Novi Sad
15.01.2015.
21:04
Pojedine novosadske škole, u kojima su roditelji već dali pismenu saglasnost, počele su da pregledaju đačke torbe i džepove, rekao je predsednik Koordinacionog tela Vladimir Jelić.
  • ww

    16.01.2015 23:05
    treba uvesti kecelje kao nekad!
    jednobrazno obucena deca se bolje ponasaju i uce, sva bi deca bila ista!
  • 16.01.2015 21:13
    sta reci??
    Citam i ne verujem... o kakvim kriminalcima vi govorite?! Ako niste razumeli radi se o pregledu školskih torbi! Zašto?? zato da bi i vaša i moje dete bili bezbedni.
    Dragi roditelji, da vise vodite računa o svojoj deci, ova mera ne bi ni bila potrebna! Ja hocu da moje dete ide u školu bez straha da li će razmaženi i zapušteni krelac iz VII2 nekog ubiti.
    Član sam saveta roditelja jedne škole i dobro se sećam da je ova mera bila predložena posle incidenta u jednoj školi kada je jedan takav krelac poneo nož. Ako skinemo povez sa očiju videćemo da ovakvih ima jaaaaako puno.
    Ako dete nosi u torbi ono što treba da nosi u školu, ne vidim razlog za brigu Vas "briznih roditelja" da se pregledaju. Dušebržnici koji vode računa o dečičim pravima, bolje da vode računa o svojoj deci!

  • alxxl

    16.01.2015 12:14
    sramota
    ovako: ja nisam pregledao torbu ni sinu ni ćerki ama ni jednom, i nisu nosili u školu niti pištolj, nož ili drugi opasan predmet.

    toliko poštujem privatnost deteta (naročito srednjoškolaca) da NEĆU da preturam u fijokama, rublju, telefonu, imejlovima. u torbi puno puta ima intimnih stvari, kontraceptivnih sredstava, higijenskih uložaka, tampona - ovo su samo primeri. roditelj ima mnogo više načina, da sazna šta dete radi, i šta je njegov/njen problem, često je dovoljan jedan pogled a da znam, da nešto ne štima. ostalo će dete sam ispričati (ako gradite odnos prema njemu/njoj sa poverenjem)

    pored toga ni sin ni ćerka nisu postali ni narkomani, ni ološ, kriminalaci ili problematični.

    smatram da u državi, gde maloletnom detetu ni preporučeno pismo ne mogu JA zakonski staratelj i roditelj da preuzimam, da neko potpuno strano neovlašteno lice vrši PRETRES bilo koje vrste.

    kako može nekome pripasti pravo, da vrši pretres? ko daje to pravo? pa ni ličnu kartu vam niko ne može tražiti, ako nije službeno ovlašten.
  • Bik Koji Hoda

    16.01.2015 10:17
    pravila za preživljavanje u školi
    1. Ne veruj nikome
    2. Prikrivaj emocije
    3. Sarađuj sa cimerom iz klupe
    4. Biraj svoje reči pažljivo
    5. Uvek budi ljubazan prema autoritetima
    6. Nemoj buljiti u druge
    7. Ne cinkari
    8. Ne priključuj se ekipama
    9. Pronađi nekog iz svog kraja
    10.Poštuj intimni prostor drugih zatvorenika
    11.Ako ispustiš sapun...
  • grk

    16.01.2015 09:58
    @svetlana
    nadam se da si ironicna.
    ako nisi - dve su opcije. ukoliko nemas dece, fali ti mozga. ako imas decu, onda si nesposoban i neodgovoran roditelj.
    kada dete napravi problem, otici kod roditelja i uzeti mu mesecnu platu. nakon pet takvih objava u medijima, nece vam trebati pretres. zrtve tih prvih pet slucajeva ce sradati, pretresali vi ili ne.
    naravno, ne zaboravimo da deca direktora, stranacke djubradi i slicnih, nece biti pretresana, tako da vasa preventiva ne radi.
  • 16.01.2015 09:01
    @Bezbednost
    Nosis narkotike po dzepovima, pa ti je frka?
  • ST

    16.01.2015 08:54
    ??????
    Mislite da ce deca time postati bolja,odnosno poslusnija? Jos jedan u nizu bisera ovih sto im lica ne vidis iz dzipova...
  • svetlana

    16.01.2015 07:47
    posle dugog razmišljanja o razlogu zašto su nam deca postala takva da moraju sada i školske torbe da im se pregledaju, spustih loptu koju sam zajedno sa svim svojim sagovornicima prebacivala sa roditelja na nastavnike, pa na neprimerene medije, pa nazad na nastavnike, pa na nas roditelje. ipak mislim da su deca sama kriva za sve ovo, jer ne idu njihovi roditelji u školu gde se kavgaju sa ostalom decom, ne sede njihovi roditelji u klupi i dokuckavaju se mobilnim, ne slikaju se umesto njih njihove nastavnice polugole za sve oči.... sve to rade sama deca. niko umesto njih i zato su pre svega deca kriva za ovo što niko više nema poverenja u njih. mnogo manji deo krivice podelite na nas sve ostale. svi mi smo pokušali i dali sve od sebe. deca su ta koja su neposlušna.
  • 16.01.2015 07:12
    Zdravo drustvo.
    Sve u ime zastite nekoga a bednije nismo ziveli
    odavno. Samovoljni smo robovi straha i kriminala.
  • AlexNS

    16.01.2015 06:46
    Ne mogu da verujem
    Dobro dosli u zatvorsku drzavu,
    Pa da li su ovi roditelji normalni, shvataju li kakvu frustraciju deca dozivljavaju ovom akcijom.
    Pa ne resava se problem na ovaj nacin, da ovaj nacin radi u Americi bi skole bile najmirnije sredine...

    Vi ljudi niste pri sebi.
  • bezbednost

    16.01.2015 00:54
    pravo na život i na bezbednost je pravo svih građana, a ne samo dece, pa pretpostavljam da će svi uskoro građani biti nasumično zaustavljani na ulici i pretresani im džepovi da se vidi da ne nose slučajno narkotike, oružje ili nešto treće?
    totalno sve radite pogrešno, neodgovorne roditelje činite još neodgovornijima, đacima ne pokazujete da je nešto pogrešno već ih gurate još dublje u kreativnu ilegalu i pravite "školske timove" koji će se baviti pregledanjem torbi?

    ne znam, sve ono što sam gledao devedesetih na filmovima o američkim školama, gde imaju detektore, uniforme, preglede torbi i koješta, sada čitam ovde u novinama kako je normalno... dno dna

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna