Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Srbija kasni u izvršavanju presuda

Srbija, uz još neke evropske zemlje, ima velikih problema u izvršavanju presuda Evropskog suda za ljudska prava, saopštila je Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PS SE).

Pink: Željko Mitrović je trovan

Televizija Pink objavila je da su u krvi vlasnika "Pink medija grupe" Željka Mitrovića nađeni otrovi i ocenila da sada policija i Tužilaštvo treba da utvrde ko stoji iza pokušaja trovanja.

Jeremić u Etiopiji

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Vuk Jeremić boraviće od danas u dvodnevnoj poseti Etiopiji, gde će učestvovati na sednici Izvršnog saveta Afričke unije.

Dinar ojačao prema evru

Dinar je danas ojačao prema evru za 0,4 odsto tako da je zvanični srednji kurs 104,15, objavila je Narodna banka Srbije.

Pregovori propali prosvetari štrajkuju

Predstavnici Vlade Srbije i sindikata u oblasti obrazovanja nisu postigli dogovor, pa su sindikati najavili da će gotovo sve škole u Srbiji od petka, 28. januara, biti u nekom od oblika protesta.

Blic: Prelića štiti Luka Bojović

Odbegli Đorđe Prelić, koji je kao organizator ubistva Brisa Tatona u Beogradu osuđen na 35 godina zatvora, krije se pod zaštitom Luke Bojovića, piše "Blic".

Međunarodni dan holokausta

Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta obeležava se danas, a centralna ceremonija u Srbiji biće na Starom sajmištu u Novom Beogradu, kod Spomenika žrtvama genocida u Drugom svetskom ratu.

Suspenzija Srbije u Savetu Evrope

Delegacijama Srbije, Crne Gore i San Marina u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope večeras je privremeno suspendovano pravo glasa zbog nezastupljenosti žena u delegacijama.

Lopov se krio u zamrzivaču

Borska policija je uhapsila Branislava Stankovića (25) iz sela Slatine, zbog sumnje da je ukrao više bronzanih bisti, mesinganih ploča i vaza sa groblja, saopštila je danas policija u tom gradu.

Formirano preduzeće Koridori Srbije

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je danas da je formirano preduzeće "Koridori Srbije" koje će biti zaduženo za izgradnju Koridora 10 i autoputa od Beograda ka Crnoj Gori.

Crnogorci se leče u Kragujevcu i Beogradu

Pacijenti iz Crne Gore, kojima je nedavno otkazano lečenje u Institutu u Sremskoj Kamenici, moći će da se leče u Institutu za onkologiju u Kragujevcu, saopšteno je danas u Fondu zdravstva Crne Gore.

Uhapšen direktor Instituta za kukuruz

Policija je u Beogradu, Nišu i Leskovcu uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su zloupotrebile službeni položaj i oštetile Institut za kukuruz Zemun Polje za tri miliona evra, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Priprema Aerodroma za berzu

Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" uknjižene su u Centralni registar hartija od vrednosti u sklopu priprema za izlazak te kompanije na berzu.

Nastavak pregovora sa prosvetarima

Četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika dobili su poziv da danas u 16 sati dođu u zgradu Vlade Srbije na razgovore o njihovim zahtevima, pred najavljenu potpunu obustavu rada u petak, 28. januara.

Usvojena rezolucija Dika Martija

Parlamentarna skupština Saveta Evrope usvojila je izveštaj Dika Martija i rezoluciju o trgovini ljudskim organima na Kosovu, kojim se poziva na međunarodnu istragu ovih optužbi. Za rezoluciju je glasalo 169 poslanika osam je bilo protiv, a 14 uzdržanih.

Uhapšeni zbog razbojništava

Novosadska policija uhapsila je Iliju K. (1979) iz Rakovca i Slavka B. (1978) iz Ledinaca, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili tri razbojništva u Novom Sadu.

Konferencija parlamenata dunavskog regiona

Predsednici republičke i pokrajinske skupštine Slavica Đukić-Dejanović i Šandor Egereši pozvali su danas predsednike parlamenata 14 država i 17 regija dunavskog regiona da učestvuju na Prvoj konferenciji predsednika parlamenata država i regija dunavskog regiona.