno se moraju pribaviti i dozvole koje mogu imati samo fizička lica koja imaju prijavljeno prebivalište u pešačkoj zoni. Dalje razmišljajte sami... Činjenica je i da postoji zakonski osnov da protivpožarni izlaz iz letnjeg bioskopa bude prohodan pa je proneđeno solomosko objašnjenje da se na taj način izađe u susret stanarima njegoševe 12 (i ostalih zainteresovanih). U svakom slučaju svaka čast onima koji su smislili mačin kako da reše problem dolaska do svoje garaže!
  • Zare

    03.07.2014 20:16
    SRAMOTA
    Bez obzira na političku obojenost ovo je ljudi sramota i potpuno nedostojno Novog Sada. Umesto da se iz celog staog grada protera saobaraćaj i da se cela Njegoševa, ceo Trifkovićev trg ulice Miletićeva, Grčko-školska, deo Pašićeve, Zlatne grede i još koja manja na tom potezu potpuno zatvore za saobraćaj i ceo taj deo sačuva za pokolenja i koristi isključivo za trgovinu i turizam. Da sve bude jedna velika pešačka zona neko bahat i nepromišljen a ko sigurno nije iz Novog Sada pravi neoprostive gluposti i od našeg grada pravi bednu palanku.
  • Ivana

    03.07.2014 20:15
    zabrinjavajuce
    Svako zlo ima svoj početak i kraj. Predlažem okupljanje građana sve dok se ova sramna odluka ne povuče. Moraćemo opet na trg zbog istih ljudi koje smo oterali 2000.-te. History repeating...
  • Pa

    03.07.2014 19:53
    dokle vise
    stoko ona jedna nepismena sumsko - planinska, mamicu vam lopovsku, kako vas nije sramota sta ste napravili od ovog nekada divnog i mirnog gradica.......upropastili sta ga totalno.
  • Mile

    03.07.2014 19:37
    Biciklograd
    Moj prijatelj je na tom mestu platio kaznu 5000 din jer je vozio bicikl.
  • cure

    03.07.2014 19:31
    ehhh
    srbska posla.....
  • 03.07.2014 19:26
    A UniveExport kod Spensa?
    Pusteni su automobili i nema vise staze za pesake!!!!
  • 03.07.2014 19:08
    Aca
    jbg pitanje za vas koji kritikujete..
    da li vi parkirate vase vozilo ipred svoje kuce ili dvoriste..?

    pre bih rekao da vama kola ne smetaju, smeta sto je Audi S6 ili Porsche, jel tako?
  • ZoranNS

    03.07.2014 19:05
    Novi Sad je svakim danom
    Novi Sad je svakim danom ružniji, neuredniji, poklonjem "biznismenima" vladajućih, dobro bi bilo znati čiji je lokal u pitanju. Cveće je već davno nestalo sa ulica grada, korov pred mesnim zajednicana, nekada su bile cvetne oaze, Pavličič je bio sto puta veći domaćin nego Vučević, grda sve više liči na one koji ga vode, nikakav.
  • 03.07.2014 18:58
    Primitivci!
    Umesto da uvedu pesacku zonu u celo staro jezgro grada (sem za vozila JP i stanara), skroz od raskrsnice beogradskog keja i Bulevara Mihajla Pupina do raskrsnice Kisacke i Temerinske, oni ce jos malo da isparcelisu i Trg Slobode za parking.
    To idite u vase Donje Mudince pa radite, bagro neopevana!
  • Pešak

    03.07.2014 18:51
    Danas Njegoševa, sutra Zmaj Jovina i Trg slobode.
  • Žare

    03.07.2014 18:51
    Sedma sila?
    Treba ukazivati na ovakve stvari,ali i podsećati građane o tim događajima pred buduće izbore. No mediji se obično u to vreme zavuku u du*e strankama i "ne junače se" razboritim tekstovima. Najnoviji primer je i objava izbora u Rumenci i Kaću. Sada se piše o tome, kad su liste zatvorene, a nisu se oglasili kad su i vanstranački građani sa "pedigreom poštenja" mogli nešto učiniti. Zato imenjače ne kur*i se previše, nego budi dosledan.
  • Gradjanka L

    03.07.2014 18:38
    021 ce da objavi, mi cemo malo da komentarisemo, pljujemo, dan-dva da pricamo o ovome i posle kao da nista nije bilo. Oni to znaju i zato se tako i ponasaju, sto bi rekli - moze im se. Nego, valjalo bi da nas neko pametan i hrabar povede da se pobunimo protiv ovakvog i drugih skrnavljenja vodjenih iskljucivo licnim interesima. Zanima me da li postoji neki nacin da se pobunimo, a da to stvarno ima efekta? Nije to samo ukidanje pesacke zone, ima tu jos nekih stvari koje gradjani vide i nije im pravo, ali ne znamo kako se boriti protiv samovoljnih, licno interesnih odluka vlasti, protivnih zdravom razumu? Daleko su novi izbori, kako menjati stvari dok je tu taj koji je tu? Sutra ce opet biti neciji kum, rodjak direktor ZIGa, gradonacelnik, pa ce on opet nesto nekom namestati, kako to spreciti, ali stvarno i zauvek, mene zanima?
  • 03.07.2014 18:22
    gospoda
    tamo stoje onaj beli Cayenne i beli Hummer H2
  • Mr. Miyagi

