Novi Sad
07.09.2014.
08:03 > 13:12
Projekat u okviru kojeg će školske sale biti vraćene deci uskoro bi trebalo da zaživi, a učenici osnovnih škola imaće priliku besplatno da treniraju neki od sportova, kaže član Gradskog veća za sport Predrag Svilar.
  • @difovac - ko nema para za sp

    08.09.2014 07:38
    Klubovi neće biti ugroženi ovim potezom. Ovde će trenirati deca koja hoće da se bave spotrom rekretivno, a ne takmičarski. U klubovima će ostati oni koji žele spprtsku karijeru ili oni čiji roditelji to žele za svoju decu. Moje dete voli da igra košarku, ali mu baš ne ide najbolje. U klubu se oseća inferiorno, pa ga zato tamo više ne šaljem i ne plaćam par hiljada mesečno da bi se tako osećao. Ovo treba upravo za rekreativno bavljenje sportom, bez nekih velikih očekivanja u postizanju sportskih rezultata. Samo, sumnjam da će i ovo valjati, naše vlasti su u stanju i nakovanj da pokvare, a kamoli dobre ideje. A i direktori škola neće lako odustati od novca koje im uplaćuju klubovi za izdavanje sala. Sa druge strane, u gradu postoji sportski objekat - SPENS, pa neka se klubovi izbore da ga dobiju nazad za te namene, a ne da bude šoping centar, a za uzvrat neka štancuju uspešne sportiste. Tako to u svetu funkcioniše.
  • difovac

    07.09.2014 19:57
    ko nema para za sport
    ko to nema para za sport? koliko je takve dece? 10% na citav grad. sada svi ostali treba da izgube sistem koji traje godinam i daje rezultate zbog politickih poena, a roditelji te dece koja nemaju para piju pivo po kvartu i ne vade cigare iz usta!!! sve je ovo popularizam. p.s. pored klubova i strucnjaka koji tamo rade na ulici ostaju i sve sudije koje sude te sportove, a to nisu male dnevnice!!!
  • Stanko

    07.09.2014 19:33
    Podržavam
    Ideja je ODLIČNA. deca treba da nađu sebe i rade korisno. Deca siromašnih radnika i nezaposlenih su diskriminisana.
  • 07.09.2014 17:20
    :) Predrag Svilar dSS
    Kada će dSS da izađe iz koalicije sa SnSom u Novom Sadu i tako pokaže svoju doslednost?
    sa druge strane SnSu ne trebaju kompromitujući kadrovi dSSa
    ne postoji razlika između dSSa i SnSa
  • urke

    07.09.2014 14:16
    22h-
    nisam znao da skolske sale koriste sportski klubovi, i to nije u redu treba sto vise BESPLATNOG sportskog sadrzaja za decu, ali posle deset uvece trebalo bi sale izdavati za rekreativne sportiste. Skola bi dobijala neka sredstva , a deca ionako u to vreme sigurno nece trenirati.
  • Pera

    07.09.2014 14:10
    Kada sam ja isao u skolu, za vreme skolskog raspusta bio je besplatan bazen. Besplatno trenirenje kosarke, dzudoa, plivanja... Ako ovo sto najavljuju urade to bi bilo vema lepo i korisno za decu.
  • 07.09.2014 14:03
    A zasto lepo ne naprave nesto poput " skolske sekcije" ,recimo da u svakoj osnovnoj skoli ima sekcija za sport.Pa da se odrzava svake nedelje po dva puta " trening" iz odbojke,kosarke,fudbala...Da se deca odluce koji bi sport trenirala.Pa takmicenje izmedju skola...Odabir talenata da bude,pa tek onda u neki klub.Ovako placati I terati decu da treniraju,a neki nisu za sportove.Isto tako I neke druge sekcije( koje mozda I negde postoje) matematika,fizika ,hemija...
  • Hahah

