Novosadski informativni portal 021

Info - Sport

Đoković u četvrtfinalu

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale turnira u Indijan Velsu, pošto je pobedio Švajcarca Stanislasa Vavrinku rezultatom 7:6, 7:6. U narednoj rundi Đoković će igrati sa Amerikanem Endijem Rodikom koji je bio bolji od Davida Ferera. Ana Ivanović u četvrtfinalu Indijan Velsa noćas igra sa Austrijankom Sibil Bamer. Oboje naših tenisera na turniru u Indijan Velsu brane titule koje su osvojili prošle godine.

Fajnal-for NLB lige u Beogradu?

Završni turnir NLB lige biće najverovatnije održan u "Beogradskoj areni", od 16. do 18. aprila, javili su beogradski mediji.Dogovor o tome je navodno postignut na sastanku predstavnika Partizana i Crvene zvezde sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom, ali ga još uvek nisu zvanično potvrdili čelnici  tog regionalnog takmičenja.Osim Partizana i Crvene zvezde, na završnom turniru učestvovaće Hemofarm i Cibona. Prvobitno je bilo planirano da se igra od 17. do 19. aprila, ali je fajnal-for pomeren za jedan dan ranije, kako se ne bi igralo na Veliki petak i pravoslavni Uskrs.

Nov način bodovanja u Formuli 1

Svetska automobilska federacija FIA odlučila je da u novoj sezoni Formule 1 titula šampiona pripadne vozaču koji sakupi najviše pobeda, a ne onome ko na kraju sezone bude imao najviše bodova, kao što je bilo do sada.FIA je saopštila da će se, bez obzira na tu odluku, u svakoj trci vozačima dodeljivati i bodovi, koji će biti presudni u slučaju da dva ili više vozača na kraju sezone imaju jednak broj osvojenih pobeda. Takođe, plasman od drugog do poslednjeg mesta u šampionatu F1 određivaće se na osnovu osvojenih bodova.

Benitez produžio ugovor

Menadžer Liverpula Rafael Benitez produžio je ugovor sa klubom do 2014. godine i na taj način okončao spekulacije u vezi sa odlaskom sa Enfild Rouda. "Moje srce je sa Liverpulom, oduševljen sam što sam potpisao novi ugovor. Volim klub, navijače i grad, pa nisam ni mogao da odbijem. Oduvek sam jasno govorio da želim ovde da ostanem dugo vremena", izjavio je španski stručnjak.

Verder i Olimpik u četvrtfinalu

Ekipe Verdera iz Bremena i Olimpika iz Marseja prvi su četvrtfinalisti ovogodišnjeg Kupa UEFA. Verder je do plasmana stigao posle remija u gostima sa ekipom francuskog  Sent Etjena 2:2, pošto je u prvom meču bilo 1:0 za nemački tim.U drugom susretu koji je odigran u sredu, Olimpik iz Marseja je do plasmana u četvrfinale stigao posle produžetaka u Amsterdamu, protiv domaćeg Ajaksa.

Rad trijumfovao u Novom Sadu

Fudbaleri Vojvodine izgubili su u Novom Sadu od Rada rezultatom 1:0 pogotkom Teodorovića u samom finišu meča. Ovo je bio drugi poraz Novosađana u nastavku šampionata, uz dva nerešena ishoda. Vojvodina je posle 21. kola pala na treće mesto tabele i ima dva boda manje od Crvene zvezde i 11 manje od Partizana. U ostalim susretima: Jagodina - Partizan 0:1, Zvezda - Borac 2:0, Javor - OFK Beograd 1:0, Čukarički - Napredak 0:1 i Hajduk - Banat 1:1.

Nastavak serije u Novom Sadu

Odbojkaši Vojvodine u četvrtak dočekuju Crvenu zvezdu u trećoj utakmici finala plej ofa. Utakmica se igra od 18 časova u maloj sali na Spensu, ulaznica je 100 dinara. Rezultat u seriji je 1:1, a igra se na tri pobede. Sledeći meč se u subotu ponovo igra na Spensu, a ako bude bilo potrebe, o finalisti će se odlučivati u dvorani Šumice.

Skenderija rasprodata za meč BiH - Srbija

Rukometna reprezentacija Srbije sutra ujutro putuje u Sarajevo gde istog dan igra meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine. Lokalni mediji su javili da su sve karte za susret u Skenderiji koji se oigra od 20h prodate. U srpskom timu zbog povreda neće biti kapitena Ratka Nikolića, Marka Ćuruvije, Ivana Nikčevića i Žarka Šešuma. Nakon meča u Sarajevu dve selekcije će se ponovo sastati u nedelju u Nišu. Naša ekipa trenutno zauzima prvo mesto u grupi sa tri pobede i jednom nerešenom, dok Bosanci imaju dva boda manje. U grupi su još Rusija, Švajcarska, Farska ostrva i Italija.

Novak na Vavrinku, Ana protiv Bamer

Danas će na terenima Indijan Velsa od srpskih tenisera nastupiti samo Novak Đoković. Njegov protivnik biće Švajcarac Stanislas Vavrinka, a očekuje se da taj duel počne oko 23 sata. Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale pošto je posle više od dva sata igre savladala Italijanku Flaviju Penetu rezultatom 2:1. U narednom kolu će igrati protiv Sibil Bamer iz Austrije. Novak i Ana u Indijan Velsu brane titule osvojene prošle godine.