    03.07.2014 18:02
    Srbija medju dudovima
    Imali smo nekad i drvorede pored puteva, pa su poseceni...
    Sustina je da vracamo moderne tekovine civilizacije
    na staro, pa ih onda ponovo otkrivamo.
    Dva koraka nazad, jedan napred, ali nije ni cudo s'obzirom
    na ljude na rukovodecim mestima.
    Da li je njihov javasluk i njihovo bogacenje vredno razvoja
    ovog grada i drzave?? (pitanje za njih)
    Nikada Srbija nece biti razvijena zemlja, a ja se plasim da
    ce me starost pitati sto nisi otisao kad si mogao..
  • tri decenije?

    03.07.2014 17:59
    Tri decenije? Pa Novim Sadom vladaju oni koji zajedno ovde ne zive tri decenije! Sta ste ocekivali, pa tako ste glasali!
  • Anonima

    03.07.2014 17:59
    Poruka za gradsku vlast
    Odvratni ste i gadite mi se!!!
  • darius

    03.07.2014 17:38
    uvek je bilo,,,
    ... jači ker J...
  • comi

    03.07.2014 17:37
    vlast
    najobičniji SMRADOVI
  • -

    03.07.2014 17:34
    -
    ovo je uradjeno i u bolnici
  • Zkj.....

    03.07.2014 17:31
    Da li se neko seca Trga Slobode devedesetih? Ista bagra....
  • 03.07.2014 17:25
    ovo je dno ove bahate vlasti. Ustvari MI smo baceni na dno od stranje NJIH. Bezite deco iz ove proklete zemlje gde god mozete
  • Tata

    03.07.2014 17:22
    Bahato, samo bahato
    Nije glasanje samo inat, glasanje je ozbiljna stvar. Glasajuci ovako kako smo glsali, dali smo apsolutnu slobodu ovakvim vlastodrscima da prepravljaju i pisu zakone koje hoce, i kako hoce. Pa sledeci put, dame i gospodo pred izbore, prst na celo i dobro razlimisli!
  • goran NS

    03.07.2014 17:15
    SVUGDE u gradu se tim KAFEDŽIJAMA izlazi u susret. Njihoce musterije parkiraju, na pesacki, na raskrsnicu pauk prodje .... i nista, a nedaj boze da imas strane tablice (mislim da NISU NS)
    SVE CES DA PLATIS
  • MC

    03.07.2014 16:58
    Burazerski urbanizam
    Nedavno je deo pešačke zone kod Spensa pretvoren u parkiralište zbog novog Univera. Sada vozači trube na pešake i bicikliste koji i dalje prolaze tuda da ne bi morali da zaobilaze Spens.
    Danas ovo.

    Novi Sad, kandidat za prestonicu kulture 2020. godine. Kulture vožnje po trotoaru, izgleda.
  • 03.07.2014 16:47
    Odgovor
    zašto postoji ovo bahato ponašanje gradske administracije ćete dobiti kad proverite čiji poslovno -ugostiteljski objekti se nalaze u neposrednoj blizini ove lokacije.Kao i obično priča je ista.Interesi lokalnih bizmismena su jači od države i interesa građana.Dokle?Ko ih štiti? Isti oni koji su sprečili zakonito rušenje nezakonito izgrađenog hotela Meridijana na Novom Naselju i sve odugovlačili da bi isti bahati graditelj legalizovao svoju rugobu od objekta i sada nastavio da ga uređuje.Sramno za ovu vlast koja se zaklinje u pravo i borbu protiv korupcije.
    Mislite o tome kad budu sledeći izbori a biće vrlo brzo..
  • pawlle

    03.07.2014 16:46
    ma, kradikali bi i dupe dali samo da navuku sebi plate
  • boco

    03.07.2014 16:43
    a jel se zna ciji je kafic
  • tibor

    03.07.2014 16:41
    olos
    svaka nova kvazi-vlast koja dodje uskrnavi jedan procenat ovog nekada lepog grada...
  • MB 57

    03.07.2014 16:40
    *
    Dragi sugradjani!Hajde da se dignemo protiv g . . . na koja ruze NAS lepi grad na svkom koraku kao i prottiv gradskih kabadahija koji im sve ovo dozvoljavaju!
  • Gordi

    03.07.2014 16:38
    Lova samo lova,Lova samo lova,Lova samo lova.......
  • 03.07.2014 16:32
    Pera
    Stoka!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna