Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Niže cene karata Jata

Nacionalni avioprevoznik "Jat ervejz" će za 25 evropskih destinacija sniziti cene karata, koje budu kupljene u periodu od 17. do 31. januara, za putovanja od 1. februara do 15. aprila, najavila je danas ta aviokompanija.

Naprednjaci skupštini predaju peticiju

Srpska napredna stranka najavila je da će danas u podne predsednici Skupštine Srbije Slavici Đukić-Dejanović predati peticiju sa potpisima građana za izmenu Ustava.

Političari dozvoljavaju korupciju

Visoka politička korupcija se ne kažnjava, jer je politička nomenklatura još uvek dovoljno snažna da spreči delovanje antikorupcijskih tela, izjavio je predsednik "Transparentnosti Srbije" Vladimir Goati.

Nikolić opet zove Koštunicu

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić rekao je da će narednih dana pozvati lidera Demokratske Stranke Srbije Vojislava Koštunicu na razgovor da rasprave sve nesporazume.

Funkcioneri zaveštali organe

Najviši funkcioneri Srpskog pokreta obnove u Vojvodini na čelu sa predsednikom Žikom Gojkovićem juče su zaveštali organe i postali vlasnici donorskih kartica.

Spremni vojvođanski projekti za NIP

Pokrajinska Vlada usvojila je Predlog zaključka o utvrđivanju projekata sa teritorije Vojvodine za realizaciju putem Nacionalnog investicionog programa za 2011. godinu.

Dačić o manjinama u Bačkoj Topoli

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši i potpredsednik Vlade Vojvodine Ištvan Pastor pozvali su danas pripadnike nacionalnih zajednica da se prijavljuju za policijsko školstvo, kako bi se stvorili uslovi za njihovo aktivno uključivanje u rad policije.

Nadoknadu štete plaćaju Novosađani

Afera u Pozorištu mladih, koja je počela štrajkom glumaca tog teatra 2006. godine, a svoj epilog dobija sudskim presudama, Novosađane bi mogla da košta više miliona.  

Dinar sutra jači za 45 para

Dinar će sutra, četvrti dan za redom, nastaviti da jača prema evru i to za 45 para ili 0,44 odsto, tako da će zvanični srednji kurs iznositi 105,29 dinara za evro, što je najviši kurs srpske valute u 2011. godini, objavila je Narodna banka Srbije.

Srbija 101. po ekonomskim slobodama

Srbija je napredovala za tri mesta i sada je 101. zemlja u svetu po ekonomskim slobodama prema Indeksu ekonomske slobode iz novog izveštaja Fondacije Heritidž (Heritage) i Vol strit žurnala (Wall Street Journal).

Štrajk na početku drugog polugodišta

Sindikati u oblasti obrazovanja organizovaće štrajk odmah nakon početka drugog polugodišta, nezadovoljni stanjem u prosveti i lošim materijalnim položajem.

Naplata poreza preko plana

Poreska uprava prebacila je plan naplate javnih prihoda za prošlu godinu za pet milijardi dinara na ukupno 559 milijardi.

NIS radi u Turkmenistanu

Naftna industrija Srbije (NIS) objavila je danas da je pobedila na tenderu za otvaranje pet bušotina u Turkmenistanu na naftnim poljima državne kompanije Turkmenjeft.

Za petinu više siromašnih

U prošloj godini je broj stanovnika ispod linije siromaštva bio veći za preko 100.000 nego u 2009. godini, izjavila je savetnica predsednika Srbije za socijalna pitanja Gordana Matković, navodeći da je broj siromašnih u krizi povećan za oko 20 odsto.

Gorivo ponovo poskupelo

Naftna industrija Srbije u ponoć je povisila cene goriva na svojim benzinskim pumpama zbog rasta cena sirove nafte na svetskom tržištu.

Dinar opet ojačao

Dinar je danas jači prema evru za 0,45 odsto, tako da je zvanični srednju kurs 105,7, javila je Narodna banka Srbije.