Lenđer dobija stan u Zrenjaninu

Čelnici grada Zrenjanina odlučili su da srpskom plivačkom reprezentativcu Ivanu Lenđeru poklone stan od 42 kvadrata. "To je stan koji je u vlasništvu grada, nedavno je adaptiran i nalazi se u blizini zrenjaninske Očne bolnice. Lenđer će moći da ga koristi čim se reše još neke administrativne pojedinosti", izjavio je član Gradskog veća Zrenjanina Zdravko Deurić.

Đoković u osmini finala, Troicki ispao

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Masters turnira u Indijan Velsu, posle pobede nad Nemcem Tomijem Hasom sa 2:0 (6:2, 7:6). Đoković je u meču sa nemačkim veteranom igrao bolje nego u prethodnom duelu sa Agentincem Vasaljom.

UEFA demantuje Super ligu

UEFA i Evropsko udruženje klubova demantovali su da se razmišlja o osnivanju kontinentalne super lige, koja bi zamenila sadašnju Ligu šampiona i Kup UEFA. Francuski časopis "Frans fudbal" citirao je ranije predsednika UEFA Mišela Platinija koji je rekao da je protiv takve lige, ali da je spreman da sasluša mišljenja klubova. Neimenovani visoki zvaničnik UEFA, ipak, u izjavi agenciji Rojters demantovao je da Platini uopšte razmišlja o super ligi. 

Prvaka odlučuje broj pobeda

Međunarodna automobilska asocijacija uvela je novi sistem takmičenja po kojem će vozač sa najviše osvojenih trka u sezoni na kraju postati svetski šampion, kao i ograničenje budžeta timova na 30 miliona funti. Trenutni način bodovanja i dalje će važiti, jer će se po njemu odlučivati ko je šampion ukoliko više vozača po isteku šampionata bude imao isti broj trijumfa na trkama.

Gajić: Svi kao jedan ili će neko da ide

Predsednik Fudbalskog kluba Vojvodina Vojislav Gajić zakazao je novu sednicu Skupštine kluba koja će biti održana u narednih desetak dana. Na njoj bi članovi Upravnog odbora trebalo da pojasne svoja neslaganja, rekao je Gajić, dodajući da su moguće i kadrovske promene u upravi.

Oduzet rekord Terezi Alšamar

Švedskoj plivačici Terezi Alšamar oduzet je svetski rekord koji je noćas postavila u disciplini 50 metara leptir, jer je u toj trci plivala obučena u dva kupaća kostima. Alšamar je na Otvorenom šampionatu Australije u Sidneju postavila najbolje vreme na 50 metara leptir od 25 sekundi i 44 stotinki, i tako popravila sopstveni rekord koji je postavila 13. juna 2007. godine u Barseloni. Međutim, organizatori takmičenja otkrili su da je Šveđanka na sebi imala dva kupaća kostima, zbog čega su posle petočasovnog sastanka poništili novi svetski rekord.

Liverpul ne igra 15. aprila?

Evropska fudbalska unija obećala je petostrukom prvaku Evrope Liverpulu da će učiniti sve kako bi se izbegla mogućnost da revanš meč četvrtfinala Lige šampiona igra 15.aprila, kada se navršava dvadesetogodišnjica velike tragedije na stadionu Hilsborou u Šefildu u kojoj je stradalo 96 navijača tog tima.

Džoan Džekson oborila svetski rekord

Britanska plivačica Džoan Džekson oborila je u Šefildu svetski rekord u trci na 400 metara slobodnim stilom.Ona je na nacionalnom šampionatu Velike Britanije u Šefildu trku isplivala u vremenu od četiri minuta i 66 stotinki, što je za sekundu bolje od prethodnog rekorda koji je postavila Italijanka Federika Pelegrini.Brže od starog svetskog rekorda plivala je i Rebeka Adlington, koja je zabeležila vreme 4:00.89.

Ana Ivanović protiv Hisele Dulko

Teniski turnir u Indijan Velsu nastaviće se večeras, a Srbiju će predstavljati samo sedma igračica sveta Ana Ivanović, koja je postavljena za petog nosioca. Ivanovićeva će u trećem kolu turnira igrati sa 31. nosiocem Hiselom Dulko iz Argentine.

Stojaković se (ne)vraća u reprezentaciju

Košarkaš Nju Orleansa Predrag Stojaković izjavio je da je još rano za planove o nastupu za reprezentaciju na Eurobasketu u Poljskoj. Stojaković, koji trenutno pauzira zbog problema sa povredom leđa, izjavio je da poslednjih nekoliko meseci ni sa kim nije razgovarao o igranju za reprezentaciju. "Sada sam skoncentrisan na ostatak NBA sezone, a o reprezentaciji je najbolje da razgovaramo kada dođe vreme za tu temu", kazao je Stojaković čime je praktično demantovao ranija pisanja medija kako planira povratak u nacionalni tim. On je bio član reprezentacije koja je 2001. i  2002. osvajala zlatne medalje na evropskom i svetskom prvenstvu, a posle kraha na Evrobasketu 2003. u Švedskoj, nije se više odazivao na pozive selektora.

Finalni turnir NLB lige u Beogradu

Predsednik Jadranske košarkaške asocijacije Radovan Lorbek potvrdio je da će organizacija fajnal-fora NLB lige biti ponuđena Beogradu. "Imamo ponudu i Zagreba, ali je Beograd prvi favorit, prvenstveno zbog činjenice da će na turniru učestvovati tri kluba iz Srbije", izjavio je Lorbek za Novosti. Na fajnal-foru NLB lige učetvovaće Partizan, Crvena zvezda, Hemofarm i Cibona.