Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Imperativ sprečavanje pranja novca

Direktor srpske policije Milorad Veljović izjavio je da su istrage o sprečavanju pranja novca i finansijskim tokovima organizovanog kriminala izazov i imperativ MUP-a Srbije.

Počinje suđenje Zvezdanu Terziću

Danas počinje suđenje bivšem predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Zvezdanu Terziću i trojici njegovih saradnika zbog sumnje da su nezakonito prisvojili oko četiri miliona evra od transfera fudbalera OFK "Beograd" u inostrane klubove.

Ponovo odloženo suđenje za tragediju kod Risna

Ponovo je odloženo suđenje 32-godišnjem Ivanu Žeguri iz Tivta, optuženom da je kriv za tešku nesreću u Risanskom zalivu pre tri i po godine u kojoj je poginuo Novosađanin Dragiša Milić (45), a teško stradao njegov tada 11-godišnji sin Srđan.

Racionalizacija obrazovanja

U Srbiji se svake godine u prvi razred osnovne škole upiše oko 1.000 đaka manje, pa je opštinama ostavljen rok da do oktobra usvoje novu mrežu škola, umesto sadašnje skupe i neracionalne.

Heroin u rezervoaru

U saradnji sa pripadnicima policije, na graničnom prelazu Gradina sa Bugarskom, carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja više od pet kilograma heroina, saopšteno je iz Uprave carina Srbije.

Škundrić najavljuje završetak tendera

Ministar energetike Srbije Petar Škundrić izjavio da je da bi do kraja februara trebalo da budu završeni tenderi za izbor strateških patnera za termoelektrane "Kolubara B" i "Nikola Tesla 3".

Policajka se ubila ispred zgrade

Policajka D.T. (32) ubila se u noći između petka i subote pucnjem iz službenog pištolja ispred zgrade u kojoj je stanovala u Barajevu.

Srbiji fali 3000 vatrogasaca

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić kaže da uz sadašnjih 3.000 vatrogasaca i spasilaca, Srbiji treba još toliko za nivo evropskih standarda.

Traže se dobrovoljci za vojsku

Ministarstvo odbrane raspisalo javni oglas za prijavu mladića i devojaka za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije.

Radimo više od Japanaca?

Iako nas bije glas da volimo da praznujemo i "spajamo praznike", u Srbiji je zakonom propisano osam neradnih prazničnih dana godišnje, što našu zemlju stavlja na dno lestvice po broju državnih praznika koji se proslavljaju neradno.

I otac Dragana Racića izazvao udes

Dvojica policajaca lakše su povređena, kada je na njihovo službeno vozilo naleteo audi A6 kojim je upravljao direktor novosadske filijale "AIK banke" Slobodan Racić (52), nezvanično se saznaje.

Manja subvencija za punto

Vlada Srbije odlučila je da ove godine kupovinu "punta" po sistemu "staro za novo" podstiče sa 600, umesto dosadašnjih 1.000 evra po vozilu.

Revizor: Moguće i krivične prijave zbog budžeta

Predsednik Državne revizorske institucije (DRI) Radoslav Sretenović izjavio je da je nivo nepravilnosti u ministarstvima zabrinjavajuće visok i da je revizijom budžeta za 2009. godinu utvrđeno da pet ministarstava nije poštovalo Zakon o javnim nabavkama, u iznosu od preko 298 miliona dinara.

Dinar nastavlja rast

Dinar će u ponedeljak, 17. januara, nastaviti šestodnevnu seriju jačanja vrednosti prema evru i to za devet para ili 0,08 odsto, tako da će zvanični srednji kurs iznositi 104,91 dinar za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Drugo polugodište počinje u ponedeljak

Zimski raspust za osnovce i srednjoškolce u Srbiji završava se danas, tako da se učenici na nastavu vraćaju u ponedeljak, 17. januara, kada počinje drugo polugodište.