Novosadski informativni portal 021

Info - Sport

Rasplet u Evrokupu

Košarkaši Hemofarma u utorak gostuju ukrajinskom Azovmašu, u petom kolu K grupe Evrokupa. Vršački tim trenutno je na prvom mestu na tabeli, sa istim skorom kao i drugoplasirana Pamesa (3-1). 

Rajkard menja Anćelotija

Trofejni italijanski fudbalski klub Milan mogao bi na kraju sezone da raskine saradnju sa šefom stručnog štaba Karlom Anćelotijem i angažuje holandskog stručnjaka Franka Rajkarda, preneli su italijanski mediji.

Stigao i Đoković

Najbolji srpski teniser Novak Đoković priključio se ostatku Dejvis kup reprezentacije, koja će od 6. do 8. marta u Benidormu igrati sa aktuelnim šampionom Španijom u prvom kolu Svetske grupe. Selektor Bogdan Obradović tako će na treninzima imati ceo tim na raspolaganju. "Uslovi su i dalje idealni i očekujem da ovako kompletni u dobrom raspoloženju dočekamo početak meča", rekao je srpski selektor.

Veličković MVP Evrolige za februar

Košarkaš Partizana Novica Veličković izabran je za najboljeg košarkaša Evrolige u februaru. Partizan je sa tri uzastopne pobede obezbedio plasman u četvrtfinale prestižnog evropskog takmičenja, a jedan od najzaslužnijih za taj uspeh bio je dvadesetdvogodišnji Veličković, stoji u obrazloženju ove odluke.

Vilijamsove dočekuju Jelenu i Anu

Noćas posle ponoći u njujorškom "Medison skver gardenu" po dve najbolje srpske i američke teniserke igraće turnir "Kup Bili Džin King". Jankovićeva u polufinalu igra protiv Venus Vilijams, dok se Ana Ivanović sastaje sa Serenom Vilijams. Pobednici će pripasti premija od 1,2 miliona dolara.

Prvenstvo prepuno rekorda

Poslednjeg dana prvenstva Srbije u plivanju u Bečeju, oboreno je šest državnih rekorda - po dva u muškoj i ženskoj konkurenciji i u trkama štafeta.

Zvezda osvojila odbojkaški Kup

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije pošto su u finalu, posle velikog preokreta, pobedili branioca trofeja Radnički sa 3:2 (34:36, 14:25, 25:18, 25:20, 15:9). Crvena Zvezda je sličan podvig napravila u finalu plej-ofa prošle godine, kada je posle gubitka prva dva meča preokrenula rezultat i osvojila titulu pobedivši u petom meču takođe Radnički sa 3:2, iako su Kragujevčani tada imali dva seta prednosti.

Mančesteru Liga kup

Mančester junajted je posle boljeg izvođenja jedanaesteraca savladao Totenhem i osvojio i treći trofej u ovoj sezoni, posle osvajanja "Komjuniti Šilda" i Interkontinentalnog kupa.U regularnom delu Junajted je propustio nekoliko prilika za postizanje gola, a najbolju je promašio Kristijano Ronaldo u samomom finišu meča.Posle produžetaka u kojima nije bilo prilika, izvodili su se jedanaesterci koje su uspešno izveli svi igrači igrači Mančestera (Gigs, Tevez, Anderson i Ronaldo), dok je za Totenhem jedini bio precizan Vedran Ćorluka, a promašaji O'Hare i Bentlija doneli su novi pehar timu Aleksa Fergusona. 

Teniseri počeli pripreme

Teniska reprezentacija Srbije počela je okupljanje pred duel sa Španijom u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa. Selektoru Bogdanu Obradoviću prvi su se u subotu javili Viktor Troicki i Janko Tipsarević. U nedelju uveče im se pridružio Nenad Zimonjić, a u ponedeljak ujutru će stići i Novak Đoković, koji je protekle nedelje osvojio turnir u Dubaiju.

Novi rekordi u Bečeju

Drugog dana Prvenstva Srbije u plivanju, koje se održava u Bečeju, oborena su četiri državna rekorda, dva u pojedinačnim i dva u trkama štafeta. 

Odbojka: Radnički i Zvezda u finalu

Odbojkaši kragujevačkog Radničkog savladali su Vojvodinu u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Srbije i u nedeljnom finalu braniće pehar osvojen prošle godine.Protivnik u finalnom meču, koji se igra u nedelju od 18 časova u Novom Sadu, biće im ekipa Crvene Zvezde.

NLB: Pobede Partizana i Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Hemofarm rezultatom 77:69 (21:12, 21:26, 12:10, 23:21), u 23. kolu NLB lige.  Ekipa Svetislava Pešića uspela je da savlada Vrščane u četvrtom pokušaju ove sezone i tako obezbedil učešće na finalnom turniru. 

Đoković pobednik u Dubaiju

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je titulu na ATP turniru u Dubaiju pošto je u finalu pobedio Španca Davida Ferera sa 2:0 (7:5, 6:3).Đoković je u finalu odigrao najbočlji meč dosadašnjeg dela sezone, ali i pored toga morao je da se pomuči jer je i David Ferer bio odličan. Bio je ovo sedmi duel Đokovića i Ferera i četvrta pobeda srpskog tenisera. 

Vojvodina izgubila od Napretka

Fudbaleri Vojvodine poraženi su od Napretka u Kruševcu sa 2:1, u utakmici 18. kola prvenstva države. Na početku prolećnog dela sezone, Rad je pobedio OFK Beograd sa 1:0, Čukarički je savladao Jagodinu sa 2:1, dok na meču između Banata i Borca nije bilo golova. Duel Hajduka i Javora zakazan je za nedelju.

FMP bolji od Zadra

Košarkaši beogradskog FMP-a pobedili su u Železniku ekipu Zadra sa 82:78 (28:11, 20:24, 17:19, 17:24), u utakmici 23. kola Jadranske lige.

Radnički pobedio Metalac

Košarkaši Radničkog savladali su u petak u Novom Sadu valjevski Metalac sa 90:84 (19:25, 29:16, 18:20, 24:23), u prvoj utakmici 23. kola Svislajon lige Srbije.

Đoković u finalu

Novak Đoković se plasirao u finale turnira u Dubaiju posle preokreta i teške pobede nad Žilom Simonom, rezultatom 3:6, 7:5, 7:5, za 2 sata i 44 minuta igre. Đoković će u finalu igrati sa Špancem Davidom Fererom, koji je savladao Francuza Rišara Gaskea, sa 2:0 u setovima.

Sampras promoter turnira u Beogradu

Na Otvorenom prvenstvu Beograda u tenisu nastupiće, uz Novaka Đokovića, verovatno i Fernando Verdasko, Huan Karlos Ferero, Karlos Moja, Ivan Ljubičić i Radek Stepanek, a promoter bi trebalo da bude Pit Sampras, objavili su organizatori. Direktor ATP turnira koji će se u maju održati u Beogradu, Goran Đoković rekao je da su u toku završni pregovori sa ovim igračima.