Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Struja može da poskupi do 13,5 odsto

Struja za domaćinstva u Srbiji može da poskupi maksimalno za 13,5 odsto, ali će konačnu odluku o datumu i visini poskupljenja doneti vlada, navela je Agencija za energetiku Srbije (AERS).

Pretio majci i bratu da će ih ubiti

Zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična dela nasilje u porodici i neovlašćeno držanje droge, policija je podnela krivičnu prijavu protiv Novosađanina Gorana G. (1977).

SMS kvizovi ostaju bez telefona?

Republička radiodifuzna agencija uputila je Ministarstvu trgovine i usluga 10-ak brojeva telefona koji se koriste za igre na sreću i SMS kvizove.

Bramerc: Sledeći izveštaj negativan

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc najavio je u Spoljnopolitičkom odboru Evropskog parlamenta da će naredni izveštaj o saradnji Srbije biti negativan.

Lažni grudnjaci išli za Novi Sad

Riječki carinici otkrili su u kontejneru koji je stigao iz kineske luke Ningbo falsifikovanu robu - 21.700 komada kozmetičkih proizvoda, 9.300 parfema i 12.000 grudnjaka namenjenih srpskom tržištu, ukupne vrednosti oko 270.000 evra.

Poginuo na autoputu

Jedna osoba je poginula, dok je druga teško povređena u sudaru koji se dogodio na autoputu između Novog Sada i Subotice.

Autoput Horgoš-Novi Sad gotov do 1.februara

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je da će severni krak Koridora 10 od Horgoša do Novog Sada biti završen do 1. februara, ocenivši da je "potrebno davati tesne rokove da bi građevinari brže radili".

Nove mere zapošljavanja

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je sedam javnih poziva kojima se započinje realizacija programa aktivnih mera zapošljavanja u 2011. godini.

Štrajk u nekim školama od ponedeljka

Sastanak predstavnika Vlade i sindikata obrazovanja nije rezultirao dogovorom, pa će razgovori biti nastavljeni u ponedeljak, 24. januara, kada će pojedine škole započeti štrajk.

Gas neće poskupeti?

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je da to javno preduzeće zajedno sa Vladom Srbije nastoji da nađe rešenje da ne dođe do poskupljenja gasa.

Gnjilanskoj grupi 100 godina zatvora

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu osudilo je danas devetoricu pripadnika "Gnjilanske grupe" Oslobodilačke vojske Kosova na ukupno 101 godinu zatvora, jer je utvrđeno da su odgovorni za zločine nad srpskim civilima u Gnjilanu 1999. godine.

Zatvorski čuvari ne odustaju od zahteva

Predsednik Jedinstvene sindikalne organizacije ustanova za izvršenje krivičnih sankcija Dragoljub Kuridža rekao je danas da taj sindikat ne prihvata kratkoročnu pomoć od po 8.000 dinara jer to nije zahtev zaposlenih u zatvorima.

Maloletnik osumnjičen za 49 krivičnih dela

Viši sud u Zaječaru odredio je pritvor do mesec dana maloletnom K.S.(16) protiv kojeg je policija podnela 49 krivičnih prijava zbog sumnje da je počinio krađe, teške krađe i oduzimanje vozila.

Skoro 100 prijava zbog mobinga

Direktor Inspektorata Ministarstva rada i socijalne politike Srbije Predrag Peruničić izjavio je danas da je od septembra i početka primene novog zakona podneto 98 prijava zbog mobinga, odnosno zlostavljanja na radnom mestu.

U požaru stradao beskućnik

U požaru koji je noćas izbio u objektu Javnog preduzeća "Železnice Srbije" u Kragujevcu, nastradao je beskućnik Raša Filipović.

Upitnik rendgenski snimak države

Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić izjavio je danas da odgovori Srbije na Upitnik koji joj je uputila Evropska komisija (EK) predstavljaju "rendgenski snimak države" i da će Vlada Srbije iduće sedmice utvrditi konačne odgovore, koji će 31. januara biti predati EK.

Optužnice protiv još Šarićevih saradnika

Tužilaštvo za organizovani kriminal priprema proširenje optužnice u postupku koji se protiv Darka Šarića i pripadnika njegove kriminalne grupe vodi zbog šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu, saznaju "Novosti".

Sledi vrtoglav rast cena

U narednih šest meseci cene osnovnih životnih namirnica nastaviće da rastu, procenjuju stručnjaci.

Pedofil pritvoren na osam dana

Zoranu Josiću (43), profesoru istorije iz Novog Sada, koji je osumnjičen za prikupljanje i postavljanje fotografija sa dečijom pornografijom na internet, određen je pritvor od osam dana.