Novi Sad
15.12.2014.
17:39 > 20:57
Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj izdvojio je 900 hiljada dinara za nabavku novih računara za Maticu srpsku.
  • -

    16.12.2014 08:22
    -
    a koja je namena tih racunara?
  • ok

    16.12.2014 07:35
    to je lepo
    S obzirom na to kakvi su im racunari bili kada sam zadnji put bio tamo i red je bio. :) I to nije ni neka svota novca. Za ta sredstva mogu da kupe oko 25 najosnovnijih racunara sa monitorom i misem i tastaturom. I to su bas racunari od najlosijih delova i najjeftinijih proizvodjaca.
  • Nezainteresovani Lala

    16.12.2014 07:34
    Mudrome dosta!
    Sa jedne strane, i D. Stanić i MS udaraju u nacionalističke talambase i odriču svaku vezu sa Vojvodinom, a sa druge strane im ne smeta da troše vojvođanske novce!? Kada pogledate šta rade i čime se bave, čast izuzecima, recimo promovišu V. Krestića, K. Čavoškog, razne sveštenike, u Srpski biografski rečnik koji rade bar 30 godine ne može da uđe ni Srbin koji je vojvođanske provenijencije a kamo li neko ko nije Srbin itd.
    Ne shvatam ni ove političare, takmiče se u snishodljivosti iako dobro znaju da MS ne podržava Vojvodinu kao evropsku i multikulturalnu regiju. I pored toga što postoji Zakon o MS Pokrajinska Vlada kad god može, finansira MS iako se dobro zna da je to bure bez dna.
    Da li pokrajinske institucije mogu da konkurišu za kupovinu računara u Republici? Mogu, ali najčešće ih ne dobijaju pod objašnjenjem da su pokrajinske ustanove.
    Najnormalnije bi bilo da MS ima uporište u NS a ne u BG. Beograd na sva zvona usvoji zakone o MS i SANU, a onda ih šalje posredstva u NS. To gledamo već 60 godina.
  • Sud

    16.12.2014 00:48
    Cirilicni su samo ako si, kao sad, propustio da uzmes lek, inace nisu. Rade na Ubuntu Linux-u LTS-u gde mozes izabrati na stotine postavki pisma, jezika i rasporeda tastature kako za pisanje tako i za pretragu fonda biblioteke Matice Srpske.
  • Неђо из Кистања

    15.12.2014 20:53
    @Anonimus A jesu li cirilicni?
    Јесу, ради се о православним машинама, за које ће се резервни дијелови моћи набавити само у Русији. Латиница је на њима фабрички дисејблована. Задовољан колега?
  • 15.12.2014 20:39
    A jesu li cirilicni?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna