Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Dulić za sajt dao 25.000 evra

Ministarstvo životne sredine je sa firmom ''Logik Internet'' iz Niša za izradu veb portala akcije ''Očistimo Srbiju'' sklopilo ugovor vredan 25.000 evra.

Zakon za sigurniju kupovinu nekretnina

Ministarstvo trgovine i usluga Srbije pripremilo je Nacrt zakona o posredovanju u prometu nepokretnosti kojim bi trebalo da se obezbedi pravna sigurnost svim građanima koji koriste usluge posrednika u prometu nepokretnosti.

Ne raste PDV na južno voće

Mada je bilo predviđeno da Vlada, do početka februarskog zasedanja, Skupštini dostavi svoj predlog izmena Zakona o PDV, koji predviđa povećanje poreza na južno voće sa osam na 18 odsto, odustalo se od bilo kakvih promena.

Kuvarica primljena da otprema vozove

"Železnice Srbije" primile su 142 nova radnika, bez konkursa, a mnogi od njih nemaju ni stručnu spremu, ni znanje za rad u ovom javnom preduzeću.

Danici Vučenić priznanje Radio Zrenjanina

Radio Zrenjanin proslavlja danas 32 godine postojanja, a na proslavi u Pozorišnom klubu "Zeleno zvono" biće, između ostalog, dodeljena i zahvalnica novinarki Radija B92 Danici Vučenić, koju dodeljuju Grad Zrenjanin i regionalni radio.

Predao se osumnjičeni za ubistvo

Saša Jaćimović (38) iz Sremske Kamenice, osumnjičen da je u četvrtak ubio svoju nevenčanu suprugu Jasnu Kurteš (44) iz Novog Sada, predao se u subotu prepodne policiji u Budimpešti.

Uhapšen uz pomoć građana

Policija je odredila zadržavanje Aleksandru Š. S. (1985) iz Novog Sada, zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela.

Suđenje Ratku Butoroviću u aprilu

Novo suđenje Ratku Butoroviću, poznatijem kao Bata Kan Kan, i još četvorici osumnjičenih za nameštanje fudbalske utakmice između "Vojvodine" i "Mladosti" iz Lučana, koja je odigrana pre tri godine, moglo bi početi u aprilu.

Vojvodina više nije bogata

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Jovanović izjavio je da Vojvođani neće živeti bolje dok se Pokrajini i lokalnim samoupravama ne vrate izvorni prihodi i imovina.

Radovi na autoputu kod petlje Beška

Zbog obavljanja radova na autoputu Novi Sad - Beograd, na vijaduktu Patkine Vode kod petlje Beška, iz pravca Novog Sada zatvorene su za saobraćaj zaustavna i srednja traka, saopštili su "Putevi Srbije".

U Makedoniju uskoro bez pasoša

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio je da će Makedonija i Srbija uskoro imati režim prelaska granice bez pasoša.

Crna Gora izručila Šarićevog saradnika

Crnogorski državljanin Boris Laban (34), pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, izručen je sinoć Srbiji iz Crne Gore, izjavila je ministarka pravde Snežana Malović.

Autobus sleteo sa puta kod Vranja

Autobus kompanije "Fudeks" sleteo je sinoć sa autoputa Niš - Vranje kod sela Prevalac i prevrnuo se, a prema najnovijim informacijama, povređeno je 15 putnika, od kojih dvoje teže.

Todorović i Jovanović u sukobu interesa

Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je danas da je Prekršajnom sudu u Beogradu uputila zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv narodnih poslanika Čedomira Jovanovića i Dragana Todorovića.

Kažnjeni Imlek i Subotička mlekara

Komisija za zaštitu konkurencije u Srbiji je sa 306 miliona dinara kaznila Imlek i Mlekaru iz Subotice koje posluju u okviru Denjub fud grupe (Danube Food Group), zbog zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu.

Nepotpuni odgovori na upitnik Evropske komisije

U odgovorima na upitnik Evropske komisije, u delu koji se odnosi na korupciju, nismo uočili netačnosti, ali ima dosta pitanja na koja odgovori sasvim sigurno nisu potpuni, rekao je danas programski direktor organizacije Transparentnost Srbija Nemanja Nenadić.