Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Ministar: Poskupljenje hleba se ne može sprečiti

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević izjavio je da je u ovom trenutku teško predvideti kako će se kretati cene prehrambenih proizvoda, ali da nema te matematike koja bi sa ovakvim cenama pšenice sprečila poskupljenje hleba.

Druga traka autoputa do maja

Ministar za prostorno planiranje Oliver Dulić izjavio je da je preduzeće "Koridor 10" potpisalo aneks ugovora za završetak autoputa Horgoš - Novi Sad i obilaznice oko Subotice, kojim je određen novi rokovi za završetak punog profila te saobraćajnice, odnosno 20. jul.

Dinar danas najjači od početka godine

Dinar je danas ojačao za još 20 para i dostigao najveću srednju vrednost od početka godine od 104,06 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Zoran Stanković novi ministar zdravlja

Jedan od glavnih kandidata za novog ministra zdravlja je Zoran Stanković, patolog, nekadašnji načelnik VMA i bivši ministar odbrane Srbije i Crne Gore, saznaje "Press".

Đelić i Jovanović pretili Agenciji

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije osudio je pritiske kojima su bili izloženi direktorka i zaposleni u Agenciji nakon podnošenja prekršajnih prijava protiv Božidara Djelića i Čedomira Jovanovića.

Beogradski voz za novosadske Naprednjake

Generalni direktor "Železnica Srbije" Milovan Marković i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas postigli su danas dogovor da srpske železnice jednu od garnitura novog gradskog prevoza iskoriste za organizovanje vanrednog voza 5. februara, za kada je u Beogradu zakazan miting opozicije.

Traže veće plate u kulturi

Sindikat kulture Srbije traži povećanje cene rada zaposlenima u kulturi za 20 odsto i povećanje koeficijenta za 6,25 odsto, kaže se u saopštenju koje je danas dostavljeno medijima.

Zakucali sebi eksere u ruku

Zoran Bulatović, predsednik Udruženja tekstilnih radnika Novog Pazara, zakucao je sebi danas ekser u šaku u znak solidarnosti sa štrajkačima "Iskre metala" iz ovog grada.

Osumnjičen za pet krađa

Policija je uhapsila Dalibora S. (1987) iz Novog Sada, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio više krađa.

Četvorica huligana proterana iz Italije

Sud u Đenovi doneo je odluku da se četvorica huligana iz Srbije, koji su učestvovali u incidentu na fudbalskoj utakmici Italija-Srbija 12. oktobra prošle godine, proteraju iz te zemlje i da im se zabrani ulazak u narednih pet godina.

Država će se naći pred bankrotom

Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" Branislav Čanak ocenio je danas da bi se država mogla naći pred bankrotom kada se suoči sa zahtevima svih sindikata.

I Pajtić na molitvenom doručku kod Obame

Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić prisustvovaće sutra molitvenom doručku koji tradicionalno svakog prvog četvrtka u februaru u Vašingtonu organizuje predsednik Sjedinjenih Američkih Država.

Đelić: Skromniji model restitucije

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je danas da treba napraviti model restitucije, "koji je po meri Srbije, a ta mera je skromnost, naročito u finansijskom delu".

Predloženo novo zaduživanje države

Vlada Srbije predložila je republičkom parlamentu usvajanje zakona o novom zaduživanju države kod komercijalnih banaka u visini od 400 miliona američkih dolara, radi finansiranja budžetskog deficita i refinansiranja duga.

Loši uslovi u zatvorima

Zbog prenaseljenosti i loših ukupnih uslova života u vojvođanskim zatvorima, svake godine povećava se broj predstavki koje pritvorena i osuđena lica podnose Pokrajinskom ombudsmanu, saopštila je danas ta institucija.

Vukčević za nezavisnu istragu

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da bi možda bilo najbolje da istraga o trgovini ljudskim organima na Kosovu, prema izveštaju Dika Martija, bude poverena nezavisnim istražiteljima, i ocenio da je Euleks mogao da bude efikasniji na terenu.

Vujačić sporazumno priznaje krivicu

Glavni pretres zakazan za danas protiv 59-godišnjeg Radosava Vujačića, okrivljenog da je vozeći pijan 22. avgusta na Kamenjaru izazivao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo petanestogodišnji Milan Lutovac, neće se održati zbog eventualnog sklapanja sporazuma o priznanju krivice.

Političari dobili izliv vlasti u mozak

Na 23 odabrana pitanja iz Upitnika Evropske komisije, koji je premijer Mirko Cvetković predao Briselu, odgovaralo je i 2.000 građana, a njihovi odgovori potpuno se razliku od onih koje su napisali predstavnici vlasti.