Novosadski informativni portal 021

Info - Sport

Đoković preskače prvo kolo

Treći teniser sveta Novak Đoković igraće protiv Nemca Filipa Kolšrajbera ili kvalifikanta, u drugom kolu ATP turnira u Majamiju koji počinje u sredu.

Teniseri zadržali pozicije

Najbolji srpski teniseri zadržali su pređašnje pozicije na svetskim listama nakon turnira u Indijan Velsu. Novak Đoković je i dalje treći, ali je Škot Endi Marej smanjio zaostatak na svega 570 bodova nakon plasmana u finale gde je poražen od Rafaela Nadala. Ana Ivanović je zadržala sedmu poziciju iako nije uspela da odbrani titulu, dok je Jelena Janković i dalje treća.

Napolitanci napali Galijanija

Potpredsednika Milana Adrijana Galijanija napalo je oko 50 navijača Napolija nakon sinoćnje prvenstvene utakmice dva kluba u Napulju, zbog čega je morala da interveniše i policija. Galijani je napadnut u svom automobilu, na odlasku sa stadiona "San Paolo", kada ga je okružilo više desetina domaćih navijača, udarajući u vozilo i pljujući ga, zarobivši operativca "roso-nera" na više od pola sata. Nakon što su navijači izbušili dve gume i oštetili Galijanijev automobil, stigla je policija i omogućila drugom čoveku Milana da bezbedno stigne na aerodrom.

Ivanovićeva poražena u finalu

Ana Ivanović nije uspela da odbrani titulu na turniru u Indijan Veslu, pošto je u finalu izgubila od Ruskinje Vere Zvonarjeve sa 7:6, 6:2. Uslovi za igru bili su skoro nemogući, pošto je tokom celog meča duvao veoma jak vetar. Posle poraza u finalu Ivanovićeva je rekla da se njena protivnica bolje prilagodila teškim vremenskim uslovima i da zbog jakog vetra nije imala osećaj kontrole nad udarcima.

Srbija pobedila BiH

Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Bosne i Hercegovine rezultatom 28:23 (12:12) u šestom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2010. godine. U slučaju istog broja bodova na kraju takmičenja po grupama, Srbija će biti bolje plasirana od reprezentacija BiH, pošto je pre tri dana u Sarajevu poražena sa tri gola razlike (31:28).

Nadal pobedio u Indijan Velsu

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je turnir Masters serije u Indijan Velsu, pošto je u finalu savladao Škota Endija Marija rezultatom 6:1, 6:2.Prvi teniser sveta se bolje prilagodio teškim vremenskim uslovima i vetru koji je sve vreme duvao i bez većih problema je po šesti put u karijeri savladao Mareja.Trofej u Indijan Velsu je Nadalov 33. u karijeri. Prošle godine, turnir je osvojio Novak Đoković, koji je godine nije stigao dalje od četvrtfinala.

Večiti u polufinalu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Podgorici od ekipe Budućnosti sa 64:62 u 26. kolu Jadranske lige i u polufinalu završnog turnira igraće protiv Partizana. Zvezda je takmičenje u Jadranskoj ligi završila sa učinkom od 19 pobeda i sedam poraza, koliko imaju i Hemofarm i Cibona.

Zvezda izborila majstoricu

Odbojkaši Crvene zvezde savladali su Vojvodinu u četvrtom meču polufinala plej-ofa sa 3:2 (27:29, 25:19, 25:16, 16:25, 15:10). Ova dva tima će u majstorici, koja će se igrati 25. marta u dvorani "Šumice" odlučiti o tome ko će igrati u finalu.Vojvodina je u subotnjem meču bila veoma blizu plasmana u finale, ali u odlučujućem petom setu njeni igrači nisu bili dovoljno koncentrisani i dozvolili su Zvezdi da izbori još jedan duel.

Prva pobeda Vojvodine

Fudbaleri Vojvodine zabeležili su prvu prolećnu pobedu, savladavši u Zrenjaninu ekipu Banata sa 1:0. Strelac jedinog gola bio je makedonski reprezentativac Vlatko Grozdanoski.U ostalim mečevima 22. kola Superlige, Vodeći Partizan je pobedio Hajduk sa 3:0, Napredak i Jagodina igrali su 1:1, a isti rezultat zabeležen je i u Čačku, gde je Borac protiv Javora izjednačio u 94. minutu. OFK Beograd je bio bolji od Čukaričkog rezultatom 2:0, dok se u nedelju sastaju Rad i Crvena zvezda.Mečevima 22. kola završava se drugi krug Jelen Superlige, a plasman na kraju ove runde odrediće raspored takmičenja u preostalih 11 kola. 

Kolarov umeso Lukovića

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić pozvao je u državni tim prvotimca rimskog Lacija Aleksandra Kolarova koji će zameniti povređenog Aleksandra Lukovića. Kako je navedeno na sajtu Fudbalskog saveza Srbije, odbrambeni igrač italijanskog Udinezea povredio je zadnju ložu tokom revanš utakmice osmine finala Kupa UEFA protiv ruskog Zenita, u četvrtak u Sankt Petersburgu.

Stampedo navijača

Karte za četvrtfinalnu utakmicu košarkaške Evrolige između Partizana i moskovskog CSKA rasprodate su samo dva sata posle početka prodaje, na blagajnama "Beogradske arene". Prilikom prodaje karata, koje su koštale 1.000 i 2.000 dinara, došlo je i do incidenta kada je stampedo navijača probio zaštitnu ogradu na stepeništu ispred Arene.

Ana u finalu

Ana Ivanović plasirala se u finale turnira u Indijan Velsu, pošto je sa 6:2, 6:3 bila bolja od Ruskinje Anastasije Pavljučenkove. Ivanovićeva brani titulu osvojenu prošle godine, a protivnica u finalu u nedelju biće joj Vera Zvonarjeva, koja je sa 6:3, 6:3 savladala Viktoriju Azarenku iz Belorusije. Novak Đoković poražen je u četvrtfinalu Indijan Velsa, od domaćeg tenisera Endija Rodika sa 6:4, 6:2. Đoković, koji je bio branilac titule, prikazao je najslabiju partiju na čitavom turniru.

Hokej: Partizan poveo sa 2:1

Hokejaši Partizana poveli su sa 2:1 u finalnoj seriji plej-ofa pošto su u trećem meču savladali Vojvodinu 3:2, posle boljeg izvođenja penala. U regularnom delu bilo je 2:2.Novosađani su poveli preko Sretovića sredinom prve deonice. U drugoj trećini Partizan je propustio nekoliko velikih šansi, ali je ipak uspeo da izjendači preko Gabrića. Nekoliko sekundi pošto je Butočnov pogodio stativu, Vojvodina ponovo dolazi u vođstvo još novim golom Sretovića. Izjednačio je Ukrajinac Gavriliuk u 56. minutu. 

Poraz Vojvodine i na kraju

Košarkaši Vojvodine su 22. drugim porazom u sezoni okončali najlošiju godinu od kako se takmiče u regionalnoj NLB ligi. Vojvodina je u poslednjem kolu ligaškog dela takmičenja poražena u Zadru od domaćeg tima sa 80:71 (21:27, 24:16, 11:18, 24:10).Vojvodina je sezonu u regionalnoj ligi završila sa svega četiri pobede u 26. kola i sledeće sezone neće imati pravo da se takmiči u NLB ligi. Najefikasniji u timu Vojvodine bio je Čeron Fišer sa 18 poena, dok je Marko Šutalo postigao 15 koševa. U pobedničkom timu Perić je zabeležio 15, a Farmer i Gečevski po 13 poena.

Ipak bez novog bodovanja u F1?

Međunarodna automobilska federacija FIA objavila je u petak da je spremna da odloži primenu novog sistema bodovanja za 2010. godinu.Ranije je objavljeno da će se od ove sezone primenjivati sistem po kome šampion postaje vozač sa najviše pobeda tokom sezone, a ne kao do sada onaj koji osvoji najviše bodova.

Dva debitanta

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić saopštio je spisak za kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo protiv Rumunije, kao i za prijateljski meč sa Švedskom, na kojem su dva debitanta Miloš Ninković i Neven Subotić. Reprezentacija Srbije utakmicu protiv Rumunije igra 28. marta u Konstanci, dok se prijateljski meč sa Švedskom igra 1. aprila na stadionu Partizana.

Ponovo Liverpul - Čelzi

U četvrtfinalnim mečevima Lige šampiona igraće Liverpul - Čelzi, Barselona - Bajern, Mančester - Porto i Viljareal - Arsenal, odluženo je žrebom u Nionu. Prvi mečevi igraju se 7. i 8. aprila, dok su revanši sedam dana kasnije. Finale je u Rimu 27. maja, titulu brani Mančester. Liverpul je do sada osvajao pet pehara najboljeg evropskog kluba, Bajern četiri, Mančester tri, a Barselona i Porto po dve. Arsenal i Čelzi su jednom u svojoj istoriji bili finalisti, a Viljareal polufinalista. Određeni su i parovi četvrtfinalnih susreta KUPA Uefa koji će se igrati dan kasnije, a sastaju se: Hamburg - Mančester siti, Šahtjor - Marsej, Verder - Udineze i Pari sen Žermen - Dinamo Kijev.

Večeras igraju Ana i Novak

Ana Ivanović se plasirala u polufinale turnira u Indijan Velsu pošto joj je Sibil Bamer predala meč zbog povrede ramena. Ivanovićeva će u subotu oko pola četiri ujutro igrati protiv Ruskinje Anastasije Pavljučenkove za prolaz u finale. Prethodno se u četvrtfinalu sastaju Novak Đoković i Endi Rodik, a taj meč trebalo bi da počne večeras oko 23 sata. Nagradni fond prvog Masters turnira u sezoni je devet miliona dolara.

BiH bolja od Srbije

Rukometna reprezentacija Srbija poražena je uz Sarajevu od Bosne i Hercegovine rezultatom 31:28 (18:14), u utakmici 5.kola druge kvalifikacione grupe za odlazak na Prvenstvo Evrope 2010. godine.Pred oko 6.000 bučnih navijača u "Skenderiji", domaći rukometaši bili su bolji tokom većeg dela susreta, posebno u drugom poluvremenu, u kome su u jednom trenutku imali i sedam golova prednosti.

Vojvodina povela sa 2:1

Odbojkaši Vojvodine pobedili su Crvenu zvezdu u trećem meču polufinalne serije sa 3:1 (26:24, 19:25, 25:22, 25:21) i poveli u ukupnom skoru sa 2:1.Vojvodina je posle "brejka" u prvom meču u Beogradu stigla do nove prednosti i za plasman u finale potrebna joj je još samo jedna pobeda.