Novi Sad
19.07.2014.
16:52 > 21:51
Oronulih objekata ima u Dunavskoj ulici, na Trgu Republike, u ulici Žarka Vasiljevića, Daničićevoj i drugim, a većina ih nije zaštićena i obeležena na adekvatan način.
  • Brus Vilis

    20.07.2014 17:15
    Nijedan grad u Evropi nije u poslednjih 20 godina toliko urbanistički razoren kao što je Novi Sad. Ovaj naš grad je mogao da se širi kako je hteo, ali sve je otišlo u vis. Sve je skučeno, bez parkinga, neplanski, šareno i nekvalitetno. A na šta će sva ta novogradnja ličiti za 10 godina, kad se fasade ošvandraju i stanari ne uspeju medjusobno da se dogovore i sakupe novac za obnovu?

    Kako je lep bio Novi Sad 80-ih...
  • -

    20.07.2014 16:37
    -
    sada su tepsijasi...zahvatice i vas hioerinflacija s jeseni

    postoji oni koji nemaju rodbinu na poziciji, nisu clanovi stranaka niti su emigranti iz donje drzave.

    i ja sam slikao fasade po nsu-u.npr onu adaptaciju na trifkovicevom trgu ili kako su komunisti 'restaurali' fasade tako da se ukrasi samo naziru.

    preskocili ste tranziciju jedno jutro ste promenili uredjenje
  • berolina

    20.07.2014 15:18
    oteto - prokleto


    vlasnistvo obavezuje i TRAZI ODRZAVANJE

    tepsijasi su "kupili" i fasadu, i podrum, i krov, i stepenista...pa sad nek opravljaju


    wowi


  • 20.07.2014 13:01
    Kad neko nastrada biće kasno :(
  • 20.07.2014 12:13
    Sramota na šta liči Novi Sad od kako je vesela družina preuzela vlast, gradska preduzeća propala, grad nikad prljaviji i zapušteniji, fasade otpadaju, trotoari se raspadaju, parkovi puni smeća. Ako smo sami počeli da se navikavamo na ovu prljavštinu, trebalo bi makar da nas bude sramota od turista koji posećuju ovaj grad!
  • -

    20.07.2014 10:24
    -
    i jos nesto.
    i ostali delovi grada zasluzuju da ih cistoca
    obilazi

    navikli ste finci da na telepu ljudi moraju cistiti ispred svojih kuca
  • -

    20.07.2014 10:17
    -
    pocela kampanja onih nameta koje ds nije smeo uvesti i namestanje novih investicija po podbari.

    cekam da se pocnu urusavati ove zgrade u kojima zive ovi sto su ovo slikali.

    gadite mi se

  • 20.07.2014 06:45
    Podbara je najtuzniji deo grada, ulice su prestrasne, Episkopa Visariona, Zemljane cuprije, Sajkaska, nije bolji ni izlaz na kej u MArka MIljanova, sad je totalnis aobracajni haos ali trotoari su haoticni... A fasade, bile su takve i u vreme Lige. LEpo je sto su inicirali tu akciju ali mogli su da ih srede kad su bili na vlasti...Podbarcaka
  • 20.07.2014 06:11
    Ma da...
    Mora da gospojica Bijelic (kakvo divno vojvodjansko prezime) zivi u nekoj od tih zgrada ili neko od funkcionera LSV (mada sumnjam, na vreme su se obezbedili) pa su sada pokrenuli ovu akciju. I sto bi,molicu lepo, Grad ili neko drugi,odnosno mi gradjani preko budzeta,snosili troskove sanacija tih fasada, kada sve te zgrade imaju svoje vlasnike? Jedina duznost, zadatak gradskih sluzbi jest da nadlezne inspekcijske sluzbe cinjenicno utvrde stanje,gde ima uslova i potrebe izdaju vlasnicima naloge o zatvaranju objekta, odnosno o sanaciji istih a sve pod pretnjom novcanih sankcija.Tako to rade u normalnim i uredjenim zemljama...a ne kao kod nas svojevremeno kada je poznati nas "tajfun",inace Nesin kum, preko fantomske firme,dobijao milione evra iz gradskog budzeta za sanaciju fasada zgrada u Zmaj Jovinoj i Dunavskoj ulici a onda kao podizvodjace, za sitne novce,kao podizvodjace, angazovao po dvojicu Bosanaca sa mesalicom.I sve po zakonu...
  • Prćija

    20.07.2014 06:02
    A da im neko još i kafu donese
    Nemam komentar za ovu "brigu", osim da treba da izađe inspekcija i kazni sve te u čijem su vlasništvu takvi stanovi-objekti.To su sve,ili većinom privatni stanovi, pa bi gospoda da im neko drugi plaća održavanje.Dosta sa povlasticama, a ako grad treba da održava te objekte, jer su zaštićeni, to znači da ih estetski definiše u skladu sa ostalim objektima u ulici. Još uvek ne znači da ovi vlasnici mogu da dozvole da fasade otpadaju.Ti stanovi su otkupljivani za "tepsiju ribe", samo što stanari ne mogu da se dogovore.E,tu bi grad morao da donese akta da se kažnjava vlasnik koji dozvoli ovakvo stanje.
  • 19.07.2014 23:16
    Pajticu vidis li ti ovo?
  • seljak

    19.07.2014 22:26
    Neznam ove fasade su cista glupost pogotovu za siromasne zemlje , putujem Engleskom sve se gradi samo ciglom ili kamenom izgleda fantasticno i netreba nikakvo odrzavanje , zgrade stare po 500-6oo godina cak sada i lepse izgledaju nekako sa vremenom
  • stari

    19.07.2014 22:00
    vlasnici
    smilujte se dodjite jopet-okrecite makar to kada st5e vec ostavili na ovija
  • Jason Bourne

    19.07.2014 21:24
    Podbara Haos
    Većina navedenih objekata nalazi se na Podbari, što i oslikava stanje i odnos grada prema najstarijem delu grada! :-(
  • 19.07.2014 19:42
    Nekada su sve te zgrade bile privatne, zidali su ih dobrostojeci Novosadjani pre Drugog svetskog rata. Posto su sve te investicije bile jako skupe onda su ih vlasnici i odrzavali. A onda su dosli crveni i sve te zgrade nacionalizovali i u njih uselili raznorazne brdjane koji u odrzavanje nisu ulozili ni dinara jer ko je lud pa da ulaze u odrzavanje drustvene imovine. Devedesetih su svi ti stanovi prodavani za tepsiju ribe a ti koji su ih otkupili ne odrzavaju ih jer su tako naucili da se ponasaju. Sada su sve te zgrade toliko propale da predstavljaju opasnost po prolaznike i same stanare.
  • Лошми

    19.07.2014 19:12
    Полусвет...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna