Novosadski informativni portal 021

Info - Sport

Pobeda Jojkića na "Dunavskom kupu"

U ciklo kros trci koja je na startu biciklističkog 17. "Dunavskog kupa" u nedelju vožena u Novom Sadu, pobedio je Dejan Jojkić koji je u konkurenciji 31 učesnika stazu dugu 20,8 kilometara prešao za 45,9 minuta. 

Đoković, Troicki, Zimonjić

Novak Đoković prvi će od srpskih tenisera izaći na terene Indijan Velsa u nedelju. On će u 13 sati po lokalnom, odnosno 21 sat po našem vremenu igrati meč drugog kola sa Martinom Vasalom Arguelom iz Argentine.

Ana prošla, Jelena ispala

Ana Ivanović plasirala se u treće kolo turnira u Indijan Velsu pošto je pobedila Anastasiju Jakimovu iz Belorusije sa 2:0, dok je Jelena Janković neočekivano izgubila u drugom kolu od 17-godišnje Ruskinje Anastasije Pavljičenkove sa 2:0. Naše teniserke bile su slobodne u prvom kolu.

Bolt u prvoj trci 9,93

Olimpijski šampion Jusein Bolt istrčao je u subotu prvu trku ove godine na 100 metara i zauzeo prvo mesto sa devet sekundi i 93 stotinke na mitingu koji je održan na Jamajci.Bolt je usporio pre finiša, smeškao se i čestitao svom trening partneru Danijelu Bejliju koji je bio u stazi pored njega, jer su ušli zajedno u cilj.

Cibona, Zvezda i Hemofarm na F4

Košarkaši Cibone savladali su Partizan u Zagrebu sa 66:58, dok je Crvena zvezda savladala Zagreb kod kuće rezultatom 95:83, u 25. kolu Jadranske lige. Cibona je tako prekinula seriju "crno-belih" od sedam pobeda u medjusobnim duelima, ali i kolo pre kraja obezbedila plasman na fajnal-for.Osim "crveno-belih" koji su na trećem mestu NLB lige, plasman na završni turnir izborio je i Hemofarm, koji je Vojvodini naneo 21. poraz u sezoni, trijumfom u Novom Sadu 72:66.

Troicki prošao dalje

Viktor Troicki se plasirao u drugo kolo turnira u Indijan Velsu, nakon što mu je Rus Mihail Južnji predao meč. Troicki je dobio prvi set sa 7:5 i vodio sa 2:1 u drugom. Njegov naredni protivnik biće Čeh Tomas Berdih. Dušan Vemić nije bio uspešan na startu takmičenja u dublu.

Karte prodate za pet minuta

Karte za prve mečeve koji će na Vimbldonu biti odigrani pod novom krovnom konstrukcijom prodate su u roku od pet minuta, saopštili su zvaničnici tog teniskog turnira. Centralni teren na Vimbldonu od ove sezone imaće krovnu konstrukciju kako bi teniseri, ali i publika, bili pošteđeni čuvene londonske kiše koja je često pravila puno problema u organizaciji turnira.

Vojvodina povela protiv Zvezde

Odbojkaši Vojvodine savladali su u prvoj utakmici polufinala plej ofa ekipu Crvene zvezde u Beogradu sa 3:0 (25:20, 25:21, 34:32) i napravili "brejk" protiv aktuelnog šampiona već na startu polufinalne serije.U redovima Vojvodine najzapaženiji su bili Petar Čurović sa 16 i Konstantin Čupković sa 15 poena, ali su veliki posao odradili i blokeri, pre svih Borislav Petrović, kao i dizač Luka Čubrilo koji je odlično razigravao saigrače, čak i kada prijem nije najbolje funkcionisao.

Subotić može da igra za Srbiju

Svetska fudbalska federacija odobrila je igraču Borusije iz Dortmunda Nevenu Subotiću da nastupa za reprezentaciju Srbije, za koju može da debituje već 28. marta u kvalifikacionom susretu sa Rumunijom.

Rusija želi Mundijal

Ruski fudbalski savez potvrdio je u petak Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) kandidature za organizaciju Svetskog prvenstva 2018. i 2022. godine. Portparol ruske "kuće fudbala", Andrej Malasolov, rekao je da je Savez poslao kandidature za organizaciju dva Mundijala, ali da će FIFA odlučiti koju ponudu će prihvatiti. 

Ribnica napravila iznenađenje

Odbojkaši Ribnice napravili su veliko iznenađenje pošto su u prvoj utakmici polufinala plej ofa savladali Radnički u Kragujevcu sa 3:0 (25:21, 25:18 i 25:20) i poveli sa 1:0 u polufinalnoj seriji plej ofa. Poraz od Ribnice je ujedno i prvi poraz koji je Radnički pretrpeo ove sezone u dvorani "Jezero". Drugi polufinalni par čine Vojvodina i Crvena zvezda, koji će svoj prvi duel odigrati u večeras u Beorgadu od 20 časova.

Murinjo pod istragom

Protiv trenera italijanskog Intera Žozea Murinja pokrenuta je istraga zbog navodnog udaranja navijača Mančester junajteda posle utakmice dva tima u Ligi šampiona. Navodni incident dogodio se ispred Interovog autobusa, u trenutku kada je trebalo da napusti stadion. Navijač Mančestera je, kako prenose britanski mediji, vikao Murinju "ideš kući, ideš kući" nakon čega ga je portugalski stručnjak navodno udario. Nakon toga navijač je slučaj prijavio obližnjoj policijskoj stanici.

Divac: OKS servis sportistima

Predsednik OKS Vlade Divac izjavio je, po konstituisanju novog Predsedništva, da će nacionalna olimpijska organizacija ubuduće biti servis sportistima Srbije. Novoizabrani generalni sekretar OKS Đordje Višacki izjavio je da će "dati sve od sebe" kako bi se sportisti što bolje pripremili za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. Na sednici Predsedništva za potpredsednike OKS izabrani su Ivan Todorov i Žarko Paspalj, a za nove članove Dane Korica, Jasna Šekarić, Marko Đordjević i počasni član Međunarodnog olimpijskog komiteta Borislav Stanković.Na sednici je prihvaćen poziv za učešće na Zimskim OIimpijskim igrama u Vankuveru 2010. godine.

Rekord Mančestera

Fudbaleri Mančestera postavili su novi rekord po broju uzastopnih mečeva bez poraza u evropskim kupovima. Duel sa Interom bio je 21. bez poraza za "crvene đavole" koji su poslednji neuspeh doživeli pre dve godine kada su u polufinalu Lige šampiona izgubili od Milana sa 3:0. Dosadašnji rekord držala je ekipa Juventusa koja je bila neporažena na 20 mečeva u periodu od 1970. do 1972. godine.

Poraz Partizana u Rimu

Košarkaši Partizana poraženi su od Rome rezultatom 88:72 u poslednjem kolu Top 16 faze Evrolige. Posel tog poraza izvesno je da će Partizan, kao drugoplasirana ekipa u grupi, igrati u četvrtfinalu sa CSKA iz Moskve, dok će se Panatinaikos sastati sa Montepaskijem. Najbolji u taboru Beograđana bio je Stefon Lazmi sa 17 poena, Novica Veličković ubacio je 14 poena, dok je Uroš Tripković postigao 12 koševa. U domaćem timu Andre Hadson postigao je 23 poena, Ruben Daglas 18, a Ibrahim Džaber 17 poena.

Vojvodina otpustila Kamingsa i Adamsa

Uprava KK Vojvodina raskinula je ugovore sa plejmejkerom Vontigom Kamingsom i krilnim igračem Hasanom Adamsom. Kamings, koji je pre dve sezone uspešno igrao za Partizan, u dresu Vojvodine proveo je dva meseca, dok je Hasan Adams doveden pre samo dve nedelje.

Srbija pala za tri mesta

Fudbalska reprezentacija Srbije zauzima 36. mesto na listi Svetske fudbalske federacije (FIFA), što je za tri pozicije lošiji plasman nego prošlog meseca. Španija vodi ispred Nemačke, dok se Portugal vratio među 10 najboljih pošto je stagnirao u decembru prošle godine.

Derbi na Old Trafordu

Večerašnjim mečevima u Ligi šampiona završava se prvi krug "nokaut faze", posle koje će u četvrtfinalu ostati osam najboljih evropskih klubova. Najviše interesovanja izaziva meč između Mančester junajteda i Intera, na Old Trafordu. U prvom meču, odogranom pre dve nedelje u Milanu, bilo je 0:0, iako je po broju prilika aktuelni šampion Evrope bio bliži pobedi. U ostalim mečevima sastaju se Porto - Atletiko Madrid (prvi meč 2:2), Barselona - Lion (1:1) i Roma - Arsenal (0:1). Direktne prenose revanš utakmica osmine finala Lige šampiona možete pratiti u emisiji Više od igre, večeras od 20 časova.