Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Pretučen Novosađanin

Prošle noći je u Novom Sadu pronađen pretučen tridesetsedmogodišnji Novosađanin, sa povredama opasnim po život.

Spremne zbirke za malu maturu

Pripremljene su zbirke zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika i matematike za polaganje završnog ispita u osnovnim školama.

Zahtev za oduzimanje imovine Džajiću

Više tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu zahtev za privremeno oduzimanje imovine bivših čelnika Crvene zvezde Dragana Džajića i Vladimira Cvetkovića i još dvojice optuženih za prisvajanje višemilionskih suma od transfera fudbalera u strane klubove, izjavili su danas njihovi advokati.

Dulić: Autoput do kraja godine

Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić izjavio je danas da je rok za završetak autoputa Horgoš - Novi Sad 15. jul, dok će do 10. oktobra biti završen ipsilon krak, odnosno deo od Subotice do Kelebije.

Srbija da bude bez GMO hrane

Stav Privredne komore Srbije (PKS) je da Srbija treba da ostane region gde se ne gaje genetski modifikovane biljke, jer je to preduslov za bolje pozicije naših poljoprivrednih proizvoda na tržištima širom sveta, izjavio je danas potpredsednik PKS (PKS) Stojan Jevtić.

Traže sastanak sa Cvetkovićem o restituciji

Mreža za restituciju u Srbiji najavila je da će sutra Vladi Srbije predati zvanične podatke i činjenice o potraživanoj i državnoj imovini, koje nisu dostavljene u upitniku Evropske komisije.

Odloženo suđenje Katarini Rebrači

Suđenje vlasnici dobrotvornog fonda za prevenciju raka dojke Katarini Rebrači i njenim saradnicama, optuženim za protivpravno prisvajanje novca iz tog fonda, koje je trebalo danas da bude održano u Višem sudu u Beogradu, odloženo je za 1. mart, rekla je portparolka tog suda Dušica Ristić.

Tadić smenjuje Čiplića i Dragina

Boris Tadić planira da smeni nekoliko ministara iz svoje stranke, jer ne može da sprovede ideju o rekonstrukciji Vlade kojoj se protivi Ivica Dačić.

Dragutinović: Ima para za prosvetare

Ministarka finansija Diana Dragutinović kaže da je za zahteve prosvetnih radnika moguće naći još oko 4 milijarde dinara mimo redovne povišice za ovu godinu.

Politika u Srbiji unosan biznis

Da je politika unosan biznis koji uspešno štiti od krize i pomaže ljudima da se obogate mogli su da se uvere zaposleni u Agenciji za borbu protiv korupcije, koji su evidentirali oko 1.200 političara koji su prošle godine svoj imetak uvećali najmanje za godišnju prosečnu platu u Srbiji.

Traže krivični postupak protiv Dulića

Koalicija za nadzor javnih finansija pozvala je nadležno tužilaštvo da pokrene krivični postupak protiv ministra životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića zbog troškova finansiranja i izbora firme za izradu Internet sajta "Očistimo Srbiju".

Vagoni izleteli iz šina kod Subotice

Teretni vagoni, koji su se sami pokrenuli i ''odbegli" iz železničke stanice Palić, naleteli su na putnički šinobus, koji je saobraćao iz Horgoša za Suboticu, a u nesreći su povređene dve osobe.

Bivši Škorpion uhapšen u Grenoblu

Srbin Milorad Momić, bivši pripadnik paravojne jedinice Škorpioni, osumnjičen za učešće u masakru u Srebrenici 1995, uhapšen je danas na francuskim Alpima gde je više godina boravio koristeći lažni identitet, saopštila je policija te zemlje.

Kombi ipak nije luksuzno vozilo u Srbiji

Predstavnici Udruženja kombi prevoznika postigli su dogovor sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom infrastrukture o tome da se kombi ne oporezuje kao luksuzno vozilo.

Aco Tomić saslušan zbog skrivanja Mladića

Saslušanje bivšeg načelnika Uprave bezbednosti Vojske Jugoslavije Ace Tomića, osumnjičenog za skrivanje Ratka Mladića, završeno je u ponedeljak popodne u policiji, rečeno je u Tužilaštvu za ratne zločine.