Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Hleb ide na 55 dinara?

Predsednik Unije privatnih pekara Zoran Pralica izjavio je danas da bi hleb u Srbiji trebalo da poskupi u februaru i da će njegova nova cena najverovatnije iznositi do 55 dinara.

Tužilaštvo traži istragu proitv Milovana Bojića

Tužilaštvo je zatražilo sprovođenje istrage protiv nekadašnjeg ministra zdravlja Milovana Bojića zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja oštetio kliniku "Ostrog" za 300.000 evra, u kojoj je rukovodilac medicinskog sektora, rečeno je danas u Višem sudu u Beogradu.

Koliko škola štrajkuje?

Od ukupno 1.804 osnovne i srednje škole u Srbiji, prema podacima sindikata, danas štrajkuje 1.165 škola, izjavio je predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Leonardo Erdelji.

Sindikat: Izmišljena prosečna plata

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine Milorad Mijatović kaže da država širi lažni optimizam izmišljenom prosečnom platom u Srbiji od 40.000 dinara (oko 384 evra).

Kazne za taksiste do 500.000

Izmene Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju propisuju buduće kazne od 150.000 do 500.000 dinara za taksiste koji ne uključe taksimetar, ne daju fiskalni račun ili nemaju krovnu oznaku.

Još jedna lažna dojava o bombi

Zgrada u kojoj je smeštena većina sudova u Novom Sadu juče je evakuisana na sat vremena, zbog lažne dojave o postavljenoj bombi.

Marti želi istragu i zločina u Sijekovcu

Specijalni izvestilac Saveta Evrope Dik Marti potvrdio je spremnost da dođe u Sijekovac kod Broda i započne istragu o stravičnom zločinu u tom selu, kada su pripadnici HVO-a 26. marta 1992. ubili 59 žena i dece, kojima su pre streljanja izvadili organe.

Kraljevčanin ubijen u sačekuši

Kraljevčanin Ivan Šćepanović ubijen je u Budvi, u klasičnoj "sačekuši" na platou ispred zgrade u kojoj je živeo u budvanskom Adokovom naselju, najverovatnije iz automatskog oružja.

Vlada odbila Dinkića

Vlada Srbije nije prihvatila predlog ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića da se kompaniji Gorenje da po 10.000 evra po novootvorenom radnom mestu u fabrici u Zaječaru, prenosi "Danas".

Željko Mitrović sumnja da ga je trovao pašenog

Vlasnik kompanije "Pink" Željko Mitrović smatra da je žrtva trovanja, a na listi sumnjivih su sestra njegove supruge Lola i njen muž Zlatko Krmpotić, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, pišu danas novine.

U zatvoru zbog lažnih prijava bombi

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv Novosađanke Jelene S. (29), zbog sumnje da je dva puta lažno prijavljivala postavljanje bombi, saopštila je policija.

Potraga za osumnjičenim za ubistvo

Novosadska policija intenzivno traga za Sašom Jaćimovićem (1972) iz Sremske Kamenice, zbog postojanja osnovane sumnje da je ubio svoju nevenčanu suprugu Jasnu Kurteš (1966) iz Novog Sada.

Usvojeni odgovori na Upitnik EU

Vlada Srbije usvojila je danas odgovore na Upitnik Evropske komisije u cilju pripreme Mišljenja o zahtevu Srbije za prijem u članstvo Evropske unije.

Osumnjičen za razbojništva

Novosadska policija uhapsila je Mirzu R. (1982) iz Novog Sada zbog osnovane sumnje da je počinio dva razbojništva.

Moguća nestašica lekova?

Predsednik Grupacije veledrogerija u Privrednoj komori Srbije Miomir Nikolić izjavio je danas da su proizvođači najavili nestašice lekova i iskazali nemogućnost kontinuiteta u snabdevanju lekovima i da je u takvim situacijama potrebno da reaguju nadležni organi.

U spomen žrtvama holokausta

Povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve holokausta, ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić, predstavnici Beograda, Saveza jevrejskih opština Srbije i članovi diplomatskog kora položili su danas vence na Spomenik žrtvama genocida, na beogradskom Starom sajmištu.

Gaspromnjeft preuzima akcije NIS-a

Komisija za hartije od vrednosti odobrila je danas ruskoj kompaniji Gaspromnjeft da preuzme 19,12 odsto akcija Naftne industrije Srbije (NIS) od malih akcionara, rečeno je u Komisiji.

Počinje suđenje Milanku Šarančiću

U Specijalnom sudu u Beogradu danas posle podne počinje suđenje bivšem direktoru "Železnica Srbije" Milanku Šarančiću i trojici njegovih saradnika zbog optužbi da su oštetili to preduzeće za milion i 235.000 evra.