Autor: 021.rs

Novi Sad
13.01.2015.
21:29 > 10:48
Kolektiv "Ministarstvo prostora" ironično je danas obeležio "treći rođendan operacije Vojske Srbije", odnosno izbacivanje aktivista i umetnika iz skvotovane kasarne Ačibald Rajs.
  • 14.01.2015 10:45
    @policajcu vojnom i ostalima
    Kasarna "Dr Arčibald Rajs" NIJE vojni objekat
    jer postoji dokument koji je usvojila Vlada i u kom piše da su se Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane izjasnili da ta kasarna NIJE POTREBNA za funkcionisanje Vojske Srbije.
    Od tada ga vojska i ne koristi i objekat propada.
    U pitanju je Master plan prodaje vojnih nepokretnosti, koji je Vlada usvojila 2006. godine i koji je javno dostupan.

    Zbog izjašnjavanja VS i MInistarstva odbrane da im ta kasarna (i još 400 drugih po celoj Srbiji) NE TREBAJU nije ni moguće krivično goniti nekoga za "neovlašćen pristup vojnom objektu".
    Jer, još jednom,
    2006. godine Vlada je usvojila Master plan prodaje bivših vojnih nepokretnosti za koje se VS izjasnila da joj ne trebaju, odnosno da one nisu više vojne.
  • LimanacNS

    14.01.2015 09:29
    ...
    Nasilni prekid nasilnog upada.
  • TnT

    14.01.2015 09:26
    Trebalo bi da probate da upadnete u Vojni objekat u Rusiji.Dobro necemo Rusiju.Na primer Izrael. SAD, Nemacka...Sta bi onda bilo? Ovo jeste banana drzava.Molim vas ,zatrazite od politikanata da vam obezbede objekat.neka oduzmu silnu imovinu od binzismena i obezbede vam prostorije za vase aktivnosti.u krajnjem slucaju , skupite kintu pa iznajmite .Budite srecni sto negulite robiju na Topcideru.
  • Vojni policajac

    14.01.2015 08:06
    Secam se
    Posto po zakonima RS kad nego udje neovlasceno u objekat to se smatra napad na objekat/napad na drzavu. Uz svo duzno postovanje prema tim ljudima i njihovoj ideji ne mozete da na silu ulazite u vojne objekte mi mozemo da pucamo po slobodnoj volji i zakonom smo zasticeni. To Vam je isto kao kad bi ja sad usao u neciji stan i rekao ocu da budem ovde i da se bavim "umetnoscu" ovo je moj prostor ocu da mi neko drugi placa kiriju a u tom stanu zive ljudi.

    Cim smo culi tu vest stiglo naredjenje da se zauzme kasarna krecu dva vozila vojne policije da rese situaciju medju njima sam i ja i pred samoj kasarni dobijamko poziv da nista ne radimo???
    Zasto e pa lepo politika je umesala opet prste, tako da je to od pocetka bilo dirigovano od odredjenih ljudi. Znam da smo bili u pripravnosti nekoliko dana jer to je lak posao za nas, sve dok posle nekoliko dana nismo dobili odobrenje od politicara. Onda smo lepo dosli i popisali ljude i objasnili im sta se sme a sta ne. Prvi su pobegli ti politicarski placenici dok su ostali nisu ni imali pojma o tome.

    Tako da manite se poilitike ona je kriva sto smo ovakva zemlja kakva smo inace. Isto je bilo i u ratu i nazalost danas. Vojska nam se unistava polako ali nema veze dok smo mi tu nebrinite cuvacemo Vas do zadnjeg. Dao sam zakletvu i drzacu se do kraja zivota.
  • 14.01.2015 00:32
    sektaši
    idite u nemanjinu,zgrada vlade je veća i bolja!!!
  • мм

    13.01.2015 23:53
    Па није то ничије па да се усељава ко хоће. И шта је сад ово постао неки јубилеј па сваке године се обележава овај "трагични" догађај избацивања уљеза са туђе имовине?
  • dj

    13.01.2015 23:35
    laz
    Posle njih izbacen pun kontejner flasa i ambalaze od piva,vina....Leglo alkosa i narkomana
  • Legalista

    13.01.2015 23:24
    NASE jednako MOJE
    Vi ste gospodo provalili u tuđi posed. Objekat je Legat. Dat je Vojsci na koristenje dok treba Vojsci, nakon toga se vreća onokme ko je objekat SVOJIM parama napravio. Cilj nije prosao da "Mladi udju u zgradu" a posle je preuzme investitor, srusi i za 00 din dobije plac na exkluzivnom mestu. U cilju slobode govora, tolerancije i prava na razlicito misljenje ov nece biti objavljeno.
  • Миле

    13.01.2015 23:06
    Сквотер
    Сквотер - особа која је бесправно запосела туђ простор, објекат. Бесправно се уселила у исти. Значи особа која је учинила кривично дело и као таква мора да одговара пред законом
  • 13.01.2015 22:16
    Idealno da se u njoj smeste muzicka i likovna akademija.... Plus kulturni centri raznih profila...

    Ali, kad taj osecaj nisu imali zuti mravi, kako to tek ocekivati od krezave bagre?
  • zoricA

    13.01.2015 22:09
    komentar
    Nula komentara. I to govori nešto o stanju kulture u Novom Sadu i kulturnoj svesti "Novosađana".
  • Branko

    13.01.2015 21:48
    Nije to nikakav zajednicki prostor,a inicijativa je dobila samo medijsku podrsku svojih istomisljenika. To su isti oni koji se sada ubijaju da lazno prikazu masovnost negodovanja zbog Cecinog gostovanja i koji ce se sutra zaliti na sve i svasta, a ako se slucajno bilo sto i dogodi to ce da naduvaju do neba, sve ruzeci svoju sopstvenu drzavu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna