"taj zavod" ne prodaje aditive. Sledeci put kad budes komentarisao, prvo se dobro informisi. Za razliku od tebe, Lazar Popovic je bio vise van granica nego u Srbiji, zato i ima pravo da komentarise. Rec je o neupakovanom hlebu koji se jede svez u prvih 24 sata, eventualno 48 stai. Rok upotrebe upakovanog hleba (koji se prodaje npr. u nemackoj) moze biti i do 10 dana, o kome konkretno u ovom textu nije bilo reci.
posto smo, jel, imali opciju zagarantovanog nacionalnog spasenja na izborima!? Ccc, kako ste vi pojedini ljudi naivni! Pametan covek magli iz ove vuko*ebine jer je svestan da i zivot ima rok trajanja bas kao i ovaj hleb a ne da se zaludjuje da u moru bagre ima moc da menja stvari pisljivim zaokruzivanjem jednom u 4 godine. zivot je suvise kratak da bi se tako skupo eksperimentisalo.
nastavi da zaokruzujes misleci da ce te neko ili nesto spasti mogucnosti da i sam dodjes u red za bajati hleb u zemlji debiliji
Sad bar znam kako da preživimo sa ovim što zaradim i ostane nam kada platimo kiriju i troškove. A, boga mi, i kada je vreme da kupimo bajat hleb i peciva bez gužve pošto je ostale sramota (još neko vreme). I ovo je bolje od kopanja po kontejnerima. Tek je to sramota te se svi vi, koje je sramota, uzmite u pamet.
Moj otac je 40 godina rimbao u novosadskom Hleb-u. Bio je državni prvak u belom pecivu /kifle, perece, zemičke, pletenice/ u staroj Jugi. Po njemu na 80% „pekara” u NS bi trebalo okačiti katanac, jer su bruka i sramota za pekarski zanat. Mi povremeno odemo do Mađarske i uvek donesemo domaći hleb od 1 kg kupljen u Tesku ili Metrou, i jedemo ga nekad i po 5 dana i do sada se nismo porazboljevali. A većina ovog što se prodaju u NS, ako ga ne pojedeš u narednih 3-4 sata možeš ukucavati eksere sa njim. A i čude se ljudi što mnogi imaju čir na želudcu, pa kako i ne bi kad u gradu jedva možeš naći reš pečen lebac.
Jeftino si se prodao. Treba da se napomene da je NAJVEĆI prodavac aditiva za hleb upravo ovaj zavod. Da im aditivi valjaju, hleb bi bio dobar i drugi dan! Hleb sa dobrim aditivima traje i više od 10-tak dana. Pogledajte malo van granica Srbije. Ovde muljatori i neuki samo LAŽU!
"jer ti proizvodi uglavnom nisu proizvedeni da prenoće." Naravno kada je kod nas hleb ispod svake kategorije napumpan raznim hemikalijama.Ko je bio u Mađarskoj mogao da vidi da je na hleb stavljena papirna etiketa sa datumom proizvodnje i rokom trajanja. Na istoj se vidi da svaki hleb traje bar 2-3 dana od datuma proizvodnje. Kod nas boje da ne znamo šta jedemo.
Pečem hleb kod kuće skoro deset godina. Više se ispati, duže traje i nema aditiva. Povrće kupujem od bakice sa Telepa a ne s pijace i od nakupaca - radije ću njoj da popravim budžet nego da pazarim ko zna čime prskano povrće iz ko zna odakle. Meso ne jedemo porodično. Na hlebu uštedimo 500 dinara - nije mnogo, ali znamo da se ne trujemo ispipanim hlebom iz pekare.
Što ih više bude jelo bajata hleba - pre će se osvestiti i rasterati bandu fekalno impregniranim motkama. Tužno je što čovek treba da izgubi dostojanstvo, pa da mu do mozga dođe da je krajnje vreme da podvuče crtu o golom hlebu i golom životu. Ali izgleda to tako mora. Samo, kad sirotinja bude gazila, tu trava neće nicati. Imaju moju podršku u tome i nadam se da će izliv pameti u mozak da se desi što pre.
Zar je moguce da neko kupuje bajat hleb i da mu je to normalna stvar?!
Pa kako tek onda stojite sa ostalim stvarima kad je svez hleb luksuz???
Razumem da se nema, ali se onda potrudis da nesto uradis i promenis zivot, ali da ti to postane normalno, i da se pomiris da zivis s tim, e to nije normalno.
To je nešto što sam naučila još od moje babe. Bogohulno je, govorila je. A hleb naročito.
Kakva je to izjava da se hleb i peciva mogu jesti samo taj dan kad se ispeku imače mogu biti škodljiva? Nakada se hleb mesio i za više dana, i nije se bacao. Nismo siromašni, stanujemo pored pekare i kupujemo hleb kad nam zatreba. Samo toliko. Zato nikada ne bacam hleb i nemam stari hleb. A kada mi zatreba za moče ili gibanicu od starog hleba, kupim tu jučerašnju veknu i nije me sramota niti mislim da je to odlika bede. Šta se foliramo?
Kako nam sve ide u ovoj tesko bolesnoj drzavi,jos malo cemo da pocrkamo,od gladi.Stari hleb dobro dodje sirotinji a sirotinje sve vise,jos malo necemo imati ni za stari hleb.Tako nasi drzavnici dobro rade,interesuje me jel i oni jedu hleb od juce.Sramota.
Skoro uvek kupujemo hleb i ostale proizvode u pekari Kao nekad na Detelinari , nikada nije bilo problema , konačno i takav hleb koristimo par dana ! Nema tu mesta za sramotu , većina nas je odrasla na hlebu koji se pekao jednom u nedelju dana .
Moj stric dok je imao rotvajlera (strvinu od dzukca), stalno mu je kupovao hleb u dzakovima, i ovaj ga je tamanio, dok sam se ja nadavao para i para na razne granule, bolje da sam mu kobasicu kupovao, al ovaj moj razmazeni nece hleb.
Steta sto poljoprivrednici ne koriste vise ovaj vid jeftine, a za stoku jako bogate hrane...
Sa druge strane, moji deda i baba, uvek kupuju svez hleb svaki dan, ali ga jedu tek sutradan jer tako vise vole. Oni imaju po 80 godina, valjda su tako navikli, a sudeci po godinama tako im i godi.
Ja i supruga smo prosvetni radnici, imamo troje dece. Kupovina bajatog hleba nam pomaze da sacuvamo kucni budzet. Srecom uvek ga ima pre nego sto krenem na posao u skolu. Svi ukucani su navikli na jucerasnji hleb a manje se i jede.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Sve duži redovi za jučerašnji hleb i peciva
Novi Sad
•05.09.2014.
•09:42 > 09:44
Komentari 27
Ana Pohl
mrva
nastavi da zaokruzujes misleci da ce te neko ili nesto spasti mogucnosti da i sam dodjes u red za bajati hleb u zemlji debiliji
Gladijator
Bajathleb
glasac
Nebojša
Marko
sovra
lepa luda
za namcora
Milisav
gica
-
takvi ce jednoga dans stati u te redove za jeftiniji hleb
Nada
Anonimus
Veca
Banderaš
Namcor
Pa kako tek onda stojite sa ostalim stvarima kad je svez hleb luksuz???
Razumem da se nema, ali se onda potrudis da nesto uradis i promenis zivot, ali da ti to postane normalno, i da se pomiris da zivis s tim, e to nije normalno.
NS
babaroga
Kakva je to izjava da se hleb i peciva mogu jesti samo taj dan kad se ispeku imače mogu biti škodljiva? Nakada se hleb mesio i za više dana, i nije se bacao. Nismo siromašni, stanujemo pored pekare i kupujemo hleb kad nam zatreba. Samo toliko. Zato nikada ne bacam hleb i nemam stari hleb. A kada mi zatreba za moče ili gibanicu od starog hleba, kupim tu jučerašnju veknu i nije me sramota niti mislim da je to odlika bede. Šta se foliramo?
DARA
malena
Zdravko
Steta sto poljoprivrednici ne koriste vise ovaj vid jeftine, a za stoku jako bogate hrane...
Sa druge strane, moji deda i baba, uvek kupuju svez hleb svaki dan, ali ga jedu tek sutradan jer tako vise vole. Oni imaju po 80 godina, valjda su tako navikli, a sudeci po godinama tako im i godi.
Pera
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H