    07.09.2014 11:55
    Nije mala stvar.
    "Nije mala stvar" da jedno dete igra utakmicu na spensu....nego velika budalastina. Uzeces salu kosarkasima vojvodine, kosarkasicama ili odbojkasima da bi forsirao nesto sto nije realno i odrzivo....Mislim da je bolja stvar da to dete iz sedmog razreda odigra utakmicu u hali na klisi....Ups, ta hala je poklonjena rukometnom klubu na koriscenje....Hoce li i ona uci u ovaj projekat proterivanja ozbiljnog klupskog sporta iz sala? ili ipak ostaje neopravdano nedodirljiva za sve ostale sportove? Svaka cast rukometasima bez daljnjeg, ali ne secam se da je i jedan drugi klub u drugim sportovima dobijao halu kad je osvajao trofeje, a bilo ih je dosta.
  • ns

    07.09.2014 11:53
    hm,
    možda treba pojačati rad sa decom na redovnim časovima fizičkog vaspitanja po školama... većina direktora u školama su profesori fizičke kulture- mislite o tome...
  • Bili

    07.09.2014 11:50
    Dok je bilo ovako...
    ...znacili smo nesto u sportu. Moja deca, 2 i 3.razred jos nisu usli u salu za fizicko, a ima ih u skoli 3! Kako to? Pa iznajmljuju sale za klubove (ukljucujuci aerobik, mrsavljenje, ples itd.), koji deru roditelje za najmanje 2000 din mesecno. U sistemu u kojem su se same skole takmicile protiv skola, deca su bila motivisana, trenirala su u skolama razlicite sportove koje su vodili nastavnici fizickog. Iz ugla roditelja, potpuno podrzavam ovu inicijativu, ali se plasim da za to nema para, jer je privreda katastrofalna u gradu.
  • Pišta

    07.09.2014 11:47
    Za medalju...
    Zbog ove komunisticke ideje zavice u crno ogroman broj klubova u raznim sportovima. Klubovi jedva uspevaju da obezbede termine u kojima ce da treniraju, placaju sale basnoslovno, i bore se da svojim takmicarskim ekipama i mladjim kategorijama obezbede podnosljive uslove za rad. Sad se neko nasao pametan da izmisli rupu na saksiji. Umesto da su ta sredstva i termine dali klubovima, oni ce sad da podele termine-salu i novce nekim profesorima i stranackim rodjacima koji u datim sportovima nemaju nikakvog iskustva niti znanja ili ga imaju vrlo malo, i takvi ce da nam treniraju decu? od toga ce da profitiraju samo ti "strucnjaci" a deca nece da dobiju nikakvo znanje niti kvalitet. Klubovi mogu da se ugase komotno posto ostaju na ulici! Ozbiljan sport njih ne zanima, ali su uvek tu da tapsu i prave prijeme kad se napravi neki rezultat! Zato smo tako "dobri" u svim loptaskim sportovima u novom sadu koji se igraju u sali, izuzev rukometa koji ima stabilne finansije i politicku podrsku. Sto ne precesljaju malo sta ta deca rade na fizickom u skolama? Onda ce shvatiti da je zaludno to sto rade....i da treba da pomognu klubovima i kazu evo vam sale ali nema vise naplate clanarine! Sve nam je nakaradno u banana drzavi.....pa i ovakve odluke ne cude
  • ajde

    07.09.2014 11:17
    da vidimo
    I to cudo. Prosto ne mogu da verujem......
  • 07.09.2014 10:41
    rekreacija na račun firme
    učenici po školama nemogu da održavaju ni redovne časove fizičkog vaspitanja a kamoli dodatne besplatne sportove,u fiskulturnim salama zbog debelih administrativaca koji u toku radnog vremena igraju igrice po kancelarijama a poslepodne se rekreiraju na račun firme u školskim salama ,a deca rade fizičko po učionicama ili ih puste kući..........
    izdavanje sala direktor dobro napalati,
    gde odu pare niko nezna,
    roditelji plaćaju školski dinar za održavanje škole
    privatni klubovi dobro zarađuju za dodatne sportiće
    porez niko neplaća na sportske klubove......

    milina božija..
  • 07.09.2014 09:02
    Bolje naterjate nastavnike fizickog da drze treci cas fizickog koji je propisan zakonom, a retko se postuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna