Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Početkom februara o blanko ostavkama

Skupština Srbije će početkom februara na vanrednoj sednici razmatrati ukidanje blanko ostavki poslanika, kao i izmene Poslovnika o radu, rekla je danas šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija.

Nezavisnost: Štrajkuje 260 škola

Štrajk skraćenjem časova na 30 minuta danas je nastavljen u 263 škole u Srbiji, izjavio je predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika "Nezavisnost" Tomislav Živanović i naveo da se protestu priključila još 31 škola.

Nove pogodnosti za kupovinu punta

Kupci "punto klasika" imaće ubuduće dodatne povoljnosti - produženu garanciju na tri godine i nižu kamatnu stopu od 4,25 odsto pri kupovini na kredit, saopštilo je danas preduzeće "Fijat automobili Srbija".

Prosečna plata 40.000 dinara

Prosečna neto zarada u Srbiji u decembru 2010. godine iznosila je 39.580 dinara, što je nominalno više za 14,9 odsto, a realno za 14,1 odsto u odnosu na prethodni mesec, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Za ubistvo Tatona do 35 godina zatvora

Viši sud u Beogradu osudio je danas 15 huligana na ukupno 240 godina zatvora zbog prebijanja na smrt francuskog državljanina Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine.

Traže manje doprinose na zarade

Udruženje poslodavaca "Poslodavac" zatražilo je danas smanjenje poreza i doprinosa na zarade, kako bi oko 800.000 radnika koji sada rade u sivoj ekonomiji bilo obuhvaćeno legalnim tokovima.

Policijski auto oborio pešaka

U saobraćajnom udesu jutros u 9.45 časova, u Beogradu na uglu Nušićeve i Makedonske ulice, teže je povređen pešak Ž. R. (57), koga je oborilo policijsko vozilo na službenom zadatku, pod zvučnom i svetlećom signalizacijom, saopštio je MUP Srbije.

Poginuo u krađi oluka

Boranin Saša Đ. (24) nastradao je noćas oko jedan sat, kada je pao sa krova zgrade Tehničkog fakulteta u Boru dok je pokušavao da ukrade oluke, potvrđeno je u policiji.

Sindikalci zaposeli "Zastava oružje"

Članstvo skupštine sindikata "Nezavisnost" jutros je zaposelo prostorije upravne zgrade fabrike "Zastava oružje" zato što nadležni mesecima odbijaju da taj sindikat prihvate za reprezentativni.

Ukraden krst u Čurugu

Policiji u Žablju prijavljen je nestanak jednog i oštećenje drugog krsta, spomen obeležja u Čurugu, postavljenog u znak sećanja na stradanje Mađara tom mestu, krajem 1944. i početkom 1945. godine.

Upitnik odražava pravo stanje u Srbiji

U odgovorima na Upitnik Evropske komisije sadržan je tačan opis stanja u Srbiji, rekao premijer Cvetković i istakao da će veći izazov biti da se to stanje popravi u skladu sa evropskim standardima.

Šljivovica bez šljive

Nedavno sprovedeno ispitivanje voćnih rakija pokazalo je da čak polovina uzoraka ne odgovara zahtevanom kvalitetu.

Milosavljević: Potrošačka korpa kao u EU

Novi način praćenja standarda građana koji se primenjuje od početka godine, potpuno je usklađen sa statistikom Evropske unije, izjavio je danas ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević.