Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Preduzetnici zatvaraju radnje

U Srbiji je u 2010. godini, prvi put od kada se vodi evidencija, broj zatvorenih radnji bio veći od broja novoosnovanih, saopštila je Agencija za privredne registre (APR).

Veterničanin poginuo u udesu

Tridesetogodišnji stanovnik Veternika Darko Tenji poginuo je u noći između četvrtka i petka u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u tom mestu.  

Teška godina za privredu

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miloš Bugarin izjavio je da će ova godina biti izuzetno teška za domaću privredu jer, kako je naglasio, "sve što nije rešeno u toku 2010. godine čeka nas u 2011."

Dinar malo jači od ponedeljka

Dinar će u ponedeljak, 10. januara, ojačati prema evru za 11 para ili 0,1 odsto, tako da će zvanični srednji kurs iznositi 106,38 dinara za evro, objavila je danas Narodna banka Srbije.

Veliko interesovanje Mađara za dvojno državljanstvo

Šef Poslaničkog kluba manjina u Skupštini Srbije Balint Pastor izjavio je da Vojvođani koji znaju mađarski jezik ili imaju nekog pretka koji je imao mađarsko državljanstvo, mogu i sami da zatraže to državljanstvo.

Braća poginula na pruzi noseći badnjak

Na železničkom mostu preko reke Morave, nedaleko od železničke stanice Doljevac, putnički voz je danas usmrtio rođenu braću Mihajla (14) i Milana (20) Marića iz sela Orljane.

Keruša Mila dobila nov dom

Keruša Mila, kojoj je nepoznata osoba prošle godine u beogradskom naselju Medaković odsekla sve četiri šape, danas je prešla u dom porodice Čarnić iz Jajinaca.

Dvoje Beograđana zaraženi virusom AH1N1

Kod dvoje mlađih ljudi iz Beograda ustanovljeno je prisustvo virusa novog gripa A (H1N1), a njihovo zdravstveno stanje je dobro, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".  

Srbin prevozio avganistanske ilegalce

Jedan Srbin, trgovac ljudima, trojica Avganistanaca i trinaestogodišnji avganistanski dečak  uhapšeni su nedaleko od Kelebije u blizini srpske granice, saopštila je danas mađarska policija.

Dinar danas stagnira

Dinar je danas u stagnaciji prema evru, jer je oslabio za minimalnu jednu paru ili 0,009 odsto, tako da zvanični srednji kurs iznosi 106,4947 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Oprečne presude za prebijanje glumaca

Novosadski Apelacioni sud potvrdio je presudu Osnovnog suda na osnovu koje bivši direktor Pozorišta mladih Tomislav Knežević nije kriv za ometanje štrajka glumaca tog teatra, koji se desio pre oko četiri godine.  

Vukotić ključni svedok za šverc cigareta?

Pedesetogodišnji Novosađanin Veselin Vesko Vukotić mogao bi da bude jedan od ključnih svedoka u istrazi krijumčarenja cigareta na prostorima Balkana i Apeninskog poluostrva.